mboost-dp1

Mozilla

Mozilla klar med Firefox 4 beta 7

- Via CNET - Download - , indsendt af Cervio

Efter at være forsinket med et par måneder i forhold til den oprindelige tidsplan er Mozilla nu klar med den syvende betaudgave af Firefox 4.

Siden den forrige beta er der sket en del ændringer, hvor den allerstørste er anvendelsen af JägerMonkey Javascript-motoren, der er en kraftig forbedring.

Sammenlignet med den nuværende udgave af Firefox, version 3.6.12, leverer JägerMonkey en ydelse, som er op til fem gange hurtigere. Dermed når den op på siden af, eller overhaler, konkurrenterne Chrome og Safari.

Der er også sket forbedringer for understøttelsen af hardwareacelleration via grafikkortet. Her understøtter beta 7 nu også Windows XP, som en af de eneste browsere, samt Apples OS X.

Af andre nyheder er der kommet understøttelse for OpenType skrifttyper, ligesom Firefox Sync nu er slået til som standard. Du kan læse meget mere om nyhederne i udgivelsesnoterne.

Benytter du allerede Firefox 4 beta, så kan du hente den nyeste udgave ved at opdatere, eller du kan hente den direkte hos Mozilla.

Læs også: Mozilla udskyder Firefox 4 til 2011

Flickr - freezelight

Mængden af spam næsten halveret mellem august og oktober

- Via The Register - , redigeret af kasperfmn

I september fik man lukket spamit.com, som stod bag mange spammails for farmaceutiske produkter, hvorefter man i USA, Storbritannien og Ukraine gik i aktion mod ZeuS-botnettet og fik arresteret flere af medlemmerne bag. I Holland fik man i oktober stoppet flere servere i Bredolab-botnettet.

Effekten af disse aktioner er, at mængden af spam er på sit laveste siden september 2009, hvilket ifølge rapporten fra Symantec dog stadig svarer til 86,6 % af alle e-mails, som bliver sendt.

En lignende rapport fra Kaspersky Lab rapporterer også om et fald i mængden af spam i det tredje kvartal i år, dog ned til 82,3 % af alle e-mails. Kaspersky giver sammen med lukningen af spamit.com også aktionerne mod Pushdo-botnettet æren for dette, da netop dette botnet beskyldes for at have stået bag 10 % af alle spammails i verden.

Google

Google Maps får nyt syn på Danmark

- Via Google Lat Long Blog - , redigeret af Avenger-

Anvender man Googles korttjeneste meget her i Danmark, så har man måske de seneste par dage bemærket, at kortet er blevet bedre og mere detaljeret.

Det kommer efter, at Google har opdateret kortdata for ti forskellige lande, der ud over Danmark omfatter Australien, Østrig, Belgien, Liechtenstein, Holland, New Zealand, Norge, Sydafrika og Schweiz.

Med den nye opdatering er der blandt andet blevet tilføjet nybyggede veje, ligesom detaljegraden er øget til nu også nogle steder at inkludere gangstier og cykelstier.

Google er godt klar over, at der konstant sker ændringer af fysiske forhold, og opfordrer også alle til at anvende “Rapporter et problem”-funktionen, der er at finde inde på korttjenesten.

De nye kortdata omfatter endnu ikke nye luftfotos alle steder, så der kan være angivet veje, der ikke er at se på satellitbillederne.

newz Media ApS

Se newz Media-videoer direkte på din iPhone eller iPad

- Via itunes - , redigeret af Avenger-

Sammen med vore søstersites har vi i newz Media-regi arbejdet på at lave vores egen videoportal, som benyttes til egne produktioner samt andet eksklusivt indhold. Nu kan du se dette indhold direkte på din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Vi har i dag lanceret videovideo.dk på Apples App Store, hvor du kan hente programmet gratis. Det er udviklet af Woerk og skal ses som en test af mobile apps.

Med programmet får du adgang til alle de samme videoer, som du også finder på videovideo.dk, på en nem og overskuelig måde.

For jer, der følger med på vores filmsite Filmz, kender I sikkert allerede til vores ugentlige tv-indslag Filmz TV, som har været i gang siden marts i år. Nu har du muligheden for at se eller gense alle afsnit via vores App.

Tryk på overskriften for at komme til iTunes-siden med videovideo.dk eller find den via App Store på din iPhone, iPad eller iPod Touch.

Flickr - saschaaa

Europas cyberforsvar skal forbedres

- Via BBC News - , redigeret af Emil

Rapporten fra en europæisk simulation af en cyberkrig er nu færdiggjort, og konklusionen lyder på, at landenes forsvar har brug for at blive forbedret.

Prøven, som blev ledet af European Network and Information Security Agency (ENISA), testede, hvordan landene ville klare sig, hvis internationale forbindelser gik ned, og internettjenester ville være utilgængelige for både private og offentligt ansatte. En anden del af rapportens konklusion lyder på, at man i fremtiden bør inkludere den private sektor i prøverne.

Ulf Bergstrom, ENISA skrev:
Member states need to do more with their national security exercises. […] Countries need proper policies about what to do if channels break down, how communications will function and what the roles and responsibilities are.

Læs også: Europa simulerede cyberkrig

Red Hat Inc.

Red Hat udgiver RHEL 6

- Via Red Hat - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af asfaltgeden

Den sjette udgave af Red Hat Enterprise Linux (RHEL) er netop blevet frigivet, en udgivelse der har været længe undervejs og ventet af mange.

Der er kommet mange nye forbedringer, tilføjelser og nyheder. Blandt de større nævner Red Hat selv bedre mulighed for skalering, idet der nu understøttes flere processorer, flere kerner og mere hukommelse.

Det er også blevet til et helt nyt filsystem, ext4, som på alle områder er bedre end forgængerne, da det er hurtigere, mere robust og kan håndtere størrelser på op til 16 terabyte. Ud over ext4 er det også muligt at benytte XFS, GFS2 og NFSv4.

Der er også kommet et nyt webinterface, hvor der er lagt vægt på større brugervenlighed, samtidig med at funktionaliteten er blevet forbedret.

Ud over disse forbedringer er det blevet til forbedringer på næsten alle andre områder som netværk, sikkerhed, strømstyring og meget mere. Du kan finde en oversigt over forbedringerne her.

Microsoft Corporation

Open source driver til Kinect frigivet

- Via Adafruit - , redigeret af Pernicious

Inden Microsoft udgav deres Kinect-kamera til Xbox 360, startede firmaet Adafruit en konkurrence, som udlovede $3000 til den første, der fik hacket kameraet og lavet deres egen driver.

Allerede nu, meget kort tid efter Kinects udgivelse, kan Adafruit præsentere en vinder af konkurrencen, som har formået at få Kinect til at virke på en Linux laptop med både RGB og dybde-syn. Driveren er blevet frigivet som open source og anvender OpenGL.

Vinderen, som ikke engang ejer en Xbox, udtaler, at han vil investere pengene i flere værktøjer, som kan hjælpe med at hacke andre systemer.

Du kan se en demonstration af driveren nedenunder.

Google Inc.

Krak vil konkurrere med Google Maps

- Via Ernst Poulsen - , redigeret af Pernicious , indsendt af Skak2000

Danske Krak er tilsyneladende irriteret over, at pressen oftest bruger Google Maps, når for eksempel en adresse skal vises på et kort. Derfor vil de nu tilbyde en API, som gratis kan bruges af mediehuse og startup-virksomheder, for at kunne konkurrere med Googles populære løsning.

Claus Thor Nielsen, Eniro skrev:
Vi er selvfølgelig irriteret over, at Google er blevet til standard-løsningen, når vi nu kan levere et meget bedre kort-grundlag.

Dog er Kraks beslutning så ny, at der endnu ikke foreligger et regelsæt om, hvem der passer ind i denne beskrivelse. Derfor tages beslutningen i øjeblikket i hvert enkelt tilfælde.

Den nye beslutning fra Krak er en kovending i forhold til nogle år tilbage, hvor firmaet udsendte store regninger til blandt andet privatpersoner, som linkede til deres adresse på Krak. Dengang modtog kortfirmaet megen kritik, hvorefter de valgte at ændre deres retningslinjer for links, så man i dag gerne må linke, dog kun én gang.

Microsoft

Microsoft udgiver beta af næste SQL Server

- Via InfoWorld -

Microsoft er kommet med den første betaversion af næste udgave af SQL Server. Den får kodenavnet Denali.

Der er tale om et såkaldt Community Technology Preview (CTP).

Ifølge et blogindlæg fra SQL Server Team vil Denali have disse nye muligheder:

[list]
[li]Forbedret fejlsikkerhed og skalerbarhed via SQL Server AlwaysOn.[/li]
[li]Hurtigere data warehouse med en kolonnebaseret query-accelerator.[/li]
[li]En ny samling udviklingsværktøjer, der foreløbig kaldes Juneau.[/li]
[li]Mulighed for at lagre filer i SQL Server via FileTable.Bedre BI/BA via et projekt med kodenavnet Crescent. Det er et interaktivt, webbaseret værktøj til forretningsbrugere, der ønsker at analysere data. Det bygger på VertiPaq-teknologien.[/li]
[/list]

Der er yderligere information på denne side om Future SQL Server Editions.

Microsoft oplyser ikke, hvornår firmaet venter Denali klar til salg. Bloggeren Pinal Dave mener, at Denali er kodenavn for SQL Server 2011.

Apple Inc

iPhone 4 er stabil, men går let i stykker

- Via Squaretrade - , redigeret af Mathias Friis Hansen , indsendt af DanaKaZ

I en ny undersøgelse lavet af firmaet SquareTrade, der har kigget på reklamationer på mobiltelefoner, indtager Apples iPhone 4 to markante pladser i deres rapport. Den opgives til at være den mest stabile mobiltelefon, men også den som oftest går i stykker.

Set på hvor mange der har haft problemer med deres mobiltelefon, som ikke skyldes et uheld, så klarer iPhone 4 sig bedst, idet kun 2,1 % oplever en fejl af den type inden for et år. Lige under Apple finder man Motorola med 2,3 % og HTC med 3,7 %.

Antallet af personer, der oplever en fejl med deres mobiltelefon på grund af et uheld, tegner dog et helt andet billede. Her klarer BlackBerry sig bedst med 6,7 % af telefonerne, som fejler, hvor Apples iPhone 4 klarer sig dårligst med uhelds-fejlrate på 13,8 %.

Det er især Apples valg af glas, som gør telefonen sårbar. Ud af de 13,8 %, der oplever et uheld med telefonen, vil langt størstedelen være fordi, de taber den.

Vil du kigge nærmere i rapporten, kan du finde den her (pdf).