mboost-dp1

Google

Næste Android-udgave 2.3?

- Via Android Central - , redigeret af OnkelDunkel

Det er helt officielt, at næste udgave af Android vil komme til at gå under navnet Gingerbread – problemet er bare, at Google indtil nu ikke har udtalt sig omkring selve versionsnummeret på Gingerbread.

Indtil nu har rigtig mange gået ud fra, at Gingerbread var identisk med Android 3.0, hvilket vi også her på newz.dk har brugt i vores nyheder. Noget tyder dog på, at Gingerbread i virkeligheden blot er version 2.3, og 3.0 først kommer næste sommer.

Oplysningerne er sluppet ud på Googles side for indrapportering af fejl. En bruger skrev ind omkring et problem med hans WiFi, og Android-udvikleren, der svarede, skrev, at problemet ville blive løst i næste større Android-opdatering – 2.3.

Android-udvikler hos Google skrev:
Yes, Android 2.3 is a “major release”, and this patch will be available then.

Google har dog endnu ikke bekræftet noget officielt, men folk kan under alle omstændigheder godt begynde at indstille sig på at det er 2.3 de sidder og venter på, som efter planen skulle udkomme inden årsskiftet.

Den næste større opdatering herefter er Honeycomb, som formentlig kommer til at blive 3.0, hvilket også passer bedre med, at Gingerbread er en mindre opdatering med finpudsninger, mens Honeycomb vil blive den første Android-udgave, hvor der specifikt vil blive arbejdet med tablet-understøttelse.

Wall Street Journal

Hvilke hjemmesider installerer flest sporingsværktøjer?

- Via WSJ Blog - , redigeret af Pernicious

Den amerikanske avis Wall Street Journal har gennemgået USA’s 50 mest populære hjemmesider og derefter analyseret hvilke sporingsværktøjer, siderne installerede på brugerens computer.

Herefter har de udarbejdet et såkaldt “eksponeringsindeks”, som har inddelt hjemmesiderne i en af fire grader, alt efter hvor meget hjemmesiderne eksponerer besøgende for sporing.

Indekset er lavet ved at undersøge teknologierne, som hjemmesiderne benytter, værktøjerne de installerer samt hvilke fortrolighedspolitikker, siderne benytter.

Af interessante resultater kan blandt andet nævnes, at både Facebook og Google ligger i kategorien “Lav” med henholdsvis 4 og 26 sporinger.

Den interaktive graf over resultaterne kan ses ved at følge kilden.

Wikileaks.org

WikiLeaks offentliggør 391.832 hemmelige dokumenter fra Irak-krigen

- Via Wikileaks.org - , redigeret af OnkelDunkel

I dag har WikiLeaks offentliggjort 391.832 hemmelighedsstemplede dokumenter fra Irak-krigen, heraf titusindevis af dokumenter, der er indrapporteringer af “betydningsfulde hændelser”.

Lækagen af dokumenterne er i sit omfang det absolut største, der til dato er set, og overgår langt sommerens lækage af 77.000 hemmelige Afghanistan-dokumenter.

Dokumenterne har stor betydning, ikke blot for USA, men for en lang række af de koalitionslande, der var aktive i Irak-krigen, heriblandt Danmark.

Dagbladet Information har således kigget en del af dokumenterne igennem og fundet beviser for, at danske soldater i 2004-2005 i mindst 62 tilfælde har overladt irakiske fanger til det irakiske politi, på trods af at soldaterne selv har overværet, hvordan politiet torturerede deres fanger. Disse oplysninger stemmer imidlertid ikke overens med det tal, Forsvarsministeriet i 2006 gav til Folketingets forsvarsudvalg.

Den britiske avis The Guardian har også haft kigget på filerne og fået lavet et kort over Bagdad, der viser alle indrapporterede krigsrelaterede dødsfald i byen.

newz.dk

Arkiverne: Uge 42 – for 10 år siden

- Via newz.dk - , redigeret af cycloneb

For 10 år siden:

Intel kan annoncere deres seneste kvartalsregnskab, som viser, at selskabet har tjent rekord meget, endda på trods af en aktiekurs der har været i frit fald i de foregående to måneder.

Helt præcist kan Intel præsentere et resultat på $2,5 mia. for hele kvartalet, et imponerende resultat, der tydeligt stadfæster, at Intel stadig er den største spiller på markedet for mikrochips. Flere er dog begyndt at spekulere på, om konkurrencen fra bl.a. AMD vil gøre livet surt for Intel i de kommende år.

Helt sådan skulle det dog ikke vise sig at gå, for 13. oktober 2010 – 10 år efter – kunne Intel atter præsentere et rekordregnskab for et kvartal; denne gang var der blot tale om en omsætning på $11 mia.

Aktiekursen er dog ikke blevet bedre i løbet af de sidste 10 år, eftersom den aldrig genvandt samme styrke som før dykket i efteråret 2000. Ved annonceringen af førstnævnte regnskab fra 2000 lå den således på $38 og i oktober 2010 lå den på $19.

Amazon

Kindle 3 giver 39 % stigning i omsætning hos Amazon

- Via PCPro - , redigeret af Emil

Ifølge Amazon er den populære e-bogslæser Kindle grunden til en stigning i firmaets omsætning på 39 % i det tredje kvartal.

Den tredje generation af Kindle har solgt bedre end noget andet produkt på firmaets hjemmeside i de 12 uger, der er gået, siden e-bogslæserens lancering. Selvom Amazon ikke har offentliggjort salgstal specifikt for Kindle, har de udtalt, at de forventer en profit på godt 15 milliarder kroner fra produktet, et tal de regner med vil være steget til 28,4 milliarder kroner i 2012.

Amazons nettosalg i seneste kvartal svarer til knap 40,5 milliarder kroner, hvilket er et godt stykke over de godt 29 milliarder fra sidste år. Specielt i Nordamerika steg firmaets omsætning stærkt, idet regionen udgør 54 % af totalen.

IronRuby

Microsoft trækker sig fra udviklingen af IronRuby og IronPython

- Via MSDN Blogs - , redigeret af Emil , indsendt af Windcape

I august i år forlod udvikler Jimmy Schementi holdet hos Microsoft, der stod for udviklingen på IronRuby og IronPython. Det skete, fordi Microsoft i forvejen havde halveret udviklingsholdet. I den forbindelse forventede han, Microsoft helt ville stoppe med at vedligeholde de to programmeringssprog.

Den forudsigelse fik Schementi ret i, idet Microsoft netop har meddelt, at de ikke længere vil varetage udviklingen. De vil i stedet, som Schementi tidligere har opfordret til, overlade projekterne til open source-miljøet.

Der er allerede udnævnt tovholdere på hver af de to projekter. For IronPython bliver det Miguel de Icaza, Michael Foord, Jeff Hardy og Jimmy Schementi, hvor det for IronRuby bliver Miguel de Icaza og Jimmy Schementi. De har alle været involveret i projekterne fra da de startede.

Med ændringen håber man hos Microsoft, at flere vil bidrage med deres erfaring til projekterne og på den måde hjælpe dem videre.

Læs også: IronRuby-udvikler: Microsoft dropper snart støtten til projektet

PBS A/S

Igen problemer med NemID

- Via Politiken - , redigeret af Avenger- , indsendt af fennec

NemID er flere gange blevet kritiseret for ikke at være godt nok, og nu har der igen været problemer. I går aftes ved 18-tiden måtte danskere, som ville tilgå deres netbank eller offentlige hjemmesider med den digitale signatur-løsning, gå forgæves.

Politiken har talt med NemID pressechef Søren Winge, og han beklager hændelsen.

Søren Winge, pressechef hos NemID skrev:
Vi fik desværre driftsproblemer lidt før klokken 18. Det betød, at folk ikke kunne få adgang til hverken offentlige eller private hjemmesider – og altså heller ikke deres netbank. […] Vi beklager de gener, problemet har haft for brugerne af NemID.

I alt varede nedbruddet i ca. to en halv time, idet tjenesten først var oppe at køre igen klokken 20:34.

Noget tyder dog på, NemID igen har problemer. Version2 melder, at systemet atter er nede.

Til trods for de kritiske røster omkring NemID, så kunne de for nyligt fejre, at en million personer nu anvender den nye digitale signatur.

AMD

Radeon HD 6850 og 6870 lanceret

- Via Hot Hardware - , redigeret af Net_Srak

Så kom dagen for lanceringen af den næste generation af grafikkort fra AMD med lanceringen af deres Radeon 6000-serie, som starter med Radeon HD 6850 og Radeon HD 6870.

De nye grafikkort er baseret på AMD’s GPU med kodenavnet Barts, der, som vi berettede i går, indeholder færre transistorer og er mindre end sin forgænger, som blev anvendt på Radeon HD 5870 og 5850.

Den mindre størrelse, 255 mm2 mod før 334 mm2, skyldes ikke kun de færre transistorer, fra 2,15 mia. til 1,8 mia., men også et optimeret redesign af chippen. GPU’en laves stadig i en 40 nm produktionsproces.

Til trods for navngivningen så skal et Radeon HD 6870 ikke sammenlignes med et Radeon HD 5870, men derimod et Radeon HD 5850, og Radeon HD 6850-kortet med et Radeon HD 5770-kort, når man ser på prisen.

På ydelsessiden oplyser AMD, at optimeringerne i den nye chip giver 35 % mere ydelse per kvadratmilimeter. For tesselation-motoren er der sket en yderligere forbedring, idet ydelsen her er fordoblet.

Ud over forbedret ydelse vil Radeon HD 6000-serien også byde på bedre billedkvalitet med en ny antialiasing-metode og forbedrede anisotropiske filter-algoritmer.

I test klarer de to kort sig godt, således vinder Radeon HD 6870-kortet over Radeon HD 5850 i næsten alle test. De vejledende udsalgspriser oplyses til henholdsvis $239 og $179.
Følg linket til kilden for at se alle resultater.

NASA/JPL-Caltech

Exoplanet snyder forskere

- Via Jet Propulsion Laboratory - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

44 lysår fra Jorden befinder sig et af de mest observerede solsystemer med exoplaneter, der blandt andet indeholder planeten upsilon Andromeda b, der er en gasplanet i stil med Jupiter. Nye data om planeten fra Spitzer rumteleskopet har stillet forskerne over for lidt af en gåde.

I 2006 målte man temperaturen på overfladen af planeten med Spitzer, hvilket skete over en kort tidsperiode. Det afslørede, som forventet, at planeten var varmest på siden, som vender ind mod sin stjerne. Upsilon Andromeda b er så tæt på stjernen, at den på grund af tyngdekræfter altid vender den samme side til den.

På baggrund af målingerne, der skulle afsløre, om det overhovedet var muligt at måle overfladetemperaturen på en exoplanet, fik forskerne endnu mere tid med Spitzer. De nye målinger har dog budt på en overraskelse, da de viser, planeten ikke er varmest på siden, der vender ind mod stjernen.

Det varmeste punkt er i stedet forskudt med 80 grader til siden over mod grænsen til nat-siden. Hvorfor det er tilfældet, kan forskerne ikke forklare, men de tror, det kan være pga. atmosfæriske forhold.

Michael Werner, forsker hos NASA JPL skrev:
This is a very unexpected result, Spitzer is showing us that we are a long way from understanding these alien worlds.

Netflix

Netflix står for 20 % af USA’s forbrug af båndbredde under spidstimer

- Via Wired - , redigeret af Pernicious

Den populære dvd-udlejer Netflix, som også tilbyder streaming af film, står ifølge en ny undersøgelse fra firmaet Sandvine for 20 % af USA’s forbrug af datatrafik i spidstimer. Sandvine hjælper ISP’er med at styre deres netværk og har derfor adgang til en masse data.

Ifølge rapporten står streaming af mediefiler for hele 43 % af forbruget i spidstimer, hvoraf firmaet Netflix altså er bag næsten halvdelen af det tal mellem klokken 20:00 og 22:00.

Til trods for det store forbrug så er det ikke fordi, Netflix har mange aktive brugere i det tidsrum, da det blot er 1,8 % af brugerne, som står for den store mængde trafik. Ved udgangen af tredje kvartal 2010 havde Netflix 16.933.000 abonnenter.