mboost-dp1

Google Inc.

Forbrugerrådet: Google krænker retten til privatliv

- Via dr.dk -

Når Google gemmer data om deres brugere i op til ti år, er det en krænkelse af retten til privatliv, mener Forbrugerrådet, der nu anmelder selskabet til Datatilsynet for brud på persondataloven.

‘Vi synes simpelthen, at Google krænker vores ret til at have et privatliv, når vi færdes i den digitale verden,’ udtaler formand for Forbrugerrådet, Anja Philip til DR.

Forbrugerrådet har undersøgt, hvor længe Google gemmer informationer som søgehistorik og lokationer. Her viste resultatet, at it-selskabet lagrer informationerne i op til ti år.

Google har desuden – ifølge Forbrugerrådet – ingen grænse for, hvor længe data gemmes.





Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
8. mar. 2017 06:37
Dejligt hvis dette kan ligge pres på Googles og andres datahøst.

Pt kan man vælge imellem pest eller kolera. Der mangler et brugbart europæisk alternativ til Google, Apple og Microsoft
Gravatar #2 - silan
8. mar. 2017 07:44
Jeg fatter ikke dette kommer op nu, jeg syntes Google er dem der er klart bedst til at gøre opmærksom på det data de samler, og lader folk vælge fra hvis de vil.

De der voxpops hvor folk hidser sig op og er forarget syntes jeg fandme er sørgelige, folk nægter åbenbart at tage ansvar for deres egne handlinger.
Gravatar #3 - Adagio
8. mar. 2017 08:42
Så vidt jeg husker kan man da slå det fra hos Google, så de ikke længere gemmer disse data? Hvis det er tilfældet ser jeg ikke det store problem (dog måske kan man kræve at Google gør en mere opmærksom på mulighederne). Men kan godt være at det er mig der husker forkert og gider ikke lige undersøge det lige nu
Kan man ikke slå det fra, så er det helt klart et problem der skal løses


Selvom det på den ene side er lidt skræmmende at Google kan fortælle mig præcist hvor jeg var eller søgte efter d. 4. november 2012 kl. 14:00, så har jeg flere gange selv brugt de informationer til min egen fordel


Er spændt på hvad udfaldet bliver af det her. Men hvis det kan gøre det bedre for forbrugerne i sidste ende, så 'thumbs up' herfra
Gravatar #4 - antimate
8. mar. 2017 08:51
Nu når vi har debatten oppe. Hvorfor så ikke give facebook kniven for struben for ikke give sine bruger mulighed for at slette ALT data fra deres "inaktive bruger" som man er tvunget til. I stedet for at give folk mulighed for at slette dataen helt?
Gravatar #5 - LupusGrey
8. mar. 2017 08:52
#3
Det er muligt. Du kan endda bede Google om at slette noget eller alt det data de har samlet omkring dig som bruger.
Og alt data som de opsamler anonymt, har jeg slet ingen issues med.

#4
Det har man længe haft mulighed for hos Google.
Gravatar #6 - CBM
8. mar. 2017 09:15
jeg har deaktiveret alt data indsamling jeg har kunnet komme i nærheden af på mine google konti..

dog er deet stadig godt der kommer fokus på privatliv og at firmaer som google m.fl. presses til at respektere det!

Jeg stoler ikke på hverken Google, Apple eller Microsoft!

Men jeg bruger Google og Microsoft fordi det er nødvendigt.

Dog bruger jeg f.eks. ikke www.google.dk men derimod www.duckduckgo.com !

Gravatar #7 - LupusGrey
8. mar. 2017 11:14
Der har da ofte været fokus på netop det. Problemet er som altid når der tales om et kompleks emne som dette at debatten kommer til at foregå på alt for lavt niveau og bliver debatteret på et falsk grundlag fordi folk ikke er godt nok informeret om emnet.

Folk bliver ved med at tro at alt det data på en eller anden måde bliver brugt imod dem, at det skal bruges til at vide alt omkring dem. Sandheden er at firmaer som Google og Microsoft ingen interesse har i det, men er meget interesseret i demografisk data.

Debatten handler alt for meget om hvad de KUNNE gøre (også selvom de ingen interesse ville have i at gøre det) og sjældent om hvad de egentlig gør.
Gravatar #8 - CBM
8. mar. 2017 12:13
#7: Google, Microsoft, Apple, Facebook m.fl. er muligvis ligeglade med at bruge data imod den enkelte, men det er diverse stater/lande ikke
og det samme kan siges omkring IT kriminelle.

Bare en brøkdel af de data der samles ind ved Google, Microsoft, Apple, Facebook m.fl. vil være en guldgrube for IT kriminelle.

I forhold til stater vil det særligt være et problem i de lande som på en eller måde måde jagter minoriteter, da data fra de 4 førnævnte ville kunne identificere og placere folk i diverse kasser i løbet af ingen tid pga big data.

Og hvad med USA, hvis de har registreret at man har ytret sig negativt om USA via de 4 førnævnte data horders, skal man så nægtes indrejse i USA?

Gravatar #9 - CBM
8. mar. 2017 15:48
#8: der skulle nok have stået noget med at Google mfl ikke har interesse i at bruge. Oplysninger imod brugerne men at it kriminelle og lande derimod kan have interesse i at bruge data imod den enkelte
Gravatar #10 - Ufomekaniker
8. mar. 2017 18:27
silan (2) skrev:
Jeg fatter ikke dette kommer op nu, jeg syntes Google er dem der er klart bedst til at gøre opmærksom på det data de samler, og lader folk vælge fra hvis de vil.

De der voxpops hvor folk hidser sig op og er forarget syntes jeg fandme er sørgelige, folk nægter åbenbart at tage ansvar for deres egne handlinger.


Det du siger der, svarer jo til at din indkøbsvogn er fuld, når du handler i Bilka. Og så er det sgu folks egen sørgelige skyld hvis de ikke får hevet det ud af vognen inden de skal til at betale for sagerne ved kassedamen.

Det er jo en forkert holbing til Googles privatlivspolitik om deres brugere. Det giver da bedre mening for kunden at man aktivt selv tilvælger hvilke dele af ens privatliv man giver Google lov til at snage i, i stedet for de bare grådigt tager sig for af retterne, og du så skal til at ekstra tid på at sætte sig ind i inden du kan fravælge hvad du giver dem lov til eller ej.
Gravatar #11 - andersoure
8. mar. 2017 18:29
Jeg benytte Google maps til at gemmme min færden. En slags dagbog Jeg ønsker mine data glemt for altid.
Gravatar #12 - LupusGrey
8. mar. 2017 18:50
#8
Faktisk ville IT kriminelle ikke kunne bruge Googles (eller andre firma'ers) data til noget. De vil gerne have navne, kontaktoplysninger og adgangskoder hvilket demografisk er ligegyldig og derfor ikke gemmes. Så heldigvis er det værdiløst for dem.
Med undtagelse af selve adgangen til en google konto, men det er ikke anderledes end alle andre bruger logins fra andre sites.

Stater? Jo, måske. Men de kan sådan set opsamle det data uden Google. Selvfølgelig er der issued med Prism i CIA som opsamlede det som Google ikke gjorde og derfor blev der også oprettet europæiske datacentre som CIA ikke må røre.
Gravatar #13 - kblood
8. mar. 2017 21:09
#12 Har du set det nye læk fra WikiLeaks? CIA går vidst ikke voldsomt meget op i det med landegrænser og sådan.

Der er kommet beviser for at de har manipuleret med de sidste mange valg i Frankrig, at de har betalt virksomheder for IKKE at lukke sikkerhedshuller som de brugte, at de horder zero day attacks, at de har lavet militært malware til at kunne hacke Cisco, Android, iOS, Windows og MacOS.

Jeg gik lidt ud fra at Newz ville skrive en artikel om dette, men det kommer nok en af dagene. Undskyld at jeg gik lidt væk fra topic.
Gravatar #14 - CBM
9. mar. 2017 04:41
#12: fx vil en indbrudsbande få meget ud af folks placeringsdata
Gravatar #15 - LupusGrey
9. mar. 2017 07:09
#13
Prism kan ikke gå ud over landegrænser da den er juridisk betinget. CIA kan stadig selv hacke, men så har det ikke længere noget at gøre med Prism og den direkte adgang den giver.
Og man kan ikke ligefrem anklage folk for at kunne hackes hvis bare de har deres sikkerhed i orden. Så intet af dette gør det reelt til Google som vi ikke kan stole på.

#14
Og hvad præcis skal indbrudstyve bruge placeringsdata til?
Gravatar #16 - CBM
9. mar. 2017 08:07
#15:
de kan bruge placeringsdata til at finde ud af hvornår du ikke er hjemme og hvor langt du er væk samt hvor du bor og hvor du arbejder
Gravatar #17 - LupusGrey
9. mar. 2017 09:14
#16
Hvordan kan de det? Data'ene indeholder ikke navn eller adresse.
Gravatar #18 - CBM
9. mar. 2017 12:08
#17: placerings data indeholder adresser og tidspunkter, du kan så bruge nettet til at finde ud af hvem der bor de pågældende steder...

dog behøves det ikke, da det vil være et spørgsmål om at finde ud af hvornår et givent hus er mennesketomt.


Gravatar #19 - LupusGrey
9. mar. 2017 12:21
#18

Det vil kræve yderst komplet data over ikke bare de enkelte personer, men også bare nok personer til at det på nogen måde kan bruges som garanti for at et hus er mennesketomt. Og sådanne oplysninger kan meget nemmere opsamles ved bare at stå på et gadehjørne og se hvornår folk går på arbejde.

Det ville være meget mere interesseret i at vide hvornår folk tager på ferie, men det ville du ikke kunne forudsige ud fra placeringsdata. Mere sikkert bare at gå ud fra typiske trends.
Gravatar #20 - kblood
9. mar. 2017 13:21
#15 Nu skriver du jo netop juridisk betinget, men det er jo ikke det samme som teknisk betinget. Det er kommet frem at de dagligt bryder international lovgivning, men med Prism så tror du det da er anderledes?

De udnytter sikkerhedshuller som de ved er i Android, iOS osv. og lader være med at rapportere at disse huller er der.

http://thehackernews.com/2017/03/wikileaks-cia-vau...
Gravatar #21 - LupusGrey
9. mar. 2017 13:26
#20

Der er betydelig forskel på sikkerhedshuller som du via lovgivning er tvunget til at lave og så sikkerhedshuller som du blot ikke har opdaget endnu.
Gravatar #22 - kblood
9. mar. 2017 14:05
#21

Selvfølgelig, men det gør da ikke at Prism nødvendigvis er teknisk begrænset på samme måde som den er juridisk begrænset. England har fået informationer om deres egen befolkning igennem PRISM... så jeg ved ikke lige hvordan du mener den juridiske begrænsning stopper dem.
Gravatar #23 - LupusGrey
9. mar. 2017 14:30
#22

Ikke stopper, men besværliggør.
Gravatar #24 - kblood
9. mar. 2017 15:31
LupusGrey (23) skrev:
#22

Ikke stopper, men besværliggør.


Måske... De eneste som sikre at PRISM bliver brugt "lovligt" er USAs egen regering. Og det er mest for at sikre at PRISM ikke bliver brugt ulovligt imod privat personer i USA uden en dommerkendelse.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login