mboost-dp1

Danmarks Tekniske Universitet

Forskere fra DTU viser trådløs overførsel på 100 Gbit/s

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak

Anton Konstantinovich Dogadaev fra DTU Fotonik og hans kollegaer, har demonstreret overførsel af data med en hastighed på 100 Gbit/s over en trådløs forbindelse. Dette blev gjort i 100 GHz spektrummet med hybrid optisk trådløs kommunikation.

Det optiske datasignal opkonverteres til 100 GHz, hvorefter det blandes sammen med et umoduleret optisk signal. Det miksede signal kan herefter sendes trådløst til en modtager. Modtageren laver den modsatte process, hvorefter dataene er klar til anvendelse. Demonstrationen viste også, at det kunne lade sig gøre at overføre dataene trådløst på en afstand af to meter.

I dag er den maksimale hastighed på 600 Mbit/s inden for trådløse netværk, og der er rygter om at Apple vil benytte den nye 802.11ac-standard, der vil give 1.3 Gbit/s hastigheder. Sony har en teknologi, Transfer Jet, der kan overføre med 375 Mbit/s på en afstand af tre centimeter. Dan Hermansen fra RTX mener, at de kommende wifi-standarder vil have hastigheder på op mod 7 Gbit/s.

Anton Konstantinovich Dogadaev skal nu sammen med sine kollegaer videreudvikle teknologien, således at det på et tidspunkt kan bruges til kommercielt brug, hvilket de regner med vil tage mindst fem år. Desuden håber Jesper Bevensee Jensen fra DTU Fotonik, at hybrid optisk trådløs kommunikation kan være med til at videreudvikle brugen af internettet.

Jesper Bevensee Jensen, DTU Fotonik skrev:
Vi så, at da wifi fik et gennembrud på markedet, og alle fik 3G på deres telefon, ændrede det den måde, vi bruger internettet på. Nu havde vi pludselig internet alle vegne. Vi forventer, at denne teknologi kan gøre noget af det samme. Det vil åbne nye døre, men vi vil ikke kalde teknologien det næste wifi.

Microvision Inc.

Kontroller din telefon med skygger

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

AT&T har fremvist et projekt, som de kalder ShadowPuppets. Ideen bag ShadowPuppets er, at kontrollere din telefon med skyggen af din hånd ved hjælp af den indbyggede picoprojektor.

ShadowPuppets består af en picoprojektor sat sammen med et almindeligt webkamera, der via software kan aflæse skyggerne på det projekterede billede.

Med ShadowPuppets er det muligt at zoome ind og ud, føre hånden til siden, op eller ned for at scrolle og panere. For klikke, skal der bare peges. ShadowPuppets blev dog kun fremvist med Google Maps.

Forskerne bag ShadowPuppets mener, at ShadowPuppets har sine fordele over en kapacitiv berøringsfølsom skærm, da skygger har samme form fra enhver vinkel, og ShadowPuppets er velegnet til tavler. ShadowPuppets kan køre på en smartphone.

Microsoft

Microsoft introducerer SkyDrive-app til Windows og Mac OS X

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Microsoft har for nyligt annonceret, at firmaet har udvidet sin cloud-tjeneste SkyDrive. Udover et par bugfixes og mindre forbedringer er det mest markante ved opdateringen, at SkyDrive nu findes som en “standalone”-applikation, som vi kender det fra tjenester som DropBox, til både Windows og Mac, selvom sidstnævnte stadigvæk kun er en preview-klient.

Opdateringen betyder altså således, at man fremover vil kunne få adgang til sin SkyDrive-service direkte fra sin desktop, hvilket Microsoft håber vil øge interessen for tjenesten, der i skrivende stund tilbyder 25 GB gratis lagerplads.

Desktop-klienten vil fungere på Windows 8, 7 og Vista, mens den vil være tilgængelig i 107 forskellige sprog.

Udover ovennævnte forandringer fungerer SkyDrive, som det altid har gjort, og hvis man er hurtig kan man stadigvæk nå at sikre sig de 25 GB gratis plads, der ellers snart vil blive reduceret til 7 GB, ved at logge på sin SkyDrive konto med ens Live ID bruger.

Facebook

Facebook runder 900 millioner brugere

- Via VentureBeat - , redigeret af Net_Srak

Det sociale medie Facebook har netop rundet en milepæl i sidens historie, efter de for nyligt kunne annoncere, at mere end 900 millioner mennesker nu anvender Facebook.

Fortsætter denne enorme udvikling vil Facebook meget snart runde 1 milliard brugere (for bare 2 uger siden var der kun 845 millioner brugere), hvilket længe har været et mål for manden bag siden Mark Zuckerberg.

Facebook skrev:
“We believe that we are at the forefront of enabling faster, easier, and richer communication between people and that Facebook has become an integral part of many of our users’ daily lives. We have experienced rapid growth in the number of users and their engagement.”

Ifølge annonceringen registrerede bruger nummer 900 millioner sig sidst i marts, mens Facebook ligeledes fortæller, at de har oplevet en stigning i antallet af brugere på omkring 33 procent årligt siden mediets lancering for 9 år siden.

Endvidere kunne Facebook for nyligt ligeledes berette, at siden per 31. marts 2012 havde mere end 125 milliarder “venne-links”.

salmanvg8.blogspot.com

Windows 8 Release Preview kommer den første uge i juni

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Magten

Teknologigiganten Microsoft har netop bekræftet overfor pressen, at firmaet har planer om at frigive en såkaldt “Release Preview” af Windows 8 den første uge i juni forud for den endelige lancering sidst på året.

Microsoft bekræfter hermed de rygter, der den seneste tid har præget nettet, og helt som rygterne også sagde, annoncerede Redmond-firmaet “Release Preview”-udgaven under Windows 8 Developer Days-konferencen i Japan.

Udover annonceringen af “Release Preview”-udgaven af Windows 8 havde Microsoft ikke meget nyt at fortælle, hvorved den endelige dato for udgivelsen af Windows 8 stadig er ukendt på trods af de mange rygter om, at den vil finde sted i oktober.

På konferencen fortalte Microsoft heller ikke meget om, hvad “Release Preview”-udgaven vil indeholde i forhold til den “Consumer Preview”-udgave Microsoft udgav i februar, hvilket betyder, at vi sandsynligvis må vente til juni med at få flere svar.

Nokia

Ny chip kan give røntgensyn til mobiltelefoner

- Via V3 - , redigeret af DuraMater , indsendt af Net_Srak

CMOS-sensorer anvendes i dag til at registrere lys i det synlige, infrarøde og ultraviolette spektrum, der ender med at blive til billeder i for eksempel en mobiltelefon. Forskere fra University of Texas har nu gjort det muligt, at anvende et CMOS-chipset til at registrere terahertz-bølger.

Ved at placere en terahertz-sender og en modtager ved siden af hinanden, vil det være muligt at have en enhed, der kan bruges til at kigge ind i f.eks. en mur, eller verificere dokumenter ved hjælp af specielle vandmærker.

Endnu er brugen af teknologien ment som idéer, og en professor på projektet mener, at der er uanede muligheder – det er blot at udtænke dem.

Endnu er der kun tale om prototype-sensorer, så det fremgår ikke, hvornår et kommercielt produkt vil kunne komme i handlen.

Seagate

Seagate sælger rekordmange harddiske

- Via X-bit labs - , redigeret af DuraMater , indsendt af Net_Srak

Efter et katastrofalt kvartal som følge af de voldsomme oversvømmelser i Thailand i oktober 2011, hvor mange harddiskproducenter havde svært ved at producere deres produkter, ser det seneste kvartal helt anderledes ud, i hvert fald for Seagate.

Verdens største producent af harddiske har nemlig for nyligt udsendt deres kvartalsregnskab for det seneste kvartal, der er deres tredje for regnskabsåret 2012, som viser stærkt stigende salg.

I det seneste kvartal har Seagate således solgt 61 millioner harddiske, hvilket har sikret firmaet en omsætning på $4,4 milliarder, og et overskud på $1,1 milliarder. Det er over $1 milliard mere end samme periode sidste år, hvor det kun blev til et overskud på $93 millioner.

En stor del af omsætningen kommer fra kontrakter med store kunder, der løber i lang tid. Således forventer Seagate, at 60 % af alle producerede harddiske vil blive solgt på sådanne aftaler.

PBS A/S

NemID til mobilen alligevel ikke klar i år

- Via Version2 - , indsendt af Kenman

Siden NemID udkom, har det kunne bruges på langt de fleste computere, men har man ville anvende det på en smartphone, har det set sort ud. NemID understøttes ikke på en mobiltelefon og andre mobile enheder, hvilket Digitaliseringsstyrelsen dog tidligere i år meddelte, ville ændre sig inden jul i år, men nu er projektet blevet udskudt. Det skriver Version2.

Hos Digitaliseringsstyrelsen har de måtte indse, at det er vanskeligere at udvikle en løsning til smartphones end forventet. Det er resultatet efter en analyse af den teknik og sikkerhed, der skal ligge til grund for den mobile udgave af NemID.

Charlotte Jacoby, leder af Center for digital signatur hos Digitaliseringsstyrelsen, til Version2 skrev:
Analysen viste, at det ikke er så let at lave en mobil løsning med samme sikkerhedsniveau som NemID på pc. Man kan ikke umiddelbart portere NemID til de mobile platforme. Derfor har vi besluttet at lave en bredere analyse af behovet for mobil selvbetjening, før vi beslutter os for løsningen.

Hos styrelsen erkender man, at der er et stort behov for at få lavet den mobile udgave, idet den er meget eftertragtet. Hvornår løsningen nu forventes klar er uvist, ligesom det heller ikke er sikkert, at det bliver DanID, som skal lave den.

SXC - Obscenity

Hjernescanning kan forudsige matematikfejl

- Via IT World - , redigeret af Pernicious

En Ph.d.-studerende fra University of Arizona kan ved hjælp af hjernescanninger forudsige, når folk er ved at lave en fejl på en matematiktest.

Den studerende lagde mærke til at folk, der var ved at lære engelsk, lavede flere fejl end andre, selvom de var lige så gode til matematik, og spørgsmålene ikke på nogen måde krævede, at man kunne udtrykke sig på engelsk.

Ved hjælp af elektroencefalografi (EEG) begyndte den studerende at undersøge hjernebølgeaktiviteterne ved andre studerende, når de var ved at fuldføre en matematiktest.

Han endte med at finde frem til specifikke aktivitetsmønstre, som var tegn på hjernen var ved at nå sin grænse, og kunne derfor med cirka 80 % sikkerhed forudsige, om de studerende ville lave en fejl inden for 20 sekunder, efter de begyndte på et af spørgsmålene.

Den studerende har udviklet en algoritme, som kan identificere aktivitetsmønstrene, og vil til juli præsentere sine resultater på en konference.

Facebook

Facebook køber AOL-patenter fra Microsoft for $550 millioner

- Via BusinessWeek - , redigeret af Pernicious

Microsoft købte tidligere på måneden patenter fra AOL for godt $1 milliard, men har nu indgået en aftale med Facebook om at videresælge en række af patenterne til det sociale netværk.

Læs også: AOL sælger patenter til Microsoft for $1 milliard

Microsoft købte omkring 925 patenter fra AOL, og sælger cirka 650 af dem videre for $550 millioner. Aftalen indebærer også, at Microsoft kan licensere patenterne fra Facebook, skulle firmaet få lyst til det.

Patenterne blev sat til salg, da Microsoft ikke mente, at de var vigtige for firmaets forretning. Facebook har til gengæld besluttet at købe dem, for at beskytte deres interesser på langt sigt.

Analytikere peger på, at Facebook i større grad fokuserer på immaterialret så som patenter på grund af søgsmålet fra Yahoo, som beskylder det sociale netværk for at bryde 10 patenter.