mboost-dp1

Microsoft Corporation

Kina får Lumia 800c og 610c

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Nokia har officielt løftet sløret for firmaets første kinesiske Windows Phones, og det bliver således Lumia 800c og 610c, der skal kickstarte den kinesiske interesse for Nokias Windows Phones.

Telefonerne er, som navnet siger, varianter af de populære Lumia 800- og 610-telefoner, som vi kender dem fra Europa, og Lumia 800c vil blive lanceret den første april med 610c kommende i årets andet kvartal.

Telefonerne kommer med de samme applikationer som det var tilfældet i Europa, og der findes således Nokia Music, Nokia Drive og Nokia maps på telefonerne. Udover ovennævnte applikationer vil der også være “eksklusivt kinesisk materiale” på telefonerne.

Både Microsoft og Nokia har udtrykt glæde og spænding over den snarlige udgivelse, der er blevet sat i scene for at give de to firmaer en fod indenfor på det kinesiske marked.

Adobe

Adobe indfører gebyr på nye premium-funktioner for spilprogrammører

- Via Adobe - , redigeret af Pernicious

Adobe har annonceret planer om, at spiludviklere der benytter nye premium-funktioner i den seneste version af Flash Player, fra august måned skal betale 9 % af spillets indtjening over $50.000 til firmaet.

Blandt funktionerne finder man hardware-accelereret Stage3D, og bedre konvertering fra spil, der originalt er lavet i C eller C++.

Frigiver man sit spil inden den 1. august slipper man dog helt for at skulle betale, ligesom man heller ikke skal betale, hvis man bruger Adobes AIR 3.2, der lige er blevet frigivet, til at konvertere spillet til en applikation til iOS eller Android.

De nye gebyrer får ikke nogen betydning for den almene bruger af Flash Player.

Flickr - ed's point of view

Lavere priser på roaming i udlandet på vej

- Via Erhvervs- og Vækstministeriet - , redigeret af Pernicious

Det danske EU-formandskab har i form af Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn lavet en aftale i EU, der vil sænke roamingpriserne fra i år og frem til 2014. Fra den 1. juli vil prisen på dataroaming maksimalt koste 6,52 kroner pr. MB, mens den i 2014 vil være sænket til 1,86 kroner pr. MB.

Ligeledes vil prisen på tale og SMS også falde frem til 2014. Tale vil falde fra 2,70 kroner fra den 1. juli 2012 til 1,77 kroner i 2014, mens SMS vil falde fra 84 øre til 27 øre i 2014. Derudover er det også muligt at købe et roamingabonnement uden at skifte mobilnummer, hvor man kan have et ”hjemmeabonnement” og et andet abonnement til roaming.

Aftalen sikrer også adgang til andre teleselskabers net og sætter samtidig også et loft på priserne mellem teleselskaberne. Aftalen skal vedtages af Europa-Parlamentet, og kan derefter træde i kraft den 30. juni 2012. I 2016 vil EU-kommisionen analysere priserne for at se om prisloftet kan fjernes i 2017.

Erhvervs og vækstminister Ole Sohn udtaler

Ole Sohn, Erhvervs- og Vækstministeriet skrev:
Jeg er glad for, at vi har opnået en aftale, som sikrer forbrugerne markant lavere priser, og som samtidigt vil skabe reel konkurrence på sigt.

LulzSec

LulzSec genfødes

- Via V3 - , redigeret af Pernicious

Hackergruppen LulzSec fik gjort sig selv meget kendte, med en række angreb på meget prominente firmaer og regeringsinstanser, men trådte sidenhen tilbage og stoppede mere eller mindre sine aktiviteter.

En ny LulzSec-gruppe genopstod i starten af marts, med navnet LulzSec Reborn, uden at de gjorde meget væsen af sig. Nu har gruppen som deres første mål angrebet SSC Corp og datingsiden MilitarySingles.com.

LuzSec Reborn har offentliggjort navne, brugernavne, kodeord og e-mailadresser af 170.937 medlemmer af MilitarySingles samt lækket informationer fra en SSC Corp database. Gruppen påstår, at den stadig har kontrol med de to netværk, de har brudt ind i.

Sikkerhedseksperter mener, at der er tale om personer, der kun kopierer LulzSecs metoder og blot søger at sole sig i den popularitet LulzSec opnåede i medierne, hvorfor de ikke skal tages ret seriøse.

RapidShare

Tyskland erklærer RapidShare lovlig

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Rettighedsgruppen Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte (GEMA) fortalte for to uger siden, at de havde vundet en stor sejr over fildelingshjemmesiden RapidShare hos retten i Tyskland, og at hjemmesiden derfor fremover skulle filtrere alle bruger-uploads.

Læs også: RapidShare skal filtrere alle uploads

Nu hvor domstolen har offentliggjort sin endelige dom, ser udfaldet dog langt mere nuanceret ud. Det er nemlig blevet slået fast, at RapidShares forretningsmodel er lovlig i Tyskland, og at tjenesten ikke behøver at overvåge nye uploads.

Til gengæld har RapidShare fået besked på at overvåge eksterne hjemmesider, som linker til ophavsretsbeskyttede filer på tjenesten, så de kan sikre sig, at disse filer bliver fjernet.

RapidShare er glade for dommen, som de mener opfylder alle deres ønsker, også overvågningen af eksterne hjemmesider.

RapidShare skrev:
That is exactly what RapidShare has already been doing for many years. If the Anti-Abuse Team identifies a download link on such pages which results in a file that has clearly been published illegally being on the company’s servers, the file in question is immediately blocked.

Flickr - Jacob Bøtter

Antallet af danskere, der færdiggør it-uddannelser falder

- Via EU - , redigeret af Pernicious , indsendt af arne_v

Nyligt offentliggjorte statistikker fra EU viser, at antallet af danskere, der er nyuddannede inden for en it-uddannelse falder, og derudover ligger de danske tal også under det europæiske gennemsnit.

Statistikkerne sammenligner dog tal fra 2005 og 2009, og er derfor ikke nødvendigvis repræsentative længere. I 2005 færdiggjorde 3,8 % af danskerne en it-uddannelse mens tallet var faldet til 3,3 % i 2009. I samme periode faldt det europæiske gennemsnit fra 4 % til 3,4 %.

På en delt førsteplads finder man Malta og Østrig. Begge lande oplevede i 2009, at 5,6 % af deres befolkninger færdiggjorde en it-uddannelse. Bundproppen er Rumænien, hvor 0,9 % af befolkningen færdiggjorde en sådan uddannelse i 2009.

Flickr - CBS Fan

Japansk overvågningssystem kan scanne 36 millioner ansigter i sekundet

- Via Daily Mail - , indsendt af thimon

Det japanske teknologifirma Hitachi Hokusai Electric har annonceret, at de har fået et gennembrud inden for overvågningskameraer og teknologien bag, således at de nu kan scanne 36 millioner ansigter i sekundet.

Mere specifikt er der tale om Hitachis nyeste biometriske kamera, der kan opfange folks ansigter, som derefter bliver gemt i en stor database. Når man så derefter vil finde en specifik person, så skal man ikke gennemse optagelser, som normalt tager systemet lang tid at gennemgå, men derimod blot finde specifikke billeder, der alle er klar og altså kan gennemgås på ingen tid.

Der er dog grænser for, hvor god teknologien er endnu. Først og fremmest skal folk forholdsvis klart vise deres ansigt til kameraet, og dernæst skal de være tæt nok på, til at det bliver til minimum et 40×40 pixel-billede.

Hitachi regner med at have deres nye system klar til salg i løbet af næste skatteår.

SXC - blacktom1

Er Jorden og Månen stort set ens?

- Via Ingeniøren - , indsendt af OnkelDunkel

Indtil nu har det været troet, at Månens dannelse skete ved, at en planet på størrelse med Mars stødte ind i Jorden og affødte en masse materiale, der lå i kredsløb om Jorden og igennem årene samlede sig til det, vi i dag kender som Månen.

Nye undersøgelser sår dog tvivl om denne teori, da det viser sig, at Månens kemiske sammensætning stort set er ens med Jordens. Det kunne selvfølgelig være fordi, at den fremmede planet ligeledes havde en kemisk sammensætning identisk til Jordens, men det ses som værende højst usandsynligt.

Indtil videre skal det hele dog tages med et gran salt, da der kan være mange forklaringer på, hvorfor Månens kemiske sammensætning er identisk med Jordens. Det kunne blandt andet tænkes, at da den fremmede planet stødte ind i Jorden, så var det udelukkende materialer fra vores planet, som endte med at klumpe sig sammen og danne Månen.

En anden teori er, at Jordens materialer har lagret sig på ydersiden af Månen, mens den fremmede planets materialer findes dybere inde i Månens kerne.

Du kan læse mere i dybden omkring undersøgelsen ovre hos Ingeniøren.

eBay - yukongeo

Hasbro taber første runde til Asus om Transformers Prime

- Via Paid Content - , redigeret af Net_Srak

Hasbro har før jul lagt sag an mod Asus for brugen af ordene ’Transformer’, ’Prime’ og ’Optimus’. Hasbro mener, at Asus ved at bruge disse ord skaber forvirring hos forbrugeren, der tror at tabletten Transformer Prime fra Asus, er en del af Transformers-legetøjet. Ved denne lejlighed søgte Hasbro om at få nedlagt fogedforbud mod salget af Asus’ tablet.

Læs mere newz: Hasbro beskylder Asus for at have stjålet “Transformer Prime”-navnet

Nogle af Hasbros argumenter for forvirringen af forbrugeren mellem deres legetøj, Transformers, og Asus’ tablet, Transformer Prime, var den tredje Transformers film, hvor en autobot transformerer sig om til Lenovo Thinkpad Edge Plus Desktop. Et andet argument var den animerede tv-serie Transformers Prime, der handler om Optimus Prime.

Dommeren har afgjort, at Hasbro ikke har ret til et fogedforbud fordi at Hasbro ved at vente for længe med at anmode om et fogedforbud ikke kunne vise, at der var et behov. Desuden mener dommeren også, at der ikke er nogen lighed mellem Hasbros legetøj Transformers, og Asus’ tablet, Transformer Prime.

skrev:
There is nothing gimmicky about the Eee Pad Transformer or the Eee Pad Transformer Prime, nor can it be said that there is any similarity in the use or function between Hasbro and Asus’s products.

Hos Hasbro er man uenige i dommerens vurdering angående fogedforbuddet, men glæder sig over, at dommeren anerkender navnene Transformers og Transformers Prime som stærke varemærker.

flickr - mathei

EU: ACTA afstemning kommer til sommer

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

ACTA blev af EU-kommissær Karel de Gucht sendt til EU-domstolen for en vurdering af, om ACTA er i strid med EU’s lovgivning.

Læs mere på newz: ACTA på vej til EU-Domstolen

EU-parlamentets udvalg om handel og vækst, International Trade Comitee (ITC), har nu stemt om ACTA skal for EU-domstolen, da et af medlemmerne ikke mente, at der var støtte for sådan en undersøgelse af EU-domstolen. Afstemningen endte med 21 imod en EU-domstolsundersøgelse, mens 5 stemte for. Det skriver Comon.

Dermed ser det ud til, at ACTA overholder den oprindelige tidsplan med en afstemning om ACTA i slutningen af april, hvorefter ACTA kan forelægges EU-parlamentet til juni. Hvis EU-domstolen skulle havde undersøgt ACTA ville det sandsynligvis havde taget halvandet år, før ACTA ville komme til afstemning i EU-parlamentet.

Kritikere af ACTA mener faktisk at det er en fordel, at ACTA kommer så hurtigt til afstemning, da støtter af ACTA ikke får så meget tid til at samle så meget støtte og komme med nye argumenter. En af kritikerne er Jérémie Zimmermann, medstifter af bloggen, La Quadrature du Net skriver, at det er godt, at EU-parlamentet kan begynde at belyse ACTA i relation til demokratiske og politiske sysnpunkter.

Jérémie Zimmermann, La Quadrature du Net skrev:
The Commission and the rapporteur’s tricks have been avoided, and the Parliament can now proceed with its works on ACTA. MEPs will have to shed the light on the democratic and political issues raised by ACTA, such as the extra-judicial measures aimed at stepping up the repression of online sharing.