mboost-dp1

Google

Google og Oracles retssag om Android er nu i gang

- Via Telegraph - , redigeret af Pernicious

Retssagen imellem Google og Oracle omhandlende operativsystemet Android er nu gået i gang, efter sagen blev indledt helt tilbage i sommeren 2010, da Oracle beskyldte Google for at bryde en række af deres patenter.

Oracle mener, at Google med Android bryder patenter samt ophavsret, der er relateret til selve programmeringssproget Java, som Oracle overtag, da de opkøbte Sun Microsystems i 2010.

Til at starte med krævede Oracle $6,1 milliarder i erstatning for brud på 7 patenter, men protester fra Google om at Oracle har overdrevet sine tab, har betydet, at Oracle har sænket kravet til $1 milliard for brud på 2 patenter.

Googles Larry Page og Oracles Larry Ellison ventes at blive nogle af de første vidner, som indkaldes i sagen.

Retssagen er offentlig, og dommeren har derfor advaret de to internetgiganter om, at private detaljer om deres økonomi sandsynligvis vil komme frem under forløbet.

Foursquare

Foursquare rammer 2 milliarder indtjekninger

- Via The Next Web - , redigeret af Pernicious

Lokationstjenesten Foursquare kan fortælle, at de siden juni sidste år har fordoblet antallet af medlemmer, sådan at de nu har 20 millioner brugere, der til sammen har tjekket ind rundt omkring i verden 2 milliarder gange.

Foursquare skrev:
In 2010, foursquare fans declared April 16 4sqDay (4/4^2 – nerds after our own heart!). Two years and two billion check-ins later, you’re still why we get out of bed each day. Thanks to all 20 million of you for making us part of your lives. Happy 4sqDay!

Tilbage i maj måned sidste år fortalte Foursquare, at de dengang 9,3 millioner brugere havde tjekket ind 600 millioner gange, med et gennemsnit på 3 millioner nye indtjekninger om dagen.

At tallene er steget så meget på knap et år, er et tydeligt tegn på, at lokationstjenesten gennemgår en enorm vækst på trods af konkurrenter så som Facebook.

Nissim Benvenisty

Forskere dræber HIV med stamceller

- Via International Business Times - , redigeret af Pernicious

Forskere fra University of California, Los Angeles, har formået at manipulere menneskelige stamceller sådan, at de blev til dræber-T-celler, der er blevet brugt til at lokalisere og ødelægge HIV-celler i mus.

Dr. Jerome Zack skrev:
We haven’t fully developed the technology to clear them of HIV, but they are significantly suppressed in the amount of virus that’s replicating.

Museudgaven af HIV er ikke den samme som ved mennesker, men den inficerer og spreder sig på samme måde, og giver derfor forskerne håb om, at metoden i fremtiden kan bruges til at bekæmpe HIV, AIDS og kræft.

Næste skridt for forskerne er test på mennesker, og hvis de viser sig at være succesfulde, kan teknologien være tilgængelig for HIV-smittede om cirka 10 år.

Samsung

Samsung udsender invitationer til “Next Galaxy”-event

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Samsung har netop udsendt invitationer til et kommende presse-event, der finder sted den 3. maj i London.

Begivenheden er efter alt at dømme til ære for den kommende Samsung Galaxy S III, hvorfor det også forventes, at smartphonen bliver annonceret på netop dette event.

Til at tease verdenspressen er invitationen tilhæftet en titel kaldet “Come and meet the next Galaxy”, mens der ikke findes yderligere information på invitationen.

Samsung Galaxy S III rygtes at komme med en 4,65” super AMOLED plus-skærm, have en opløsning på 1280 x 720 pixels og 1,5 GB RAM, mens også mulighederne for trådløs opladning og NFC er blevet nævnt.

Endvidere siges det, at telefonen ikke længere vil have et plastic-cover, men at den vil komme med en eller anden form for keramisk cover.

Vi følger naturligvis op på begivenheden i London så snart yderligere information er tilgængelig.

Google Inc.

Sergey Brin: Facebook og Apple er en trussel for friheden på nettet

- Via Guardian - , redigeret af Net_Srak

Sergey Brin, den ene af Googles to stiftere, har i et interview med den britiske avis The Guardian talt om, hvordan internettets fremtid ser ud i hans øjne.

Brin peger især på, at principperne om det åbne internet er særlig vigtigt i dag, hvor det, efter hans mening, trues af blandt andet regeringer, der i stigende grad forsøger at kontrollere internettet for at forhindre piratkopiering. Kina, Saudiarabien og Iran mener Brin specielt giver grund til bekymring med deres censurinitiativer.

Også lukkede platforme, som for eksempel Facebook og Apple bruger, mener Brin truer internettet som vi kender det. Disse platforme bestemmer blandt andet hvilke applikationer brugerne kan installere, og hvilke data de har adgang til.

Sergey Brin skrev:
There’s a lot to be lost. For example, all the information in apps – that data is not crawlable by web crawlers. You can’t search it.

Brin fortæller også, at han og Googles anden medstifter Larry Page ikke ville have kunnet starte søgemaskinen i nutidens Facebook-dominerede internet.

Sergey Brin skrev:
You have to play by their rules, which are really restrictive. The kind of environment that we developed Google in, the reason that we were able to develop a search engine, is the web was so open. Once you get too many rules, that will stifle innovation.

Google Inc.

FCC afslutter Street View-undersøgelse med $25.000 bøde til Google

- Via BusinessWeek - , redigeret af Pernicious

Federal Communications Commission (FCC) har i USA fastslået, at de dataindsamlinger, som Googles Street View-biler gennemførte mellem 2007 og 2010 har været lovlige, da informationerne ikke har været krypterede.

Kommissionen fortæller dog, at de indsamlede data har været unødvendige for de lokationstjenester, som indsamlingerne ifølge Google skulle forbedre. Samtidig giver de Google en bøde på $25.000, fordi søgegiganten “bevidst hindrede og forsinkede” undersøgelsen.

Blandt andet har Google ikke villet udlevere e-mails som FCC har bedt om, da det ville “være byrdefuldt” at skulle søge medarbejderes e-mails igennem, og de har nægtet at navngive personer, som har været indblandet i sagen, da det ifølge søgegiganten ikke ville “tjene noget nyttigt formål”.

FCC skrev:
We find that Google apparently and willfully and repeatedly violated commission orders to produce certain information and documents.

Undersøgelsen blev startet i 2010, da det blev opdaget, at Google havde indsamlet og opbevaret data fra trådløse netværker, herunder e-mails, adgangskoder og internethistorik.

Spotify.com

Spotify-direktør: Omsætning kan runde 6 milliarder svenske kroner i år

- Via Reuters - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Spotifys administrerende direktør Daniel Ek har overfor den svenske avis Dagens Industri bekræftet tal, der viser, at streaming-tjenestens salg sidste år sted med 169 % til en omsætning på 1,69 milliarder svenske kroner.

På trods af omsætningen har Spotify dog efter skat haft et tab på 402 millioner svenske kroner. Det bekymrer dog ikke Ek, som fortæller, at streaming-tjenesten satser helt og holdent på vækst, og at omsætningen derfor også ser ud til at stige endnu mere i år, således at man runder 6 milliarder svenske kroner.

Daniel Ek, Spotify skrev:
Our focus is all on growth. That is priority one, two, three, four and five. But of course we expect to make a profit in the long run. […] It is not unlikely that we already this year will have a turnover of more than 6 billion crowns.

Samtidig slår Ek fast, at han ikke er interesseret i at få Spotify på aktiemarkedet, da stifterne af tjenesten opbygger firmaet efter en langsigtet plan. I stedet har de hidtil taget imod private investeringer, noget som Ek dog fortæller, ikke er nødvendigt i øjeblikket.

salmanvg8.blogspot.com

Intel afslører lidt om deres partneres kommende Windows 8-tables

- Via VentureBeat - , redigeret af Pernicious

Intel har netop givet en smagsprøve på, hvordan deres partneres kommende Windows 8-tablets kommer til at se ud.

Det amerikanske firma har nemlig frigivet en smule af sin specifikations-tjekliste på den igangværende Intel udviklings-konference (IDF) i Beijing.

Tjeklisten fortæller således, at de kommende Intel-baserede Windows 8-tablets kommer til at være enten 10” eller 11”, veje maksimum 680 gram, være maksimum 9 mm tykke og kunne klare en batterilevetid på mindst 9 timer i aktion og 30 dage i standby.

Endvidere er det også kommet frem, at det bliver Intels Clover Trail Atom Z2760 chipset, som kommer til at befinde sig i de kommende tablets, og at dette chipset tillader et såkaldt “power boost” i tilfælde, hvor det er nødvendigt.

De kommende Windows 8-tablets får mulighed for at forbinde til Wi-Fi, 3G og 4G, mens NFC også understøttes, og samtidig lover Intel en minimum-opløsning på 32bit 1366 x 768 pixels.

Microsoft Corporation

Samsung bekræfter: Windows Phone 8 til oktober

- Via Unwired View - , redigeret af Pernicious

Det blev for nyligt rygtet flere steder på nettet, at Samsung var i færd med at klargøre firmaets kommende Windows Phone 8-modeller, og nu bekræfter Samsung så disse rygter.

Samsungs taiwanske afdeling fortalte således for nyligt, at de rigtig nok var i gang med at klargøre deres enheder, og at de forventer at kunne lancere dem når Windows Phone Apollo er klar i oktober.

Overfor den fremmødte presse fortalte Samsung Taiwan ligeledes, at de har opgivet at lancere Windows Phone 7.5 Mango i Taiwan, og at de i stedet planlægger en stor introduktion til Windows Phone 8 Apollo.

Udover ovennævnte blev der ikke givet nogen information om de kommende enheder på pressemødet, hvor Samsung Taiwan fik snakket varmt for deres kommende Windows Phones.

Samsung forventes at udgive en enkelt Windows Phone-baseret smartphone inden Windows Phone 8-udgivelserne, og det er efter sigende en Windows Phone 7.5 Tango-enhed med en 4,3” skærm.

Microsoft

Internet Explorer giver den bærbare PC længst batteritid

- Via 7 Tutorials - , redigeret af Pernicious , indsendt af Alrekr



Nye målinger fra bloggen 7Tutorials, der gennem den seneste tid har undersøgt de forskellige browseres strømforbrug, viser, at Microsofts Internet Explorer 9 er den browser, der giver den bedste batterilevetid.

Samtidig viser 7Tutorials’ målinger også, at Google Chrome er den mest batterikrævende browser, faktisk trækker Google Chrome hele 18 procent mere strøm end Internet Explorer.

7Tutorials’ test blev udført på en HP Pavilion-bærbar med Windows 7, hvor skærmen blev slukket under testen, og her viste det sig, at Internet Explorer kunne opnå en gennemsnitlig levetid på 104 minutter, mens Google Chrome gennemsnitligt opnåede en batterilevetid, der var 19 minutter dårligere.

De øvrige browsere i testen var Opera (100 minutter) og Firefox (92 minutter), mens en test af beta-versionen af Internet Explorer 10 på Windows 8 gav et resultat, der var 4 minutter bedre end dens stabile forgænger.

Testen viste endvidere, at Flash træk voldsomt på computerens batterilevetid, og at anvendelsen af en Flash-blokker gav en længere batterilevetid.