mboost-dp1

flickr - Francisco Javier Martín

Nonne smidt ud af kloster pga. Facebook

- Via telegraph.co.uk - , redigeret af kasperfmn

I det centrale Spanien ligger klosteret “Monasterio de Santo Domingo el Real”, som er over 600 år gammelt. Trods den høje alder er de dog ganske moderne i klosteret, eftersom de indtil for nyligt havde den 54-årige nonne María Jesús Galán, også kendt som “søster internet”, tilknyttet.

Søster Galán fik for 10 år siden overbevidst abedissen i klosteret om, at der skulle købes en computer med internet så nonnerne slap for at skulle begive sig uden for klosteret, bl.a. når de skulle ordne bankforretninger.

Computeren viste sig dog hurtigt at have andre praktiske funktioner, hvilket søster Galán bl.a. brugte til i 2008 at digitalisere hele klosterets historie og lægge det ud på internettet, et arbejde hun fik stor ros for, og som skabte stor interesse for Galán, bl.a. på hendes dengang nyoprettede Facebook-profil.

De andre nonner mente dog, at søster Galán var lige ivrig nok med sin brug af Facebook og fandt opførslen upassende, hvorfor hun blev bortvist fra klosteret.

Selv skriver Galán på sin Facebook-profil, at et nyt kapitel er begyndt i hendes liv, og at hun nu vil ud og rejse, bl.a. for at besøge New York og London.

CSC

Arbejdsretten udskyder strejke hos CSC

- Via Comon - , redigeret af Emil , indsendt af Jonasee

På mandag var det meningen, at 49 medarbejdere hos CSC skulle blive hjemme fra arbejde, som en del af Prosas strejke, i et modspil til CSC’s lockout af 120 medarbejdere tidligere på måneden.

CSC mente dog, Prosa havde udvalgt medarbejdere til strejken, som var omfattet af en fredsaftale, de to parter tidligere havde indgået. Den aftale fritager it-driftsfolk fra at kunne strejke, men ifølge CSC er 44 ud af de 49 medarbejder driftsfolk.

Sagen blev derfor indgivet til Arbejdsretten og her har man nu meddelt, at de vil komme med en konklusion på sagen den 16. marts. Indtil den kommer, vil parterne ikke foretage sig yderligere.

Dermed slipper CSC for risikoen for, at strejken kunne ramme SKAT, som udsender årsopgørelser fra den 7. til den 18. marts.

Læs også: Prosa vil have CSC-strejke til at ramme SKAT og CSC og PROSA mødes i retten i dag

freeBSD

FreeBSD klar i version 8.2

- Via FreeBSD - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Hubert

Udviklerne af operativsystemet FreeBSD har netop frigivet version 8.2, der er den tredje stabile udgivelse siden version 8.0

I den nye version er der kommet en række nye funktioner, ligesom der er tilføjet en masse forbedringer og gennemført et stort antal fejlrettelser.

Blandt nyhederne finder man fuld understøttelse af GPT (GUID Partition Table), accelereret AES-kryptering på Intel CPU’er med AES Accelerator og support for USB 3.0.

Dertil kommer forbedringer og opdateringer på flere områder, heriblandt Gnome og KDE, der er opdateret til henholdsvis version 2.32.1 og 4.5.5. Du kan finde en liste over ændringer på FreeBSD’s hjemmeside, hvor du også kan hente en kopi af operativsystemet.

Ved siden af udgivelsen af version 8.2 af FreeBSD er der også udgivet en ny udgave i version 7.x, hvor man nu er nået op til version 7.4.

Google

Google ændrer sin søgealgoritme

- Via Google Blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af hmn

Googles søgemaskine er uden tvivl et af deres største aktiver, og de gør meget for at optimere den, så den er så god som mulig. Algoritmen, der ligger bag de søgninger, som laves, bliver konstant forbedret, typisk uden folk lægger mærke til det.

I et forsøg på at gøre algoritmen bedre til at frasortere dårlige hjemmesider har firmaet netop indført en større ændring, der er så stor, at den påvirker over en tiendedel af alle søgninger.

Målet er at sende ligegyldige sider endnu længere ned på listen over søgeresultater end i dag.

Google Blog skrev:
This update is designed to reduce rankings for low-quality sites—sites which are low-value add for users, copy content from other websites or sites that are just not very useful.

Samtidigt med ændringen straffer dårlige sider, så belønner den sider af god kvalitet, hvilket skal være med til at promovere, at folk og virksomheder laver gode hjemmesider.

Endnu er ændringen kun gennemført på de amerikanske servere, men Google forventer at indføre den på alle servere senere.

Flickr - Jacob Bøtter

Danskerne finder det ok at piratkopiere

- Via Rockwool Fonden - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Gridlock

I en undersøgelse lavet af Rockwool Fondens Forskningsenhed, der kigger nærmere på danskerne lovmoral i 2010, er der dedikeret en side til piratkopiering. Her afsløres det, at 70 % af danskerne accepterer de ulovlige kopier i en eller anden udstrækning, når der er tale om kopier til eget forbrug.

På en skala fra 1 til 10, hvor 1 svarer til ingen accept overhovedet, har 50 % svaret mellem 2 og 6, imens 20 % har svaret mellem 7 og 10. Dermed er det kun 30 % af befolkningen, som ikke synes, piratkopiering til eget forbrug er i orden.

Holdningen er dog en anden, hvis det er med økonomisk gevinst for øje, man piratkopierer. Her svarer 75 %, at de ikke finder det acceptabelt, kun en meget lille procentdel svarer mellem 7 og 10.

En lignende undersøgelse blev lavet i 1997, hvor resultatet var næsten identisk. Også dengang var 30 % helt imod ulovlig kopiering til eget forbrug. Når holdningen ikke er ændret siden, vurderer fonden, at det kan skyldes uigennemsigtig lovgivning på området.

Hele nyhedsbrevet med resultaterne om danskernes lovmoral kan læses her (pdf).

ThinkGeek

Tyske politikere deltog i LAN-træf i Rigsdagen

- Via N24 Tyskland - , redigeret af Net_Srak

Når det kommer til computerspil og Tyskland, så er det to ting, der har et anstrengt forhold til hinanden. Hos vores sydlige nabo har de meget stramme regler for computerspil, og flere gange er voldelige spil blevet udråbt som demoraliserende for ungdommen.

For at bevise, computerspil ikke er så slemme, og give politikerne i Rigsdagen (Reichstag) en idé om, hvad der er tale om, har tre medlemmer af rigsdagen arrangeret et LAN-party.

Arrangementet fandt sted onsdag aften, og 50 politikere valgte at deltage, hvor de prøvede kræfter med flere forskellige spil, heriblandt Counter-Strike.

Netop Counter-Strike har tidligere været beskyldt for at være en af inspirationskilderne til manden bag massakren i Winnenden i marts 2009.

Bemærk, nyheden er på tysk.

Motorola Inc.

Android 3.0 tablet rooted på få timer

- Via Koush Blog - , redigeret af Emil

Næppe har Motorola frigivet deres meget omtalte og roste Xoom tablet-computer, før en kyndig hacker har fået fingrene i en og brudt sikkeheden på den.

Det tog kun en hacker ved navn Koush et par timer at opnå root-adgang til styresystemet på sin Xoom, hvilket blandt andet gør det muligt at installere andre udgaver af Android, end den der følger med.

Metoden var for Koush at installere sit eget genskabelses-image, ClockworkMod og en ROM-manager, som han gav superbruger-rettigheder.

Koush påpeger i sit blogindlæg, at det ikke var det store problem at opnå superbruger-rettigheder, idet Google har inkluderet en begrænset understøttelse for fastboot. Dermed er det “kun” nødvendigt at ændre kernen, hvilket dog drillede lidt, men lykkedes til sidst.

Hi3G - 3 Danmark

3 investerer 1 milliard i sit netværk de næste to år

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

Det er ikke kun Telia og TDC, som udbygger deres netværk, også 3 agter at bruge mange penge til at forbedre deres infrastruktur her i Danmark. Modsat de to konkurrenter har 3 dog ikke fokus på LTE (4G). Det skriver Computerworld.

I løbet af de kommende 24 måneder vil 3 bruge 1 milliard kroner på at forbedre deres netværk. Det drejer sig om opgraderinger af eksisterende udstyr, så de kan tilbyde højere hastigheder, men også om nye master og antenner, der skal dække 900 MHz-området.

Hidtil har 3 kun benyttet 2,1 GHz-spektret, men fra 1. maj har de også en licens til frekvensbåndet i 900 MHz-området. Det giver firmaet mulighed for at dække hele landet, hvor de i dag har en aftale med TDC om at dække de områder, de ikke når ud til.

Det betyder, at roaming-aftalen med TDC vil blive opsagt, når 900 MHz-netværket er opbygget.

Selvom 3 har en licens til 2,5 GHz-området, som konkurrenterne anvender til LTE, vil 3 fortsat satse på 3G, hvor de oplyser, der stadig er plads til forbedringer. Således vil over 60 % af 3’s netværk understøtte hastigheder på op til 42 Mbps inden for de næste otte måneder.

SXC - kezze

APG handlede ulovligt ved ransagning hos teenager

- Via Comon -

APG vandt for nyligt en sejr over ejeren af hjemmesiden Elitebits.org, Jonas Læborg, der blev dømt til at betale en erstatning på 100.000 kroner for at medvirke til krænkelse af ophavsretten.

I forbindelse med sagen er det dog kommet frem, at både Antipiratgruppen (APG) og fogeden brød loven ved besøget hos den dengang 18-årige Læborg. Det skriver Comon.

Første fejl var, at APG’s advokater begyndte at forhøre Læborg inden dennes advokat var til stede. Advokaten blev først tilkaldt efter fogeden og APG’s advokater var dukket op og ankom efter halvanden time.

Den anden forseelse hænger på fogeden, som tillod advokaterne at indsamle beviser mod Læborg. Ifølge loven skal det være fogedens it-sagkyndige, der skal indsamle beviserne.

Advokat for Læborg, Per Overbeck, kalder forseelserne alvorlige og påpeger, at han aldrig har været udsat for en foged, som har lavet så mange fejl.

Fejlene fik den konsekvens i sagen, at de indsamlede beviser ikke kunne anvendes i retten, hvilket der er taget højde for i dommen. Overbeck håber nu, at APG, der ulovligt har tilbageholdt Læborgs personlige ejendele det seneste år, snart udleverer dem igen.

Læs også: 19-årig skal betale 100.000 kroner til APG

SXC - patyvo

Filmindustrien opnår rekordomsætning i 2010

- Via TorrentFreak - , indsendt af cgt

2010 var et godt år for filmindustrien, så godt at de netop offentliggjorte salgstal kan afsløre, at den globale omsætning slog rekord med 31,8 milliarder dollars, eller 172 milliarder kroner.

Til trods for rekorden, som MPAA glæder sig over, ønsker organisationen fortsat, der strammes op på området for krænkelse af ophavsret.

MPAA skrev:
We will continue to work with our industry partners to fight for common sense ways, through legislative, enforcement and legal avenues, to vigilantly protect the creativity at the heart of our industry from theft.

Filmindustrien bruger mange penge på at forhindre ulovlige kopier af film på nettet, ikke mindst de såkaldte cam-optagelser, hvor en film optages med videokamera i en biograf.

Hos hjemmesiden TorrentFreak spekulerer de i, om ikke pengene var givet bedre ud et andet sted, da de ikke tror på, at netop cam-optagelser, som sædvanligvis er i dårlig kvalitet, afholder særlig mange i at se filmen i biografen.