mboost-dp1

Forsvaret

Forsvaret køber ind for halv milliard hos IBM

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Hos Forsvaret har man et meget stort SAP-projekt ved navn DeMars, og her har man netop besluttet, hvem der skal håndtere driften, vedligeholdelsen og videreudviklingen af det i fremtiden.

Opgave tilfaldt IBM, der var med til at udvikle det oprindelige system tilbage i 1998, en opgave der dengang kostede forsvaret 1,15 milliarder kroner.

IBM tager over efter Siemens, der hidtil har stået for de praktiske forhold omkring systemet. Hos Forsvaret understreger man, at skiftet ikke sker, pga. Siemens skulle have løst opgaven dårligt, men fordi IBM kom med det bedste bud.

Den nøjagtige pris, som IBM er kommet med, er ukendt, men udbuddet havde en værdi af en halv milliard kroner. Overdragelsen fra Siemens til IBM forventes at starte i næste måned og skal efter planen være overstået til marts næste år.

SXC - happe

Grønt lys for 3-strikes-regel i EU-parlamentet

- Via Version2 - , indsendt af Janr

Den meget berygtede 3-strike-regel, der kan give myndighederne lov til at kappe forbindelsen til internettet for en person, hvis vedkommende tre gange er blevet taget i at bryde ophavsretten på nettet, ser nu ud til at kunne blive en realitet i hele EU.

Det er sket, fordi et flertal i Europa-Parlamentet, anført af de konservative, har godkendt nye regler for fildeling, der tillader brugen af 3-strikes-reglen uden en dommerkendelse.

Ikke overraskende er oppositionen rasende, og hos Socialdemokraterne udtaler Europaparlamentsmedlemmet Christel Schaldemose, at beslutningen krænker borgernes rettigheder og tilgodeser virksomhederne.

Christel Schaldemose skrev:
Det er en skændsel for Europa-Parlamentet, at flertallet åbenbart ikke tør slås for borgernes rettigheder på nettet.

Socialdemokraterne er ikke imod at bekæmpe den ulovlige fildeling, men mener, der findes andre metoder, som er lige så effektive og samtidig beskytter borgernes rettigheder.

Google

Gingerbread klar inden jul via Verizon og Motorola

- Via Android And Me - , indsendt af moisen

I USA fik Motorola sig et scoop, da de i sin tid lancerede deres Droid mobiltelefon, der som den første udkom med Android 2, tilbage i efteråret 2009. Nu ser det ud til, Motorola igen har sikret sig en god aftale, idet det forlyder, at de vil blive de første med Android 3.0, også kaldet Gingerbread.

Den kommende Droid-telefon har endnu ikke fået et officielt navn, men det gættes på at blive Droid T2, ligesom det er småt med informationer om hardwaren.

Hos hjemmesiden Android and Me har man samlet de informationer, der hidtil har floreret, og kommet med deres bud på specifikationerne. Angiveligt vil telefonen komme med en dual-kerne Tegra 2-chip, der vil kunne håndtere 1080p-video ved både afspilning og optagelse.

Der er ikke sat en specifik dato på lanceringen, ligesom det ikke vides, hvor stort et forspring Motorola vil få, inden konkurrenterne kommer med deres Gingerbread-baserede telefoner.

Telefonen vil, ligesom de andre i Droid-serien, kun udkomme i USA, hvor det er Verizon, som vil blive eneforhandler.

AMD

AMD måske klar med Radeon 6000 i næste måned

- Via Fudzilla - , indsendt af Rantanrave

Imens Nvidia netop har oplyst deres roadmap for de to kommende generationer af deres GPU’er, hvoraf den næste skulle udkomme i 2011, så forlyder det nu fra flere kilder, at AMD vil være klar med deres næste generations-GPU i næste måned.

Radeon HD 6000-serien, også kendt under kodenavnet Northern Islands, har allerede vist sit ansigt med flere lækkede billeder af grafikkort fra serien. Hos hjemmesiden Fudzilla fortæller kilderne, at lanceringen skulle ske sidst i oktober.

Kommer oplysningerne til at passe, vil det være cirka et år efter lanceringen af Radeon 5000-serien, som blev lanceret sidst i tredje kvartal sidste år og kunne købes i løbet af fjerde kvartal.

Ud fra de foreløbige oplysninger, der er sluppet ud om den nye generation, så byder den ikke på markante ændringer, men anses som en opdateret udgave af 5000-serien, hvor den primære forskel er øget ydelse.

Læs også: Næste generation Nvidia-GPU måske klar i starten af 2011

Seagate

Seagate klar med 1,5 TB 2,5″ harddisk

- Via engadget - , redigeret af OnkelDunkel

I kølvandet på lanceringen af deres 3,5″ harddisk med 3 terabyte kapacitet er Seagate nu klar med en 2,5″ disk, med hvad de kalder verdens højeste lagerkapacitet – 1,5 terabyte.

Der er tale om en ekstern løsning ved navn 1.5 TB Freeagent GoFlex, der er udstyret med USB 3.0-interface, hvilket skulle sikre, at USB-porten ikke bliver en flaskehals for disken. Seagate oplyser selv, at disken kan overføre en 25 GB fil på 5 minutter, en operation der ville have taget 14 minutter med et USB 2.0-interface.

Drevet leveres med et USB 3.0-kabel og drivere til OS X, så disken kan benyttes via NTFS, som OS X normalt kun kan læse fra.

I samarbejde med Paramount vil der blive solgt specielle udgaver af disken, som vil komme præinstalleret med 20 film i HD, hvoraf den nye Star Trek-film kan ses gratis, resten skal man købe sig adgang til.

Den nye disk er sat til salg i USA og kan købes i resten af verden inden året udgang. Den vejledende pris er oplyst til 249,99 dollars.

sxc.hu - simonok

20 % af amerikanske universitetsstuderende har “hacket”

- Via It Pro Portal - , redigeret af Pernicious

It-sikkerhedsfirmaet Tufin Technologies har udgivet en rapport, som konkluderer, at hver femte amerikanske universitetsstuderende har skaffet sig uretmæssig adgang til profiler på sociale netværk, e-mailkonti eller konti til webbutikker.

Undersøgelsen bag rapporten viste, at 37 % af de adspurgte havde hacket sig ind på en anden persons Facebook-profil, 10 % en konto til en webbutik, og 26 % havde hacket en e-mail-konto.

Stuart Hyde, e-crime specialist, Association of Chief Police Officers skrev:
We live in a world where social networking, email and the internet is embedded into our every day lives from a far younger age, so early education is essential to ensure young people know the devastating consequences this activity can have.

46 % af de 1.000 adspurgte svarede også, at deres egen e-mailkonto eller Facebook-profil på et tidspunkt var blevet kompromitteret.

Flickr - remon.rijper

USA’s højesteret involveres måske for første gang i fildelingssag

- Via Arstechnica - , redigeret af Pernicious , indsendt af Orange

USA’s højesteret skal måske for første gang dømme i en retssag angående fildeling og har bedt Recording Industry Association of America (RIAA) svare tilbage angående en tidligere dom i sagen.

Sagen omhandler en universitetstuderende, som af en appeldomstol i februar blev dømt til at betale RIAA $27.750 for 37 sange, som hun piratkopierede, mens hun gik i high school, hvilket svarer til $750 per sang. Appeldomstolen vendte en dom fra tidligere i sagen, hvor pigen var blevet dømt til at betale $7.400, eller $200 per sang, hvilket er langt under de $750, som USA’s Copyright Act kræver.

Pigen har søgt om at blive anerkendt som en såkaldt “innocent infringer”, en person der bryder copyright-lovene uden at vide det. Den originale dom på de $7.400 var en indfrielse af denne ansøgning, da pigen kunne fortælle, at hun troede, fildeling svarede til streaming af radio over internettet. Appeldomstolen mente dog ikke, at forsvaret gjaldt, eftersom de originale cd’er bar en note angående copyright.

Alligevel mener pigens advokater, at hun skal slippe med “innocent infringer”-bøden på $200 per sang, eftersom de piratkopierede filer ikke indeholdt nogen informationer om copyright.

CERN

LHC har måske set spor på universets fødsel

- Via NewScientist - , redigeret af Pernicious

Forskere på Compact Muon Solenoid-eksperimentet (CMS) ved CERNs Large Hadron Collider (LHC) i Schweiz, populært kaldet Big Bang-maskinen, har set tegn på, hvad der kan være den varme, massive tilstand, som alt stof menes at have befundet sig i, i de første nanosekunder af universets fødsel.

Normalt er kvarker fanget i grupper af to eller tre, af de gluoner, som binder dem sammen, men efter Big Bang var universet så varmt, at kvarkerne kunne slippe fri. Dermed blev der skabt en plasma af frie kvarker og gluoner.

Tegn på denne plasma er set før, efter kollisioner mellem ioner, som er meget tungere end de protoner, som LHC kolliderer. Om plasmaen, som CMS har set tegn på, virkelig er en kvark-gluon plasma, vides endnu ikke med sikkerhed, men holdet bag håber på at finde svaret i de kommende måneder.

Nvidia

Næste generation Nvidia-GPU måske klar i starten af 2011

- Via engadget - , redigeret af Net_Srak

På Nvidias igangværende GPU- konference har de, ud over oplysninger om kommende Tegra-chips, også fortalt mere om efterfølgerne til deres Fermi-arkitektur, der fik en meget svær fødsel.

På konferencen kunne Jen-Hsung Huang, administrerende direktør for Nvidia, oplyse, at de to næste generationer er undervejs, hvor den første, vi får at se, går under navnet Kepler, og den anden, der forventes at udkomme i 2013, har navnet Maxwell.

Kepler vil ifølge planen gå i produktion senere i år og være klar til grafikkort-producenterne i starten 2011. GPU’en vil blive lavet i en 28 nm produktionsproces og yde op til 3-4 gange mere pr. watt end Fermi.

Om Maxwell oplyser Nvidia, at den vil yde op til 16 gange så meget pr. watt end Fermi, hvilket kan betyde chips, der ikke er lige så energikrævende som i den nuværende Fermi-arkitektur.

Google

Jægere skyder Googles fiberkabler ned

- Via iTNews -

Amerikanske jægere skyder til måls efter lyslederkablerne, der fører ind i Googles datacenter i Oregon. Derfor bliver kablerne nu gravet ned.

Det fortalte netværkschef Vijay Gill på konferencen AusNOG i Australien i sidste uge.

Jægerne forsøger at ramme de isolatorer, som strømkablerne på elmaster sidder på. Men på de samme master hænger der også lysledere, der er ført ind i datacenteret i byen the Dalles.

“Jeg har endnu ikke set dem ramme en isolator. Men de skyder jævnligt fiberen over. Hver november når jagtsæsonen går ind, ved vi, at fiberen vil blive skudt ned,” siger han.

I et enkelt tilfælde gjorde en snestorm og en lavine det svært at nå ud til stedet, hvor kablet var skudt over. Tre mand blev sendt ud på ski. Det tog dem tre dage at nå frem og reparere lyslederen.

Konsekvensen er, at Google nu får gravet lyslederkablerne til Oregon-centeret ned i jorden.