Ifølge en rapport af McKinsey & Company, udarbejdet på foranledning af en lang række bilfabrikanter, energiproducenter og EU-institutioner, vil bilparken i 2050 bestå af lige store dele batteridrevne biler, brændelscellebiler og plug-in-hybridbiler, mens forbrændingsmotoren til gengæld vil være så godt som uddød.
McKinsey har analyseret mulige scenarier og er kommet frem til, at de tre ovennævnte teknologier er udviklede og miljøvenlige nok til at levere 273 millioner biler i Europa i 2050. Dette kan være med til at opfylde EU’s mål om at nedsætte CO₂-udslippet med 95 % i 2050.
Batteribilerne, der tager lang tid at lade op, er tiltænkt kortere ture på 120-150 km, hvorimod brændselscellebilen, der tager ca. 5 minutter at tanke op, vil have en rækkevidde på 600 km. Plug-in-hybridbilen vil have ca. de samme fordele som brændselscellebilen, men vil være afhængig af biobrændstof, som muligvis vil være svært tilgængeligt i 2050.
Der har også været analyseret på infrastrukturen, og det vurderes,
at infrastrukturen for en brintbil vil koste cirka 7.500 – 15.000 kroner per bil i hele dens levetid. Det er mindre end elbilen, som vil koste omkring 11.250 – 18.750 kroner per bil.
Det er direktør i Partnerskabet for Brint og Brændselsceller, Aksel Mortensgaard glad for, da det ifølge ham gør op med myten om, at infrastrukturen til brintbiler skulle være dyr og vanskelig.
Rapporten anbefaler, at man begynder at opbygge infrastrukturen i ét land allerede fra 2015 og supplerer med demonstrationsprojekter i andre lande. Aksel Mortensgaard tror selv, at Tyskland har gode chancer for at blive det land i verden, der først får udrullet brintinfrastruktur i stor stil.