mboost-dp1

University of Pennsylvania

Quadrotor-helikopter viser aggressive manøvrer

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

Små helikoptere med fire rotorer, en såkaldt quadrotor, ses gerne til små flyvende enheder, f.eks. til autonome overvågningsdroner. Hos University of Pennsylvania har man eksperimenteret med at gøre de små helikoptere meget manøvredygtige, og det med stor succes.

Ved at udstyre helikopteren med reflektive kugler, som det kendes fra motion-capturing, og overvåge den med 20 kameraer, kan forskerne udføre, hvad de kalder aggressive manøvrer.

I en video, som kan ses herunder, demonstreres det, hvordan helikopteren kan lave helt op til en triple-salto, flyve igennem et rektangulært vindue, der både er drejet 45 grader og 90 grader, ligesom det kan flyve op og ned gennem samme åbning.

Det vises også, hvordan helikopteren ved at blive udstyret med velcro kan lande på en væg.

MeeGo

Nokia og Intel klar med MeeGo 1.0

- Via MeeGo -

For en måneds tid siden fremviste Intel og Nokia for første gang deres Linux-baserede operativsystem MeeGo, der er lavet på baggrund af Intels Moblin OS og Nokias Maemo OS.

Nu har de to firmaer lanceret den første færdige udgave af operativsystemet, der i første omgang kun findes i en udgave til netbooks.

Netbook-udgaven er gratis at hente for alle og er optimeret til at køre på Intels Atom-processor. Den findes i to versioner, en med Google Chrome browser og en uden.

Udgaven af MeeGo til håndholdte enheder, MeeGo Handset, vil blive frigivet i næste måned. Det forventes, at MeeGo også vil finde vej til nogle af Nokias smartphones. Efterfølgende opdateringer af begge MeeGo-versioner er planlagt til at følge en halvårlig opdateringscyklus.

Vil du selv prøve MeeGo, kan du hente en kopi her, eller du kan se en demonstration af MeeGo i videoen herunder.

Microsoft Corporation

Microsoft har store forventninger til WP7

- Via Neowin.net - , redigeret af Avenger-

Når Microsoft senere i år lancerer Windows Phone 7, så håber de meget på, at forbrugere verden over vil tage deres nye operativsystem til sig.

Ved en ReMIX-event i Paris kunne Microsoft således fremvise en række tal, der viser, hvad de forventer af salg for Windows Phone 7, og her regner de med, at der i 2011 vil blive solgt 30 millioner mobiltelefoner med operativsystemet.

Tallet omfatter rene Windows Phone 7-installationer og ikke varianter som f.eks. Kin-telefonerne. Sammenlignet med Appels iPhone er det et dobbelt så stort salg på et år, som da den udkom.

Når Microsoft forventer et så stort salg, skyldes det blandt andet, at andelen af solgte telefoner, der er en smartphone, forventes at stige til 40 % næste år mod blot 14 % i år.

LG Display

LG fremviser 84″ UHD 3D LCD-skærm med touch og aktiv LED-belysning

- Via Heise Online - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Net_Srak

På SID-messen, der afholdes i disse dage i Seattle, USA, har LG en række nye skærme med, men det, som vækker mest opsigt, er et LCD-tv på 84″.

Det er dog ikke størrelsen, der imponerer, men specifikationerne. Det er lykkedes LG at samle en række teknologier, der aldrig er set før i ét fjernsyn.

Der er således tale om verdens første quad-HD (3840 x 2160 pixels) skærm på 84 tommer, der kan gengive 3D, er berøringsfølsom og anvender aktiv LED-baggrundsbelysning. Til trods for den store størrelse er skærmen blot 3 centimeter tyk.

Den høje opløsning bruger LG til at undgå brugen af shutter-briller til at se 3D, idet hver anden linje i skærmen er omvendt polariseret. Det betyder, man kan benytte briller med polariserede glas, der er meget behageligere at have på, da de er meget lette, ligesom de er meget billige at fremstille.

LG har ikke oplyst, hvornår den store skærm kommer på markedet, men at der vil komme en mindre udgave på “kun” 55″ senere i år til en endnu uoplyst pris.

Bemærk: Nyheden der linkes til er på tysk.

Google Inc.

AdMob tilhører nu Google

- Via Google Blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af zin

I november 2009 kunne Google oplyse, at de var blevet enige med bestyrelsen i firmaet AdMob om at opkøbe selskabet.

Nu har Google netop meddelt, at handlen er afsluttet, og AdMob dermed officielt er blevet en del af internetkæmpen.

Google tjener langt størstedelen af sine penge på reklamemarkedet, et marked der er i kraftig vækst på mobiltelefoner, hvor netop AdMob har specialiseret sig.

AdMobs teknologi fokuserede primært på at integrere reklamer i programmer til smartphones, men ikke overraskende vil Google udnytte deres ekspertise til at styrke reklamerne på den mobile udgave af deres søgetjeneste.

Google ser en tydelig tendens til, at mobile brugere benytter søgning i samme omfang som på en rigtig computer. Således har de alene i de første tre måneder af 2010 set en stigning på 64 % i antallet af søgning fra en mobil browser end kvartalet før.

SXC - clix

Silicium baserede spintronic-chips vil revolutionere it

- Via ScienceDaily - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Net_Srak

Til trods for at den nuværende teknologi til at lave computerchips til stadighed bliver forfinet mere og mere, mener mange, at den på et tidspunkt ikke kan blive bedre, og der derfor skal tænkes i helt andre baner.

Det har man gjort i Storbritannien, hvor forskere fra University of Southampton, University of Cambridge, NTT Basic Research Laboratories og Hitachi Cambridge Laboratory er gået sammen om at udvikle en spintronic-chip.

Det fælles projekt er planlagt til at vare tre år, og i den periode håber forskerne at udvikle en chip i silicium, der kan anvende et elektrons spin til at forbedre fremtidens computere.

Forskerne forudser store fordele ved teknologien og taler om en helt ny æra inden for integrerede kredsløb, da der er tale om helt nye principper, som er baseret på kvantemekanik.

Teknologien vil kunne bruges i almindelige computere og kvantecomputere, hvor ydelsen kraftigt vil kunne øges, samtidig med at energiforbruget holdes på et minimum.

Samsung

Samsung: 600 mio. OLED-fjernsyn i 2015

- Via Heise Online - , indsendt af Net_Srak

OLED-teknologien begynder så småt at finde mere og mere udbredelse, dog primært i enheder hvor skærmen er lille, som f.eks. mobiltelefoner, da det endnu er meget dyrt at lave store paneler.

Hos Samsung er man optimistiske omkring fremtiden for OLED, hvilket kom til udtryk i en tale fra Dr. Sang-Soo Kim, næstansvarlig hos Samsung, da han var med til at åbne messen SID 2010 (Society for Information Displays).

Til trods for der i dag nærmest ikke bliver solgt nogen store OLED-fjernsyn, og det største kommercielle af slagsen blot er på 15″, forudser Kim, at der om fem år vil være solgt mellem 600 millioner til 1 milliard OLED-fjernsyn.

Den store vækst tilskrives den kraftige udvikling, der p.t. sker inden for OLED-teknologien. Ser man på små OLED-paneler, så forventer Samsung allerede i år at sælge 45 millioner styk.

Bemærk: Nyheden der linkes til er på tysk.

Boeing

Scramjet opnår Mach 5-hastighed med jetbrændstof

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak

I USA har det amerikanske luftvåben, sammen med Boeing Phantom Works netop gennemført en delvis succesfuld test af deres X-51 Waverider.

Waverider minder mest af alt om en raket og er da også udstyret med en raketmotor. Den er dog ikke permanent og frakobles, når den har bragt hastigheden op på Mach 4,5. Herefter overtager Scramjet-motoren, der skal bringe hastigheden op på Mach 6.

Ved testen blev X-51 efter planen frigjort i 50.000 fods højde fra et B52 bombefly og steg med rakettens hjælp til 70.000 fod, hvor scramjet-motoren tog over. Motoren skulle på 300 sekunder bringe hastigheden op på Mach 6, men man nåede kun Mach 5, idet motoren stoppede for tidligt.

Testen anses alligevel som en succes, da det er første gang, en scramjet, der anvender jetbrændstoffet JP-7, har opnået så høje hastigheder. Tidligere forsøg med brint som brændstof har bragt hastigheden op på Mach 10, men det er et meget upraktisk brændstof.

Ingeniørene vil nu fortsætte med at forbedre den nye motor og håber, den i fremtiden kan bruge til f.eks. missiler samt til at hjælpe med at bringe mennesket ud i rummet.

En video, der forklarer projektet, kan ses herunder.

newz.dk

Konsulenter koster staten milliarder

- Via Berlingske Business - , redigeret af Net_Srak , indsendt af arne_v

Igennem de seneste år er der med jævne mellemrum dukket overskrifter op i medierne, der fortæller om it-skandaler i det offentlige, som har kostet danske borgere mange penge.

Dorthe Toft har i sin blog kigget nærmere på, hvad årsagen til de store udgifter har været, og peger på, at it-konsulenter har en del af “æren”.

Ser man tilbage i tiden, har der været flere forslag til, hvordan der bør strammes op omkring offentlige projekter, blandt andet foreslås det i Bonnerup-rapporten fra 2001 at danne et rejsehold af folk med stor praktisk erfaring, som kunne sikre en ordentlig start på projekterne.

Som det er set på bl.a. sundhedsområdet, er sådanne tiltag ikke blevet til noget, ikke mindst på grund af vejledning fra konsulenter, der har overtalt beslutningstagere til at gå andre veje.

I 2001 mente formanden for daværende Dansk Dataforening, i dag Dansk IT, at det var bedre at satse på 5-10 mindre EPJ-projekter (Elektronisk Patient Journal) og få dem hurtigt i luften, end at lave én fælles platform, som ville tage længere tid at lave.

I dag gentager Finansrådet den næste 10 år gamle anbefaling, som vil sætte konsulenterne mere ud på sidelinjen til fordel for et rejsehold af eksperter. Spørgsmålet er så, hvem politikerne vælger at lytte til i dag. Hos konsulenterne mener man ikke, de har del i skylden for de kuldsejlede projekter, men derimod at det skyldes udbudsreglerne.

The Pirate Bay

Højesteret stadfæster blokering af TPB

- , redigeret af Net_Srak , indsendt af Orange

Tilbage i 2008 valgte Fogedretten, at daværende Tele 2, nu Telenor, skulle blokere for adgangen til The Pirate Bay (TPB) for sine kunder. Den beslutning har teleselskabet anfægtet i flere omgange, og nu er der faldet dom i sagen i Højesteret.

Dommen er faldet ud til fordel for film- og musikindustrien, idet Højesteret har stadfæstet Fogedrettens dom, og dermed skal Telenor fortsat blokere for adgangen til Torrent-trackeren.

Telebranchen løftede sagen til Højesteret, da de har set den som principiel og hele tiden har været imod blokeringen, da de ikke mener, det er deres opgave at lege politi for private organisationer som f.eks. IFPI.

Ikke overraskende er man netop hos IFPI glade for udfaldet, hvor Telenor er skuffede. Under sagen udtalte Telenors advokat, at det var danskernes retssikkerhed, der var på spil, hvis internetudbyderne blev pålagt at skulle overvåge danskernes færden på nettet.