mboost-dp1

Toshiba

Salget af computerchips går rigtig godt

- Via Fudzilla - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Rantanrave

For en måned siden kunne firmaet iSuppli opjustere deres forventninger for chip-industrien, og nye tal fra Semiconductor Industry Association bekræfter, at 2010 ser ud til at blive et rigtigt godt år.

For de første syv måneder af i år er der omsat for 169,2 milliarder dollars, hvilket er en markant stigning sammenlignet med samme periode sidste år, hvor omsætningen blot var på 115,3 milliarder dollars. Det svarer til en stigning på 46,7 %.

Set for juni måned så var omsætningen i år vokset med 47 % sammenlignet med sidste år, men den flotte vækst ser ud til at flade ud. Tallene for juli afslører, at væksten i forhold til juni kun har været på 1,2 %, noget under gennemsnittet for det første halvår.

Til trods for den faldende vækst, så forudses 2010 til at blive et rekord-år for chip-industrien.

Læs også: 2010 er det største år for chip-industrien nogensinde

Jyske Bank

Jyske Bank flytter it til Bankdata

- Via Jyske Bank - , redigeret af Pernicious

Jyske Bank har valgt at flytte deres it til Bankdata, en fælles datacentral for nu 15 danske banker. Banken kan nemlig se et årligt besparingspotentiale på 200 millioner kroner.

På kort sigt vil det ikke have den store betydning for kunderne, men efter sammenlægningen vil der så småt begynde at ske noget. Trods besparelserne er én af konsekvenserne af sammenlægningen, at der vil blive flere udviklingsressourcer. Dette gør det nemmere for bankerne at levere nye produkter, som er teknisk krævende. En anden konsekvens er, at kunderne i Jyske Bank vil skifte til Bankdatas netbank.

Selve skiftet ligger nogle få år ude i fremtiden, da Bankdata først skal udvikle de funktioner, som Jyske Bank mener, de mangler.

Jyske Bank har indtil i dag selv stået for udvikling af egne systemer.

Flickr - remon.rijper

Det amerikanske senat forsøger at gennemføre internet-kill switch

- Via Personal Liberty Digest - , redigeret af Pernicious

En række amerikanske senatorer har tidligere og uden held prøvet at få indført en såkaldt internet-kill switch, en knap der kan afbryde hele internettet. Nu vil samme gruppe af senatorer forsøge at vedhæfte forslaget til et andet lovforslag, som ventes at have både demokratisk og republikansk støtte i senatet, hvorfor kill-switchen alligevel kan blive en realitet.

Senatoren Thomas Carper, der er formand for den underkomite, som arbejder med cybersikkerhed, udtaler, at “det er svært at få en lovgivning om cybersikkerhed gennemført for sig selv”.

Som begrundelse for en indførelse af en kill switch, udtalte senator Joe Lieberman i et interview med CNN, at Kina har en lignende mulighed, og USA derfor også bør kunne gøre det.

Joe Lieberman, amerikansk senator skrev:
Lige nu har Kina – regeringen – mulighed for at frakoble dele af dets internet i tilfælde af krig. Vi har behov for også at kunne gøre det.

Skype

Indien vil have adgang til Gmail og Skypes data

- Via The Times of India - , redigeret af Mathias Friis Hansen

Indien er, som flere andre lande, midt i en sag mod BlackBerry-producenten RIM, hvori de har krævet adgang til den krypterede data fra BlackBerry-telefonernes opkald. Som en naturlig fortsættelse af denne sag har den indiske regering nu krævet adgang til alle telekommunikationsfirmaers data, hvilket blandt andet indebærer Gmail, Skype og VPN-netværker, som alle afhænger af krypteret data.

Kravet lyder på, at de indiske sikkerhedsbureauer skal have fuld adgang til den krypterede data, så telefonopkald til fastnet- og mobiltelefoner kan overvåges, hvis det bliver nødvendigt. Derfor spekulerer nogle i, om de højere krav om adgang er på grund af en øget frygt for terrorisme.

Ministry of Home Affairs skrev:
The Ministry of Home Affairs has made it clear that any communication through the telecom networks should be accessible to the law enforcement agencies and all telecom service providers including third parties have to comply with this.

VOIP-opkald er slet ikke lovlige at bruge til indenrigsopkald i Indien, men må til gengæld godt bruges ved internationale opringninger.

greenpeace

Greenpeace på nakken af Facebook

- Via Greenpeace - , redigeret af Avenger-

Miljøorganisationen Greenpeace er nu begyndt at rasle med sablerne over for Facebook, som de mener, er med til at udlede alt for meget unødvendig CO2.

Udmeldingen er kommet, efter Facebook i februar annoncerede, at de ville bygge et nyt, stort datacenter i Oregon, USA. Facebook proklamerede stolt, at de ville anvende de mest energibesparende og miljørigtige servere, der kunne skaffes, men det viser sig nu, at disse skal drives af energi fra kulkraftværker, hvilket Greenpeace ikke er meget for.

Organisationen har derfor lavet en liste med fire punkter, som de vil have, at Facebook skal leve op til, bl.a. anvendelsen af ren, vedvarende energi i stedet for kul. Her stopper Greenpeace dog ikke, da de også vil have Facebook til aktivt at kæmpe for vedvarende energi, både på et lokalt, nationalt og internationalt plan.

Hvad Greenpeace helt præcist har tænkt sig at stille op, hvis Facebook ikke imødekommer kravene, er dog endnu uvist.

Intel

Intel halverer prisen på Core i7 950

- Via Fudzilla - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Rantanrave

Der er god grund til at ærgre sig, hvis man netop har købt en Core i7 950-CPU, for Intel har netop meldt ud, at de har halveret prisen på processoren fra de tidligere $592 til $294.

Prisnedsættelsen skal formentlig ses i lyset af, at AMD for blot to uger siden satte en række af deres desktop-processorer ned i pris, hvorfor Intel nu har været nødt til at svare igen.

Sammen med prisnedsættelsen har Intel også lanceret den hurtigste Core i3-CPU til dato, nemlig en 3,33 GHz Core i3 560, som prissættes til $138.

Tre lavpris-CPU’er er desuden blevet lanceret, en 3,33 GHz E6800 til $86, en 3,0 GHz E5700 til $75 samt en 2,7 GHz E3500 til $57.

Der er god grund til at kigge nøje efter, hvis man skal ud og have ny CPU, da Intel ikke har sænket priserne på deres andre processorer. Man kan altså sagtens risikere, at to processorer i samme familie, men med meget forskellig ydelse, koster nogenlunde det samme.

Flickr - CBS Fan

AAU arbejder på intelligent overvågning

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Langt de fleste sikkerhedskameraer er i dag ubemandede, og mens mange af dem udelukkende er sat op for den præventive effekt, så bruges de fleste først til at finde ud af, hvad der er sket i en given situation, efter den er hændt. Det vil et projekt ved navn “Big Brother is watching you”, ledet af lektor Thomas B. Moeslund fra Computer Vision and Media Technology Laboratory på Aalborg Universitet, nu lave om på.

Projektet arbejder på at lære computeren at genkende de samme mønstre, som mennesker kan se, når de registrerer, at der er andre mennesker inden for deres synsfelt. Herefter skal systemet kunne reagere på, hvad der mere præcist sker, og om der er grund til at påkalde myndighedernes opmærksomhed på situationen, mens den finder sted.

Thomas B. Moeslund, AAU skrev:
Projektet arbejder med tre kernespørgsmål: Er der nogen, hvem er det, hvad laver de?
[…]
Det er meget svært at analysere videoen i realtid, men inden for de seneste to-tre år er der sket rigtig meget. Nu bruger vi grafikkort til at analysere med. De grafikkort er udviklet af spilindustrien, som har et behov for, at billeder bliver behandlet gnidningsløst. Det gør, at vi næsten kan behandle videoen i realtid.

Moeslund mener ikke, det er et problem, at overvågningen i samfundet stiger, da han pointerer, at vi allerede bliver overvåget i stor grad gennem bl.a. netbank, internethandel og digital signatur.

Hewlett-Packard

HP og Hynix går sammen om memristor-fabrik

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I foråret fik HP et større gennembrud i måden, man kunne producere memristor-chips på, og nu kan elektronikgiganten annoncere, at de har indgået et samarbejde med sydkoreanske Hynix, der er specialister inden for hukommelses-chips, om åbningen af den første memristor-fabrik i verden.

Memristoren er en komponent, der virker meget lig hjernens neuroner ved både at fungere som kontakt og hukommelse på én gang. Informationen er endog gemt, selv i et slukket kredsløb, og er mere simpel at fremstille end en halvleder-transistor.

Ifølge HP vil fremtidens memristor-hukommelse kunne erstatte både flash-ram, DRAM og endda harddiske, ligesom den skulle have evnen til at være op til 10 gange så hurtig ved 1/10 af strømforbruget. Samtidig skulle memristor-chips ikke lide af at være begrænset i antal skrivninger som det kendes fra flash-ram. I modsætning til mange andre nye teknologier, så kan HP desuden også fortælle, at memristor-teknologien ikke vil blive dyrere end de nuværende, men derimod kunne levere dobbelt så meget plads til samme pris, som vi kender det i dag.

Samarbejdet mellem HP og Hynix skal i første omgang munde ud i produktionen af såkaldte Resistive Random Access Memory (ReRAM), og de første produkter forventes at blive annonceret i 2013.

Flickr - Rich3591

Internettet når snart ny milepæl

- Via EPN.dk - , redigeret af Avenger- , indsendt af Donsig

Det kan meget vel blive i år, internettet når endnu en milepæl i antallet af brugere, således at 2 mia. mennesker nu er internetbrugere.

Det er tal fra hjemmesiden Internet World Stats, der peger på, at der p.t. er 1,967 mia. mennesker, som bruger internettet. Alene det sidste års tid har 250 mio. nye mennesker sluttet sig til, hvor specielt Asien er i kraftig fremgang.

Tallene viser således, at den østlige verdensdel står for 825 mio. af brugerne, mens Europa indtager andenpladsen med 475 mio. brugere.

Set i forhold til antal indbyggere er det dog Nordamerika, der indtager førstepladsen med 77,4 % af alle mennesker, på nettet, hvorimod Afrika kun kan prale af sølle 10,9 %.

De 1,967 mia. internetbrugere skal ses i forhold til den totale verdensbefolkning, der er på ca. 6,866 mia. mennesker – hvilket betyder, at knap 30 % af verdens befolkning er internetbrugere.

Flickr - Andrew Mason

Kannibalbakterie kan blive nyt antibiotikum

- Via Ars Technica - , redigeret af Avenger-

Forskere fra flere amerikanske universiteter har nu med held fundet frem til en række molekyler, der kan være med til at revolutionere måden, antibiotika virker på.

Der er tale om, at forskerne har undersøgt et bestemt bakterie, bacillus subtilis, der i modsætning til andre bakterietyper ikke ofrer sig til fordel for sine naboer, når der bliver mangel på næringsstoffer. Bacillus subtilis går i stedet ind og spiser andre bakterier i samme familie som den selv for at overleve.

Efter forskerne fandt frem til de præcise genetiske træk i bakterien, der tillader denne handling, prøvede de at indsætte dem til bekæmpelse af multiresistente stafylokokker, også kendt som MRSA, der ellers er immun over for normal penicillin-bekæmpelse. Resultatet var, at kannibalbakterierne var ligeså effektive, som den nuværende måde man bekæmper MRSA på.

Selvom forskerne påpeger, at der endnu er lang vej til metoden kan bruges på stor skala, er de dog positivt indstillede, da flere og flere bakterier bliver multiresistente, mens der til sammenligning bliver udviklet færre nye former for antibiotika til bekæmpelse af disse.