mboost-dp1

Nokia

Malware angriber netbankers 2-trin-sikkerhed

- Via The Register - , redigeret af Avenger-

Det første tilfælde af et målrettet angreb mod sikkerheden på en netbankløsning, som anvender en 2-trins-verifikationsproces, blev set i september sidste år, og nu er der dukket yderligere en op.

Der er tale om en variant af malware Zeus, der, når det er installeret på en computer, prøver at snyde brugeren til at oplyse sit telefonnummer. Det sker i forbindelse med login til den polske bank ING Bank Slaski, hvor Zeus ændrer loginbilledet til også at indtaste telefonnummeret.

Sker det, vil brugeren få en sms, som indeholder et link til et malwareprogram til telefonen. Softwaren er udviklet til BlackBerry og Symbian og aflurer de mTANs (mobile Transaction Authentication Numbers), der afsendes fra telefonen.

Flere banker i især Europa anvender metoden med at sende en pinkode som mTAN til sine kunder som engangskode.

Hos F-Secure siger man, at metoden er udviklet af personer med stor viden inden for mobile applikationer, og de forventer flere lignende sager i fremtiden.

newz Media ApS

19-årig skal betale 100.000 kroner til APG

- Via JydskeVestkysten - , redigeret af Avenger- , indsendt af pazoman

Hos Antipiratgruppen har man netop vundet en sejr over en 19-årig HF-studerende fra Grindsted, da de fik tilkendt en erstatning på 100.000 kroner for ulovlig distribution af film og musik.

Den 19-årige Jonas Læborg betragter dommen som et nederlag, men kunne have risikeret at skulle betale meget mere, idet APG oprindeligt forlangte 1,6 millioner kroner i erstatning.

Sagen startede, da APG sammen med fogeden troppede op hos Læborg, hvorefter de anklagede ham for at krænke rettighedshavernes ophavsret. Det skete, fordi han havde delt film og musik til andre via hjemmesiden elitebits.org.

Læborg har ikke kommenteret, om han ønsker at anke sagen, og der er heller ikke kommet en udmelding fra APG om, hvorvidt de er tilfredse med dommen eller ej.

Microsoft Corporation

Microsoft frigiver snart SDK til Kinect

- Via CNN - , redigeret af Pernicious

Microsoft har nu valgt at frigive et SDK til Kinect i slutningen af juni måned, der giver udviklere mulighed for at lave programmer til Windows, som vil kunne udnytte Kinect.

Til at begynde med bliver SDK’et kun frigivet, til hvad Microsoft kalder frivillige entusiaster og forskere, da det er et krav at softwaren, der bliver udviklet med SDK’et, bliver udgivet gratis. Der vil på et senere tidspunkt komme en version af SDK’et målrettet det kommercielle marked, men hvornår vil Microsoft endnu ikke offentliggøre.

Microsoft håber, at det nye tiltag vil drage udviklere væk fra iOS og Android og over på Windows og .NET platformen.

Det har været muligt at anvende Kinect uden om Xbox360 tidligere, men kun gennem hacks fra tredjepart-udviklere.

Gomspace

Tidligere atommissil skal opsende dansk satellit

- Via Ingeniøren - , indsendt af ktg

Et større dansk satellitprojekt, som omfatter opsendelsen af 50 såkaldte nanosatellitter, tager sit første store skridt til næste år, hvor den første af satellitterne opsendes.

Opsendelsen skal ske med en ombygget russisk atomraket, som vil ske fra enten Kazakhstan eller Ukraine i løbet af 2012. Det skriver Version2.

Der er tale om en lille satellit på omkring to kilo med en størrelse som en mælkekarton. Den er lavet som et samarbejde mellem firmaet Gomspace, Aalborg Universitet og DSE Airport Solutions og er beregnet til at bestemme den nøjagtige placering af fly.

Når alle satellitterne er sendt op i rummet, vil de kunne bestemme positionen af fly, der er uden for rækkevidde af radarer med langt større nøjagtighed end i dag. Det er informationer, som kan anvendes til at planlægge mere nøjagtige flyveruter, hvilket kan spare flyselskaber mange penge.

PROSA

PROSA varsler storstrejke den 1. juni

- Via Prosa - , indsendt af Karmakaze

Konflikten mellem it-virksomheden CSC og fagforeningen PROSA skærpes nu yderligere, efter det i de seneste dage ikke er lykkedes at nå til enighed om en ny overenskomst.

For halvanden uge siden indgik parterne en fredsaftale, som sikrede, at PROSA ikke inddragede personer, som var involveret i drift af systemer hos kunder til CSC, men kun udvikling.

Hos fagforeningen ser man sig nu nødsaget til at droppe aftalen, da de ikke mener, CSC har vist nogen form for forhandlingsvilje, men blot kommer med ultimatummer.

Det drejer sig blandt andet om krav vedrørende arbejdstid, fridage og løn, som for medarbejderne kommer til at svare til en lønnedgang på 30 %. Dertil kommer en tryghedsordning, der sikrer medarbejderne en ekstra lang opsigelsesperiode, som CSC også ønsker at skrotte.

Med opsigelsen af fredsaftalen er der lagt op til en storstrejke blandt de 700 medarbejdere hos CSC, der er medlem af PROSA, en strejke som vil ramme en lang række af de systemer, firmaet driver for det offentlige.

Aalto University

Gennembrud i fleksibelt elektronik med nanorør

- Via TG Daily -

Fleksibel elektronik er ikke noget nyt, men det er en relativt omfattende proces at fremstille det, hvis det skal have en høj holdbarhed. To forskere, Esko I. Kauppinen fra Finland og Yutaka Ohno fra Japan, har opfundet en ny metode at lave elektronikken, der kan revolutionere markedet.

Den nye fremstillingsmetode anvender nanorør af kulstof til at lave den fleksible film, som anvendes i transistorerne i de fleksible kredsløb. Andre har prøvet at anvende nanorør før, da de besidder en række gode egenskaber, men det har været svært at lave det ensartede lag af nanorør, som skal anvendes.

Den nye metode ikke blot danner et meget jævnt lag af nanorør, det laves også på en mere simpel måde end hidtil, hvor der ikke skal anvendes vakuum.

Forskerne mener, den nye fremstillingsproces kan tilpasses R2R (Roll to Roll), der vil gøre det muligt at fremstille fleksible kredsløb af høj kvalitet i masseproduktion, som vil være velegnet til for eksempel fleksibelt e-papir.

Nokia

Nokia vil også lave billige WP7-telefoner

- Via The Inquirer - , redigeret af Avenger-

Der går endnu nogle måneder, til man kan forvente de første telefoner fra Nokia, som vil anvende Microsoft Windows Phone 7 operativsystem. Det har dog ikke afholdt Nokias administrerende direktør, Stephen Elop, fra at udtale, at de vil gå efter et meget lavt prisniveau.

Smartphones anses typisk for at være i den tungere ende, når det kommer til prisen, men med udtalelsen kan det forventes, at WP7 også vil finde vej til billigere telefoner.

Googles Android findes i dag også på en lang række dyre smartphones, men kan også finde på telefoner under $100, hvilket kan være en af faktorerne til Elops udtalelse.

Hvad man kan forvente af egentlige priser blev ikke nævnt.

Læs også: Nokia og Microsoft annoncerer samarbejde

SXC - patyvo

Intel bygger ny fabrik til 27 mia. kroner

- Via DigiTimes - , redigeret af Avenger-

Det går godt hos Intel, således var 2010 et af de bedste år nogensinde for chipgiganten, og en del af overskuddet skal nu bruges på en ny fabrik.

Intel vil bruge mindst $5 milliarder, eller over 27 milliarder kroner, på den nye fabrik, der vil blive bygget ved deres nuværende Chandler-lokation i staten Arizona. Traditionen tro vil fabrikken få et nummer som navn, og vil blive kendt som Fab 42.

Intel forventer det første spadestik kan ske i midten af i år, og at fabrikken vil være færdigbygget i løbet af 2013. Under opførelsen vil bygningsarbejdet skabe flere tusinde arbejdspladser.

Når fabrikken står færdig vil den kunne lave wafers i en størrelse på 300 mm, og arbejde med en procesteknologi på ned til 14 nanometer.

Ud over opførelsen af den nye fabrik har Intel tidligere oplyst, at de vil renovere flere af de eksisterende, hvilket de forventer samlet vil skabe over 1.000 nye permanente stillinger.

Læs også: Intel forbedrer chip-produktion for 43 mia. kroner

Samsung

8x hurtigere RAM til mobile enheder

- Via Akihabara news - , redigeret af Avenger-

Smartphones og andre mobile enheder anvender stadigt mere og mere RAM, men hastigheden for hvor hurtigt data kan læses og skrives er beskeden sammenlignet med RAM i almindelige computere.

Det gør Samsung nu noget ved med lanceringen af en ny type DRAM, der får en bred kommunikationsbus. Den nye chip kan rumme 1 gigabit data og kan kommunikere med 12,8 gigabyte i sekundet, hvilket er otte gange hurtigere end normalt DRAM til mobile enheder og fire gange hurtigere end LPDDR2 DRAM.

Udover at opnå en meget højere båndbredde er chippen også meget mere energibesparende, og kræver blot en 9.-del af den energi en tilsvarende DRAM-chip kræver i dag.

Ulempen ved chippen er antallet af benforbindelser til overførsel af data, der fra de normale 32 styk er vokset til 512. Der er ikke oplyst, hvornår den ny RAM-chip vil finde vej til de første produkter.

Spotify.com

Spotify får måske kæmpe økonomisk indsprøjtning

- Via TechCrunch - , redigeret af Net_Srak

Musiktjenesten Spotify, der både tilbyder gratis reklamefinasieret musik og musik via abonnement, er ifølge pålidelige kilder ved at sikre sig en økonomisk indsprøjtning på mindst en halv milliard kroner.

Det er hjemmesiden Techcrunch som har fået af vide, at det amerikanske investeringsfirma DST, der tidligere har investeret i Facebook, Zynga og Groupon, vil føre an i en investeringsrunde, der vil give mindst $100 millioner til det svenske musikfirma.

Skulle investeringsrunden forløbe som forudsagt, vil det værdisætte Spotify til $1 milliard, hvor det ved forrige runde i 2009, førte til en vurdering på $200 millioner.

Spotify har gennem længere tid arbejdet på at komme ind på det amerikanske marked, men har haft svært ved at få aftaler med musikselskaberne. Disse er dog nu ved at falde på plads, og de mange penge vil givetvis blive brugt på at få markedsintroduktionen til at blive en succes.

Læs også: KODA åbner op for gratis musiktjenester