mboost-dp1

SXC - tatlici

Tyrkisk minister: Google er selv skyld i blokering

- Via Todays Zaman - , redigeret af Net_Srak

I går kunne vi berette, at flere af Googles tjenester ikke længere kan tilgås i Tyrkiet, heriblandt Analytics, Google Translate og Google Docs, men det var uklart hvorfor.

Tyrkiets transportminister, Binali Yıldırım, har nu stået frem og fortalt, hvad årsagen til blokeringerne er, og ifølge ham er det udelukkende Googles egen skyld.

Yildrim fortæller, at Google ikke overholder tyrkisk lov, ligesom landet meget gerne ser, at internetkæmpen betaler skat i landet. Angående førstnævnte mener de tyrkiske myndigheder, at Google har prøvet at omgå eksisterende blokeringer af bl.a. YouTube.

For at understrege alvoren af skatte-ønsket har myndighederne skrevet en regning på 116 millioner kroner, som de mener, firmaet skylder i manglende skat for penge tjent i Tyrkiet.

De nye blokeringer af Googles tjenester er ikke blevet godt modtaget af alle i Tyrkiet, hvor der ikke kun er kommet klager fra flere organisationer, men også søgsmål.

The Eclipse Foundation

Linux populært blandt Eclipse-udviklere

- Via NetworkWorld - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Arbejder man med Eclipse til dagligt, er sandsynligheden for, at det sker på en Linux-platform ret stor, da en ny undersøgelse viser, at en tredjedel af udviklerne benytter Linux som operativsystem.

Oplysningerne stammer fra den årlige brugerundersøgelse “Eclipse Community Survey 2010”, der sammenlignet med sidste undersøgelsen fra 2007 viser en fremgang på over 50 %, fra 20 % til 33 %.

Ikke overraskende er fremgangen især sket på bekostning af Windows, der i 2007 havde en andel på 74 % og nu er faldet til 58 %.

Ser man på, hvilken platform Eclipse-udviklerne udvikler til, er det Linux, som fører an med en andel på 46 %, efterfulgt af Windows med 41 %.

Undersøgelsen blev foretaget i løbet af april i år og bestod af svar fra 1.948 personer, hvoraf halvdelen var programmører. Du kan læse hele rapporten her (pdf).

Hewlett-Packard

Nu får printere deres egen e-mail-adresse

- Via Ars Technica - , indsendt af tblaster

Mange printere kan i dag tilsluttes nettet, men det gør dem ikke tilgængelige for en lang række enheder, der ikke har indbygget funktionalitet til at tilgå dem. Det vil HP nu lave om ved at give en ny printer-serie deres egen e-mail-adresse.

Den nye række af printere er tiltænkt brugere af enheder som f.eks. smartphones, tablet-computere og lignende, der normalt ikke har indbyggede printerdrivere. De fleste af disse kan derimod sende mails, hvilket udnyttes af HP.

Ud over at kunne modtage mails kan printerne også tilgå forskellige cloud-tjenester som f.eks. Google Docs og printe dokumenter ad den vej.

HP oplyser, at de nye printere vil komme på markedet til private i løbet af næste måned, hvor den billigste udgave vil koste blot $99. I efteråret vil der følge modeller tiltænkt erhvervslivet.

Spotify.com

Lovligt at benytte Spotify i Danmark via smutvej

- Via Leth-Olsen - , redigeret af Pernicious , indsendt af Adagio

Musiktjenesten Spotify, der tilbyder millionvis af musiknumre for blot 75 kr. om måneden, kan nu tilgås fra Danmark af, hvor den ellers indtil nu har været blokeret.

Tjenesten er ikke officielt åbnet i Danmark, for Spotify er stadig blokeret af komponist og sangskriverforeningen Koda, hvilket betyder, at den ikke er godkendt til brug her i landet, men dette kan omgås ved at bruge en Paypal-konto, der er registreret til en udenlandsk adresse (f.eks. Sverige) og tilgå tjenesten.

Politiken har snakket med advokat Kasper Heine, der er ekspert i immaterielret, og han vurderer, at det er lovligt at benytte smutvejen.

Spotify, der stammer fra Sverige, var banebrydende, da det blev lanceret tilbage i 2006, og er i dag en af de førende musiktjenester i verden.

Spotify adskiller sig fra lignende tjenester herhjemme som Wimp og Play ved at man på ingen måde er bundet til et teleselskab, og man ikke kun kan streame musikken, men også downloade den til brug offline.

SXC - Gokoroko

Datalogi droppes til fordel for nyt it-fag

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious , indsendt af arne_v

Siden gymnasiet blev reformeret i 2005 har Datalogi-faget i gymnasierne været døende, da det udelukkende nu bliver tilbudt på det laveste niveau. Dette har Datalærerforeningen siden brokket sig højlydt over, og det lader til, at der nu bliver gjort noget ved sagen.

Løsningen bliver at et nyt fag, som fuldkommen skal erstatte Datalogi i gymnasiet samt nogle andre it-fag på HTX, og dette fag bliver Informationsteknologi. Det nye fag vil blive tilbudt på det midterste niveau (B-niveau) og vil således indgå i studieretningsvalget.

Der er endnu ikke redegjort for, hvad faget præcist skal dække, men det skulle være it i et bredt omfang, samtidig med at det også omfatter en del teknik.

Selvom Datalærerforeningen indtil videre er positive over for tiltaget, er der dog uvished om, hvorvidt forsøget bliver til det helt store, eftersom der er mangel på it-kyndige lærere på gymnasierne grundet de sidste fem års nedprioritering af it.

Microsoft Corporation

Office Web Apps på SkyDrive går live

- Via The Windows Blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af kastrup

Efter at have været gennem en større betatest har Microsoft netop lanceret “Office Web Apps on SkyDrive”, der gør det muligt at oprette, se og rette i office-dokumenter direkte i browseren.

Som udgangspunkt er tjenesten blevet åbnet for brugere i USA, Storbritannien, Canada og Irland, men det er også muligt for alle andre at prøve tjenesten, hvis man kan “nøjes” med den på engelsk.

Med Silverlight installeret er det muligt blot at trække sine dokumenter fra sin computer og ind i browseren for at uploade dem til skyen. Alternativt kan man oprette et Word, Excel, PowerPoint eller OneNote-dokument på siden.

Når det hele er placeret i skyen, er der også mulighed for at dele sine dokumenter med andre og evt. lade flere arbejde på dokumenter sammen. Ændringer kan hele tiden følges via indbygget versionsstyring.

Vil du prøve tjenesten, kan det ske her.

SXC - tatlici

Tyrkiet blokerer for flere Google-tjenester

- Via International Business Times - , redigeret af Pernicious

I den seneste tid har flere lande dikteret, hvilke sider deres borgere har måttet besøge på internettet. Pakistan og senest Bangladesh har blokeret Facebook i deres respektive lande.

I dag skriver International Business Times så, at Tyrkiet er hoppet med på den “bølge”. De har nemlig forment deres borgere adgang på flere af Googles tjenester, heriblandt Google Docs, Google Translate og Analytics. Også Facebook har Tyrkiet valgt at lukke for i landet.

Det er Tyrkiets telekommunikationsministerium, der har taget beslutningen om blokering uden indtil videre at give klare årsager til hvorfor.

Når tyrkerne prøver at tilgå de blokerede sider, står der en meddelelse fra tyrkiske ISP’er, der heller ikke går i detaljer: “Access to this site is banned by court order”.

Det er ikke oplyst, om der er tale om midlertidige blokeringer eller permanente.

HTC

Lancering af HTC EVO 4G en succes i USA

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I USA kunne telefonselskabet Sprint i går lancere deres første mobiltelefon, der understøtter 4G-teknologi, HTC’s EVO 4G.

Den nye telefon udskiller sig, ud over at have 3G og 4G i samme enhed, ved at have en skærm på 4,3 tommer, hvilket er blandt de største på markedet til en smartphone.

Til trods for at den store skærmstørrelse gør telefonen tilsvarende større, har salget af telefonen, ifølge Sprint, været en stor succes. Den blev lanceret i fredags, og 24 timer senere kunne Sprint konstatere, at det er den telefon de har solgt flest af på en åbningsdag i deres historie.

Den Android 2.1 baserede telefon kommer udstyret med en 800×480 pixel skærm, 1 GB indbygget lagerplads , 512 MB RAM, Snapdragon QSD8650 1 GHz processor, 8 MP kamera og en HDMI-udgang, så den kan tilsluttes et fjernsyn.

Doug Wheller

Hawking: Videnskab sejrer over religion

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

Den verdenskendte teoretiker og matematiker Stephen Hawking, har bragt sig selv i medierne i den seneste tid med bemærkelsesværdige udtalelser, og nu er han på banen igen.

I et interview til tv-kanalen ABC, falder samtalen ind på et ofte debatteret emne, hvordan videnskab og religion passer sammen.

Generelt mener Hawking, at menneskets opfattelse af en skaber/gud, som en person de kan identificere sig med, er helt forkert. Set i lyset af hvor stort universet er, og hvor ubetydelige vi er i den sammenhæng, så vil det være umuligt at “gud” overhovedet ville ligne et menneske.

Til selve spørgsmålet om religion er Hawking meget overbevist, videnskaben vil sejre, alene af den grund at det virker.

Stephen Hawking skrev:
There is a fundamental difference between religion, which is based on authority, (and) science, which is based on observation and reason. Science will win because it works.

Microsoft Corporation

Windows 7 SP1 beta frigives næste måned

- Via The Windows Blog -

Siden lanceringen af Windows 7 har langt de fleste haft en positiv oplevelse med det nye operativsystem, men alt er ikke perfekt og i løbet af de seneste måneder er der udkommet adskillige fejlrettelser til styresystemet.

I slutningen af juli vil Microsoft udsende en opsamling af de mange fejlrettelser i den første Service Pack (SP1), der i første omgang udgives i en betaversion.

Opdateringen dækker også Windows Server 2008 R2, og her vil der være mere end blot fejlrettelser, idet der også tilføres nye funktioner. Blandt disse finder man RemoteFX, der udnytter grafikhardwaren i en server, til at præsentere tunge grafiske elementer til klienter.

Opdateringen vil også tilføje Dynamic Memory, som gør det muligt for Windows Server Hyper-V dynamisk at allokere hukommelse til virtuelle maskiner, som de har behov for det.