mboost-dp1

IT-Branchen

It-branchen i tvivl om fremtiden med ny regering

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Den danske it-branche var egentlig glade og tilfredse med den nye regering, da det kom frem, at Morten Østergaard (R) skulle være ny videnskabsminister.

Men med den efterfølgende nedlæggelse af IT- og Telestyrelsen, hvis opgaver i stedet bliver overtaget af forskellige ministerier, er flere nu i tvivl om, hvor it-venlig S-R-SF regeringen egentlig er. Det skriver Computerworld.

Blandt andet har direktøren for ITEK, Dansk Industris it-forening, Tom Togsverd svært ved at se, det betyder en op- eller nedprioritering af it- og teleområdet.

Tom Togsverd til Computerwolrd skrev:
Man kunne godt sige, at det giver god mening at placere tele-området i Vækst- og Erhvervsministeriet, fordi der så kommer en tættere koordinering mellem tele-konkurrence og -regulering. Men den nuværende, undskyld tidligere, samling af forskning, innovation og it- og teleområdet hos Videnskabsministeriet gav dog ellers fin mening.

Han bakkes op af den administrerende direktør i brancheforeningen IT-Branchen, morten Bagsgaard. Han er nervøs for, at politisk fnidder mellem de forskellige ministerier kommer til at stå i vejen for udvikling og vækst.

Morten Bangsgaard til Computerworld skrev:
Vi havde høje forventninger til it- og teleområdet som drivere til vækst, men med opsplitningen af it og tele på flere ministerier er jeg bekymret for, om vi kan få indfriet ambitionerne.

Samsung

Samsung klar med Series 7 All-In-One PC

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Det er i dag blevet officielt, at Samsung Electronics America er klar med en ny serie af all-in-one PCer. Serien går under navnet Samsung Series 7 og er lavet med det formål at kombinere minimalistisk design med avanceret teknologi.

PCerne kommer således med en 23” stor skærm, der fungerer som full-touchscreen, besidder en Intel Core i3 eller i5 på indersiden, samt Windows 7 Home Premium, der indtil udgivelsen af Windows 8, vil vikariere som styresystem på trods af dets manglende touchscreen-fokus. Endvidere anvender skærmen Samsungs nye TV-teknologi med fuld HD og LED oplysning.

Sammen med denne nye computerløsning kommer også et trådløst tastatur og en trådløs mus, begge med det formål at bidrage til det komprimerede design. Med til systemet følger også Harman højtalere, integreret HD webcam og DVD-afspiller, mens computeren naturligvis har alle andre standard-funktioner så som WiFi og Bluetooth.

Ydermere har Samsung installeret en såkaldt “Samsung Touch Launcher”, der indtil udgivelsen af Windows 8 skal give brugerne mest muligt ud af computerens trykfølsomme skærm.

Computeren lanceres i USA den 10. oktober og kommer i et prisleje, der omregnet til dansk valuta ligger mellem 5.500 og 11.000 kr.

Mozilla

Mozilla på vej med firmaets egen game-engine

- Via MozillaLabs - , redigeret af Pernicious

Den seneste tid har HTML5 og WebGL betydet, at udviklingen bevæger sig væk fra Adobe Flash og i stedet fokuserer på direkte, interaktiv 3D-underholdning gennem browseren. Vi har således allerede fået HTML5-video og flere 2D-spil, mens blandt andet Adobes nye Stage3D-tiltag understreger, at 3D-gaming er fremtiden.

For nylig kom så nyheden om, at Mozilla, der står bag verdens i øjeblikket anden mest populære browser, ligeledes ønsker at tage del i 3D-showet. Firmaet kunne således fortælle, at de har besluttet at arbejde på deres egen 3D browser-engine kaldet Gladius.

Gladius er egentlig bare en del af det allerede eksisterende projekt Paladin, der har til formål at promovere online 3D-spil i browseren. Det kortsigtede formål med Gladius er ifølge firmaet selv at “lære ved at prøve”, mens firmaet håber på, at motoren i fremtiden vil vinde bred anvendelse.

Hvad der bliver ud af Mozillas nye tiltag må vi vente med at få svar på, men mens man venter kan man tage et kig på 3D-spillet RescueFox, der er en prototype ment til at fremvise Gladius evner, som motor for et 3D-spil.

Tesla Motors, Inc.

Tesla Model S fremvist til ære for eventuelle købere

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Det amerikanske bilfirma Tesla Motors har allerede slået sit navn fast, når det kommer til el-drevne biler. Firmaet lancerede i 2008 deres topmodel Tesla Roadster, der på trods af stor omtale og megen medie-hype aldrig blev den helt store kommercielle succes.

Modellen blev dog også hurtigt skrottet, angiveligt for at bane vejen for firmaets nye frontfigur Tesla Model S. Denne nye model bliver ifølge firmaet selv både billigere og mere rummelig end sin forgænger, og kommer i USA med et prisskilt på noget svarende til omkring 320.000 danske kroner.

Den nye model blev for nylig eksklusivt fremvist for alle, der har forudbestilt bilen, hvor de kommende købere også fik lov at se Teslas faciliteter.

Tesla Model S kommer ligeledes med en masse ekstraudstyr, hvoraf den 17” store skærm, der viser bilens underholdning og navigation, samt den 12,3” store instrumentsskærm, er værd at fremhæve. Sidstnævnte fungerer endvidere som touchscreen, der dog ikke besidder evnen til multitouch.

Bilen har eftersigende en tophastighed på 210 km/t og forventes lanceret i 2012.

Flickr - elisfanclub

Thorborg: Danske programmører bør frygte udlandet

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Middelmådige danske programmører skal snart begynde at se sig om efter et nyt job, hvis de ikke forholder sig til den billige udenlandske arbejdskraft fra især Asien og Østeuropa.

Det mener iværksætteren Martin Thorborg, som var med til at starte Jubii og Spamfighter. I et interview med Computerworld fortæller han, at han selv bruger udenlandsk arbejdskraft på grund af den konkurrencevenlige pris.

Martin Thorborg skrev:
Hvis jeg sad som middelmådig programmør til en alt for høj løn – i forhold til hvad andre tjener i lignende stillinger rundt omkring i landet – så ville jeg nok svede. I Manila er de ligeså dygtige og kreative. Jeg bruger dem selv, og det er en rigtig god forretning.

Derudover lægger han også vægt på, at de udenlandske programmører ikke skal have goder som seks ugers ferie, et års barsel og omsorgsdage.

Ifølge Martin Thorborg har danskerne glemt, hvordan man arbejder hårdt, og det er det, som nu rammer dem i nakken.

Martin Thorborg skrev:
Vi har bare glemt det der med at arbejde hårdt, hvis jeg skal være lidt flabet. Vi tror, vi er så dygtige og kloge i Danmark, at vi ikke behøve arbejde særlig hårdt eller særlig meget. Men de mennesker, vi konkurrerer med, er lige så dygtige som os, de arbejder langt mere og er tilfredse med en mindre løn.

Sharp Corporation

Sharp og LightSquared i ny alliance

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Den japanske virksomhed Sharp, har den sidste tid markeret sig på verdens teknologisider med højteknologisk udstyr og innovativ design. Desværre for alle gadgets-elskere har det vist sig, at firmaets produkter sjældent har været at finde udenfor Asiens grænser, men med dagens nyhed om et nyt samarbejde mellem amerikanske LightSquared og netop Sharp, kan brugere i såvel USA som Europa måske snart få fingre i Sharps 80” fjernsyn eller deres kommende Ice Cream Sandwich-smartphone.

Sharps nye partner LightSquared er et nyt amerikansk selskab, der vil tilbyde nationalt 4G med LTE teknologi, og som derved ikke vil have direkte kontakt med kunder. I stedet vil firmaet blandt andet via samarbejdet med Sharp udvælge forskellige teleprodukter, som så vil blive solgt gennem forhandlere i staterne.

Dette nye samarbejde er dog ikke en garanti for, at Sharps telefoner og tablets kommer til Europa, men får firmaet først fodfæste i USA, er det svært at forestille sig, at produkterne ikke også kommer til Europa.

LightSquared forventes at fremvise de første understøttede produkter ved CTIA Enterprise and Applications-konferencen mellem den 11. og den 13. oktober

IT- og Telestyrelsen

IT- og Telestyrelsen nedlægges

- Via Statsministeriet - , redigeret af Pernicious

Siden 2002 har IT- og Telestyrelsen haft ansvaret for at føre regeringens it-målsætninger ud i livet. Men nu er det slut.

Af den kongelige resolution den nyudnævnte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afleverede hos Dronningen i går fremgår det, at IT-og Telestyrelsen nedlægges og ansvaret i stedet fordeles på en lang række forskellige ministerier.

Det nyoprettede Erhvervs- og Vækstministerium under Ole Sohn (SF) skal fremover stå i spidsen for tele- og internetregulering.

Landets it-sikkerhed skal administreres af Forsvarsministeriet og forsvarsminister Nick Hækkerup (S), som får ansvaret for beskyttelse af it-infrastruktur samt statens sikkerhedscenter GovCERT.

Derudover skal finansminister Bjarne Corydon (S) fremover tager sig af sagerne vedrørende digital kommunikation med borgerne og virksomheder, herunder borger.dk, mens Margrete Vestager (R) i Økonomi- og Indenrigsministeriet skal tage sig af it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold.

Det vides endnu ikke, hvad der skal ske med de 300 ansatte i IT- og Telestyrelsen.

Statsministeriet

Ny regering har ambitiøse it-mål

- Via Statsministeriet - , redigeret af Emil , indsendt af nubus

Danmarks nye S-R-SF regering har her til eftermiddag fremlagt deres regeringsgrundlag under navnet “Et Danmark, der står sammen”, som byder på flere store ændringer og tiltag på it-området ud over den allerede annoncerede nedlæggelse af IT- og Telestyrelsen.

Blandt andet har regeringen et ambitiøst mål om, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af 2015. Dette mål skal nås gennem en digitaliseringsreform af velfærdsområderne.

Et Danmark, der står sammen skrev:
Nye digitale løsninger på f.eks. undervisningsområdet, sundhedsområdet og handicapområdet kan øge kvaliteten og reducere omkostningerne.

På ældreområdet planlægger regeringen også at kigge på digitale løsninger og såkaldt velfærdsteknologi som for eksempel videosamtaler i stedet for hjemmebesøg hos ældre borgere.

Et Danmark, der står sammen skrev:
Regeringen vil undersøge muligheden for at give ældre ret til digitale løsninger, som et led i deres velfærd, når det kan øge kvaliteten og reducere omkostningerne, f.eks. hvor hjemmebesøg erstattes af videosamtaler.

På kulturområdet vil regeringen sætte fokus på blandt andet digitale platforme for kulturelle aktiviteter, ligesom de vil “fremme digitaliseringen af den danske kulturarv”.

Og sidst men ikke mindst vil regeringen fortsat støtte de digitale medier og internetmedier.

Google

Chrome på vej til at blive næstmest populære browser

- Via Computerworld -

Googles Chrome-browser ser ifølge tal fra StatCounter ud til at tage titlen som det mest populære alternativ til Internet Explorer fra Firefox inden året er omme.

De seneste tal viser at Chrome sidder på 23,6 % af det globale marked, mens Firefox har 26,8 %. Internet Explorer ligger klart nummer et med hele 41,7 %. Chrome startede dog på cirka 15 % af markedet tilbage i januar, og er dermed gået hele 8 procentpoint frem i løbet af de sidste 9 måneder, hvilket er en stigning på 50 %.

I samme tidsperiode er både Firefox og Internet Explorer gået 4 procentpoint tilbage, svarende til fald på henholdsvis 13 og 9 %. Hvis Chrome fortsætter sin fremgang, og Firefox og Internet Explorer bliver ved med at gå tilbage, vil Chrome matche Firefox’ markedsandel i november måned, og overhale den senest i december.

Tallene fra StatCounter bør dog tages med et gran salt, da andre markedsanalytikere ser en større forskel mellem Firefox og Chromes nuværende markedsandele. For eksempel viser tal fra Net Applications, at Firefox i øjeblikket har 22,6 % af markedet, mens Chrome har 15,5 %.

flickr - Andrew Feinberg

Facebook sagsøgt for at krænke privatlivet

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

I sidste uge uge kunne vi her på siden rapportere, at Facebook ved hjælp af ikke-slettede cookies kunne spore brugere der var logget ud. Nyheden kom oprindeligt fra en australsk blogger, og hans opdagelse har siden hen medført heftig kritik af det sociale medie. Denne kritik har nu også ført et sagsanlæg med sig, der både indeholder krav om erstatning og om et forbud af metoden.

Sagsanlægget er udfyldt af Perrin Aikens Davis og søger ifølge rapporten at rode bod på uspecificerede skader, mens den samtidig beder retten om at blokere for sporingen, baseret på overtrædelser af føderale aflytnings-, computer-svigs- og misbrugs-love.

Facebook har dog ikke meget til overs for denne anklage, og en talsmand for det sociale medie udtaler:

Facebook talsmand skrev:
”We believe this complaint is without merit and we will fight it vigorously”

Endvidere vil en irsk data-beskyttelsesvirkomhed undersøge Facebooks metoder på baggrund af klager fra private grupper i Europa og USA, mens flere advokatgrupper tidligere på ugen gik sammen om at få Facebooks nye “frictionless sharing” forbudt.