mboost-dp1

SXC - patyvo

Fildelere tilbydes amnesti, for $1.000

- Via TorrentFreak - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Gridlock

I USA er det blevet meget populært at jagte fildelere med trusselsbreve, for på den måde at tjene nogle hurtige penge, og nu er der en ny variant på vej fra firmaet Corbin Fisher.

I stedet for at udsende en lang række trusselsbreve, så opfordrer firmaet alle fildelere, der måtte have delt noget af deres materiale, til at melde sig selv.

Ved at bekende hvad de har gjort, og betale $1.000, vil Corbin Fisher lade være med at retsforfølge dem. Kampagnen vil starte den 8. februar og vare i 14 dage. Når amnesti-perioden er overstået, vil jagten blive indledt på de som ikke har meldt sig selv.

Til denne anden fase af firmaets plan, falder de tilbage til de velkendte trusselsbreve, og gør i den forbindelse opmærksom på, at de har vundet mange sager, senest en hvor de har indgået et forlig på hele $250.000 med en fildeler. Det enorme beløb eksisterer ifølge TorrentFreak dog kun på papiret, og bliver ikke det, som skal betales, men anvendes til at skræmme med.

IFPI

IFPI begræder igen piratkopiering i ny årsrapport

- Via Comon - , indsendt af cgt

Den internationale sammenslutningen for musikbranchen, IFPI, har traditionen tro udsendt deres årsrapport, og ikke overraskende peger de igen fingre af ulovlig kopiering af musik, som værende en stor årsag til manglende indtægter.

I rapporten bygger IFPI deres antagelser om manglende indtægter på en undersøgelse foretaget i Sverige, i forbindelse med indførelsen af IPRED-loven, der gjorde det muligt for myndighederne nemmere at finde frem til ulovlige fildelere. Det fik ifølge IFPI mængden af ulovlige downloads til at falde og cd-salget til at stige.

Kritikere peger dog på, at det er en meget ensidig måde at tolke undersøgelsen på, idet flere faktorer højst sandsynligt har spillet ind i ændringen af salgstallene.

Det påpeges ligeledes, at der findes undersøgelser, som viser det modsatte af hvad IFPI konkluderer, tilmed fra musikbrancen selv. Warner lavede således tidligere en undersøgelse, hvor det viste sig, at musikpirater kunne være med til at fremme kendskaben til nyt musik.

Hos IFPI holder man dog på sit og ønsker, at myndighederne verden over følger i Frankrigs fodspor, og indfører 3-strike-modellen, som de mener er et godt værktøj til bekæmpelse af piratkopiering.

Micro Focus

Flere skal lære at kode i COBOL

- Via Micro Focus - , indsendt af kastrup

De fleste har måske hørt om det, men de færreste kender særlig meget til det, programmeringssproget COBOL, som har eksisteret i mere end 50 år. Det ønsker softwarefirmaet Micro Focus at gøre noget ved.

Problemet er, at COBOL stadig anvendes i mange virksomheder i verden, faktisk i helt op mod 70 % af de som anvender forretningskritiske systemer, typisk på mainframes. Derfor vil Micro Focus gerne have, at flere vælger at lære sproget.

For at gøre sproget mere attraktivt at lære og programmere i, har firmaet netop frigivet et nyt udviklingsmiljø kaldet Visual COBOL R3, der introducerer en række nye værktøjer, som minder om dem, man finder i blandt andet C# og Java.

COBOL R3 gør det også muligt at bruge værktøjer som Visual Studio 2010 og Eclipse til at programmere COBOL-programmer, ligesom kode nemmere kan konverteres til disse platforme (.NET og Java).

En introduktionsvideo til Visual Cobol R3 kan ses herunder.

sxc.hu - simonok

Brugen af sociale netværk til at kontrollere malware stiger

- , redigeret af Net_Srak

Ifølge den seneste udgave af sikkerhedsfirmaet Mandiants årlige “M-Trends”-rapport, har firmaet observeret et stigende antal hackere, som benytter blandt andet sociale netværk som Facebook og Twitter samt webtjenester som Google Chat og MSN Messenger til at kontrollere malware-installationer i botnets.

Mandiant har observeret et program, som benytter Facebooks muligheder for at sende beskeder, til at kontrollere programmet, en trojansk hest, som modtog kommandoer via HTML-baserede kommentarer på hackede hjemmesider, samt en trojansk hest, der brugte Google Chat og MSN Messenger til at sende og modtage kommandoer.

Ifølge Mandiant er brugen af for eksempel sociale netværk en del af en større tendens, hvor angreb på virksomheders netværk bliver mere og mere sofistikerede. Samtidig overgår antallet af angreb mod virksomheder nu antallet af angreb mod offentlige myndigheder så som Forsvaret.

Anonymous

Fem medlemmer af Anonymous-aktion arresteret

- Via Guardian - , redigeret af kasperfmn

Fem britiske mænd i aldrene 15, 16, 19, 20 og 26 blev kl. 7 i morges anholdt i razziaer, som dækkede hele Storbritannien. Politiet udtaler, at anholdelserne har forbindelse til “nylige og igangværende distributed denial of service (DDoS)-angreb udført af en online gruppe, som kalder sig selv for ‘Anonymous'”.

Anonymous-folk har tidligere kørt DDoS-angreb mod blandt andet PayPal, MasterCard og Visa, efter at disse firmaer valgte ikke at modtage donationer til hjemmesiden WikiLeaks.org. For nyligt har Anonymous også kørt angreb mod tunesiske og egyptiske hjemmesider for at støtte demonstrationerne mod regeringerne i de to lande.

Arrestationerne kommer som følge af en igangværende efterforskning af gruppen, som ifølge Scotland Yard startede sidste år og er en del af et samarbejde mellem både amerikanske og europæiske efterforskningsenheder.

Anonymous består af frivillige brugere, som bliver bedt om at køre DDoS-software mod specifikke IP-adresser. Nogle af brugerne formår at skjule deres IP’er, men langt størstedelen af de involverede anses som middelmådige internetbrugere, som ikke har fundet ud af at beskytte deres IP-adresse, hvorfor de altså kan spores.

De fem arresterede tilbageholdes i øjeblikket på forskellige politistationer.

Flickr - Jim Epler

Paris Hilton sex-optagelser fører til trusselsbreve

- Via TorrentFreak - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Gridlock

Det er ikke trusselsbreve fra Hilton, til de som har set den famøse optagelse af hende tilbage fra 2003, men derimod fra firmaet XPAYS Inc., der har rettighederne til optagelserne.

Truslerne er de velkendte breve om økonomisk straf i forbindelse med en retssag, såfremt den truede ikke betaler et mindre forligsbeløb med det samme.

Til trods for flere af sådanne sager på det seneste er blevet afvist eller droppet i USA, så ser andre stadig en mulighed for at tjene penge på metoden.

XPAYS har således udsendt deres brev til 843 fildelere, som de truer med en retssag, såfremt de ikke betaler. Udover de der har modtaget brevet, agter firmaet fortsat at overvåge trafikken på BitTorrent-netværk og udsende flere breve hvis nødvendigt.

Facebook

Facebook tilbyder nu HTTPS-browsing

- Via Facebook Blog - , redigeret af Pernicious

Facebook gør det nu muligt for sine mere end 500 millioner brugere at logge ind og browse over en SSL-krypteret forbindelse.

Facebook Blog skrev:
Facebook currently uses HTTPS whenever your password is sent to us, but today we’re expanding its usage in order to help keep your data even more secure. Starting today we’ll provide you with the ability to experience Facebook entirely over HTTPS. You should consider enabling this option if you frequently use Facebook from public Internet access points found at coffee shops, airports, libraries or schools.

Muligheden for HTTPS-forbindelse vil langsomt blive rullet ud til brugerne. Når man får muligheden, vil den kunne slås til inde under ens kontos sikkerhedsindstillinger.

Sidste år viste en Firefox-udvidelse ved navn Firesheep, hvor nemt det er at hijacke blandt andet en Facebook-session fra andre brugere på et åbent netværk og dermed logge ind på andres brugere. Med den nye SSL-forbindelse er dette nu umuligt ved de brugere, som har det slået til.

OpenOffice.org

OpenOffice.org klar i version 3.3.0

- Via The H Open - , redigeret af Avenger- , indsendt af cgt

Efter at have været undervejs med hele 10 RC-udgaver er det endelig blevet tid til den færdige version af OpenOffice.org 3.3.0 (OOo), der traditionen tro kommer med en lang række forbedringer, fejlrettelser og nyheder.

Den Oracle-kontrollerede kontorpakke udgives kun få dage efter, at LibreOffice udkom i version 3.3 i starten af denne uge, og seks uger efter Oracle Open Office udkom midt i december.

Af nyheder i OOo er der blandet andet et nyt design til den grafiske brugergrænseflade for håndtering af udvidelser, ligesom print-systemet er blevet gennemarbejdet, og det er blevet muligt at have 1.048.576 rækker i Calc mod før “kun” 65.536.

Generelt er der gjort en del for at give brugeren en bedre oplevelse ved brugen af OOo, så det er nemmere at anvende kontorpakken.

Du kan læse meget mere om de mange nyheder og forbedringer i udgivelsesnoterne, eller hente softwaren og selv teste det.

Google

Google fjerner fildelings-søgeord fra Google Instant

- Via TorrentFreak - , redigeret af kasperfmn

Efter længere tids pres fra underholdningsindustrien, herunder blandt andet MPAA og RIAA, har Google nu valgt at at fjerne søgeord som blandt andet “BitTorrent”, “torrent”, “uTorrent”, “RapidShare” og “MegaUpload” både fra Google Instant og fra søgemaskinens forslag til søgeord.

Filteret rammer blandt andet firmaet BitTorrent Inc., som har udtalt, at filteret efter deres mening rammer for bredt.

Simon Morris, BitTorrent Inc. skrev:
We respect Google’s right to determine algorithms to deliver appropriate search results to user requests. That being said, our company’s trademarked name is fairly unique, and we’re pretty confident that anyone typing the first six or seven letters deserves the same easy access to results as with any other company search.

Morris kan videre fortælle, at en søgning på ordet “BitTorrent” vil resultere i mange lovlige og brugbare links, blandt andet til informationer om firmaet og selve BitTorrent-protokollen.

Samtidig viser undersøgelser af filteret, at det kun er nogle BitTorrent-klienter og fildelingshjemmesider, som er ramt af blokeringen. Mens “RapidShare”, “MegaUpload” og “uTorrent” er blevet fjernet, virker ord som “MediaFire”, “HotFile”, “BitComet” og “Vuze” stadigvæk fint. “The Pirate Bay” er heller ikke blevet blokeret.

Flickr - dweekly

Microsoft sagsøgt for manglende Windows-refusion

- Via Channel Register - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Hubert

I Italien vil forbrugergruppen ADUC (Associazion per i diritti degli utenti e consumatori) ikke finde sig i, at det er ekstremt besværligt at få refunderet sine penge, hvis man ikke ønsker Windows på en computer i landet.

Ligesom i mange andre lande, så sælger de fleste computerproducenter deres computere preinstalleret med Windows i Italien. På den baggrund er ADUC godt klar over, at disse producenter også har en del af ansvaret, men mener, Microsoft har hovedansvaret.

De har derfor anlagt et gruppesøgsmål mod Microsoft med det formål at tvinge Microsoft til at gøre det lettere for kunderne at få refunderet deres Windows-licens, hvis de ikke vil benytte den.

De søger derfor nu kunder, der har stået med problemet, og beder dem kontakte organisationen, således at de kan opbygge sagen og hjælpe dem med en eventuel refusion.