Akamai udgav fornylig deres rapport, State of the Internet, der blandt andet beskrev hastigheden på internettet i for første kvartal.
Se også: Sydkorea har den højeste gennemsnitlige internethastighed
Ookla har lavet en tilsvarendestatistik over downloadbredbåndshastigheder i hele verden baseret på millioner af resultater af deres hastighedstest for de sidste 30 dage. Det skriver Comon.
Statistikken viser, at den hurtigste downloadhastighed befinder sig i Hong Kong med en hastighed på 42,98 Mbps. Det hurtigste land i Europa er Luxembourg med en andenplads, med en hastighed på 36,47 Mbps.
Danmark indtager en global tyvendeplads med en hastighed på 19,13 Mbps. Dermed ligger Danmark eksempelvis efter Litauen med 33,07 Mbps, Taiwan med 28,71 Mbps og Rumænien med 25,66 Mbps. Danmark er dog foran USA, som har en hastighed på 14,70 Mbps og Elfensbenskysten på sidstepladsen med 0,91 Mbps.
Tilsvarende har Ookla også tal for uploadhastighederne. Her indtager Luxembourg førstepladsen med 38,43 Mbps, mens Danmark har en syttendeplads med 10,18 Mbps. Sydkorea har 27,89 Mbps, Japan 14,92 Mbps og USA 3,83 Mbps.
Derudover er der tal for kvaliteten af bredbåndsforbindelsen via pakketab og ping, pris per Mbps og den aktuelle downloadhastighed i forhold til den lovede downloadhastighed. I disse statistikker har Danmark en kvalitet på 86,04 mod førstepladsen 88,96 i Sydkorea, en pris per Mbps på $3,17 i forhold til Bulgariens pris på $0,58 og et forhold mellem den aktuelle downloadhastighed og den lovede downloadhastighed på 88,99%.
Luxembourgs gode placering som nummer to foran Sydkorea, som har en hastighed på 32,88 Mbps, og Japan, som har en hastighed på 28,79 Mbps, er et resultat af en strategi fra 2010 om at nå 100 Mbps download og 50 Mbps upload i 2015. Dette skal i 2020 tidobles til 1 Gbps download og 500 Mbps upload. Samtidig skal offentlige institutioner have fibernet, mens Google og Facebook gerne skulle placere deres datacentre i Luxembourg.
I Danmark har politikerne fået øje på Luxembourg og vil derfor gerne øge ambitionerne indenfor IT. Dette skrev Benny Engelbrect fra Socialdemokratiet i sommers.
Benny Engelbrect, Socialdemokratiet skrev:
Hvis vi skal sikre fremtidens velfærd, styrke yderområderne og gøre vores arbejdsmarked internationalt konkurrencedygtigt, så kræver det at vi løfter barren – også for vores digitale infrastruktur. I USA og Luxembourg har man fastsat ambitiøse mål for uploadhastigheder. Det ser vi også gerne bliver tilfældet i Danmark.
På samme måde mener Thomas Woldiderich fra Dansk Energi også at Luxembourg har formået at træffe den rigtige strategi.
Thomas Woldiderich, Dansk Energi skrev:
Luxembourg kan med den stærke digitale infrastruktur gå hen at blive et laboratorium for nye, spændende digitale tjenester. Det kan fx være brug af videokommunikation inden for en række velfærdsområder, såsom ældrepleje, sundhedsområdet og undervisning.
Ifølge Thomas Woldiderich vil erhvervsminister, Ole Sohn, komme med en strategi for digital vækst i Danmark til næste forår. Den vil også indeholde en målsætning for upload.