Facebook-skandalen vokser: Data-misbruget større end først antaget

Facebook oplyser nu selv, at op mod 87 millioner brugeres data er blevet misbrugt af dataselskabet Cambridge Analytica. 70 millioner af dem er fra USA.

Tidligere havde man anslået, at der var tale om 50 millioner brugeres data, som var blevet misbrugt i forbindelse med det amerikanske valg i 2016.

Det skriver Facebooks teknologi-chef selv i et indlæg, der beskriver en række tiltag, som særligt skal begrænse data-adgang for tredjeparter.

Tredjepart-apps skal altså opfylde strengere krav, og brugerne skal godkende mere, før tredjeparterne kan få adgang til bruger-data på Facebook.

Facebook begrænser også egen adgang til data og nævner eksempelvis, at de kun vil indsamle den mængde metadata om ens kontakter og opkald, som er nødvendig for at hjælpe med at finde ens nærmeste venner.

De vil ikke længere indsamle data om opkalds-tidspunkter, hvilket henviser til endnu en skandale, der ramte Facebook for nyligt.

Mark Zuckerberg er desuden blevet indkaldt af den amerikanske kongres til en høring om Cambridge Analytica-sagen den 11. april.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 6. apr. 2018 05:54

Vi lever i en verden der kan illustreres af hvordan Harry Potters verden ville være hvis Voldemort havde vundet.

Men i stedetfor magi, så bruges der teknologi. Og i stedetfor dødsgardister, findes der et firma der hedder Google, som har udviklere ansat, der ikke har skrupler.

Dog har Voldemort (Google's Sundar Pichai), fået konkurrenter i form af FaceBook, Amazon, Apple m.fl.

De har alle deres egne dødsgardister, men er dog nogenlunde allieret med Voldemort.

Der var en chance for at stoppe Google, men den blev ignoreret af 99.9% af alle mennesker og nu er vi LYSÅR forbi point of no return.

Der har ikke været nogle "Harry Pottere" som har været magtfulde nok til at gøre noget... Det har været nogle få bønder, uden særlig "magi" der har brokket sig... Alt imens Voldemort og hans tropper indtog hele verden i ro og mag...

Findes der virkeligt reinkarnation, så håber jeg den er tidsuafhængig, for så vil jeg i mit næste liv, gerne fødes i USA i året 1925... langt fra moderne teknologi som åbenbart primært SKAL bruges næsten udelukkende til negative ting.

Som det er, så er ulemperne ved moderne teknologi langt langt højere end de få fordele den enkelte kunne håbe at opnå..... Men by all means.. vend tilbage til dit facebook spil og skænk det ikke en tanke mere... det er alligevel pointless...

Jeg tænker at mit eget liv må være indikator for at der findes noget der hedder en karma gæld fra tidligere liv (måske har jeg været Hitler?), da jeg i så fald har en kæmpe gæld som jeg møjsommeligt har betalt af på i hele dette liv.

Skal jeg se mere bredt på hvordan verden har udviklet sig og se bort fra mine personlige oplevelser, vil jeg sige at verden for alvor er gået ned af bakke siden år 2000.

Facebook skandalen er skuffende... men temmelig ubetydelig når man ser på hvordan verden alligevel er skruet sammen i dag... både hvad angår private firmaer og hvad angår stater og deres offentlige administrationer, se bare på hvor elendig Danmark fungerer og hvor krænkende danske politikere og deres offentlige systemer er...

velfærd min bare..
menneskerettigheder min bare...
privatliv min bare...

Så har vi klima problemet... der er vi vistnok? lige kommet forbi point of no return... så nu er det for alvor et teknologisk kapløb mod tiden hvis vi som art skal overleve (på andre kloder, da jorden er tabt nu)... Det erværdige og salige Stephen Hawking har udtalt noget lignende...

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#2 Ni 6. apr. 2018 06:58

#1 Jeg tror, du har rekord i længde på indlæg, anyway... Så er jeg lang hen ad vejen enig.

Jeg er dog noget uenig i, at du inddrag apple på datafronten, da de jo netop er kendt for det modsatte, hvilket også er blevet eksplicit i deres ansættelse af google AI chefen, som skulle sluge en kamel med indsamling af data om brugerne og den udfordring det giver, at udvikle god AI med markant mindre data.

Her er hele humlen, ihvertfald på min front, for nøj hvor vil jeg gerne have mere AI til at løse alle de trælse opgaver, men min begejstring for at levere data til AI'en er yderst begrænset.

Jeg vil have selvkørende biler NU! - Hvorfor tager det så lang tid at udvikle?!? - Hvor svært kan det være?
Gravatar

#3 CBM 6. apr. 2018 07:05

#2:

ja jeg har nogle gange meget jeg skal have formidlet :-)

Tjah, jeg ved ikke 100% hvordan det står til med Apple på den front, men min generelle mistro til store selskaber og den adfær som Apple har udvist på alle mulige andre områder, betyder at min tiltro til dem ikke er til stede.

Kunne jeg se handfast bevis for at de ikke indsamlede data, så ville jeg nok skifte til iPhones, udelukkende af privacy hensyn og leve med de mange kompromier jeg så ville blive tvunget til at lave.

der er dog indikationer på at Apple også sælger data:

https://www.pcworld.com/article/2986988/privacy/th...

https://www.macobserver.com/tmo/article/class-acti...

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#4 graynote 6. apr. 2018 08:53

Hvad er det egentligt helt nøjagtigt misbruget består i?

Facebooks Alex Stamos siger:

“Kogan did not break into any systems, bypass any technical controls, our use a flaw in our software to gather more data than allowed. He did, however, misuse that data after he gathered it, but that does not retroactively make it a ‘breach.’”


Så misbrug ER der (ifølge Facebook), men HVAD består misbruget i? Det kan jeg ikke helt finde ud af - hvilken del af databehandlingen bryder Facebooks daværende T&C?
Gravatar

#5 Hack4Crack 6. apr. 2018 08:54

Man burde jo slette de dumme venner, man har, som laver de der nametest lort.
Det burde være krav, at man som bruger bliver oplyst om, at man kan deaktiver fanen "Apps, websites og spil", på forsiden.

*laugh laugh laugh*
Gravatar

#6 arne_v 6. apr. 2018 12:43

#4

Hvis jeg har forstået det ret så hænger misbrugs påstanden på at:
* app'en hævdede at være en akademisk undersøgelse og ikke en kommerciel marketings unsersøgelse (indenfor politik)
* det ikke var tilstr;kkeligt klart at app'en ikke kun hapsede egne oplysninger men også oplysninger om venner

Der er en grund til at FB er mere i skudlinien end hvis de bare var blevet hacket.

Jeg har postet dete linki en anden tråd:

https://motherboard.vice.com/en_us/article/3kjzvk/...

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login