mboost-dp1

Intel

Intel samarbejder med 10 producenter om Windows 8-tablets

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Microsofts kommende operativsystem, Windows 8, kommer efter alt at dømme sidst på året, og netop den udgivelse er noget man ser frem til hos Intel.

Det amerikanske firma annoncerede således for nyligt, at de allerede nu har sat gang i samarbejdet med 10 forskellige producenter verden over, der skal levere Windows 8-tablets baseret på Intel chipset så snart styresystemet bliver udgivet.

Intels samarbejdspartnere tæller alt ligefra amerikanske til kinesiske firmaer, og det er samarbejder Intel er glade for, eftersom de den seneste tid har haltet lidt efter ARM-chipsettet på smartphone-fronten.

Intels kommende tablets forventes som sagt at udkomme sidst på året, og selvom det ikke er officielt, forventer mange, at det er chipset som Atom Z2460, eller Medfield om man vil, der kommer til at sidde i tabletcomputerne.

VentureBeat

85 % af tablet-ejerne anvender deres tablet mens de ser tv

- Via VentureBeat - , redigeret af Pernicious

Det er længe blevet spået, at tablets i fremtiden vil overtage markedet fra laptops, og det er gennem det sidste års tid ligeledes blevet antydet, at tv’et også står for tur.

En ny rapport fra analysebureauet Forrester Research synes dog nu at vise det modsatte, efter det amerikanske firma for nyligt kunne fortælle, at hele 85 procent af de amerikanske tablet-brugere anvender deres tablet mens de ser fjernsyn.

Dataene stammer fra en længerevarende spørgeundersøgelse som Forrester Research har foretaget, og Sarah Rotman Epps, der er analytikeren bag rapporten, antyder endvidere, at mange anser deres tablet som en direkte erstatning for en laptop, mens de ikke ser deres fjernsyn udskiftet med en tablet.

Denne nye rapport fra Sarah Rotman Epps og Forrester Research kommer desuden i kølvandet på den rapport Nielsen for nyligt kunne fremvise, hvor analysebureauet fortalte, at 30 procent af alt tablet-brug skete foran fjernsynet.

Flickr - Jacob Bøtter

Regeringen og Venstre arbejder på piratlov

- Via DR - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Folketingspartiet Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen har afsløret, at Kulturministeriet i øjeblikket forhandler med Venstre om at udarbejde en model, der skal bekæmpe, at danskerne piratkopierer. Det skriver DR Kultur.

Aastrup Jensen fortæller, at de regner med at have en plan klar inden Folketingets sommerferie i juni måned. Det er endnu ikke til at sige, hvilken model de ender med at vælge, men Venstre slår dog fast, at de ikke vil kopiere Frankrigs 3-strikes-regel, hvor folk, der 3 gange beskyldes for piratkopiering mister internetadgangen.

Michael Aastrup Jensen, Venstre skrev:
Det er jo nærmest en menneskeret at have internetforbindelse, og trusler om at lukke folks internetforbindelse stemmer meget dårligt overens med, at al kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt fra 2014.

I stedet mener Aastrup Jensen blandt andet, at man bør presse rettighedshaverne til at tilbyde lovlige alternativer til piratkopiering, og peger på, at Danmark ikke har en pendant til USA’s populære streaming-tjeneste Netflix, der tilbyder film og tv via internettet.

Forhandlingerne foregår mellem regeringen og Venstre, da hverken Enhedslisten, Liberal Alliance eller Dansk Folkeparti har lyst til at være med.

Anonymous

Gammel hacker mener at Anonymous er gået for langt

- Via CNET News - , redigeret af Pernicious

Hackere fra gruppen Legions of the Underground planlagde i 1998 at føre cyberkrig mod Irak og Kina, da de mente disse lande ikke overholdt menneskerettighederne. Dette var der dog flere af de andre daværende hackergrupper som Chaos Computer Club, Phrack, Cult of the Dead Cow (cDc) og andre, som modsatte sig i en udtalelse. Her fremgik det blandt andet, at forsøg på at ødelægge informationsinfrastrukturen i et land ikke fremmer ytringsfriheden.

Udtalelse fra flere hackergrupper skrev:
We – the undersigned – strongly oppose any attempt to use the power of hacking to threaten to destroy the information infrastructure of a country, for any reason. One cannot legitimately hope to improve a nation’s free access to information by working to disable its data networks.

En tidligere hacker fra gruppen cDc, Oxblood Ruffin, mener, at den linie der blev lagt i 1998 er blevet brudt af Anonymous’ angreb, da han ikke mener, at DDOS og defacement hænger sammen med ytringsfrihed.

Oxblood Ruffin, cDc skrev:
Anonymous is fighting for free speech on the Internet, but it’s hard to support that when you’re DoS-ing and not allowing people to talk. How is that consistent? They remind me of awkward teenagers. I think they’re trying to do the right thing, but they’re stumbling around and doing some really stupid shit.

Ruffin var selv med til at fremme hacktivisme i 1998, da han var med til at udbrede værktøjer til at omgå den restriktive tilgang til information, som blandt andet Kina havde i form af firewalls. Det var værktøjer som Peekabooty, Camera/Shy, ScatterChat og Tor.
Oxblood Ruffin definerede senere hacktivisme som være at fremme menneskerettigheder på elektroniske medier, som ikke er DDoS og defacements. Dermed mener han ikke at Anonymous’ brug af DDoS og defacements hører hjemme i hacktivisme, selvom han deler de samme bekymringer som Anonymous.

Oxblood Ruffin, cDc skrev:
Things like DDoSing, defacements, data theft, in broad strokes I don’t subscribe to at all in liberal democracies. I don’t agree with their tactics when they involve those things, but like many people I share their broader concerns.When you abridge speech, when you abridge the First Amendment, people have died protecting these rights and all of a sudden we have a vigilante group deciding who can speak, and they are deciding who can access that speech.

Han støtter brugen af de sociale medier til at fremme menneskerettigheder og mener, at dette netop er et godt eksempel på hacktivisme.

MIT

MIT-hold fanger “forbrydere” via Facebook

- Via New Scientist - , redigeret af Pernicious

I Tag Challenge, der blev afholdt den 31. marts, gælder det om at finde 1 person i New York, Washington, London, Stockholm og Bratislava. Præmien til det vindende hold var på $5.000.

Læs også: Tag Challenge: Global efterøgning

Et hold fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) ved navn CrowdScanner vandt Tag Challenge-konkurrencen, selvom de kun formåede at finde 3 ud af 5 personer. Personerne i London og Stockholm blev aldrig fundet.

Manuel Cebrian, der ledte CrowdScanner, benyttede sig af en incitatementordning. Det betød, at for hver person man henviste, fik man $1. Hvis den person man havde henvist sendte et billede af en eftersøgt person ind, fik man $100 oveni. Hvis man indsendte et billede af en eftersøgt personen fik man $500. Derudover var der blevet lavet en Android-app, som viste en liste over de eftersøgte personer ligesom det kunne sende billeder ind. Dermed formåede Cebrien at finde tre personer indenfor den allokerede tid.

Andre hold brugte Twitter, men Cebrien mener, det hurtigt kan opfattes som spam af andre Twitter-brugere og dermed falder effektiviteten af denne fremgangsmåde.

Cebrien udtaler at for at vinde vidste han, at han skulle have en hurtig mobiliseringsfremgangsmåde gennem de sociale tjenester. Han vil nu gennemgå hvad der skete d. 31. marts, for at finde ud af hvad der skete.

Manuel Cebrien, MIT skrev:
We knew that if we won we would raise the bar significantly for rapid mobilisation through social media. Our next step is to try to reconstruct exactly how we won, what happened on the day of the challenge, and to learn something about what makes social media work in such amazing ways.

SXC - clix

Ny metode kan veje en enkelt proton

- Via New Scientist - , redigeret af Pernicious

Hidtil har det kun været muligt at veje 100 yoctogram, der er 10^-22 gram eller 100 kvadrilliontedele af et gram. Dette svarer til vægten af cirka 60 protoner i hvile.

Adrian Bachtold har sammen med kollegaer fra det Katalanske institut for Nanoteknologi i Barcelona bygget en vægt, der kan måle ned til 1 yoctogram. Dette er gjort ved at bruge korte nanorør, der ved hjælp af nanorørets egenfrekvens kan detektere små ændringer i vægten af røret. Med små nanorør får det en højere egenfrekvens, som dermed har en højere præcision. Ændringen i egenfrekvensen når et et atom eller molekyle binder sig til røret, kan så måles og en vægt udledes.

Med denne vægt kan Adrian Bachtold og kollegaer måle en enkelt proton, der vejer 1,7 yoctogram. Det er håbet, at denne vægt kan bruges indenfor den kemiske forskning eller i sygdomsdiagnosticering, da sygdomme kan vise sig med få protoners forskel på et enkelt molekyle.

Rachel McKendry fra University College i London udtaler, at det er en stor bedrift, og mener at udfordringen er at masseproducere nanorør til en lav pris.

Rachel McKendry, University College skrev:
The yoctogram mass sensitivity achieved by the Catalan team is certainly spectacular ‐ the challenge ahead will be to routinely manufacture nanotube sensors at low cost.

Skype

Skype er mere menneskelig end Facebook og Twitter

- Via AdWeek - , redigeret af Pernicious

Kommunikation kan ske på mange måder og hos Skype mener de naturligvis, at det skal ske ved at tale med hinanden. De har derfor lanceret en ny kampagne, hvor har fokus på netop dette, frem for tjenester som Facebook og Twitter, der er mere “umenneskelige”.

I den amerikanske reklamekampagnen, der koster $12 millioner, er kommunikation via Skype mere menneskelig end en vægpost på Facebook eller en tweet på Twitter. Det sker med tekster som:

Skype skrev:
Upgrade from a wall post to a first class conversation.

140 characters doesn’t equal staying in touch.


Andre slogans fokuserer på, at Skype er ens billet tilbage til menneskeligheden og at Skype er hurtigere og mere personlig.

SXC - garytamin

Hacker sporet til Kina

- Via New York Times - , redigeret af Pernicious

Trend Micro har i en rapport offentliggjort, at de har sporet en række hackerangreb på computere i Japan, Indien og Tibet til en student, Gu Kaiyuan, ved Sichuan Universitet i Kina. Sichuan Universitet får ifølge Trend Micro støtte fra den kinesiske stat til at forske i computersikkerhed.

Kaiyuan har i mellemtiden fået arbejde hos Kinas førende internet portal, Tencent. Han blev sporet af Trend Micro via et online alias, der er ejet af Kaiyuan på Sichuan Universitetet.

Målene for hackerangrebene var militære forskningsinstitutter og virksomheder indenfor højteknologi i både Japan og Indien. Desuden blev tibetanske aktivisters computere også ramt. Nart Villeneuve fra Trend Micro siger, at hackerangrebene har været i gang i 10 måneder og sandsynligvis stadig er det, da C&C-serverne bag stadig kører.

Nart Villeneuve, Trend Micro skrev:
This was not an individual attack that started and stopped. It’s a continuous campaign that has been going on for a long time. There are constant compromises going on all time. These guys are busy and stay busy.

Hackerangrebene er sammenlignelige med et angreb i 2009 kaldet “Shadow Network”, der var målrettet den indiske regering og Dalai Lamas e-mails. Det menes at hackeren bag Shadow Network var støttet af den kinesiske regering.

James A. Lewis fra Center for Strategic and International Studies i Washington udtaler, at da hackerne går efter politiske mål som tibetanske aktivister, er det sandsynligt, at det er staten i Kina, som står bag. Hvis det var almindelige kriminelle hackere, ville de gå efter at tjene penge.

Martin Keene/PA

Sms-beskeder giver glæde

- Via Telegraph - , redigeret af Pernicious

Psykologer fra University of California, Berkeley, har påvist, at folk oplever en øget glæde hver gang de modtager eller sender en sms.

Folk med depression fortalte under et forsøg psykologerne, at de følte sig mere forbundet med andre, og fik en fornemmelse af, at andre holdt af dem, når de modtog en sms. Pskologerne mener dog at alle, og altså ikke kun folk med depression, oplever øget glæde på grund af sms-beskeder.

Forsøget startede tilbage i 2010, og blev udført med 2.277 voksne deltagere, der regelmæssigt skulle svare tilbage på sms-beskeder fra psykologerne, og fortælle, hvordan de havde det. Da man en uge oplevede tekniske problemer, der forhindrede afsendelsen af de daglige sms-beskeder, fortalte nogle af deltagerne bagefter, at de havde lagt mærke til en markant forskel i humøret i den periode.

Omkring 75 % af deltagerne glædede sig så meget over de daglige beskeder, at de bad psykologerne om at blive ved med at sende sms-beskeder, selv når forsøget var slut.

newz.dk

ICANN udskyder deadline for firmaspecifike domæner grundet it-problemer

- Via telegraph.co.uk - , redigeret af Pernicious

ICANNs deadline for at ansøge om særlige firmadomænenavne så som .canon var oprindeligt sat til at udløbe i går, men på grund af uventede problemer med ansøgningssystemet, er den deadline nu blevet udskudt.

Indtil videre har ICANN taget ansøgningssystemet offline indtil den 18. april, medmindre det lykkes at få rettet problemerne inden. Deadlinen for ansøgninger er derfor blevet udskudt indtil den 21. april.

Den udskudte deadline betyder dog ikke, at det bliver muligt for nye firmaer at ansøge om et firmaspecifikt domæne, da de senest skulle have meldt sig til processen den 29. marts.

Det er ikke blevet offentliggjort hvilke virksomheder, der allerede har ansøgt om de særlige domæner, men Google og Canon har begge fortalt, at de er iblandt dem.

De firmaspecifike domæner koster $5.000 for hver ansøgning samt et evalueringsgebyr på $185.000. En ansøgning kræver desuden, at firmaet udfylder mere end 300 sider af formularer.