mboost-dp1

CSC

CSC’s danske afdeling skal betale millionbøde for at underbetale indere

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious , indsendt af Magten

Itgiganten CSC’s danske afdeling har fået en bøde på 6,7 millioner kroner for at underbetale 74 indiske medarbejdere i Danmark. Det skriver Version2.

Sagen startede tilbage i 2009, hvor en af de ansatte klagede til fagforeningen PROSA over at få for lidt i løn. Fagforeningen gik videre med sagen til Udlændingeservice, som i 2010 politianmeldte CSC over sagen.

CSC omregnede angiveligt indernes bruttoløn på 550 kroner om dagen til 285 kroner om dagen, hvilket de forklarer, er det beløb, som inderne skulle have modtaget efter skat. Da der slet ikke skulle betales skat, sparede CSC altså pengene.

700.000 kroner af bødens størrelse er de penge, som CSC skulle have betalt inderne, mens de resterende 6 millioner er ren bøde. Bøden er blevet betalt, og CSC fortæller, at de er tilfredse med at have fået lukket sagen.

ASUS

Asus sætter nye verdensrekorder med en clock-frekvens på over 7 GHz

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Taiwanske ASUS har netop annonceret, at firmaet har slået alle eksisterende rekorder i halvleder-branchen, takket være Intels seneste Z77 chipset og nyeste i7 processor.

Blandt de meget vindende modeller findes ASUS P8Z77-V Deluxe bundkort, der opnåede en CPU clock-frekvens på hele 7 GHz ved brugen af en Intel Core i7-3770K processor med 16 GB DDR3 RAM og clocked til 2800 MHz.

Ifølge ASUS selv kunne P8Z77-V Deluxe også “nemt overgå” 3 GHz hukommelses-frekvens med alle fire DIMMS anvendt.

ASUS skrev:
“The milestone also establishes that channel boards from ASUS are capable of very impressive overclocking feats thanks to their class leading Digi+ VRM power and control design,”

ASUS er naturligvis glade for rekorderne, og advarer firmaets konkurrenter om, at dette blot er begyndelsen.

huawei

Rygte: Huawei klar til Windows Phone 8-bølgen

- Via WP Sauce - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Magten

I 2011 blev det officielt, at Huawei og Microsoft havde indgået en aftale vedrørende Windows Phone-styresystemet, men siden annonceringen har vi ikke hørt et eneste rygte eller set nogen produkter fra det asiatiske firma.

Dette skyldes dog angiveligt, at Huawei har haft travlt med deres Android-program, og flere asiatiske kilder fortæller nu, at Huawei har planer om at lancere firmaets første Windows Phone-model sidst på året, hvilket får flere til at regne med, at der er tale om en Windows Phone 8 Apollo-model.

Samme kilder mener endvidere at vide, at Huawei har sammensat et hold af 70 kinesiske eksperter og teknikkere, samt en håndfuld amerikanere, der skal arbejde målrettet mod en eller et par udgivelser sidst på året, samt forberede firmaet til flere udgivelser i løbet af 2013.

Udover en eller to Windows Phone-baserede smartphones arbejder Huawei angiveligt også på en Windows 8 tablet, der siges at komme til at ligne Huaweis MediaPad 10 FHD i designet.

Google Inc.

Google Drive annonceret

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious

Googles længe ventede Dropbox-konkurrent Google Drive er nu endelig blevet annonceret, og kan besøges på adressen drive.google.com/start. Tjenesten vil byde på 5 GB gratis lagringsplads i skyen, som mod betaling kan opgraderes helt op til 16 TB.

Tjenesten er integreret med Google Docs, således at dokumenter og filer kan uploades til tjenesten, hvorefter de blandt andet kan tilgås fra Docs. Google Drive er blevet frigivet med en klient til Windows og Mac OS X samt det mobile operativsystem Android. En klient til iOS er også på vej, men der er til gengæld ingen Linux-understøttelse.

Priserne for en større mængde plads lyder på 25 GB for $2,49 per måned eller 100 GB for $4,99 per måned. Der er mulighed for endnu mere plads, helt op til 16 TB, som koster $799,99 om måneden. Pladsopgraderingerne medfører også, at man får 25 GB plads på Gmail.

Se Googles præsentationsvideo til Drive nedenunder.

Google Inc.

Google hæver dusøren for at finde software-fejl

- Via Google Online Security Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af zin

Google har øget dusøren for at finde fejl i deres kernehjemmesider og produkter til $20.000, altså langt over de $3.133, som før var det maksimale, man kunne få udbetalt.

Kerneprodukterne dækker blandt andet google.com og YouTube, samt tjenester så som søgning, Google Wallet, Gmail og Google Play. Opdager man SQL injections eller hvad internetgiganten kalder “betydelige” fejl inden for brugerautorisering eller datalækage, kan man blive præmieret med op til $10.000.

Pengepræmierne stiger i størrelsen for at lokke flere til at dele dem med Google, sådan at de kan blive rettet. Internetgiganten fortæller, at programmet indtil videre har været en succes, som de gerne vil fortsætte.

Adam Mein og Michal Zalewski, Google skrev:
We’re confident beyond any doubt the [Vulnerability Reward] program has made Google users safer. Today, to celebrate the success of this effort and to underscore our commitment to security, we are rolling out updated rules for our program — including new reward amounts for critical bugs.

Inden stigningerne i beløbenes størrelser har Google på lidt mere end et år udbetalt omkring $460.000 til 200 personer, der har rapporteret fejl til firmaet.

Skemaet for de forskellige pengepræmier kan ses her.

Telia

Telia vil indføre Skypebetaling i Sverige og Spanien

- Via di.se - , redigeret af Net_Srak

Telia, som er markedsledende i Sverige, har tidligere været ude med, at de vil taksere IP-samtaler som Skype og Viber.

Læs også: Svenske teleselskaber vil blokere for IP-samtaler

Nu er der kommet flere detaljer, hvor det blandt andet fremgår, at Telia vil indføre betaling for IP-samtaler i Spanien til maj. Her vil prisen være €6 per måned, mens det i Sverige er lidt anderledes. Telia vil til sommer indføre samme betaling i Sverige, hvor det er de billige abonnementer som vil få pålagt de €6, mens de dyre abonnementer vil have inkluderet IP-samtaler.

Lars Nyberg, direktør i Telia Sverige påpeger, at det er en midlertidig løsning indtil de finder andre indtægtskilder, hvor man vil se på at tage sig bedre betalt for datatrafik.

De andre teleselskaber i Sverige er pt. afventende for at se hvordan kunderne vil tage imod Telias prismodel.

itelligence

Danske itelligence får patent foran Apple og SAP

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Det danske firma itelligence, som tidligere hed 2CChange, har fået udstedt et patent i USA på udfyldelse af datafelter, som de kalder mds eller Master Data Simplified. Mere specifikt drejer det sig om at kunne udfylde datafelter med grundlæggende data i en virksomheds forretningsløsning. Dermed spares der tid i blandt andet oprettelse af kunder og leverandører. Thomas Stig Nielsen fra itelligence Nordic udtaler at virksomheder blandt andet vil kunne effektivisere arbejdsgangen.

Thomas Stig Larsen, itelligence Nordic skrev:
Vi vil bruge patentet til at dokumentere, at vi har noget værdifuldt at bringe til bordet. Denne teknologi reducerer en stor manuel driftsbyrde for mange medarbejdere til en langt mindre tidskrævende opgave for nogle få data managers med overblik over virksomhedens ERP-miljø.

Under processen med at få udstedt patentet i USA var der indsigelser fra både Apple og SAP. Apple mente ikke at det skulle dække mobiltelefoner, og Apple trak sig, da patentet blev begrænset i den retning, mens SAP mente at deres indekseringsteknologi dækkede itelligence Nordic opfindelse. Dog rækker SAP’s indekseringsteknologi ikke ud i alle led af ERP-løsningen.

itelligence Nordic lever af at levere konsulentydelser i forbindelse med SAP.

Sony

Rygte: Sonys mange fyringer rammer ikke spilafdelingen

- Via VG247 -

Efter endnu et dårligt år står Sony til at skulle fyre op imod 10.000 medarbejdere for bedre at strømline koncernen, der over årene er vokset til sådan en størrelse, at det store antal af medarbejdere i sidste ende vejer mere ned, end det gavner.

Hvilke afdelinger, der kommer til at blive beskåret, er endnu ikke offentliggjort, men ifølge nye rygter kommer Sonys spilafdeling på ingen måde til at lide last.

I stedet vil det være Sonys tv-, marketing- og kemikalie-afdelinger, der kommer til at lide de største tab. Alt i alt forventes det, at omkring 1.000 af de 10.000 job vil blive beskåret fra Sonys europæiske afdeling, hvor det mest af alt er marketing- og salgsafdelinger, der kommer til at lide tab, da ti landes afdelinger skal smedes sammen til én stor afdeling.

Samsung

Rygte: Samsung lancerer sin egen cloudtjeneste

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

Det blev fornylig beskrevet at Sony vil lancere en online billeddelingstjeneste, PlayMemories Online, hvor det er muligt at dele billeder mellem Sonys forskellige produkter som TV, tablets og telefoner.

Læs også: Sony lancerer 5 GB online billeddelings-service i den kommende uge

Nu forlyder det ifølge rygter fra koreanske Maeil Business, at Samsung også er på vej med sin egen cloudtjeneste, S-Cloud, som vil blive lanceret ved Samsungs event i London i starten af maj.

Ifølge Maeil Business vil S-Cloud være en pendant til iCloud, hvor det er muligt at uploade al slags indhold til S-Cloud. Desuden vil det være muligt at dele indholdet mellem Samsungs enheder som bærbare, tavlecomputere og smartphones. Desuden skulle S-Cloud indeholde mere end 5 GB lagerplads, men det er dog uklart om det er gratis eller betalt. S-Cloud vil også kunne tilbyde adgang til både gratis og betalte TV programmer, film og musik

Det forlyder at Samsung har slået sig sammen med Microsoft for at kunne få en global dækning.

Flickr - remon.rijper

USA: CISPA deler dine personlige oplysninger

- Via Chicago Tribune - , redigeret af Net_Srak

Et nyt lovforslag, Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), er på vej gennem Repræsentanternes Hus i USA, som vil give større beføjelser til myndighederne i kampen for et mere sikret netværk. Desuden indeholdt den oprindelige version af lovforslaget også passager om håndhævelse af ophavsret og patenter.

CISPA er en ændring af en eksisterende lov om USA’s nationale sikkerhed, hvor trusler på myndigheders og privates netværk og system bliver inkluderet i den tidligere lov. Dermed kan myndigheder og private firmaer dele informationer om angreb på internettet for at kunne imødegå trusler og angreb.

Dog er CISPA blevet kritiseret fra mange sider for at have en for vag formulering, der ikke klart afgrænser hvad myndigheder og private firmaer kan gøre med de oplysninger som bliver indsamlet. Dermed er der muligheder for misbrug af de indsamlede oplysninger, og derfor mener mange, at privatlivet kan blive krænket. Det er blandt andet fordi CISPA ikke har nogen klar definition af, hvilke oplysninger som må deles mellem firmaer og myndighederne. Dette kan også være personlige oplysninger.

Støtterne af CISPA har prøvet at adressere problemerne ved blandt andet at ændre CISPA, således at det er muligt at sagsøge myndighederne eller private firmaer, hvis de delte oplysninger bruges til andet end i kampen mod trusler og angreb på internettet.