MozillaFirefox 12 frigivet uden silent update

Via Webmonkey - , redigeret af Pernicious

Firmaet bag den populære Firefox-browser, Mozilla, frigav for nyligt den færdige version af Firefox 12, der udover utallige mindre forbedringer af både hastighed og Developer Tools, ligeledes skulle introducere såkaldt “silent update” – i hvert fald ifølge mange medier.

Dette viser sig nu ikke at være helt korrekt, eftersom Firefox 12 ikke kan opdatere i baggrunden, som vi kender det fra blandt andet Google Chrome, mens dette muligvis bliver en mulighed i Firefox 13, der kommer om cirka 6 uger.

Den eneste reelle forskel i opdateringsdelen af Firefox 12 set i forhold til sin forgænger er, at Windows-brugere ikke længere nødvendigvis skal trækkes med User Account Control(UAC)-beskeder hver gang Firefox skal opdateres, eftersom man nu kan acceptere Firefox-opdateringer en gang for alle ved installation eller ved første opdatering.

Siden Mozilla i sin tid adopterede Chromes hurtige opdateringscyklus har der været mange klager over uendelige genstarter og opdateringer, hvilket Mozilla har i sinde at gøre noget ved, men altså ikke med Firefox 12.

Gå til bund
Gravatar

#1 rudolf 30. apr. 2012 06:44

http://newz.dk/firefox-12-frigivet-uden-silent-update#new skrev:

Siden Mozilla i sin tid adopterede Chromes hurtige opdaterings-cyklus har der været mange klager over uendelige genstarter og opdateringer, hvilket Mozilla har i sinde at gøre noget ved, men altså ikke med Firefox 12.


Sikke en omgang whine. Det er jo ikke fordi Firefox opdateres hver uge og problemet er jo ikke særligt stort når browseren fint kan huske de vinduer der var åbne. Desuden hentes opdateringen jo i baggrunden og brugeren bliver så spurgt om han/hun vil opdatere derefter. Altså et temmelig minimalt problem.

Mon de samme personer også whiner over hver gang iTunes, Windows, Office, deres virus scanner osv. ønsker at opdatere? Og hvad med når flere af disse ønsker at genstarte computeren?

Synes da netop det er en fordel at man lige ved om Firefox er blevet opdateret da jeg så lige er opmærksom på at tjekke release notes omkring detaljer jeg bør være opmærksom på. Bryder mig ikke om de her små overraskelser som Chrome kommer med hvor der pludselig kan være noget nyt uden du forberedt. :)
Gravatar

#2 el_barto 30. apr. 2012 06:54

...f.eks. at Chrome i nyeste udgave har fjernet +-tegnet på "nyt faneblad" dimmeren :/

Hverken installation af opdateringen eller genstarten af Firefox er påtvunget, så kan ikke lige se at det skulle være et problem.
Gravatar

#3 lorric 30. apr. 2012 07:45

rudolf (1) skrev:
Sikke en omgang whine.
<snip>
Bryder mig ikke om de her små overraskelser som Chrome kommer med hvor der pludselig kan være noget nyt uden du forberedt. :)

AwesomeBar. Addons, som holder op med at virke. Hvem kan have tillid til at alle opdateringer er af det gode?
Dette indlæg er vurderet af en expert.
Gravatar

#4 LordMike 30. apr. 2012 08:51

Chrome folkene cheater (!) :D.

De har en service kørende i baggrunden (Omaha) som kan opdatere programmer. Omaha kører med service rettigheder, ie. ingen UAC :P
An expert is a person who has made all mistakes in a very narrow profession - Niels Bohr

Core i7 3770 @ 3.4 Ghz - 16GB DDR3 (1600 Mhz) - 120 GB Vertex3 SSD - Radeon 6870 1GB - 24" Samsung SyncMaster
Gravatar

#5 Manofsciencemanoffaith 30. apr. 2012 09:14

LordMike (4) skrev:
Chrome folkene cheater (!) :D.

De har en service kørende i baggrunden (Omaha) som kan opdatere programmer. Omaha kører med service rettigheder, ie. ingen UAC :P


Er det ikke et stykke tid siden den blev brugt?

Jeg har Chrome (og Earth) installeret, men har ingen "omaha" service. Til gengæld har jeg en "Google Update" plugin in Chrome.
Don't call me buddy, pal, or sweetheart.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login