mboost-dp1

SXC - Obscenity

Hjernescanning kan forudsige matematikfejl

- Via IT World - , redigeret af Pernicious

En Ph.d.-studerende fra University of Arizona kan ved hjælp af hjernescanninger forudsige, når folk er ved at lave en fejl på en matematiktest.

Den studerende lagde mærke til at folk, der var ved at lære engelsk, lavede flere fejl end andre, selvom de var lige så gode til matematik, og spørgsmålene ikke på nogen måde krævede, at man kunne udtrykke sig på engelsk.

Ved hjælp af elektroencefalografi (EEG) begyndte den studerende at undersøge hjernebølgeaktiviteterne ved andre studerende, når de var ved at fuldføre en matematiktest.

Han endte med at finde frem til specifikke aktivitetsmønstre, som var tegn på hjernen var ved at nå sin grænse, og kunne derfor med cirka 80 % sikkerhed forudsige, om de studerende ville lave en fejl inden for 20 sekunder, efter de begyndte på et af spørgsmålene.

Den studerende har udviklet en algoritme, som kan identificere aktivitetsmønstrene, og vil til juli præsentere sine resultater på en konference.





Gå til bund
Gravatar #1 - mfriis
24. apr. 2012 08:52
Meget spændende forskning som sikkert kan bruges i godt og vel alle fag. Hvis vi alle fik en lille rød lampe der lyste når vi med stor sandsynelighed ville lave en fejl ville vi kunne undgå dem ved blot at søge hæjlp hos en kollega.

Gravatar #2 - ES
24. apr. 2012 09:11
Min 'logiske forstand' fik mig umiddelbart til at tænke på et tidligere indlæg her på newz.dk:
http://newz.dk/verdens-samlede-processorkraft-svar...

Mit 'drama-sind' fik mig til at tænke på Star Trek filmen First Contact, og nogle af de udtalelser Data kom med ;ø)

Lieutenant Commander Data: And for a time, I was tempted by her offer.
Captain Jean-Luc Picard: How long a time?
Lieutenant Commander Data: 0.68 seconds sir. For an android, that is nearly an eternity.
http://www.imdb.com/title/tt0117731/quotes
Gravatar #3 - mireigi
24. apr. 2012 10:44
elektroencefalografi
I dare you to say that again!
Gravatar #4 - kblood
24. apr. 2012 11:03
Whats with all these red lamps blinking everywhere? Why is mine?
Gravatar #5 - rumagenten
24. apr. 2012 15:25
hvis man ikke ved man er ved at lave en fejl, så ved maskinen det vel heller ikke?
Gravatar #6 - kblood
24. apr. 2012 15:56
rumagenten (5) skrev:
hvis man ikke ved man er ved at lave en fejl, så ved maskinen det vel heller ikke?


Som jeg forstår det, så måler maskinen lidt at hjernen arbejder mere end den burde, og derfor må være stødt på en uhensigtsmæssig løkke. Hvis den terminology giver mening :)

Lidt som hvis en computer prøver at udregne alle primtal f.eks. Eller hvis der er andet den prøver hvor den mangler metoden til at gøre det på den rigtige måde. Frustrationen kan så åbenbart måles some en type af hjernebølge.

Men jeg er nu ret sikker på at den kan tage fejl ret ofte. For mange kan jo nå at indse at der er lavet fejl, eller at de er ved at lave en fejl og så måske nå at finde det rigtige svar. Men lige med en matematik opgave, så må man jo ikke lige slå formler op osv. medmindre de er i lommeregneren eller hvordan det nu er.
Gravatar #7 - 1000tusind
25. apr. 2012 07:02
Det lyder som et spændende projekt, men det er ærgeligt at det kun fokuserer på at finde fejl.

Inden for stort set alle andre områder end netop matematik kan tegnene vel også tolkes positivt, idet hjernen kører på højtryk når man er ved at lære noget nyt. Man skal vel være lidt presset for at kunne opfinde den dybe tallerken.
Gravatar #8 - kblood
25. apr. 2012 18:55
1000tusind (7) skrev:
Det lyder som et spændende projekt, men det er ærgeligt at det kun fokuserer på at finde fejl.

Inden for stort set alle andre områder end netop matematik kan tegnene vel også tolkes positivt, idet hjernen kører på højtryk når man er ved at lære noget nyt. Man skal vel være lidt presset for at kunne opfinde den dybe tallerken.


Jeg mener egentlig også der er andet man har lært at aflæse i hjernen. Kan bare ikke helt huske hvad det var. Men dette hjælper jo nok også andre på vej med at opdage flere ting end bare hvordan man ser at en person er ved at søge efter svar på på en usystematisk måde.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login