mboost-dp1

BitTorrent

Ny tjeneste overvåger torrent-trafik på nettet

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Sidste år kom det frem, at en russisk hjemmeside Youhavedownloaded.com havde detaljerede oplysninger over hvad der var downloadet fra en given ip-adresse. Siden er efterfølgende lukket, men nu er en lignende sag dukket op.

Læs også: Ny tjeneste afslører hvilke torrents du downloader

Youhavedownloaded.com havde ved sin lukning data på mere 103.000 torrents fordelt på mere end 51 millioner brugere. Formålet med Youhavedownloaded.com var ifølge personerne bag, at sætte fokus på manglen på anonymitet ved brug af bittorrents.

Den nye lignende tjeneste der stammer fra Polen, har navnet ScanEye og er udviklet af firmaet Kalasoft Sp. z o.o., der har ophavsretejere som kunder.

Kunderne kan hos firmaet få oplysninger om omfanget af ulovlig kopiering af deres produkter, eller omfanget af ulovlig kopiering generelt for et givent netværk, hvis man er netværksudbyder.

Kalasoft Sp. z o.o. skrev:
Copyright holders can view IP addresses of specific countries for very specific copyrighted content. For example, BMW AG can check who has downloaded ‘BMW DVD Navigation 2012′, but they cannot see what else the IP has downloaded. Network owners, for example Al Jouf University, Saudi Arabia, can view all shared content for its own network.

ScanEye har siden november 2011 indsamlet data om 430.000 torrents, et tal der stiger med 1.000 torrents hver dag. ScanEye trækker data fra TorrentReactor og NuTorrent, og for at skjule sig for brugerne, bruger de dynamiske ip-adresser fra tre lande.

Flickr - CBS Fan

Den britiske regering impliceret i sag om spionsoftware

- Via TechWeek Europe - , redigeret af Pernicious

Sidste år angreb aktivistgruppen Anonymous firmaet Stratfor, som analyserer geopolitiske situationer, hvor de blandt andet formåede at stjæle en række emails.

Læs også: Anonymous slår til igen

De stjålne emails blev angiveligt overdraget til Wikileaks og fra disse emails er det nu kommet frem, at den britiske regering er kunder hos firmaet Abraxas, som har udviklet systemet Trapwire.

Trapwire kombinerer data fra aflæsninger af nummerplader, overvågningskameraer, åbne databaser og angiveligt også ansigtsgenkendelse, til bekæmpelse af terrorisme. Udover den britiske regering angives i de lækkede emails, at også Scotland Yard og det Hvide Hus er blandt kunderne. Det fremgår også af de stjålne emails, at Stratfor gerne vil have Google som kunde.

Kritikere af Trapwire peger på, at systemet vil kunne bruges til at gemme informationer om uskyldige personer.

Peoples Liberation Front, som angiveligt er en gruppe under Anonymous, har udtalt, at de agter at angribe systemer som Trapwire, da det ifølge dem er forkert.

Peoples Liberation Front, Anonymous skrev:
The more we learn about TrapWire and similar systems, it becomes absolutely clear that we must at all costs shut this system down and render it useless. A giant AI electronic brain able to monitor us through a combination of access to all the CCTV cameras as well as all the online social media feeds is monstrous and Orwellian in it’s implications and possibilities. The Peoples Liberation Front and Anonymous will now put forth a call to arms, and initiate the doom of this evil and misbegotten program. We will find, hack – and destroy the servers where the AI ‘electronic brain’ of this program is housed.

Flickr - Marc Bernet

Ny algoritme kan spore vira tilbage til kilden

- Via Sky News - , redigeret af Pernicious

Forskere fra Lausannes Federal Polytechnic (EPFL) har udviklet software, som kan spore virus, terror-mistænkte, og sygdomme tilbage til kilden.

Pedro Pinto, Lausanne’s Federal Polytechnic skrev:
Using our method, we can find the source of all kinds of things circulating in a network just by ‘listening’ to a limited number of members of that network.

For at teste softwaren prøvede de på et kendt datasæt bestående af beskeder indenfor et terroristnetværk at se, om de kunne finde de mistænkte bag angrebet på World Trade Center den 11. september. Softwaren fandt frem til 3 mistænkte, hvoraf en var hovedmanden bag angrebet.

Et andet eksempel er på en social tjeneste, hvor de kunne finde kilden til et rygte sendt til 500 kontakter, ved at se på blot 20 af kontakterne. Forskerne mener også, at softwaren kan spore en computervirus, spam eller sygdomsudbrud tilbage til en kilde.

newz.dk

Apple ville have $30 for en Samsung-mobiltelefon

- Via All Things Digital - , redigeret af Net_Srak

I retssagen mellem Apple og Samsung, har Boris Teksler fra Apple vidnet om, at Samsung blev tilbudt en licensaftale allerede i oktober 2010.

Boris Teksler udtalte, at han ikke kunne forstå at Samsung, som er en samarbejdspartner af Apple, kunne finde på at kopiere Apples produkter.

Apple tilbød Samsung en aftale, der ville koste Samsung $30 per smartphone og $40 per tablet. Her ville prisen for tabletlicensen blive reduceret til $30 efter to år. Derudover havde Samsung også mulighed for at få rabat på de priser ved at benytte sig af forskellige muligheder.

Samsung havde fire muligheder, der gav mellem 20 % og 40 % rabat hver. Den første mulighed til 20 % rabat var at Apple fik lov til at bruge Samsungs patenter. Den anden mulighed til 40 % var at Samsung brugte et OS der levede op til Apples patentkrav, som f.eks. Windows Mobile. Den tredje mulighed til 20 % var at Samsung gav en licens til deres processor til andre halvlederfabrikanter, således at Apple kunne bruge andre leverandører. Den fjerde mulighed til 20 % var at Samsung ikke brugte Apple’s mest fremtrædende features e.g. Faceview og redesignede deres telefoner og tablets væk fra Apples design.

Allerede i august 2010 blev Samsung advaret af Apple, om at Samsung krænkede Apples rettigheder.

august 2010, Apple skrev:
Apple has identified dozens of examples where Android is using or encouraging others to use Apple patented technology. Many more Apple patents are relevant to the Android platform.

Hos Foss Patents, er der en dybere analyse af aftalen fra 2010.

Playboy

Forskere skaber billede med 100.000 dpi

- Via Comon - , redigeret af Net_Srak

Forskere fra Singapore har skabt et billede, hvor afstanden mellem hver pixel er 250 nm svarende til cirka 100.000 dpi. Det skriver Comon.

De nuværende printere f.eks. inkjet og laserjet laver farver ved at benytte sig af pigmenter, som betyder at de højst kan printe med 10.000 dpi grundet at deres ”prikker” er i størrelsen mikrometer.

Forskerne har nu formået at skabe farver ved at bruge forskellige strukturer. Ved at bruge fire nanodiske, der er hævet i forhold til en spejloverflade, hvor diskene kan variere i diameter og afstanden mellem de fire diske også kan varieres, kan forskerne skabe forskellige farver.

Printing colour at the optical diffraction limit, Nature skrev:

We introduce the concept that small groups of these structures (with different diameters D and gaps g) reflect different colours sufficiently to be detected in an optical bright-field microscope, regardless of their periodicity, as presented in the schematic.

Hver pixel består således af små grupper af nanodiske og afstanden mellem hver pixel er 250 nm. Hver nanodisk varierer i størrelse fra 50-140 nm i diameter og afstanden mellem hver disk kan variere fra 30-130 nm afhængig af den ønskede farve. Til at skabe strukturerne har de brugt E-Beam litografi, som kan skrive strukturerer med nanometerpræcision.

Som testbillede har de brugt et billedeudsnit af en Playmate, Lena Soderberg, der bruges meget indenfor billedkomprimering til at teste algoritmer.

Forskerne mener at forskningen kan bruges til at skabe nye optiske lagermedier eller vandmærker i pengesedler.

SXC - Rotorhead

Google får bøde fra det norske datatilsyn

- Via Business.dk - , redigeret af Net_Srak

Det kom frem i juli, at Google ikke havde slettet alle wifi-data fra deres dataindsamling med deres Streetview-biler.

Se også: Google har ikke slettet alle data omkring Wifi-netværk i forbindelse med Street View

Det fik efterfølgende det norske datatilsyn til at udskrive en af deres hidtil største bøder på 250.000 NOK svarende til 256.000 DKK. Dette skal dog ses i lyset af, at Google i Norge har en annonceindtægt på en 1 milliard NOK. Det skriver Business.dk.

I Danmark har datatilsynet rykket Google for svar om de har slettet dataene, men har endnu ikke fået et.

Flickr - Jon Blathwayt

Yousee efterligner Netflix

- Via Recordere.dk - , redigeret af Net_Srak

For at imødegå at Netflix sandsynligvis vil komme til Danmark i efteråret, har Yousee og TDC valgt at lancere deres egen mulighed for at se tv-serier for deres TDC Home Trio og Yousee plus kunder. Det skriver recordere.dk.

Tv-serierne vil være fra ABC og Warner, som blandt andet har The Mentalist, Lost, Joey og Dallas 2012 i deres repertoire. Det er dog ikke oplyst hvilke tv-serier der ville være tilgængelige på premieredagen den 3. september.

TDC Home Trio og Yousee Plus tilbyder allerede i dag mulighed for filmleje, hvor pluskunderne dertil gratis kan se film ud af et udvalg på 100 film.

Prisen hos Yousee Plus vil fra den 1. oktober stige med 10 kr. således, at det vil koste 99 kr. per måned for Yousee Plus og den digitale modtagerboks, mens det uden boks vil koste 40 kr. Der er ikke blevet oplyst prisændringer for TDC Home Trio.

Senere ønsker Yousee også at udvide dette til hele Danmark, hvor der vil blive lanceret en abonnementbaseret streamingtjeneste.

Google

Google fyrer hver femte Motorola-medarbejder

- Via New York Times - , redigeret af Net_Srak

Google skærer nu kraftigt ned på medarbejderstaben i Motorola Mobility, som de købte for omkring et år siden for 65 milliarder kroner. Omkring 4.000 ansatte har fået fyresedlen, hvilket svarer til 20 % af de ansatte. Samtidig skal hvert tredje kontor lukkes på verdensplan.

Vurderingen for et år siden var, at Google primært opkøbte Motorola Mobility for at få fat i de omkring 17.000 patenter, som de lå inde med. Nu skal virksomheden strømlines i et forsøg på at gøre Motorola Mobilitys økonomi sundere.

I samme omgang har Motorola meldt ud, at der vil blive fokuseret på nogle få smartphones, samtidig med at produktionen af billige telefoner vil blive udfaset.

Georgia Tech Research Institute

Forskere laver system til at dele og analysere malware

- Via SecurityWeek - , redigeret af Pernicious

Forskere fra Georgia Tech Research Institute (GTRI) har lavet et system, Titan, der gør det muligt at dele og analysere malware.

Titan gør det muligt for myndigheder og private firmaer anonymt at indsende malware, hvorefter det kan analysere og klassificere det. Analysen bygger på reverse-engineering af malware, og den kan fortælle brugerne af Titan om den mulige fare, kilden til malwaren og de bedste forholdsregler mod den. Titan analyserer og og klassificerer hver dag 100.000 stykker kode.

Titan kan også bruges til at se trends i angreb, ved at sammenligne nuværende angreb med tidligere angreb, for på den måde at forudse, hvor kommende angreb sandsynligvis vil opstå.

Sammenlignet med tjenesten VirusTotal, udtaler en af forskerne, at Titan er meget mere avanceret. Hvor VirusTotal “kun” oplyser om en fil er en trussel eller ej, og om hvilke antivirus-værktøjer, der kan håndtere truslen, så kan Titan blandt andet genkende varianter af samme malware. Det betyder, at angreb som benytter sig af forskellige varianter, kan identificeres til at stamme fra samme kilde.

Titan har været i offentlig beta siden maj og anvendes af flere Fortune 500 medlemmer.

BitTorrent, Inc.

uTorrent får reklamer og sponsorerede torrents

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious

Til trods for 125 millioner brugere omsætter firmaet bag den populære torrent-klient, BitTorrent Inc., kun for $15-20 millioner, et tal de ønsker at forbedre. Det skal ske med reklameindtægter.

I en forummeddelelse har de netop oplyst, at deres klient fremover vil vise reklamer, for at kunne skaffe de nødvendige indtægter til at holde liv i firmaet. Derudover vil de også introducere sponsorerede torrents.

En sponsoreret torrent vil blive indsat i toppen af listen med torrents, hvor disse vil blive brugt til at reklamere for alt fra opdateringer til uTorrent og andre annonceringer fra Bittorrent, til film, spil, musik og andet digitalt indhold. Det reklamerede indhold vil også være forskellige afhængig af den geografiske placering. De sponsorerede torrents kan lukkes ned en for en.

Brugere af uTorrent Plus vil ikke se noget til sponsorerede torrents.