mboost-dp1

IDC

IDC: Skyen presser hostingfirmaer

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Hosting er ikke længere nok. De små hostingfirmaer vil ikke kunne hamle op med de store cloudtjtenester som f.eks. Microsoft og Amazon.

Version2 har talt med analysechef i IDC, Brian Troelsen, og han mener, at hostingfirmaerne ikke længere kan nøjes med hosting, men at de bør tilbyde en række applikationer, som kunderne kan købe og bruge, i den mængde de har behov for det i skyen.

Brian Troelsen, analysechef hos IDC til Version2 skrev:
Det positive kan være, hvis man vænne kunderne til at levering af applikationer og så videre kan købes ude i byen. Jamen, så er der jo ikke nogen, der siger, at det ikke lige så godt kan være et hostingcenter, der leverer de ydelser.

Brian Troelsen fortæller videre, at hostingfirmaer skal tilbyde software-as-a-service, og det skal være inden længe, da kunderne er begyndt at vise interesse for skyen. Dog hersker der stadig en vis mængde usikkerhed omkring konceptet.

Usikkerheden ligger mest i det juridiske, og hvordan man flytter sine data ind i skyen, og hvor let det er at fjerne data, hvis man ikke er tilfreds med leverandøren.

Spotify.com

Spotify tabte 145 millioner kroner i 2009

- Via telegraph.co.uk - , redigeret af Pernicious , indsendt af OnkelDunkel

Spotifys regnskab for 2009 er netop blevet frigivet og afslører et tab på på £16,66 millioner, altså ca. 145 millioner kr.

Salg, administration og distribution løb op i ca. £27,7 millioner, og Spotify kunne kun præstere en omsætning på ca. £11,3 millioner.

En blog der specialiserer sig i musikindustrien, Music Ally, har analyseret tallene yderligere.

Music Ally skrev:
Firmaet endte året med syv millioner brugere på tværs af Europa, hvoraf mere end 250.000 var betalende brugere. Firmaets registrerede brugere mere end syvdoblede sig i løbet af året, så det startede 2009 med ca. 1 million brugere.

Den finansielle model for streaming af musik er stadig ikke bevist. Spotifys model beror sig på indtægter fra en blanding af abonnenter og reklamer, hvoraf ca. 40 % kom fra reklamer, og 60 % fra abonnenter.

Spotify skulle have været startet i USA allerede i begyndelsen af i år, men har været nødsaget til at udsætte det mange gange på grund af problemer med at få de rette aftaler i USA med rettighedsindehaverne. En lancering inden nytår skulle dog være sikker.

Novell

Novell overtages af Attachmate Corporation

- Via Novell - , redigeret af kasperfmn , indsendt af asfaltgeden

Novell bekendtgør i en pressemeddelse i dag, at de har indgået en aftale om fusion med softwaregruppen Attachmate Corporation, der køber Novell for omkring $2,2 milliarder – eller ca. 12 milliarder kroner.

Novell bekendtgør yderligere, at visse af de intellektuelle rettigheder, som Novell ejer, sælges til CPTN Holdings LLC, der er et konsortium af teknologivirksomheder organiseret af Microsoft Corporation, for $450 millioner – eller ca. 2,5 milliarder kroner, hvilket omfatter over 800 patenter.

Det er ikke klart hvilke patenter der er tale om, men det har tidligere været frygtet, at et salg af Novell kunne misbruges til at udnytte dem, da firmaet har haft en lang række vigtige patenter, heriblandt til UNIX.

Om selve salget til Attachmate udtaler Ron Hovsepian, administrerende direktør for Novell, at han er sikker på, det vil betyde en lang række fordele for kunder og partnere. Attachmate har planer om at køre Novell i to enheder: Novell og SUSE.

Læs også: Salg af Novell kan medføre patentsager

Google

Googles søgealgoritme beskyldes for at prioritere egne produkter

- Via Benjamin Edelman - , redigeret af kasperfmn

På trods af at Google påstår at være neutral i rangeringen af søgeresultater, viser nye forsøg, at søgegiganten skubber sine egne produkter mod toppen af listen.

Forsøgene blev udført af Ben Edelman – en assisterende professor ved Harvard – som fandt hvad han kalder enorme inkonsistenser i søgeresultater, der er relaterede til firmaets produkter. For eksempel viser en søgning på “CSCO”, der er Cisco Systems’ kode på aktiemarkedet, som det første resultat et link til Google Finance. Yahoo! Finance er dog den mest populære finansside, og får mere trafik ifølge ComScore. Google Finance ses først på listen som nummer 60. En lignende søgning på “acne” viser Google Health som det øverste resultat, selvom denne side heller ikke er den mest populære i sin kategori.

Edelman forsøgte herefter at tilføje et enkelt komma til søgestrengen, hvorefter Googles tjenester forsvinder fra toppen af siden. Ud fra dette konkluderer Edelman, at Googles søgemaskine ikke er så organisk som antaget. Samtidig kan det tyde på at søgegiganten har indskrevet en vis præference for egne produkter i søgealgoritmen.

Google skrev:
We built Google for users, not websites, and while think it’s important to be transparent with websites about how we rank sites, ultimately our goal is to give users the most useful answer possible. Sometimes the most useful answer is a list of links, but other times it’s a stock quote, a list of movie times, or quick answer to a question. That’s what users want.

Google har i løbet af årene benægtet at pille ved søgeresultaterne. Dog udtalte Marissa Mayer på et tidspunkt, at firmaet følte sig berettiget i at placere sig selv øverst.

Getmore A/S

Stadig en chance for at få sit udestående tilbage fra Getmore

- Via TÆNK -

Med beslaglæggelsen af varelageret og en konkurserklæring, har flere kunder hos den tidligere online it-forhandler Getmore fået fingrene i klemme, ved enten at have betalt for en vare de ikke har modtaget, eller have en vare indsendt til reklamation.

Der er dog stadig et håb for de som er kommet i klemme, idet de inden den 28. november, kan nå at henvende sig til kuratoren for konkursboet, og gøre sit krav gældende.

Statstidende skrev:
Enhver, der har en fordring eller andet krav mod skyldneren, opfordres til inden 4 uger efter denne bekendtgørelse til boets kurator at anmelde sit krav opgjort pr. konkursdagen. Anmeldelsen bør være vedlagt dokumentation for kravet.

Kuratoren i Getmoresagen er p.t. Advokat Bo Lauritzen, Toldbodgade 49 B, 1253 København K. Det forlyder ikke noget om hvor store chancerne er for at få et krav udbetalt.

Enrique Dans

Tim Berners-Lee: Sociale netværk truer internettet

- Via Scientific American - , redigeret af Pernicious

Tim Berners-Lee skabte, den 25. december 1990, World Wide Web, ved at åbne en forbindelse mellem en HTTP-server og -klient, og er idag blandt andet direktør i W3C, World Wide Web Consortium, der overser udviklingen af internettet.

I anledningen af WWWs 20 års fødselsdag, har Berners-Lee skrevet en artikel i Scientific American, hvor han hylder sin opfindelse og dens frie, demokratiske natur.

Han går dog videre til at beskrive hvilke trusler nettet står overfor i dag. Han mener de store spillere på internettet er begyndt at gå bort fra internettets grundprincipper.

Tim Berners-Lee skrev:
Store sociale netværk som gemmer informationer, der er offentliggjort af deres brugere, trådløse internetudbydere der forsøger at sænke hastigheden til hjemmesider de ikke har en aftale med, regeringer – både totalitære og demokratiske – der overvåger deres indbyggeres færden på nettet, og derfor bringer vigtige menneskerettigheder i fare.

Han opfordrer derfor til, at man som bruger af nettet, skal være med til at fremme de oprindelige principper, at nettet og underliggende teknologier, ressourcer og rettigheder skal være decentraliseret og åbent for alle.

Sundhed.dk

Vaccinationskortet bliver digitalt

- Via Dagens Medicin - , redigeret af Pernicious , indsendt af ktg

Statens Serum Institut er ved at færdiggøre den nye digital vaccinationskort, Det Danske Vaccinationsregister. Det skriver Dagens Medicin.

Det nye vaccinationsregister vil give læger, klinikker, og borgere hurtig adgang til vaccinationsoplysninger, og derved eliminere behovet for det orange vaccinationskort, til gengæld skal man benytte sin NemID.

Borgerne vil få adgang til vaccinationskort ved at logge på sundhed.dk med NemID, ligesom de vil have mulighed for at undersøge hvilke vaccinationer de har, og om det er nødvendigt at forny dem. Det vil også blive muligt at udskrive et vaccinationskort til at tage med når du skal ud og rejse.

Der er kun én vaccination, som ikke bliver indlemmet i systemet med det samme, vaccinationen mod gul feber, der stadig kræver et dokument fra lægen. Statens Serum Institut arbejder dog fortsat med at løse dette.

Det forventes at alle læger vil have adgang til systemet i løbet af sommeren 2011.

ESA, HFI & LFI

Spor af tidligere univers måske fundet

- Via Kotaku - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Næsten alle astronomer og forskere er enige om, at universet er cirka 13,7 milliarder år gammel, og at det opstod ved The Big Bang. Flere har spekuleret over hvad der var før denne begivenhed, og et forslag har været et andet univers, men det er aldrig blevet bevist.

En af de mest anerkendte fysikere, Sir Roger Penrose, der har være fysiker i over 50 år, er nu kommet med en undersøgelse, der måske påviser eksistensen af et univers før det vi lever i nu.

Opdagelsen er gjort i baggrundstrålingen fra universet, der menes at stamme fra blot 300.000 år efter The Big Bang. Sammen med kollegaen Vahe Gurzadyan har han opdaget en række cirkler i strålingen, som de mener er et ekko af det foregående univers. Det er efterladenskaber af tyngdekraft fra kollisioner af sorte huller.

Om ringene stammer fra et foregående univers er endnu ikke bevist, hvis det nogensinde bliver det, men skulle det ske, vil det underminere den nuværende model for universet.

Advanced Micro Devices, Inc.

AMD Radeon 6990-specifikationer lækket

- Via Fudzilla - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Rantanrave

AMD lancerede for nyligt deres nyeste generation af grafikchip, der anvendes i Radeon 6870 og 6850-grafikkort. Der er ikke tale om AMD’s nye flagskib, det kommer med AMD Radeon 6990, hvor en del af specifikationerne nu er sluppet ud.

Et billede af hvad der ligner en officiel præsentation afslører, at det kommende dual-GPU-grafikkort, der går under kodenavnet Antilles, vil komme med 4 GB hukommelse.

De to Cayman GPU’er vil tilsammen levere 6 TFLOPs ved enkelt-præcisionsberegninger og 1,5 TFLOPs ved dobbelt-præcision. Ydelsen kommer fra i alt 3.840 stream-processorer i 60 SIMD registre. Den vil have 192 TMU’er og 64 ROP’s. Den samlede hukommelsesbåndbredde vil være på 307,2 GB/sek.

Af energiforbrug nævnes et maksimalt forbrug på 300 watt ved fuld belastning og 30 watt ved stilstand. Ud fra tallene kan man anslå specifikationerne for Cayman-GPU’en, der vil have det halve af de oplyste tal.

Til sammenligning så leverer et Radeon 6870 2 TFLOPs ved enkelt-præcisionsberegninger, har 1120 stream processorer, 32 ROPs og 1 GB hukommelse.

IBM

Intel: Processor med 1.000 kerner er mulig

- Via MacWorld - , redigeret af Pernicious , indsendt af kastrup

Intel har fremvist en eksperimentel chip, der viser, at man i teorien kan lave en processor med 1.000 kerner.

Chippen er en “single-chip cloud computer”-processor med 48 kerner, men Intel-forskeren Timothy Mattson udtaler, at arkitekturen bag kan skaleres som man lyster. Først ved omkring 1.000 kerner vil netværket, som forbinder de mange kerner på chippen, resultere i negative ydelsesændringer.

Intels nuværende multikernearkitektur benytter sig af nogle protokoller, der betyder, at hver enkelt kerne skal have samme adgang til computerens hukommelse, hvilket kaldes “cache coherency”. Mattson mener, at det vil være en bedre tilgang at fjerne cache coherency, og i stedet tillade, at kernerne kan kommunikere med hinanden. Holdet bag chippen har på det seneste arbejdet på at udvikle et sådan system, der gør det muligt for kernerne at kommunikere, samtidig med at antallet af kerner øges.