mboost-dp1

Mozilla

Mozilla bringer WebAssembly til Firefox beta

- Via engadget -

Både Microsoft, Google og Mozilla støtter udviklingen af WebAssembly, der gør det muligt at afvikle moderne 3D-spil og -programmer i browseren.

Nu er Mozilla klar med en betaversion af deres browser Firefox, hvor WebAssembly er implementeret.

På den måde skal man hverken som bruger eller udvikler bekymre sig om platform, operativsystem og plugins.

WebAssembly tillader som low-level programmeringssprog andre højniveausprog som for eksempel C og C++ at blive afviklet i browseren.

Betaversionen af Firefox kan hentes her til Mac, PC og Linux.

Samsung

Samsung lancerer Xcover 4

-

12. april kommer den nye udgave af Samsungs robuste Xcover-smartphone på hylder. XCover 4 har i forhold til forgængeren større HD-skærm, reducerede skærmkanter, øget hukommelse og et design, der i højere grad lægger sig op ad de andre modeller i Galaxy-serien.

Knappen på siden af telefonen kan indstilles til forskellige funktioner, der ifølge Samsung optimerer brugen til forskellige situationer eller opgaver, eksempelvis direkte adgang til LED-lommelygte eller kamera.

IP68-certificering er implementeret i XCover 4. Det betyder, at telefonen er støv- og vandafvisende og kan være under vand i 30 minutter i op til 1,5 meters dybde. Telefonen har et 13 MP bagtil og 5 MP frontkamera. Det bliver muligt at skifte batteriet på den nye smartphone.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Wikileaks.org

Wikikleaks publicerer 8.000 CIA-dokumenter

- Via dr.dk -

CIA er ifølge nye lækkede dokumenter fra sikkerhedstjenesten blandt andet i stand til at overtage kontrollen med Apple- og Android-enheder, lytte med på samtaler og tage billeder med enhedernes kameraer, uden brugeren opdager det.

8.000 interne og hemmelige dokumenter er blevet lækket til Wikileaks, som nu har lagt det hele ud til offentlig skue.

I dokumenterne nævnes også muligheder for at få adgang til Smart-TV’er fra Samsung for at aflytte samtaler, der kan sendes tilbage til efterretningstjenesten. Denne funktion skulle være udviklet sammen med britiske kolleger i MI5.

Edward Snowden udtaler, at dokumenterne for ham indtil videre ser ægte ud.

Nvidia

Nvidia lancerer Jetson TX2-platform til droner og robotter

- Via engadget -

Den nye platform Jetson TX2 fra Nvidia skal afløse forgængeren – jetson TX1 – og er designet til at levere dobbelt så meget kraft som forgængeren, mens der bruges mindre end 7,5 watt.

Platformen, der lanceres i dag, er tiltænkt droner, robotter, intelligente kameraer og andre lignende enheder. Den kan blandt andet bruges til billed- og talegenkendelse og skal gøre enheder hurtigere, da regnekraften ikke er afhængig af servere og regnekraft ‘i skyen’.

Indtil videre bruges Jetson TX2 blandt andet af Cisco til en enhed, der muliggør skærmdeling, interaktive whiteboards og videkonferencer. Et andet eksempel er sammensætning af 4K 360 graders video til live streaming hos selskabet Live Planet.

Det er muligt at forudbestille developer-udgaven TX2 til en pris på 599 dollars for en carrier-board + module-kombination og til 399 dollars for TX2-modulet alene. Developer-kit-ordrer skulle blive afsendt fra d. 14. marts, mens modul-ordrer afsendes i løbet af andet kvartal.

Fujitsu

Fujitsu bygger Nvidia DGX-1-supercomputer 

- Via Tom's Hardware -

Det japanske forskningscenter for kunstig intelligens, Riken, har bestilt en supercomputer hos Fujitsu. Der bliver ikke tale om nye landvindinger i forhold til antal petaflops. Her kommer computeren til at kunne klare omkring 4 petaflops, mens andre supercomputere kan nå 100 petaflops.

Med det ønskede præstationsmål bygges computeren op i en arkitektur med to servere. Den ene er Nvidias DGX-1, som kommer til at bestå af 24 DGX-1-systemer, der hver især har samme kraft som 250 konventionelle x86-servere. Den anden bliver Fujitsus Intel-baserede Xeon server (Primergy RX2530 M2).

Riken ønsker at bruge den nye computer til at udregne forbedringer indenfor blandt andet ældrepleje og planer til reaktion på naturkatastrofer.

Nets Holding A/S

Nets risikerer at miste storkunder til Mobilepay

- , indsendt af arne_v

Når vi rammer april, tilbyder energiselskabet SEAS-NVE som noget nyt deres kunder at betale elregningen med Mobilepay. Måneden efter bliver samme betalingsløsning muligt hos forsikringsselskabet Alka – et selskab med 400.000 kunder.

Det kan blive en fortsættelse af Nets’ aktienedtur, hvis kunderne dropper Betalingsservice for i stedet at bruge Mobilepay.

Prisen for at betale regninger over Mobilepay er billigere end Betalingsservice. Førstnævnte tager mellem 1 og 2,74 kroner, mens det koster 5 kroner at betale sin elregning gennem Betalingsservice.

Også Energiselskabet Hofor og Dong Energy anser Mobilepays betalingsløsning som et interessant alternativ til løsningen fra Nets.

Nets-aktien satte ny bundrekord i mandags. Siden børsnoteringen for knap et år siden, er aktieprisen gået fra 150 kroner til under 110 kroner pr. aktie.

AMD

AMD kommer med kraftig SoC til datacentre

- Via Hot Hardware -

Ud over Ryzen-chips til forbruger-computere er AMD også klar med nye chips baseret på den nye Zen-arkitektur til datacentre – navngivet ‘Naples’ eller Napoli på dansk.

Naples kommer med op til 32 kerner og 64 tråde og skal tage kampen op mod Intels 2P Xeon-løsning. I den kamp klarer Naples sig godt ifølge Hot Hardware.

Chippens kerner har otte-kanals DDR4 ‘memory controllers’ med understøttelse af op til 4TB hukommelse og 128 baner PCI Express tilslutning.

I en 2P-konfiguration ender Naples blandt andet med en større hukommelseskapacitet end Intels Xeon.

De nye chips kommer på markedet i andet kvartal, og AMD har planer om en tilgang til pris, der minder om de nye Ryzen chips. Dermed kan man forvente, at selskabet lægger et nyt pres på Intel.

Hot Hardware

Billeder af Galaxy S8 Plus lækket

- Via Hot Hardware -

Der er endnu cirka tre uger til den officielle fremvisning af Samsungs kommende Galaxy S8 og S8 Plus-smartphones, og billeder af disse kigger frem flere steder på nettet.

Seneste billeder af S8 Plus viser en Super AMOLED-skærm på 6,2″ (3200×1800) med buede kanter. S8 forventes at have en skærmstørrelse på mellem 5,7″ og 5,8″.

Øverst på S8 Plus’ front sidder seks sensorer. En af disse er et 8MP kamera, en anden er iris-scanner, der kan bruges til at låse telefonen op.

Telefonen skulle komme med et dual-pixel 12MP kamera, og en fingeraftrykslæser er også flyttet om på enhedens bagside – nu da den fysiske hjem-knap er fjernet. Der er et mini-jackstik til hovedtelefoner og USB-C-stik til opladning.

Derudover i S8 Plus med IP68 støv/vand-afvisning, 64GB intern lagerplads, 4GB RAM og support for trådløs opladning. Telefonens SoC (System on Chip) bliver i USA en Qualcomm Snapdragon 835, mens andre markeder nok får en Samsung Exynos 8895.

Samsung fremviser Galaxy S8 og S8 Plus den 29. marts til et event i New York. Telefonerne er klar til køb den 21. april.

Google Inc.

Forbrugerrådet: Google krænker retten til privatliv

- Via dr.dk -

Når Google gemmer data om deres brugere i op til ti år, er det en krænkelse af retten til privatliv, mener Forbrugerrådet, der nu anmelder selskabet til Datatilsynet for brud på persondataloven.

‘Vi synes simpelthen, at Google krænker vores ret til at have et privatliv, når vi færdes i den digitale verden,’ udtaler formand for Forbrugerrådet, Anja Philip til DR.

Forbrugerrådet har undersøgt, hvor længe Google gemmer informationer som søgehistorik og lokationer. Her viste resultatet, at it-selskabet lagrer informationerne i op til ti år.

Google har desuden – ifølge Forbrugerrådet – ingen grænse for, hvor længe data gemmes.

The New York Times

Facebook indfører langsom mærkning af falske nyheder

- Via engadget -

Efter at have fået en del kritik for spredning af falske nyheder under den amerikanske valgkamp er Facebook nu ved at indføre en mærkning af nyheder, som kan betvivles.

Mærkningen kommer til at bero på brugernes egne indrapporteringer samt vurderinger fra professionelle ‘fakta-tjekkere’.

I praksis vil nyhederne fra sider, der er kendt for at skrive tvivlsomme historier, stadig blive vist, men de vil blive akkompagneret af et lille ‘advarselsbanner’.

Men for at nå til den mærkning, skal nyheden først bedømmes som tvivlsom af en vis mængde brugere eller Facebooks egen software. Derefter sendes nyheden til tredjeparts-fakta-tjekkere som Snopes eller Politifact, der bedømmer indholdet. Hvis to eller flere fakta-tjekkere igen bedømmer nyheden som tvivlsom, vises advarselsbanneret.

En nylig sag om en falsk nyhed fra et satiresite viser, at det tog næsten fem dage, før nyheden blev markeret som tvivlsom.