Det blev for nylig omtalt at Repræsentanternes Hus i USA er i gang med at behandle et lovforslag, der ville gøre det lovligt og muligt at dele information om internetangreb.
Læs også: USA: CISPA deler dine personlige oplysninger
Lovforslaget er blevet vedtaget med 248 stammer for, og 168 stemmer imod i Repræsentanternes Hus til trods for modstand til det sidste. Støttere af lovforslaget argumenterer for, at det er nødvendigt med CISPA for at stoppe angrebene fra Kina og Rusland, og at myndighederne har brug for at udveksle information med private firmaer om angrebene.
Kritikere af CISPA mener, at lovforslaget er for vagt og går for bredt. Blandt andet angiver CISPA, at uanset andre love må virksomheder dele information med myndighederne i forbindelse med internettrusler og angreb.
CISPA skrev:
Notwithstanding any other provision of law, a self-protected entity may, for cybersecurity purposes — (i) use cybersecurity systems to identify and obtain cyber threat information to protect the rights and property of such self-protected entity; and (ii) share such cyber threat information with any other entity, including the Federal Government…
Andre kritikere mener, at CISPA ville tillade deling af personlige oplysninger som for eksempel sundshedsoplysninger, våbentilladelser og kreditkortinformationer, mens andre igen mener, at CISPA går imod de amerikanske principper om ikke at udøve spionage og overvågning af amerikanske borgere på amerikansk jord.
Imodsætning til SOPA, har CISPA støtte fra mange af de store it-firmaer som for eksempel Facebook, Microsoft, Oracle, Intel, Nokia, Qualcomm, Sybase, Symantec og Verizon for at nævne nogle af dem. CISPA vil blandt andet gøre det muligt at dele informationer mellem myndigheder og de sociale medier som Facebook og Twitter og internetudbydere som AT&T og Verizon.
En tilsvarende version af CISPA skal nu behandles i Senatet, hvor den også skal vedtages før den kan blive underskrevet af præsidenten. Der er dog frygt for at præsidenten vil nedlægge veto, så det er usandsynligt at behandlingen vil gå hurtigt. En af kritikerne Michelle Richardson fra borgerrettighedsorganisationen ACLU håber at CISPA vil dø i stilhed i Senatet.
Michelle Richardson, ACLU skrev:
We encourage the Senate to let this horrible bill fade into obscurity.