mboost-dp1

Flickr - jpockele

2010 er det største år for chip-industrien nogensinde

- Via ZDNet - , redigeret af Emil

Markedsresearch-firmaet iSuppli har opjusteret deres forventede overskud for chip-industrien i år på grund af en efterspørgsel på elektroniske produkter, som industrien aldrig har set mage til før.

Den forventede vækst for år 2010 er blevet øget til 35,1 % i stedet for forudsigelsen fra maj, som lød på 30,9 %. Det svarer til en stigning i omsætningen på 80,7 milliarder dollars, eller godt 450 milliarder kroner for halvleder-industrien. Det næstbedste år for industrien var år 2000 under dot-com-bølgen, hvor man øgede omsætningen med lidt under 340 milliarder kroner.

På verdensplan regner man med at omsætte for 310,3 milliarder dollars, eller knap 1,75 billioner kroner. Som faktorer for den enorme omsætning nævner Dale Ford, vicepræsident ved iSuppli, de stigende priser samt bedre chips i produkter som smartphones og avancerede LCD-tv.

Det hele kan muligvis resultere i en mangel på chips, da industrien har været forsigtig med at overproducere. Det kan gøre det sværere for firmaer at konkurrere imod populære produkter som Apples iPad, da de er nødt til at betale mere for færre chips og dermed ikke vil være i stand til at levere ligeså mange produkter.





Gå til bund
Gravatar #1 - LordMike
3. aug. 2010 16:16
Kan da godt forstå frygten for overproduktion... Levetiden for chipsne er jo trods alt kun nogle måneder inden de er uddaterede...

Går ud fra der tales om færdige produkter, og ikke komponenter... :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login