mboost-dp1

Google

Google skuffet over Oracles angreb

- Via Android Guys - , indsendt af brokz

I slutningen af sidste uge valgte Oracle at sagsøge Google for deres brug af Java i Android, da de mener, der bevidst bliver misbrugt en række patenter.

Ikke overraskende har Google nu svaret, at de er fuldstændig uenige med Oracle, og at de er skuffede over, at de og open source-samfundet på den måde er blevet angrebet med et søgsmål.

Google skrev:
We are disappointed Oracle has chosen to attack both Google and the open-source Java community with this baseless lawsuit. The open-source Java community goes beyond any one corporation and works every day to make the web a better place. We will strongly defend open-source standards and will continue to work with the industry to develop the Android platform.

Med udtalelsen fra Google ser det ud til, at der er lagt op til en langvarig retssag, inden der findes en vinder.

Oracles søgsmål kommer dog ikke som en overraskelse for tidligere Sun-medarbejder James Gosling, der så det komme allerede under forhandlingerne af salget af Sun til Oracle. Her var Oracle meget interesserede i Suns patenter og muligheden for at gå efter Google.

Læs også: Google sagsøgt af Oracle over Java i Android

Flickr - amelungc

Pulsar opdaget via Einstein@Home

- Via BBC - , indsendt af ktg

Ligesom man i mange år har ledt efter tegn for intelligent liv i universet via SETI@Home-projektet, så eksisterer der et projekt, der blandt andet leder efter hurtig-roterende neutronstjerner, de såkaldte pulsarer.

Projektet hedder Einstein@Home og anvender bl.a. data fra det store radioteleskop Arecibo. Fragmenter af disse data blev for nyligt bearbejdet af tyskeren Daniel Gebhardt og det amerikanske par Chris og Helen Colvin. Deres computere modtog det data, der skulle vise sig at føre til opdagelsen af pulsaren PSR J2007+2722.

Neutronstjernen roterer om sig selv med en hastighed på 40,8 gange i sekundet, og astronomer forventer, den vil være med til at kaste nyt lys over fysikken for en pulsar.

Einstein@Home har i dag omkring 500.000 frivillige deltagere, der donerer overskydende CPU-tid til analyse af de mange radiodata fra rummet. Registreringen af pulsaren er projektets første større opdagelse.

OpenSolaris

Oracle putter OpenSolaris på hylden

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Efter en intern note er blevet lækket fra Oracle, har communitiet omkring projektet OpenSolaris endelig fået klar besked vedrørende OpenSolaris’ fremtid.

Af noten fremgår det, at OpenSolaris er blevet lukket ned, og Oracle kun vil køre Solaris videre.

We will not release any other binary distributions, such as nightly or bi-weekly builds of Solaris binaries, or an OpenSolaris 2010.05 or later distribution.

Virksomheder, der har levet af OpenSolaris, vil ifølge Oracle stadig have denne mulighed, men fremover som passive modtagere af kode frigivet af Oracle og ikke som en aktiv del af udviklingsprocessen.

OpenSolaris blev skabt af Sun (nu Oracle) i et forsøg på at skabe et fællesskab af udviklere og brugere omkring deres system Solaris. Efter Oracle opkøbte Sun, har det været umuligt at få en kommentar vedrørende projektet fra Oracle indtil nu.

I et forsøg på at lade OpenSolaris leve videre har en flok udviklere fra OpenSolaris-fællesskabet igangsat projektet IllumOS, der har til formål at videreudvikle styresystemet og endvidere fjerne de proprietære bidder i OpenSolaris til fordel for open source-kode.

Google

Gmail bliver bedre til at håndtere kontakter

- Via Gmail Blog - , redigeret af Pernicious , indsendt af ktg

Efter en periode med ønsker fra brugerne om bedre håndtering af kontakter i Gmail, har Google nu opdateret denne håndtering og samtidig ændret lidt på udseendet for Gmail.

De nye ændringer lyder på tastaturgenveje, sortering af kontakter i forhold til efternavn, mulighed for at ændre og bruge egne mærkater til felter, fortrydelse af ændringer, mere strukturerede navnefelter, så man har mulighed for at ændre i titler osv., samt et større felt til noter for hver enkelt kontakt. Samtidig vil systemet automatisk gemme ens ændringer i kontakterne, sådan som det kendes fra andre dele af Googles produkter.

Ændringerne på udseendet gør det nemmere at bruge kontakter og opgaver, idet de er flyttet til venstre hjørne under logoet.

SXC - CMSeter

Hastighedssynder dømt efter indlæg på internetforum

- Via CBC News - , redigeret af Pernicious

En 19-årig mand fra Toronto, Canada har erkendt sig skyldig i uforsvarlig kørsel, efter han blærede sig på internettet med at have kørt 100 km/t over hastighedsgrænsen midt i byen.

Manden skrev tilbage i april et indlæg på forummet til bilsiden 5series.net, hvor han gik i detaljer omkring episoden. Politiet blev af en amerikaner underrettet om indlægget, og 7 dage senere havde politiet fået undersøgt sagen og arresteret manden.

Dommen lød blandt andet på en bøde på 1.000 canadiske dollars og 6 måneders frakendelse af kørekortet.

Google

Universitet indfører kursus i SEO og brug af sociale medier

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Det engelske University of Salford har som de første i verden indført et 10-ugers aftenkursus i søgemaskineoptimering (SEO), samt hvordan man bruger sociale netværk som Twitter og Facebook til at få maksimal eksponering.

Underviserne vil både være fra den private sektor samt professorer fra universitetet selv og vil altså lære elever, hvordan de får deres hjemmesider til at ligge højere på Googles søgeresultater. Kurset koster godt 9.000 kr. for basiskurset, 13.600 kr. for det avancerede kursus eller 18.100 for begge to.

University of Salford tilbyder allerede en master i sociale medier, som de dog ikke var de første i verden med.

Sony Ericsson

Koderne på touchscreen-apparater kan aflæses i fedtede fingre

- Via PC Pro - , redigeret af Pernicious

Under sikkerhedskonferencen Usenix forklarede folk fra University of Pennsylvania, at touchscreen-telefoner opsamler olier fra huden, når man taler i dem. Næste gang man indtaster en kode på telefonens skærm, kan den derfor aflæses og fotograferes ud fra de fedtede fingeraftryk.

Folkene testede med Android-baserede smartphones, da de bruger en grafisk kode for at låse telefonen op. Med ideelle lysforhold kunne de aflæse koderne i 92 % af forsøgene blot ved at tage et fotografi af skærmen og øge kontrasten.
Selvom der kun blev testet med smartphones, påpeges det, at problemet også gælder andre touchscreen-apparater såsom bankautomater og apparater, hvor PIN-koder indtastes på skærmen.

Det at placere telefonen i lommen er ikke nok til at fjerne olierne, så hvis man er bekymret for et sådant angreb, bør man sørge for at tørre telefonen af ordentligt.

Google Inc.

Google tæller antallet af unikke bøger i verden

- Via Inside Google Books - , redigeret af kasperfmn

Googles bogafdeling, Google Books, har forsøgt at tælle alle bøger i verden og er nået frem til 129.864.880 unikke udgivelser.

De startede med at definere, hvad der talte som en bog, og fjernede på den måde blandt andet videnskabelige værker og artikler. Derefter blev alle eventuelle gengangere fjernet ved at bruge metadata fra forskellige kataloger og biblioteker. Dermed blev tallet skåret ned fra 1 milliard til 600 millioner bøger.

Herefter brugte man en algoritme, som fjernede alle bøger med samme indhold, men forskellige titler. Algoritmens præcision arbejdes stadig på, hvorfor den giver forskellige resultater fra gang til gang.

Google skrev:
The answer changes every time the computation is performed, as we accumulate more data and fine-tune the algorithm. The current number is around 210 million.

Det færdige tal blev nået ved at fjerne materialer som landkort, musik og video, som Google ikke mener, tæller med. Til sidst blev serier af bøger udgivet under samme navn fjernet, eftersom de blev talt på forskellige måder af forskellige institutioner, og resultaterne derfor blev upræcise.

Nokia

Nokia donerer JRT til Symbian

- Via Application Development Trends - , redigeret af Emil , indsendt af Whoever

Nokia donerede i sidste måned deres Java Runtime Implementation (JRT) v. 2.1 til Symbian Foundation. Som med resten af Symbian-koden bliver Nokias bidrag gjort open source.

Der er tale om over 1 million kodelinjer Java og C++, som dækker over runtime, applikationsinstaller, API-biblioteker, test cases samt dokumentation.

Den donerede JRT er en del af den seneste Symbian Product Development Kit (PDK), der er baseret på Symbian^3 operativsystemet, og gør det nu muligt for udviklere at lave java-applikationer til denne platform.

Hos Nokia håber man nu på, at udviklere vil tage JRT til sig og være med til at bidrage til udviklingen af ikke kun java-applikationer til Symbian^3, men også selve JRT.

Aleksi Uotila, produktansvarlig for JRT hos Nokia skrev:
The contribution of JRT to the Symbian Foundation is a huge milestone for fans of the Java language, and a great opportunity to take control of the future of mobile Java development.

newz.dk

Arkiverne: Uge 32

- Via newz.dk - , redigeret af Net_Srak

Endnu en gang bringer vi jer vores ugentlige arkivnyhed, hvor vi graver os ned i newz.dk’s arkiver for at finde de mest interessante nyheder igennem det sidste årti. I denne uge vil der dog ikke være nogen nyhed fra for 10 år siden, da der ikke var nogen af større nutidig interesse.

For 5 år siden:
DR er ved at være trætte af, at der i butikker og på internettet reklameres med, at man kan se tv uden at skulle betale licens til DR, hvis blot man udnytter det “hul” i licensreglerne, der tillader fjernsynskiggeri, hvis blot man gør det via en computer med et tv-tuner-kort.

Resultatet af dette bliver, at flere partier, først Socialdemokraterne og senere regeringspartierne, fremlægger et forslag til en ny medielicens, der skal omfatte alle apparater i stand til at modtage radio- og tv-signaler eller evnen til at gå på internettet og gøre det herfra – herunder især computere, men også en lang række mobiltelefoner.

Forslaget spås at give 21 mio. kr. ekstra til DR’s kasse, men DR’s generaldirektør, Lars Vesterløkke, påpeger dog, at det ikke er pengene, det handler om, men konceptet omkring licensbetalingen.

For 1 år siden:
Microsofts seneste skud på stammen, Windows 7, udkommer officielt til download blandt alle, der har et MSDN eller Microsoft Technet-abonnement.

Den nye udgave af Windows byder ikke på helt så mange nye og store funktioner som Vista gjorde, men er mere møntet på at være et strømlinet OS med fokus på bl.a. ydelse og kompatibilitet.

Denne model lader til at virke, for i modsætning til forgængeren, Windows Vista, der fik megen kritik ved lanceringen, og ikke solgte helt så godt, som Microsoft havde håbet på, så slog Windows 7 alle rekorder og blev i april 2010 det hurtigst sælgende styresystem fra Microsoft nogensinde med over 100 mio. solgte eksemplarer på under et halvt år. Windows 7 har p.t. solgt over 175 mio. eksemplarer og sidder på ca. 17 % af OS-markedet – der er dog stadig lang vej op til den gule førertrøje, som p.t. besiddes af Windows XP med knap 50 % af markedet.