mboost-dp1

Fujitsu

Fujitsu vil bygge verdens hurtigste supercomputer

- Via The Inquirer - , redigeret af Emil , indsendt af cfe

I Japan vil Fujitsu bygge verdens kraftigste supercomputer til det japanske RIKEN forskningsinstitut, der vil blive mange gange kraftigere end den nuværende hurtigste computer.

Fujitsu er så småt begyndt at levere dele til computeren, der indtil videre blot går under navnet “K”. Når den er færdiglavet i løbet af 2012, vil den bestå af 800 rackskabe, der tilsammen vil rumme 80.000 processorer.

Det bliver Fujitsus egen SPARC-variant SPARC VIIIfx med otte kerner, som bliver benyttet; denne kan yde op til 128 gigaflops pr. CPU ved en taktfrekvens på 2,2 GHz.

Den samlede ydelse vil således komme op på 10 petaflops, hvor verdens hurtigste supercomputer i dag, Crays Jaguar, har en ydeevne på 1,75 petaflops.

Til trods for den enorme mængde af computerudstyr, så vil supercomputeren blive en af de mere energivenlig målt i antal gigaflops pr. watt.

Raytheon Company

Raytheon fremviser nyt exoskelet: XOS 2

- Via engadget - , redigeret af Emil , indsendt af Skak2000

For tre år siden fremviste det amerikanske våben- og teknologifirma Raytheon deres bud på et exoskelet, der skulle hjælpe blandt andet amerikanske soldater med fysiske opgaver, kaldet XOS

Nu er firmaet klar med den næste udgave, der ikke overraskende hedder XOS 2. Det nye exoskelet er, ligesom sin forgænger, en prototype, men anvender denne gang kun 50 % af den tilførte energi for at kunne klare samme opgaver som XOS.

Hos Raytheon vil man gerne have energiforbruget ned på 20 % af XOS, da det stadig er nødvendigt at anvende en ekstern energikilde. Når det lykkedes at komme ned på de 20 %, så håber firmaet at kunne udstyre exoskelettet med sin egen motor, der skal kunne drive den i op til otte timer.

Ved fremvisningen havde Raytheon allieret sig med skuespilleren Clark Gregg, der spiller agent Phil Coulson i Iron Man-filmene, for at drage en sammenligning med filmens avancerede exoskelet.

Du kan se to videoer af XOS 2 i aktion herunder.

Microsoft Corporation

Danske Hotmail-konti lukket for at beskytte brugerne

- Via EB - , redigeret af Emil , indsendt af ktg

For nyligt har Microsoft valgt at indføre en strammere politik for brugen af deres Hotmail e-mail-tjeneste, hvilket har ført til, at flere danskere er blevet udelukket fra deres konto.

Ifølge Ekstrabladet, der har kigget nærmere på sagen, så er flere brugere ved at blive paniske, fordi de ikke kan tilgå deres e-mail. Hos Microsoft oplyser man, at nedlukningen af Hotmail-konti sker af sikkerhedsmæssige årsager.

Marketingsdirektør i Microsoft, Nis Bank Lorenzen, oplyser, at en konto bliver lukket, hvis det vurderes, den bliver brugt eller misbrugt til f.eks. at sende spam-mail fra.

Har man fået lukket sin e-mail, så opfordrer Lorenzen til, at man henvender sig til Microsofts support, via e-mail, eventuel ved at oprette en ny midlertidig hotmail-konto, ligesom det er muligt at finde hjælp på http://windowslivehelp.com/accountrecovery.

IETF

Google Apps får OAuth til API-kald

- Via InfoWorld -

Google har åbnet for muligheden for at bruge OAuth til autentifikation over for seks Google Apps-API’er.

Det betyder, at en applikation ikke behøver sende brugernavn og password for at få adgang til et af API’erne. I stedet kan den sende et OAuth-token.

Foreløbig er OAuth understøttet i disse API’er:
[list]
[li]Provisioning API[/li]
[li]Email Migration API[/li]
[li]Admin Settings API[/li]
[li]Calendar Resource API[/li]
[li]Email Settings API[/li]
[li]Audit API[/li][/list]
Ankur Jain fra Google fremhæver i et blogindlæg, at metoden kan øge sikkerheden. Man kan således give et OAuth-token en udløbsdato, hvorefter det ikke længere kan bruges. Og man kan begrænse, hvilke API’er et token giver adgang til at kalde.

Google beskriver teknologien nærmere i OAuth API Reference.

Red Hat Inc.

Fedora 14 får desktopvirtualisering

- Via InfoWorld -

Den første betaversion af Linux-distributionen Fedora 14 får Red Hats desktopvirtualisering.

Det sker med funktionen SPICE (Simple Protocol for Independent Computing Environments). Det er meningen, at Fedora både skal kunne køre de virtualiserede desktops (pc’er) og fungere som klient, der tilgår dem.

I første omgang er fokus på at give fjernadgang til QEMU-virtuelle maskiner. SPICE er en client/server-protokol, der sørger for adgangen ved at oprette en QXL-display device i QEMU.

Serveren kræver foreløbig en x86-64-maskine, mens klienten kører på både 32-bit og 64-bit x86. Flere klientplatforme er under udvikling.

Andre nyheder i Fedora 14 er Meego-interfacet til tavle-pc’er og Intels IPMI (Intelligent Platform Management Interface). IPMI bruges til fjernadministration af servere.

Fedora 14 kører KDE 4.5 og Linux-kernel 2.6.35. Versionen ventes færdig i november.

DK Hostmaster

Debat om domæneklagesager

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af asfaltgeden

DIFO (Dansk Internet Forum) afholdte i mandags konferencen Internetdagen 2010, og her har de ikke overraskende valgt at sætte domæneskik højt på dagsordenen i kølvandet på den seneste sag om ret til et domænenavn, nemlig sagen om domænet nets.dk. Det skriver Version2.

I forbindelse med konferencen kom der en lang række forslag til, hvordan de syv år gamle regler for domæneskik bør laves om. Flere forskellige parter kom med deres bud.

Et forslag var at hæve prisen for at indgive en klagesag, der i dag er på 500 kroner for et firma, til 5.000 kroner, så der skal mere til, inden man klager. Der var også forslag om at kræve, at firmaet skal have pligt til at undersøge markedet for ledige domænenavne, førend man vælger at skifte firmanavn.

Ved tidligere sager har Klagenævnet for Domænenavne lagt megen vægt på, at et domæne har en aktiv hjemmeside, hvilket er blevet stærkt kritiseret. Formanden for DKUUG og medlem af DIFO, Svenne Krap, ser derfor gerne, at e-mail bliver prioriteret lige så højt.

Surrey Satellite Technology Limited

Britisk firma satser 880 millioner kroner på fotografering af Jorden

- Via BBC - , redigeret af Avenger- , indsendt af Rasmus064

Flere og flere virksomheder har behov for detaljerede billeder af Jorden, som for eksempel korttjenesterne Google Maps eller Bing Maps; billeder som de typisk køber sig til hos eksterne leverandører. Det marked vil det britiske firma Surrey Satellite Technology Limited (SSTL) gerne ind på.

Firmaet har i forvejen god erfaring med at lave især mindre satellitter på omkring 100 kg, der affotograferer Jorden, men de er lavet til eksterne kunder, typisk regeringer verden over. Nu vil firmaet opsende deres egen flåde af satellitter til en pris på £100 millioner, eller cirka 880 millioner kroner.

Ifølge planen vil SSTL opsende tre satellitter, der er markant større, end hvad de normalt laver, idet de vejer ca. 300 kg hver, på en enkelt raket i 2013. Satellitterne vil blive drevet af firmaet, der vil leje dem ud til forskellige formål.

I den bedste opløsning vil de kunne tage billeder, hvor hver pixel svarer til en meter, men vil også kunne tage billeder, der dækker op til 600 km i bredden, hvor en pixel svarer til 20 m. Dette vil især være anvendeligt ved katastrofer, hvor det kan være vigtigt hurtigt at skaffe sig et overblik over et katastrofeområde.

newz.dk

Vejle Amts Folkeblad ramt af hackerangreb

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Hubert

Mandag aften opdagede man hos Fynske Medier, der leverer det system, som driver blandt andet Vejle Amts Folkeblad, at hjemmesiden var kommet under angreb. I første omgang så det harmløst ud, men det skulle vise sig at blive værre.

Angrebet gik i starten ud på at opnå kontrol over serveren, som avisen hørte hjemme på, men da det ikke lykkedes, skiftede angriberne taktik. Ved hjælp af 2.000 – 5.000 computere i et botnet blev der indledt et DDoS-angreb på Fynske Mediers net.

Angrebet var så voldsomt, at der på et tidspunkt blev sendt op mod 400.000 forespørgsler til serverne i sekundet, langt mere end hvad de kunne håndtere. Når der virkelig er knald på, oplever Fynske Medier kun omkring 30.000 forespørgsler i sekundet.

Angrebet fik først de fire teknikere, der var sat på sagen, til at skifte ip-adressen for Vejle Amts Folkeblads server, men kort efter var den under angreb igen. Det blev derfor besluttet at tage den offline, indtil angrebet var ovre, hvilket var tilfældet i går morges.

Ud over Vejle Amts Folkeblad blev også hjemmesiderne for Kristeligt Dagblad, Ingeniøren og Version2 ramt, da de anvender Fynske Mediers systemer. Hvorfor hjemmesiden kom under angreb, er endnu uvist.

SXC - patyvo

Pixelmillionær prøver igen

- Via Smarta - , redigeret af Net_Srak

I januar 2006 lykkedes det en ung englænder ved navn Alex Tew at sælge 1 million pixels på en hjemmeside for den nette sum af en million dollars. Nu vil Tew prøve at lave et lignende forsøg, der måske kan indbringe ham 3 millioner dollars.

Sociale medier er det helt store hit lige for tiden, og det faktum vil Tew prøve at udnytte. På hjemmesiden onemillionpeople.com vil han sælge plads i en bog, hvor folk, sammen med 999.999 andre, kan få trykt deres Facebook-profilbillede for en pris på 3 dollars.

Tew er overbevist om, at han vil nå sit mål, idet mange mennesker godt kan lide tanken om at blive “udødeliggjort” på tryk.

Når alle pladserne er blevet solgt, vil det blive til en bog på over 1.200 sider, der vil blive sat til salg. I første omgang forventer Tew kun at lave et oplag på 10.000 eller 20.000 bøger, da bogen vil blive dyr at få trykt. Således forventer han ikke at tjene ret meget på salget af den.

læs også: De sidste tusinde pixels solgt

Volvo

Volvo vil lave bildøre og tag til et batteri

- Via Gizmodo - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Skak2000

Elbiler spås en stor fremtid, men det helt store problem er, at batterierne udgør en meget stor del af egenvægten i bilen, hvis den bare skal have en nogenlunde store rækkevidde.

Flere firmaer forsker i at gøre batterierne mere effektive, men hos Volvo har man valgt også at finde alternative steder at placere batterierne.

I samarbejde med Imperial College i London er de gået i gang med at udvikle batterier lavet af kulfibermaterialer. Ved at lave et batteri i kulfiber, så er idéen, at batteriet kan formes som en del af bilen.

I sin vision forudser Volvo at lave døre, tag, motorhjelm og gulvet i en bil om til batterier. På den måde forudser det svenske bilfirma, at vægten i en elbil kan reduceres med 15 %, ligesom batterierne vil kunne oplades hurtigere.

Endnu er der dog lang vej til visionen bliver en realitet, idet man først lige er gået i gang med at udvikle materialerne til batterierne. Forskerne håber dog at have en prototype klar inden for et par år og anvende teknologien i de første biler om ca. ti år.