mboost-dp1

Wikimedia

Google-ansatte er imod krigsteknologi: Protesterer mod AI-arbejde for Pentagon

- Via The New York Times -

Der er mere end 3.100 underskrifter fra ansatte på et åbent brev, der er imod Googles samarbejde med det amerikanske forsvarsministerium omkring udvikling af kunstig intelligens, som kan bruges til at forbedre drone-angreb.

Google skal i det omstridte Project Maven hjælpe Pentagon med at lave kunstig intelligens, der kan læse og fortolke video og billeder.

Mange af Googles ansatte er bange for, at den kunstige intelligens vil blive brugt til at forbedre angreb med droner.

I brevet til Googles chef Sundar Pichai står der, at Google ikke bør tage del i krigshandlinger, og at Google aldrig bør udvikle teknologi, der kan bruges til krig.

En talsmand fra Google har svaret på de ansattes brev og siger, at de diskuterer bekymringer om millitært brug af maskinlæring, og at teknologien faktisk bruges til at redde liv og til at spare mennesker fra at udføre langtrukkent arbejde.

Sony

Playstation 5 er angiveligt ude hos udviklere med ny AMD GPU og Zen CPU

- Via SemiAccurate -

Sonys kommende Playstation 5 blev angiveligt allerede sendt ud til udviklere i starten af året, hvilket kunne betyde en lancering allerede næste år.

Den næste udgave af den populære spilkonsol inkluderer eftersigende en specialfremstillet GPU baseret på AMDs kommende Navi-arkitektur.

Foruden grafikkortet vil Playstation 5, som den muligvis vil hedde, også have en AMD CPU baseret på deres Zen-arkitektur formentlig med otte kerner i stedet for deres Jaguar-baserede processor i Playstation 4.

Ifølge de endnu officielt ubekræftede forlydener vil Sonys nye Playstation også have indbyggede VR-funktioner, hvilket formentlig betyder, at de vil fortsætte i en eller anden form med deres Playsation VR-headsets, der har solgt godt.

Rygtet stammer fra SemiAccurate, der blandt andet tidligere har ramt rigtigt med tidlige historier om specs til PS4, Xbox One og Nintendo Switch.

At Playstation 5 allerede er ude hos spil-udviklere, har spilindustri-insideren Marcus Sellars desuden tidligere afsløret på Twitter.

Wikimedia

Justitsminister lover information om PET’s ‘logiske sletninger’

- Via Information -

Den konservative justitsminister, Søren Pape Poulsen, beder den danske efterretningstjeneste, PET, om at orientere Folketinget om, hvordan de håndterer dokumenter, som bliver slettet, og som skal bevares.

Det sker efter det kom frem, at PET gemmer slettede data i et hemmeligholdt arkiv, hvad de selv kalder ‘logisk sletning’.

Det er arkivloven fra 2013, som er årsag til, at dataen gemmes. Den siger nemlig, at en stor del af PET’s materiale skal overdrages til Statens Arkiver, så fremtidens historikere kan bruge det.

Men en stor del af det materiale opbevarer PET altså selv af sikkerhedsmæssige årsager.

Retsordførere fra Venstre, Alternativet, Radikale og Enhedslisten kræver alle en forklaring fra PET omkring de ‘logisk slettede’ data, hvilket de så vil få.

Ifølge regeringsgrundlaget skal PET-loven snart evalueres. I den sammenhæng forsikrer justitsministeren om, at den slettede data vil blive diskuteret i evalueringen.

Pxhere

Facebook-skandalen vokser: Data-misbruget større end først antaget

- Via newz.dk -

Facebook oplyser nu selv, at op mod 87 millioner brugeres data er blevet misbrugt af dataselskabet Cambridge Analytica. 70 millioner af dem er fra USA.

Tidligere havde man anslået, at der var tale om 50 millioner brugeres data, som var blevet misbrugt i forbindelse med det amerikanske valg i 2016.

Det skriver Facebooks teknologi-chef selv i et indlæg, der beskriver en række tiltag, som særligt skal begrænse data-adgang for tredjeparter.

Tredjepart-apps skal altså opfylde strengere krav, og brugerne skal godkende mere, før tredjeparterne kan få adgang til bruger-data på Facebook.

Facebook begrænser også egen adgang til data og nævner eksempelvis, at de kun vil indsamle den mængde metadata om ens kontakter og opkald, som er nødvendig for at hjælpe med at finde ens nærmeste venner.

De vil ikke længere indsamle data om opkalds-tidspunkter, hvilket henviser til endnu en skandale, der ramte Facebook for nyligt.

Mark Zuckerberg er desuden blevet indkaldt af den amerikanske kongres til en høring om Cambridge Analytica-sagen den 11. april.

Evan Blass

OnePlus bekræfter specs og Snapdragon 845 på deres kommende 6’er

- Via engadget -

Der har været rygter om kinesiske OnePlus’ kommende smartphone. Nu bekræfter de selv flere af specifikationerne på OnePlus 6, der kommer med den nyeste Snapdragon 845-processor.

Derudover vil man kunne få OnePlus 6 med op til 8GB RAM og 256GB intern lagerplads.

Tidligere rygter har desuden forudsagt, at telefonen vil have en 6,3 tommer skærm med en opløsning på 2.228 x 1080 og et dobbelt-kamera med 20 og 16 megapixel samt et frontkamera på 20 megapixel.

At OnePlus begynder at dryppe den slags oplysninger ud om deres kommende telefon er formentlig et tegn på, at de officielt vil afsløre telefonen i de kommende uger.

Det er stadig uklart, hvad prisen vil være på OnePlus 6, og om den vil fortsætte den pris-stigning, der har været fra model til model siden OnePlus One, som gjorde virksomheden kendt for høj kvalitet til billige penge.

Spotify.com

Spotify går på børsen: Får markedsværdi på 26,5 milliarder dollars

- Via Reuters - , indsendt af arne_v

Den svenske musikstreaming-tjeneste Spotify er debuteret på børsen i New York.

Spotify endte første dag på aktiemarkedet med en markedsværdi på 26,5 milliarder dollars.

Spotify har ellers haft underskud i en årrække, hvilket måske er det, som har ført til, at de vil begynde at lave hardware foruden musik-streaming.

Børsnoteringen gør de to svenske ejere til nogle af Sveriges rigeste med en formue på henholdsvis 14,4 milliarder kroner og 20,4 milliarder kroner til Daniel Ek og Martin Lortenzons.

Spotify endte første dag på aktiemarkedet med en aktie-værdi på 149,01 dollars, hvilket giver dem 12,9 procent i plus sammenlignet med den indledende referencepris.

Pixabay

Malaysia indfører Fake News-lov: Straf på seks års fængsel

- Via Variety -

Parlamentet i Malaysia har stemt for en lov, der skal forhindre fake news.

Bryder man loven, kan man få bøder på op til 123.000 dollars og i værste fald seks år i fængsel.

Loven straffer alle, der udgiver og deler fake news, og loven kan også ramme uden for Malaysias grænser, hvis der er tale om fake news, som påvirker landet eller dets borgere.

Flere lovgivere i Malaysia er dog kritiske over for en lov, der giver regeringen magt over pressen, da den siddende regering før er blevet anklaget for korruption.

Kritikerne fortæller, at loven med vilje er uklart formuleret, så regeringen selv kan vælge, hvad der kategoriseres som fake news.

Premiereminister Najib Razak har været ramt af flere skandaler og anklager om korruption, blandt andet i sammenhæng med en mystisk betaling på 731 millioner dollars til Razaks private konto.

Siden skandalerne har Razak fyret landets rigsadvokat og udnyttet sin magt til at lægge sag an mod modsigende lovgivere og journalister.

Tesla Motors, Inc.

Tesla glipper produktions-mål for den billige Model 3

- Via The Verge - , indsendt af arne_v

Tesla havde et mål om at producere 2.500 eksemplarer om ugen af den længe ventede og relativt billige Model 3, inden marts var slut.

Det mål når de officielt ikke, da de er begyndt april med en produktionshastighed på omkring 2.000 eksemplarer om en uge.

Det er dog ikke sikkert, at de konsekvent kan producere 2.000 om ugen, da de kun har lavet 9.766 eksemplarer siden begyndelsen af 2018.

Målet på 2.500 ugentlige eksemplarer blev sat af Tesla-chefen Elon Musk tilbage i slutningen af sidste år.

Tesla siger nu, at de godt kan nå op på en ugentlig produktion på 5.000 til midten af i år. Det mål på 5.000 eksemplarer om ugen skulle ellers indledningsvis have været nået ved slutningen af 2017.

Tesla har ikke kunne optrappe Model 3-produktionen på grund af en produktions-flaskehals, der har forhindret, at de kunne lave nok batterier i virksomhedens såkaldte Gigafactory.

Cirka 500.000 kunder har forudbestilt Teslas Model 3.

Niels Bohr Institutet

Microsoft og Niels Bohr-forskere arbejder på kvantecomputer

- Via BBC - , indsendt af modgaard

Microsoft er bag konkurrenter som Google og IBM, når det kommer til kvantecomputere. Det er de ved at ændre på i samarbejde med Niels Bohr-instituttet i København.

Google, IBM og opstartsvirksomheden Rigetti har allerede demonstreret kvantecomputer-systemer med 50 såkaldte qubits, hvor Microsoft endnu ikke har fremvist noget lignende offentligt.

Men det er, fordi forskerne fra Microsoft og Niels Bohr-instituttet tager et sats og forsøger at skabe en kvantecomputer via en sub-atomisk partikel med navnet Majorana, døbt efter den italienske forsker, som i 1930’erne først antydede dens eksistens.

Denne Majorana-partikel, mener forskerne er nøglen til mere stabile qubits, end dem deres rivaler har skabt, der er tilbøjelig til at lave mange fejl.

Mere stabile qubits vil i teorien gøre dem i stand til nemmere at opskalere til fuldt funktionelle kvantecomputere.

En chef for Microsofts kvanteafdeling udtaler, at Microsoft vil have en kommerciel relevant kvantecomputer klar inden for fem år. Den vil kunne løse rigtige opgaver og vil eksempelvis kunne hjælpe i kampen mod klimaforandring og forbedre maskinlæring mangefoldigt.

Der er en vis sandsynlighed for, at Google og IBM vil demonstrere såkaldt ‘quantum supremacy’ i år, hvilket betyder, at opgaver, som almindelige supercomputere ikke kan løse, løses af en kvantecomputer.

Wikimedia

Mark Zuckerberg svarer på Apple-kritik efter Facebook-skandale

- Via Business Insider - , indsendt af Ufomekaniker

Apples chef Tim Cook kritiserede for nyligt Facebooks datapolitik oven på Cambridge-analytica skandalen. Facebook-chefen Mark Zuckerberg kalder kritikken for ekstrem useriøs.

Tim Cook kritiserede foruden Facebook datapolitik også deres forretningsmodel. Fordi Facebook er gratis bliver brugerne til produkterne, der sælges til annoncører.

Zuckerberg kalder det et useriøst og usandt argument, at hvis kunderne ikke betaler, så skulle de være ligeglade med dem og deres rettigheder.

Facebook-chefen stikker yderligere til Apple og sige, det er vigtigt, at vi ikke lader firmaer, som arbejder hårdt for at afkræve flere penge, overbevise en om, at de faktisk bekymrer sig om deres kunder.

Zuckerberg forsvarer også Facebooks reklamere-baserede forretningsmodel med, at det er den mest ideelle måde at fuldføre Facebooks mission om at forbinde verdens borgere.