mboost-dp1

Sidebars

Spotify.com

Lovligt at benytte Spotify i Danmark via smutvej

- Via Leth-Olsen - , redigeret af Pernicious , indsendt af Adagio

Musiktjenesten Spotify, der tilbyder millionvis af musiknumre for blot 75 kr. om måneden, kan nu tilgås fra Danmark af, hvor den ellers indtil nu har været blokeret.

Tjenesten er ikke officielt åbnet i Danmark, for Spotify er stadig blokeret af komponist og sangskriverforeningen Koda, hvilket betyder, at den ikke er godkendt til brug her i landet, men dette kan omgås ved at bruge en Paypal-konto, der er registreret til en udenlandsk adresse (f.eks. Sverige) og tilgå tjenesten.

Politiken har snakket med advokat Kasper Heine, der er ekspert i immaterielret, og han vurderer, at det er lovligt at benytte smutvejen.

Spotify, der stammer fra Sverige, var banebrydende, da det blev lanceret tilbage i 2006, og er i dag en af de førende musiktjenester i verden.

Spotify adskiller sig fra lignende tjenester herhjemme som Wimp og Play ved at man på ingen måde er bundet til et teleselskab, og man ikke kun kan streame musikken, men også downloade den til brug offline.

Gå til bund
Gravatar #1 - AzCii
9. jun. 2010 05:41
Uhh, det vil jeg sku prøve, af den ene grund at KODA er imod det.

Som den gamle talemåde siger, pest eller KODA (jeg har nu altid foretrukket pest)
#2 - 9. jun. 2010 05:53
Er Spotify nogenlunde opdateret med hensyn til indhold ?
Og har de bastard-pop, remixes eller kun originale sange ?

For 75 kr/md er da lige til at overskue.
Gravatar #3 - Hald
9. jun. 2010 06:03
Det er vel aldrig lovligt at benytte falsk adresse..
Gravatar #4 - Ganin
9. jun. 2010 06:16
#3
Uhm, det er en gråzone, og det lad mig vende det på denne her måde, det har aldrig været ulovligt at benytte falsk adresse, du har lov til at beskytte din private adresse.

Hvis kvinder gjorde noget ulovligt hver gang de gav en falsk telefon nummer for at komme af med en klam fyr, så tror jeg alle danske kvinder vil være straffet.
Gravatar #5 - over9001
9. jun. 2010 06:18
Hvis Spotify er lovligt, hvad forhindrer så et firma i at lave en tjeneste i et hula-bula land, som ikke har nogen ophavsretslove? Den kan så være næsten gratis da kunstnerne ikke får noget.
Hvad er forskellen med dét, og så Spotify.

Jeg nægter simpelthen at tro at tjenesten er lovlig. MP3Tunes blev jo ikke blokkeret fordi den var ulovlig i sit hjemland, men fordi den var ulovlig her. Jeg tror den advokat skal have sine skolepenge tilbage ;)
Gravatar #6 - baggi97
9. jun. 2010 06:20
Nu kan man jo altså også downloade musiknumre til offline brug i WIMP, så den eneste forskel mellem Spotify og WIMP er at man kun kan bruge wimp hvis man er kunde hos telenor
Gravatar #7 - ghostface
9. jun. 2010 06:20
KODA bryder sig ikke om Spotify fordi musikerne ikke får nok ud af det. En kunstner som Lady Gaga har fået 1500$ for 5 millioner afspilninger. (mener jeg det var)
Det står i skærende kontrast til at pladeselskaberne i sverige sidste år tjente mere på Spotify end de gjorde på iTunes, og påråber det som en stor success for deres branche.

Man skal vist ikke have en cand. i noget for at at se hvem det fordyrrende led er der gør det urentabelt for musikeren er.

Kilde 1: http://www.swedishwire.com/business/687-spotify-ov...
Kilde 2: http://torrentfreak.com/lady-gaga-earns-slightly-m... (dog her 167$ for 1 million plays, kernen af min udtalese er dog korrekt)
Gravatar #8 - Hald
9. jun. 2010 06:28
Jeg vil ikke give iTunes skylden for prisen, der er virkelig sat gang i musik salget pga. af dem.. Nok nærmere den mega gamle teknologi vi stadig holder live i.. øhh.. CD'er blev de kaldt.. ZZzzzz...
Gravatar #9 - Hack4Crack
9. jun. 2010 06:46
er det ikke bare en DNS blokering, ligesom alt det andet noob blokering staten har bestemt?
Gravatar #10 - el_barto
9. jun. 2010 06:49
Stating the obvious, are we?

Selvfølgelig er det lovligt at omgå deres "spærring".
Gravatar #11 - noobie
9. jun. 2010 06:51
Har haft Spotify en måneds tid efter at en af min kærestes venner i england oprettede en konto til os. Kan kun sige at det er en genial tjeneste hvor der ligger stort set alt hvad hjertet kan begære af musik.

baggi97 (6) skrev:
...så den eneste forskel mellem Spotify og WIMP er at man kun kan bruge wimp hvis man er kunde hos telenor


Ja og så lige at Wimp mangler meget af den musik som der er tilgængelig på Spotify. Vi har WIMP og jeg er ikke imponeret efter at have prøvet Spotify.
Gravatar #12 - ghostface
9. jun. 2010 06:54
#9 sitet er ikke blokeret. Du kan bare ikke signe op og lave en account på baggrund af en dansk paypal konto.

Da du skal have en konto bliver det svært at undgå.

http://www.spotify.com/int/why-not-available/

De tjekker desuden din IP fra spotifys side, men det kan jo undgåes ved at bruge Relakks eller lign. vpn service i Sverige.
Gravatar #13 - Tore
9. jun. 2010 06:55
@ #8 Hald

Nu skal vi bare have lyd filer uden komprimering, for CD kvalitet er > end MP3.. Og jo.. Man kan høre forskel, hvis man har investeret nok i sit anlæg..

Jeg høre stadig vinyl, af samme grund, for har du en god plade (læs ingen ridser eller bobler) og en god pickup, så giver det en helt fantastisk lyd.

Men ja, KODA har alle dage været en grådig organisation, som mere eksistere for a føde sig selv, end den medlemmer.

Husker EVENT på DIKU, hvor alle kunstnere spillede gratis.. indtil KODA kom og røvrente os noget så grusomt.

GO Spotify, hylder alle tiltag som giver mere til kunstneren end sælgeren.
Gravatar #14 - roennow
9. jun. 2010 07:10
Men de kigger vel stadig efter hvor ip'en kommer fra hver gang man prøver at åbne programmet. Man må godt være væk fra sit hjemland i et stykke tid, men min erfaring er at den brokker sig efter nogle uger, hvis man ikke tilgår spotify med en ip fra det land den er oprettet i.
Gravatar #15 - Sjokoz
9. jun. 2010 07:15
roennow (14) skrev:
Men de kigger vel stadig efter hvor ip'en kommer fra hver gang man prøver at åbne programmet. Man må godt være væk fra sit hjemland i et stykke tid, men min erfaring er at den brokker sig efter nogle uger, hvis man ikke tilgår spotify med en ip fra det land den er oprettet i.


Hvis du har Spotify Premium så kan du tage din musik med ud af landet "for evigt". Hvis du kun har en gratis konto så er det kun 14 dage.

Bruger selv premium men mest for så at kunne bruge deres client på min telefon.
Gravatar #16 - henne
9. jun. 2010 07:31
over9001 (5) skrev:
Hvis Spotify er lovligt, hvad forhindrer så et firma i at lave en tjeneste i et hula-bula land, som ikke har nogen ophavsretslove? Den kan så være næsten gratis da kunstnerne ikke får noget.
Hvad er forskellen med dét, og så Spotify.

Forskellen er nok sådan cirka ligeså stor som forskellen på $hulabula-land og så Sverige.
For det er jo netop lovligt i Sverige, så det viser med al tydelighed at KODA bare er en brancheforening som vil mele deres egen kage mest muligt, og deres regler ikke er endegyldig lov i hele verden.
Hvis ikke der var en aftale i Sverige om at afregne med copyright-organisationerne, så var det ligesom *.mp3-tjenester fra eksotiske lande. Om pladebranchen i Sverige så har lavet en god eller dårlig deal er ikke til at sige.
Gravatar #17 - Decipher
9. jun. 2010 07:46
nm
Gravatar #18 - froggiestone
9. jun. 2010 07:48
Jeg kan bekræfte det virker Screenshot

Det er en smule omstændigt dog. først opretter man en paypal konto med svensk valgt i land, og derefter tilføjer man sit kreditkort, og så signer man op på spotify og vælger svensk som land, og vupti :)

Tog bare unlimited til 49 sek kr om månenden, er jo nærmest en 10'er her i Dk med deres træpenge..
Gravatar #19 - Dr_Mo
9. jun. 2010 08:18
over9001 (5) skrev:
Hvis Spotify er lovligt, hvad forhindrer så et firma i at lave en tjeneste i et hula-bula land, som ikke har nogen ophavsretslove?

Pladeselskaberne, husker du allofmp3 i Rusland? Nu får pladeselskaberne deres penge og alle er glade, undtagen KODA...
Gravatar #20 - ALo
9. jun. 2010 08:23
Fuck det er fedt med deres Android App! Det er virkelig en super applikation.

Det kører helt suverænt, kan klart anbefales både på PC og Android (sikkert også iPhone)
Gravatar #21 - aben
9. jun. 2010 08:30
vi havde en diskussion om spotify igår .. tjeck evt. linket her - hvis det passer, er spotify en fuldstændig uholdbar plan for musikerne .. og hvis man omgår reglerne her i Danmark, får de jo ikke engang de der $0,00043 som de vil få ellers.

så konklusionen er, at ja du kan omgå reglerne og bruge Spotify.. men egentlig er det ikke særlig meget anderledes end at pirate lortet.

hvis ellers formålet var at musikerne skulle få noget ud af det... ?
Gravatar #22 - mireigi
9. jun. 2010 08:32
Jeg vil fortælle jer en historie.

Engang for mange år siden var der en lille dreng der hed Mads. Mads kunne godt lide at spille på sin guitar. Han nød at spille for alle der ville lytte. En dag blev Mads voksen og drog ud i den store verden med sin guitar på ryggen. Mads rejste fra by til by og spillede på kroer mod kost og logi. Nogle gange fik Mads drikkepenge fra de andre gæster på kroerne. Mads var glad, han glædede andre og tjente lidt på det.

Efter mange år kom en stor tyk mand hen til Mads og sagde: "Du har et stort talent min gode mand. Kan du tænke dig en kontrakt så du tjener mange penge?". Mads takkede ja til mandens tilbud.

Nogle år senere sad Mads på sit værelse og tænkte på hvor dum han var dengang. Nu optræder han kun sjældent for andre, og han er ikke længere glad. Hans fans betaler i dyre domme for hans musik, men han får kun en lille brøkdel, resten tager den tykke mand. Mads vil hellere spille for kost og logi og så få drikkepenge, der er alle pengene hans, og han er glad.
Gravatar #23 - Dynde87
9. jun. 2010 08:37
Lille sidespring her.

Er der DRM på WIMP og/eller Spotify? Jeg har selv Play, og hader det, alene på den baggrund, at der er DRM på lortet.
Gravatar #24 - Bean
9. jun. 2010 08:52
#22 Netop derfor synes jeg det er noget pis at musikfolk ikke kan lide at folk snupper deres musik fra nettet - hvis jeg ikke havde downloadet og hørt sange fra metallica havde jeg aldrig nogen sinde i min vildeste fantasi købt deres albums senere hen og EJ HELLER tager til deres koncert sidste år. Ergo fik de en fan mere der bruger penge på deres merch og div. andre finurlige ting.

Takket være ThePirateBay. :)


Til alle jer andre her inde, kan I sagtens prøve Spotify gratis (20 timer om ugen) med en Spotify Open bruger. I skal blot følge denne guide i besked nummer 4 af "andmm" på linket: http://www.hardwareonline.dk/traad.aspx?fid=23&...

Hygge hejsa.
Gravatar #25 - ebp
9. jun. 2010 08:57
#14

Når du er blevet blokeret skal du blot logge ind med en ip fra det land du har tilmeldt dig og så har du to uger mere. Det kan gøres med tor, jeg har skrevet en lille guide til hvordan man gør det. Den er godt nok henvendt til ubuntu, men det burde ikke være meget anderledes på windows og mac. :)

http://leetmachine.endoftheinternet.org/spotify.ht...
Gravatar #26 - gensplejs
9. jun. 2010 09:06
ghostface (7) skrev:
KODA bryder sig ikke om Spotify fordi musikerne ikke får nok ud af det. En kunstner som Lady Gaga har fået 1500$ for 5 millioner afspilninger. (mener jeg det var)
Det står i skærende kontrast til at pladeselskaberne i sverige sidste år tjente mere på Spotify end de gjorde på iTunes, og påråber det som en stor success for deres branche.

Man skal vist ikke have en cand. i noget for at at se hvem det fordyrrende led er der gør det urentabelt for musikeren er.

Kilde 1: http://www.swedishwire.com/business/687-spotify-ov...
Kilde 2: http://torrentfreak.com/lady-gaga-earns-slightly-m... (dog her 167$ for 1 million plays, kernen af min udtalese er dog korrekt)

Derfor er Spotify ondt?
Desværre har kunstnerne ikke fattet hvem fjenden er. Det er hverken forbrugerne eller tjenester som Spotify eller pirat sider for den sags skyld.
Fjenden er for helvede pladeselskaber der tjæner styrtende med penge på Spotify og bare skider kunstnerne i munden når de beder om penge.
Gravatar #27 - ghostface
9. jun. 2010 10:23
#26 du har misforstået mig hvis du har forstået indlægget som at det er spotify der er det fordyrrende led der hugger alle musikernes penge. Jeg troede det lå ganske klart mellem linjerne at det var pladebranchen som var problemet.
Noget som abens link også bakker op om: http://www.informationisbeautiful.net/2010/how-muc...
0,0017 $ pr afspilte sang til selskabet og 0,00043$ til kunsteren.

Det må virkelig være en dyr og omstændig process at ligge sine klienters musik derop :)
Gravatar #28 - baloo
9. jun. 2010 11:12
roennow (14) skrev:
Men de kigger vel stadig efter hvor ip'en kommer fra hver gang man prøver at åbne programmet. Man må godt være væk fra sit hjemland i et stykke tid, men min erfaring er at den brokker sig efter nogle uger, hvis man ikke tilgår spotify med en ip fra det land den er oprettet i.


Hvis det er tilfældet skal man bare have et Oister abb. oven i, det har det med at skifte til en svensk ip en gang imellem :P

En anden ting:
Er jeg den eneste der hellere vil have lovlig og gratis musik, end at bøvle med at omgå en spæring af Spotify, det klare TDC jo fint :P bare opret et mobil abb. uden abb. afgift. og så kan man hente alt det musik man gider fra PLAY. (OK helt gratis er det ikke man giver jo 99 kr. i oprettelse)
Gravatar #29 - Deleet
9. jun. 2010 11:53
Så, hvorfor alt besværet med udenlandske kontoer etc. blot for at støtte pladeselskaberne (primært), endda med dårligere kvalitet? Niks. Jeg holder mig til piratkopiering, der kan man ofte få fat i tingene i .flac (tabsfri komprimering i modsætning til .mp3).

Når jeg føler for (og har råd, man er jo studerende) at bruge penge på musik, så bruger jeg donations-tjenester, især Jamendo.com hvor man kan finde meget godt musik (dog ikke i .flac :/ ). Jeg ved ikke helt hvor mange af pengene der går til kunstneren, men tror umiddelbart at det er alt sammen. Derudover får kunstnerne også 50% af reklameindtægterne. :) Very nice site indeed!

Jeg bruger en del flere penge på musik nu hvor jeg ved at pengene i større grad går til kunstnerne end før i tiden hvor jeg blot støttede en industri som arbejdede mod mine egner interesse (og mange andres!).

http://en.wikipedia.org/wiki/Flac
http://www.jamendo.com/en/faq#artist

Og naturligvis:
http://www.piratpartiet.dk/

(medlem af piratpartiet)
Gravatar #30 - Lomholt
9. jun. 2010 13:15
Scorp-D (2) skrev:
Er Spotify nogenlunde opdateret med hensyn til indhold ?
Og har de bastard-pop, remixes eller kun originale sange ?

For 75 kr/md er da lige til at overskue.


Jeg har oplevet remixes af alt lige fra metallica til carpark north, så jo der er masser at vælge imellem - også meget techno derinde ;-)
Spotify er en genial tjeneste :D
Gravatar #31 - svenskmand
9. jun. 2010 16:10
I nyheden står der at man kan downloade musik (jeg går ud fra at man skal være betalende bruger, men det er også fint), men mit spørgsmål er: er der DRM på filerne og hvilken kvalitet er de i?
Gravatar #32 - Deleet
9. jun. 2010 16:30
#31

Jep, noget DRM er der på.

http://www.spotify.com/int/about/features/offline-...

Ang. kvalitet, Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spotify#Technical_fun...
Audio streams are in the Vorbis format at q5 (approx ~160 kbit/s)[21], or optional q9 (approx ~320kbit/s)[22] for Premium subscribers, the highest streaming rate for any online service.


Så, bedre end Youtube men ikke noget at råbe hurra for. De forsøger stadig at sælge et dårligere produkt end piratkopiering (DRM+non-lossless komprimering vs. ofte i .flac kvalitet, ingen DRM), dog naturligvis med bedre service, og det er jo derfor at det virker. Det og at folk tror at de støtter kunstneren ved at betale (hvilket de også gør, bare ikke ret meget). Hvis folk virkelig ville støtte kunstneren, så tag til koncerter, køb merchandise, og doner dem penge (hvis muligt).
Gravatar #33 - Dr_Mo
9. jun. 2010 17:02
#32
320 kbps vorbis er da noget at råbe hurra for? Det er da ganske godt kvalitet. Ved ikke hvor mange der er stand til at høre forskel ved en blind test mod flac og kunne angive hvilken der ikke er blevet komprimeret, det er ikke mange kan jeg forestille mig. Jeg kan i hvert fald ikke.

Hvis du hentyder til det produkt de forsøger at sælge, så er det bestemt noget at råbe hurra for. Det er noget forbrugerne har efterspurgt i mange år nu.
Gravatar #34 - svenskmand
9. jun. 2010 19:55
#32 og 33

Ja så holder jeg mig stadig til den gode gamle cd :) som stadig har mange fordele: 1) du har altid en backup af din musik i form af en fysisk cd, hvis harddisken ryger sig en tur. 2) Du har din musik i et lossless format (jeg ripper alt mit musik til flac og konvertere til andre format (man skal have meget hukommelse i ens telefon hvis den skal kunne indeholde alt ens musik i flac) når jeg skal bruge det på min telefon eks.).

Der er dog også ulemper ved at købe cd'er: 1) man skal købe dem i en butik eller på nettet, dvs. man skal finde et sted at købe dem. 2) Man skal vente på sin pakke eller man skal ned og rode efter cd'erne i butikkerne.

Her er fordelene dog permanente - man har altid en backup samt ens musik i lossless format - hvorimod ulemperne kun er midlertidige da man kun skal købe cd'erne én gang :)
Gravatar #35 - LaMaH
9. jun. 2010 20:05
Gravatar #36 - Cloud02
9. jun. 2010 20:12
Hvad er der nu galt med blot at bruge en proxy?
Gravatar #37 - Slettet Bruger [3286586295]
9. jun. 2010 20:41
Eftersom man ved at acceptere EULAen sikkert siger ja til at man indgir korrekt addresse...
Gravatar #38 - Cloud02
9. jun. 2010 20:51
SlettetBruger (37) skrev:
Eftersom man ved at acceptere EULAen sikkert siger ja til at man indgir korrekt addresse...
OH NOES.
Så kommer EULA-manden sikkert og tager mig.
Gravatar #39 - Aputech
9. jun. 2010 21:07
Jeg har haft Spotify i nogle uger nu, og den er den gratis Open model jeg bruger.

Der er to ulemper: jeg har kun 20 timer om måneden, og hveranden uge bliver jeg nødt til at bruge en VPN til at logge ind, så den resetter den to uger i udlandet regel de har.

Ellers fungerer det skide godt, og jeg har endnu ikke oplevet at den ikke kunne finde det jeg ville høre.

Bortset fra Malk og/men det gør sig sikkert gældende for det meste af 'smal' dansk musik.
Gravatar #40 - Dr_Mo
9. jun. 2010 23:57
svenskmand (34) skrev:
du har altid en backup af din musik i form af en fysisk cd, hvis harddisken ryger sig en tur

Din musik ligger ikke på harddisken (medmindre du downloader dem til offline mode), så du behøver ikke en backup, du kan bare logge ind med din spotify konto hvor som helst, også på mobilen, og streame alt det musik du vil have. Fordelen er her klart hos spotify.

svenskmand (34) skrev:
Du har din musik i et lossless format

Kør en ABX test med flac versus 320 kbps vorbis. Så kan du se, at lossless ikke betyder så meget, når man har så høje bitrates. Igen fordel hos spotify: instant streaming, der ikke tager noget som helst lagerplads.

svenskmand (34) skrev:
man skal købe dem i en butik eller på nettet, dvs. man skal finde et sted at købe dem.

Netop, du skal købe dem. Du kan lytte til så mange albums som du vil med spotify. Hvis du skulle købe fx 200 albums, vil det nemt komme til at blive dyrt. Du betaler ikke noget mere med spotify. Så ulempen er større end det du gør det til.


svenskmand (34) skrev:
2) Man skal vente på sin pakke eller man skal ned og rode efter cd'erne i butikkerne.

Jep. Det holder jo ikke til fester, hvis du skal købe 50 cd'er på forhånd, så du kan spille alle de requests du får fra dine gæster :-)

IMHO er dette et produkt der helt klart er værdt at råbe hurra for. Det er noget forbrugerne ville have i flere år. Så giv det kredit, det fortjener det :-)
Gravatar #41 - Slettet Bruger [3286586295]
10. jun. 2010 10:32
Mr_Mo (40) skrev:
Kør en ABX test med flac versus 320 kbps vorbis. Så kan du se, at lossless ikke betyder så meget


Du forstår ikke konceptet med "lossless" ^^ det er ikke bedre kvalitet... men det er kvalitet der ikke bliver dårligere med tiden,
Gravatar #42 - Dr_Mo
10. jun. 2010 12:17
#41
Wtf? Lossless ER bedre kvalitet. Hvis du kører en ABX test med en flac fil der er 30 år gammel vs. en vorbis fil der er 30 år gammel, vil det være fuldstændig samme kvalitet som hvis de var 1 time gamle. Data'en er jo lagret digital.

Tror det er noget du har misforstået med lossless:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lossless_data_compression skrev:
Lossless data compression is a class of data compression algorithms that allows the exact original data to be reconstructed from the compressed data. The term lossless is in contrast to lossy data compression, which only allows an approximation of the original data to be reconstructed, in exchange for better compression rates.

Altså er lossless den eksakte originale CD-kvalitet der er komprimeret. Hvorimod Vorbis er en omtrentlig replikation af det originale CD - med andre ord: dårligere kvalitet.
Gravatar #43 - coday
10. jun. 2010 13:05
#42 Tror det manden prøver at sige er at du mister mere kvalitet hvis du går fra lossy -> lossy end hvis du går fra lossless -> lossy..
Gravatar #44 - Dr_Mo
10. jun. 2010 13:54
#43
Og hvordan er det relevant i forhold til at Spotify tilbyder 320 kbps vorbis, som er nærmest lige så god som lossless komprimering, da der ikke er mange der kan høre forskel? Ingen der snakker om re-enkoding...

Tror Porre har taget ordet "lossless" i bogstavelig forstand, og det er rigtigt at det betyder uden tab, men det menes selvfølgelig ikke over tid, men fra konverteringen fra orignal materialet.
Gravatar #45 - myplacedk
10. jun. 2010 16:02
Mr_Mo (44) skrev:
Tror Porre har taget ordet "lossless" i bogstavelig forstand, og det er rigtigt at det betyder uden tab, men det menes selvfølgelig ikke over tid, men fra konverteringen fra orignal materialet.

Også forkert. Det er under encoding der ikke er tab. Ved konverteringen kan der sagtens være tab.

Hvis originalen er i 96000 Hz og den lossless fil er i 48000 Hz, så er der jo tab. Og hvis originalen er analog er tab uanset indstillinger.

Sammenlign med GIF. Det er også et lossless format. Men prøv at gemme et farverigt foto med masser af gradients i GIF-format. Du vil slet ikke kunne genkende kvaliteten.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login