mboost-dp1

SXC - patyvo

Storagefirma spinder guld på budkrig

- Via TG Daily - , redigeret af Net_Srak

I den seneste tid har de to computerproducenter Dell og Hewlett-Packard kæmpet om, hvem der skulle købe firmaet 3Par, der specialiserer sig i storageløsninger.

Det var Dell, som startede, hvad der skulle vise sig at blive en regulær budkrig, hvor de to parter af flere omgange overgik hinanden. Vinderen er nu fundet, idet Dell har trukket sig, efter HP hævede deres seneste bud til 13,6 milliarder kroner.

Det endelige bud havnede på $33 pr. aktie, eller 60 % over Dells oprindelige bud på omkring $20 pr. aktie, hvor aktien på det tidspunkt kostede $10. Dermed bliver 3Par solgt til 200 % mere end sin oprindelige aktieværdi.

Spørgsmålet er nu, om HP har købt 3Par for dyrt, hvilket nogle analytikere er bange for, og Dell dermed kan ende med at blive vinderen. Dertil kommer, at flere medarbejdere hos 3Par oprindeligt kommer fra HP og havde forladt firmaet, da de ikke brød sig om at arbejde for dem, hvilket nu måske gentager sig.

I teorien kan HP ende med et meget dyrt firma, hvor spidskompetencerne måske forlader firmaet til fordel for konkurrenter som Dell.

Canonical Ltd.

Ubuntu 10.10 beta er frigivet

- Via Softpedia - , redigeret af Pernicious

Ubuntus nyeste skud på stammen Maverick Meerkat er netop udkommet som beta. Efter tre udbud af alpha-udgaver mener Canonical nu, at Maverick Meerkat også kendt under navnet Ubuntu 10.10, eller blot 10.10, er klar til sin første beta-udgivelse.

Maverick Meerkat har mange spændende ting med sig. Disse inkluderer en overhaling af Ubuntu Netbook Remix’ brugerflade, Linux 2.6.35 samt nyere udgaver af både KDE, GNOME og xfce.

Endvidere skulle der komme diverse forbedringer til netværksopkobling, og Social Networking får en endnu bedre integration i form af Me Menuen.

Ubuntu 10.10 er planlagt til at udkomme i endelig udgave den 10. oktober i år. Betaen kan hentes her.

Yderligere informationer om nyhederne i Maverick Meerkat kan læses her.

PBS A/S

Pige fik adgang til anden kvindes bankkonto gennem NemID

- Via Version2 - , redigeret af Emil , indsendt af Adagio

En 17-årig pige fra Fyn har gennem NemID i ugevis haft adgang til en anden kvindes konto i Danske Bank, inden hun opdagede fejlen. Hun kunne blandt andet se CPR-nummer og personlige beskeder ved kontooverførsler.

Fejlen skyldtes, at en medarbejder i Danske Bank fik forbundet pigens NemID til den forkerte konto, og blev altså først opdaget, da pigen så, at der var fundet kontooverførsler sted, som hun ikke kendte til. Efter at have ringet til banken, blev pigens NemID blokeret, og hun er nu nødt til at få et nyt.

Når der oprettes NemID gennem bankerne, har kunderne samtidig mulighed for at associere NemID med kundens digitale signatur. Dermed kunne pigen, hvis hun havde sat flueben i den rigtige kasse, have fået adgang til den anden kvindes digitale signatur, samt alt hvad det indebærer.

Danske Bank agter ikke at ændre noget i deres procedure, da de ikke mener, at man kan gardere sig mod, at samme menneskelige fejl kan ske igen.

Microsoft

IE 6 kaster grus i maskineriet i offentligt it-projekt

- Via Version2 - , redigeret af Mathias Friis Hansen , indsendt af p1x3l

I det offentlige står man igen med et it-projekt, som volder problemer – denne gang på grund af Microsofts forældede browser Internet Explorer 6. Årsagen er, at den gamle browser stadig anvendes på de fleste sygehuse, men et nyudviklet patientsystem kræver version 7 eller nyere.

Det nye krav til browseren vil gøre det nødvendigt i nogle tilfælde at arbejde med to sideløbende systemer, hvilket regionsformand Ulla Astmann, formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, finder meget uheldigt.

Det er CSC Scandihealth, som har leveret systemet, men her forklarer man til Version2, at de ikke er skyld i problemet; de har leveret et system, der lever op til kundens specifikationer.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har bestilt det nye system, og ifølge CSC fremgår det tydeligt i kontrakten, at minimumskravet til browseren ville være Internet Explorer 7 eller Firefox 3 eller nyere.

De to parter snakker nu med hinanden om en løsning, hvor et forslag er at lave webapplikationen, så den virker under IE 6. Hos CSC vil man dog ikke love noget, da det kan vise sig som en umulig opgave.

Canon

Canon laver kæmpe CMOS-sensor

- Via Canon - , redigeret af kasperfmn

Det er ikke længe siden, Canon kunne fremvise en CMOS-sensor med en ekstrem høj opløsning på 120 megapixels, til trods for der var tale om en APS-H-størrelse sensor (29,2 x 20,2 mm). Nu har de lavet en sensor, der måler hele 202 x 205 mm.

Firmaet oplyser ikke noget om opløsningen på den gigantisk sensor, der er næsten 40 gange større end en full-frame sensor – som det kan ses på billedet til højre.

Med det enormt store areal er sensoren 100 gange mere lysfølsom, end hvad man finder i et moderne spejlreflekskamera. I praksis vil det være muligt at optage film ved 60 billeder i sekundet ved en lysstyrke på kun 0,3 lux, eller det halve af lyset fra fuldmånen.

Selv forestiller Canon sig sensoren anvendt til fotografering af stjerner eller natoptagelser af f.eks. dyr.

Læs også: Canon laver 120 megapixel CMOS-sensor

Samsung

Smugkig på Samsung Galaxy Tab

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Hjemmesiden Engadget har haft den nye Samsung Galaxy Tab i hænderne, og dermed er der kommet et væld af nye detaljer frem om den lille tablet-computer.

Det er blandt andet blevet til en gennemgang af hardwaren i tablet-computeren, hvor Engadget kan oplyse følgende specifikationer:

[list][li]Android 2.2 med TouchWiz 3.0[/li]
[li]7″ skærm med 1024×600 opløsning[/li]
[li]Vægt: 380 gram[/li]
[li]1 GHz Cortex A8 CPU[/li]
[li]1.3 Mp frontkamera og 3 Mp kamera på bagsiden[/li]
[li]3G data og tale[/li]
[li]802.11N Wi-Fi[/li]
[li]Full HD videoafspilning[/li]
[li]Kapacitiv multitouch-skærm[/li][/list]

Engadget synes godt om både hardware og software, men er især imponerede over de applikationer, Samsung selv har indbygget i enheden. Ifølge en pressemeddelelse fra Samsung vil den udkomme i løbet af oktober til en pris på omkring 7.000 kroner.

Du kan se den første officielle tv-reklame for den nye android-baserede tablet herunder.

PRIVATtek 2010

Mere fokus på privatliv- og persondatabeskyttelse

- Via Dansk Privacy Netværk - , redigeret af Emil , indsendt af Frederikcph

Under navnet PRIVATtek 2010 vil en række arrangører afholde en halvdagskonference på Christiansborg, hvor de ønsker at skabe mere interesse om privatliv og beskyttelse af personlige data.

Baggrunden er den fortsatte digitalisering af vores hverdag, der betyder, at mere og mere data omkring den enkelte person bliver nemmere og nemmere at finde og også misbruge.

Det er muligt for alle at deltage i konferencen, der finder sted fredag den 10. september kl. 9.00-13.00 2010 i Landstingssalen på Christiansborg, tilmeldingsfrist er den 6/9 kl 15:00. Arrangørerne peger dog på, at målgruppen for konferencen er beslutningstagere, der beskæftiger sig med information og kommunikation inden for den offentlige og private sektor, it-professionelle, jurister, økonomer, erhvervsledere, iværksættere, politikere og journalister.

På konferencen vil det være privatlivsfremmende teknologier, som vil stå i højsædet, hvor blandt andet flere danske it-sikkerhedsleverandører vil være repræsenteret.

Håbet er, at politikere, både herhjemme og i Europa, i stigende grad erkender, at privatlivsfremmende teknologier kan styrke persondatabeskyttelsen.

Microsoft Corporation

Windows 7 familiepakke kommer til Danmark

- Via Microsoft.dk - , redigeret af Emil

Da Windows 7 blev lanceret den 22. oktober sidste år, var det til en udbredt positiv kritik, men der var dog lidt malurt i bærgeret, idet Microsoft havde valgt, at det i Danmark ikke ville være muligt at købe en såkaldt familiepakke. Det bliver der nu lavet lidt om på.

På et-årsdagen for lanceringen vil Microsoft Danmark starte med at sælge en opgraderingsudgave af Windows 7 Familiepakken her i Danmark til en vejledende pris på 1.399 kroner, som giver en husholdning lov til at opgradere til Windows 7 Home Premium på tre computere.

Er man interesseret i tilbuddet, skal man dog være hurtig på aftrækkeren, idet der kun vil være et begrænset antal licenser til salg.

Mortimer Liebman, Windows Consumer divisionschef hos Microsoft skrev:
Vi har kunnet få fingre i et yderst begrænset antal licenser, så når de er solgt, er det slut. Vi kan kun opfordre til at handle hurtigt, hvis man er interesseret.

Læs også: Microsoft står fast, danskerne må betale

Sony

Sony lancerer iTunes-konkurrent i Europa

- Via BBC - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Emil

I går, samme dag som Apple lancerede en række nye produkter samt introducerede iTunes 10, kunne Sony til IFA-messen i Berlin meddele, at de vil lancere en ny video- og musiktjeneste i Europa.

Den nye tjeneste vil i første omgang kun tilbyde film, først senere på året vil det også være muligt at lytte til musik. Tjenesten er baseret på deres video-tjeneste Qriocity, der allerede tilbyder film til amerikanerne. Ud over film og musik, så forventer Sony også at kunne tilbyde spil og e-bøger.

Fujio Nishida, direktør for Sony Europe skrev:
Via Qriocity, Sony will deliver a variety of digital entertainment content and services… including video, music, game applications and e-books over time.

Tjenesten vil på sigt blive tilgængelig for alle, der ejer en PlayStation 3, ligesom den vil blive en del af Sonys fjernsyn i Bravia-serien, Vaio-computere og i deres Blu-ray-afspillere. I første omgang er der dog kun fem lande i Europa, som får adgang til at leje film via Qriocity, nemlig Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Storbritannien.

Musik-delen af tjenesten, der går under navnet “Music Unlimited powered by Qriocity”, vil blive lanceret inden årets udgang.

Lockheed Martin

Hjælpemotorer skal redde ny militærsatellit

- Via MSNBC News - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

I midten af maj opsendte det amerikanske militær en ny kommunikationssatellit ved navn AEHF-1 (Advanced Extremely High Frequency-1), der skal erstatte de aldrende Milstar-satellitter.

Opsendelsen gik efter bogen, men efterfølgende gik det galt, idet satellittens egen hovedmotor ikke ville starte. Satellitten er med en Atlas 5-raket indsat i en elliptisk bane om Jorden, hvor den laveste højde er på 230 kilometer, men meningen er, at den skal ud i en geostationær bane i 36.000 kilometers højde.

Den opgave skal nu løses af en række andre motorer på satellitten, heriblandt en række hjælpemotorer og en ion-motor. De små motorer, der anvender samme brændstoftank som hovedmotoren, er allerede blevet anvendt til at øge minimumshøjden for at få AEHF-1 ud af atmosfærens påvirkning, hvilket sker ved en højde på 950 km over Jordens overflade.

Det forventes ikke, at de små motorer sammen med ion-motoren vil forbruge mere brændstof end hovedmotoren, men i stedet for at nå sit endelige kredsløb på ca. fire måneder, vil det nu tage 6-7 måneder. Satellitten er lavet til at have en samlet levetid på 14 år.