mboost-dp1

SXC - Exian

Rootkit demonstreret direkte på et netkort

- Via The Register - , redigeret af Net_Srak , indsendt af akv

En ekspert fra det franske sikkerhedsfirma Sogeti ESEC demonstrerede for nyligt, hvordan han med offentligt tilgængelig dokumentation og frit tilgængeligt open source-software kunne manipulere med firmwaren i et Broadcom NetExtreme netkort.

Eksperten, Guillaume Delugré, kunne ud fra de indsamlede oplysninger finde ud af, hvordan firmwaren var lavet, ligesom han fandt ud af, hvordan han kunne skrive til netkortets EEPROM.

Det giver muligheden for at implementere for eksempel overvågningsfunktionalitet i firmwaren, hvilket operativsystemet ikke vil opdage.

I et simpelt eksempel viser Delugré, hvordan han gør det muligt for netkortet at svare på ping-anmodninger, selvom netkortet er blevet lukket ned af operativsystemet.

Delugré forklarer yderligere, at det vil være muligt for en hacker at kommunikere med netkortet og via DMA (Direct Memory Access) opnå adgang til operativsystemet.

Yderligere oplysninger, og en video der viser ping-eksemplet, kan ses på Sogetis hjemmeside.

Microsoft Corporation

Microsoft dropper Drive extender til Windows Home Server

- Via The Windows Blog - , indsendt af DonVang

Med Windows Home Server (WHS) er det muligt at lave sin egen lille private server derhjemme, hvor især én funktion har været årsagen til, mange har valgt denne løsning, muligheden for at bruge Drive Extender (DE).

I en meddelelse på Windows Home Server bloggen er der nu faldet en bombe, idet Michael Leworthy fra Microsoft har oplyst, at DE vil forsvinde fra WHS. Som årsag peges på, at med udbredelsen af stadig større diske, så forsvinder behovet for DE.

Med DE er det muligt at oprette dynamiske diske, der løbende kan udvides ved blot at tilføje en ekstra disk, ligesom det er muligt at angive mapper, der skal duplikeres. Det er også muligt at lave én stor dynamisk disk ud af fysiske diske med forskellig kapacitet.

Meddelelsen om, at denne funktionalitet snart vil forsvinde, har ført til mange kritiske kommentarer, hvor flere oplyser, at netop DE er hele årsagen til, de anvender WHS i første omgang. Microsoft har endnu ikke svaret på kritikken.

Novell

Unix-rettigheder overgår ikke til Microsoft

- Via Novell - , redigeret af kasperfmn

I forbindelse med det nylige opkøb af Novell af Attachmate Corporation blev der hurtigt i Linux-kredse spredt panik, da man nu risikerede at komme ud i endnu en ophavsretskrise.

Attachmate, der har besluttet at køre SUSE-projektet videre – herunder er også OpenSuSe blevet lovet sikkerhed fra nedlukning – har nu offentliggjort, at Novells Unix-rettigheder beholdes i SUSE-regi. Ophavsrettighederne er altså ikke en del af de intellektuelle rettigheder, som ellers ville blive solgt til CPTN Holdings LLC, der et konsortium for virksomheder organiseret af Microsoft.

Novell skrev:
Novell will continue to own Novell’s UNIX copyrights following completion of the merger as a subsidiary of Attachmate. Novell filed a Form 8-K/A with the SEC on November 22, 2010, with respect to the Merger Agreement.

Diaspora

Diaspora åbner for alpha-testere

- Via Diaspora - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thoand

Med godt en måneds forsinkelse er udviklerne af det decentraliserede sociale netværk, Diaspora, klar med den første alpha-udgivelse af softwaren.

Projektet har været undervejs i fem måneder, siden det i maj sikrede sig over $200.000 i startkapital fra 6.500 donationer. Første gang man rigtigt så noget til projektet, var i september, hvor udviklerne frigav koden, der er open source.

Baseret på en lang række tilbagemeldinger har man siden forbedret koden, hvilket har ført til frigivelsen af alpha-softwaren. Ønsker man at være blandt testerne, skal man skrive sig op på siden joindiaspora.com.

Udviklerne vil langsomt lukke flere og flere ind i kredsen af testbrugere for hurtigt at kunne identificere problemer og rette dem undervejs, efterhånden som de bliver opdaget.

Målet med alpha-softwaren er at få styrket sikkerheden, forbedre 3.-part klient-API’en, få lavet bedre dokumentation, gøre det nemmere at opgradere softwaren og rense ud i koden, så den er mere overskuelig.

Læs også: Facebook-konkurrenten Diaspora fremviser deres udvikler-release

Google

Google Instant nu klar i Danmark

- Via Google - , redigeret af Net_Srak , indsendt af OfBirdsAndThings

Tilbage i september introducerede Google en ny funktion til deres søgetjeneste ved indførslen af Google Instant. I stedet for som tidligere blot at foreslå søgeord, efterhånden som man skriver noget, så foretages der med det samme en søgning.

Google Instant forudser, hvilket søgeord man er ved at skrive, og kommer herefter med resultater, inden søgeordet er skrevet færdigt. Det betyder ifølge Google, at man i snit sparer mellem to og fem sekunder per søgning.

I første omgang blev tjenesten kun lanceret i USA, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Rusland, men nu har den også fundet vej til Danmark.

Du kan prøve den ved at gå ind på google.dk, eller se mere om hvordan det fungerer i videoen herunder.

Canonical Ltd.

Ubuntu: Nu med rullende opdatering

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Et af kendetegnene ved de større distributioner inden for Linuxverdenen har været et fast udrulningssystem, hvori en ny version udkommer efter en fastsat tidsperiode.

Ubuntu forlader nu denne fold, da stifter Mark Shuttleworth har annonceret, at Ubuntu vil skifte til en model med rullende opdateringer af pakker på lige fod med distributioner såsom Arch Linux og Debians unstable.

Kernepunktet i dette scenarie er det blot et år gamle Software Center, Ubuntus pakkehåndteringsprogram. Inspirationen til denne model er Apples AppStore og Android Market, hvor brugeren bliver gjort opmærksom på, at der er kommet opdateringer af installeret software, hvorefter man, gratis, kan opgradere softwarepakken.

Denne implementation vil ske over fem år, ved at Software Center stille og roligt vil få patches til at understøtte ændringen af infrastrukturen.

For brugeren vil dette betyde, at man ikke skal igennem et installations-/backupmareridt, hver gang man vil opgradere til den nyeste udgave af sit styresystem, da softwareopdateringer udkommer løbende, og geninstallation af styresystemet er undgåeligt.

Opdatering: Gerry Carr, marketingsansvarlig hos Canonical, afviser, at Ubuntu vil skifte til rullende opdateringer. Det kan blive tilfældet for nogle af de programmer, der følger med Ubuntu, men ikke for hele distributionen.

BMW

Infrastruktur til brintbiler billigere end elbiler

- Via Ingeniøren - , redigeret af Pernicious

Ifølge en rapport af McKinsey & Company, udarbejdet på foranledning af en lang række bilfabrikanter, energiproducenter og EU-institutioner, vil bilparken i 2050 bestå af lige store dele batteridrevne biler, brændelscellebiler og plug-in-hybridbiler, mens forbrændingsmotoren til gengæld vil være så godt som uddød.

McKinsey har analyseret mulige scenarier og er kommet frem til, at de tre ovennævnte teknologier er udviklede og miljøvenlige nok til at levere 273 millioner biler i Europa i 2050. Dette kan være med til at opfylde EU’s mål om at nedsætte CO₂-udslippet med 95 % i 2050.

Batteribilerne, der tager lang tid at lade op, er tiltænkt kortere ture på 120-150 km, hvorimod brændselscellebilen, der tager ca. 5 minutter at tanke op, vil have en rækkevidde på 600 km. Plug-in-hybridbilen vil have ca. de samme fordele som brændselscellebilen, men vil være afhængig af biobrændstof, som muligvis vil være svært tilgængeligt i 2050.

Der har også været analyseret på infrastrukturen, og det vurderes,
at infrastrukturen for en brintbil vil koste cirka 7.500 – 15.000 kroner per bil i hele dens levetid. Det er mindre end elbilen, som vil koste omkring 11.250 – 18.750 kroner per bil.
Det er direktør i Partnerskabet for Brint og Brændselsceller, Aksel Mortensgaard glad for, da det ifølge ham gør op med myten om, at infrastrukturen til brintbiler skulle være dyr og vanskelig.

Rapporten anbefaler, at man begynder at opbygge infrastrukturen i ét land allerede fra 2015 og supplerer med demonstrationsprojekter i andre lande. Aksel Mortensgaard tror selv, at Tyskland har gode chancer for at blive det land i verden, der først får udrullet brintinfrastruktur i stor stil.

SXC - clix

Antenneforeninger etablerer fiberring til 320.000 husstande

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Forenede Danske Antenneanlæg (FDA) er på vej med et fælles fibernetværk mellem 326 antenneforeninger i Danmark. Derved kan en antenneforening i den ene ende af landet købe en ip-løsning af en antenneforening i den anden ende af landet.

Poul Juul, Landsformand for FDA skrev:
Det bliver en åben fiberring, så YouSee, Stofa, Waoo, Canal Digital og dem, der ellers ønsker at koble sig på, kan levere via fiberringen til antenneforeningerne,

Det blev besluttet på foreningens landsmøde d. 7. november at etablere en sådan fiberring, og der er blevet forhandlet med GlobalConnect som leverandør.

Poul Juul fortæller, at fiberringen skal være med til at gøre det nemmere for antenneforeningerne at skifte leverandør, således de ikke behøver at grave nyt fiber ned, hvis de bliver utilfredse med en leverandør.

Det vil ligeledes være muligt for antenneforeningerne eksempelvis at levere en bredbåndsløsning, der ikke involverer de store kommercielle spillere YouSee og Stofa, hvilket nogle antenneforeninger allerede har gjort i dag med succes.

Poul Juul forventer, at GlobalConnect skal levere infrastrukturen, men oplyser, de stadig mangler at blive enige om prisen og nogle andre detaljer.

Christie's

Apple-1 solgt for 1,2 millioner kr.

- Via Associated Press - Google - , redigeret af Pernicious

Apples første computer Apple-1 blev solgt i går på det anerkendte auktionshus Christies i London for intet mindre end £133.250, eller 1,17 mio. kr.

Der er tale om computer nr. 82, i original emballage, manual, kasetteinterface, bånd, dokumentation for computeren og et brev fra Steve Jobs.

Apple-1 blev i sin tid fremstillet i 200 eksemplarer, men da Apple Computer blev stiftet som firma og begyndte at producere Apple-II, valgte mange af de oprindelige Apple-1 kunder at udnytte muligheden for at bytte en Apple-1 til en Apple-II, og derfor anslås det, at der eksisterer omkring 50 styks i dag.

Apple-1 blev i sin tid solgt med 4 kilobyte hukommelse, men uden strømforsyning og skærm. Køberen var en italiensk forretningsmand, der som bonus også fik en autograf af Steve Wozniak, der deltog ved auktionen.

PBS A/S

NemID igen ramt af nedbrud

- Via Comon -

DanID’s nye fælles loginsystem, NemID, der flere gange er blevet stærkt kritiseret for blandt andet at være for ustabil, har igen været i problemer.

I løbet af formiddagen har flere NemID-brugere oplevet, at de ikke kan logge på, hvilket hurtigt fik hjemmesiden ernemidnedeigen.dk til at skilte med “Ja”.

Problemerne gjorde det helt umuligt at logge på i 50 minutter i formiddags og har efterfølgende givet anledning til ustabil drift. Ifølge DanID, som ComOn har talt med, kan årsagen være en systemopdatering, der blev foretaget i nat.

Jette Lise Knudsen, kommunikationschef hos DanID til ComOn skrev:
Her til morgen har der været problemer med log-in med NemID, både til netbank og offentlige tjenester. Problemet skyldes formentlig en fejl opstået i forbindelse med en systemopdatering natten til onsdag. Log-in var ikke muligt mellem cirka 8.15 og 9.05. Efterfølgende har der været ustabil drift.