mboost-dp1

Nissim Benvenisty

Forskere dræber HIV med stamceller

- Via International Business Times - , redigeret af Pernicious

Forskere fra University of California, Los Angeles, har formået at manipulere menneskelige stamceller sådan, at de blev til dræber-T-celler, der er blevet brugt til at lokalisere og ødelægge HIV-celler i mus.

Dr. Jerome Zack skrev:
We haven’t fully developed the technology to clear them of HIV, but they are significantly suppressed in the amount of virus that’s replicating.

Museudgaven af HIV er ikke den samme som ved mennesker, men den inficerer og spreder sig på samme måde, og giver derfor forskerne håb om, at metoden i fremtiden kan bruges til at bekæmpe HIV, AIDS og kræft.

Næste skridt for forskerne er test på mennesker, og hvis de viser sig at være succesfulde, kan teknologien være tilgængelig for HIV-smittede om cirka 10 år.





Gå til bund
Gravatar #1 - noobie
17. apr. 2012 06:58
Er jeg den eneste der tænker Resident Evil når der bliver skrevet "dræber-T-celler"? (T-Virus) :D

ot# Fantastisk nyhed hvis det fører nogle steder hen.
Gravatar #2 - ego fantastic
17. apr. 2012 07:15
Peter says it best
Gravatar #3 - Hamderbob
17. apr. 2012 07:15
#1 hehe nope er du ikke :)
Gravatar #4 - Justin
17. apr. 2012 07:25
minder mig på en eller ande måde om filmen I Am Legend
Gravatar #5 - kaffekongen
17. apr. 2012 07:32
#1 Resident Evil - HELT SIKKERT... Også min første tanke

Tror jeg bliver nødt til at se den igen igen igen igen igen i weekenden :)
Gravatar #6 - T_A
17. apr. 2012 08:07
Jeg syntes det er utrolig at de store multi mia. medicin firmaer ikke kan finde ud af at lave en vaccine eller medicin der dræber HIV, men at der skal universiteter til.

Både denne T-cell behandling og den ret spændende vaccine SAV001
som heller ikke bliver udviklet af et stort selvskab men af noget så anonymt som Schulich school of Medicine & Dentistry.

Sjovt ikke, men der er jo heller ingen penge i at udrydde en sygdom når HIV livsforlængende medicin koster op mod 70.000kr per patient per år.

Tænk hvad universiteter kunne gøre hvis de ikke var nød til at bevæge sig rundt i et minefelt af patenter, som primært at lavet for at hindre konkurrence.

Det er jo helt som IT- patenter som vi kender så godt, de er der kun så man kan sikre at ingen ud over de 4-5 store kan starte et nyt firma med f.eks. at lave en ny mobiltelefon.


Gravatar #7 - Snyltetast
17. apr. 2012 08:29
#6 Haha, tak for dagens grin! :D Tror lidt du har misforstået noget! Universiteter har tilknyttet forskere, der er helt på samme niveau som multimilliard-firmaernes... Disse forskere bruger en del af tiden på at undervise og en del af tiden på at forske. Det er det samme inden for alle fag - også i Danmark - professorer er tilknyttet en forskerordning på universiteterne, hvor de altså tjener en del af lønnen gennem forskning og den anden del gennem undervisning!
Gravatar #8 - gensplejs
17. apr. 2012 08:48
Snyltetast (7) skrev:
#6 Haha, tak for dagens grin! :D Tror lidt du har misforstået noget! Universiteter har tilknyttet forskere, der er helt på samme niveau som multimilliard-firmaernes... Disse forskere bruger en del af tiden på at undervise og en del af tiden på at forske. Det er det samme inden for alle fag - også i Danmark - professorer er tilknyttet en forskerordning på universiteterne, hvor de altså tjener en del af lønnen gennem forskning og den anden del gennem undervisning!

Jeg kan ikke helt se relevansen af det du skriver....

6# pointe er vel at medicinal firmaerne ikke har nogen økonomisk interesse i at kurere HIV/AIDS og at det er idag stort set kun offentligt financieret forskning som alvorligt beskæftigere sig med af finde en kur for HIV/AIDS.

Kort behandling af (relativt) få patienter med chance/risiko for at udryde HIV i de rige land = skod ROI.

Livslang behandling til 70k om måneden af patienterne = ok kaching!

Vaccine man kan sælge dyrt til alle indbyggere i rige lande i al fremtid fordi sygdommen lever videre i de fattige lande = mega kaching!

Gravatar #9 - Crazy/P
17. apr. 2012 08:55
HIV-virus? Så det er altså en virus virus?
Joke aside, sq kun godt hvis de nærmer sig en måde for at udryde den. Men 10 år er nu langt tid inde i fremtiden.

#1 Gotta agree!
Gravatar #10 - Gekko
17. apr. 2012 09:05
#8
Hvad baserer du på at det er forskning udelukkende financieret af det offentlige? Jeg ved at meget farmaceutisk forskning på KU er financieret af medicinal industrien i Danmark, jeg har ikke læst studiet der henvises til (er på en telefon) men det kan altså ikke afvises at det ikke er forksning udført på midler fra industrien.

Derudover, hvad skulle en privat få ud af at gå ud og prøve at lege med T-celler, i dyr? At gå ind i et så specifikt emne uden nogen fremtidig udsigt til indtjening, det er vel de færreste der har midler til at gamble så mange penge, ingen har jo reelt fundet ud af hvorvidt det faktisk har en reel funktion om 10, et studie viser at det måske i sidste ende er muligt, vi er langt fra en reel behandling.

Men fantastisk nyhed, så må man håbe det bliver til noget :)
Gravatar #11 - Ludo
17. apr. 2012 09:25
Der skal ses en foreskel på grundforskning og forskning i en specifik retning. Universiteterne bruger en del tid på gundforskning, altså forskning i teknologi som ikke er helt på plads endnu, som stamcelle forskning må siges at høre ind under. De har resourcerne til det (som #10 siger ofte financeret delvist af privat virksomheder og i særdeleshed af private fonde) men de har også tiden til det. Senere når grundforskning er nået så langt, at man begynder at kunne få udbytte af det, tager private firmaer gerne over.

Hvis der ikke skulle komme det forventet ud af grundforskningen, har man gerne fået noget andet ud af det. Det betyder ikke det store for universitet, da de søger nye midler til at forske videre, men for en virksomhed kan det betyde døden, da de har postet milliard i noget, som de ikke har kunne bruge til ret meget.

Det er i hvert fald mit indtryk, at det er sådan det foregår langt hen ad vejen.
Gravatar #12 - Longio
17. apr. 2012 09:50
#6

Der er jo forskel på om det er akademisk eller post-akademisk forskning.

I Akademisk også kendt som CUDOS har man fri forskning og resultalterne deles med alle. Men i Post-akademisk (PLACE) der ansattes man som en problemknuser og derfor er det ikke altid at man forsker i samme ting, da det ofte gælder om prestige og penge.

Nu vil jeg også mene at sand innovation ikke kommer fra post-akademisk, men fra akademisk forskning, da man er mere frisindet.
Gravatar #13 - Kian
17. apr. 2012 13:46
Jeg tænkte lidt at hvis det er et universitet der opfinder vaccinen vil det så gøre en forskel for fx pris. Jeg tænker selvfølgelig på ånden omkring deling-af-viden der er native i universitetets ånd (modsat firmaer). Eller er jegbare dum, ung og naiv?
Gravatar #14 - jesperclausen63
17. apr. 2012 15:17
jeg ved at man også har prøvet at udtage stamceller fra Chuck Norris, men nålen bøjer hver gang.....
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login