mboost-dp1

slashgear

Sharp offentliggør ny Ice Cream Sandwich-smartphone

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Det japanske teknologifirma Sharp, der for nylig lancerede et 80” fjernsyn, er klar med endnu et opsigtsvækkende produkt. Denne gang er der tale om en ny smartphone, der blev offentliggjort i dag.

Telefonen går under navnet Sharp AQUOS 104SH, og skal eftersigende køre det kommende Android-styresystem Ice Cream Sandwich.

Telefonen kommer med en 1,5 GHz dual-core TI OMAP4460 processor og et 12,1 megapixel kamera kombineret med en 4,5” skærm med en opløsning på 1280×720 pixels.

Telefonen forventes at være i asiatiske butikker i løbet af foråret 2012, men ønsker man at få fingre i en lignende model tidligere, kan man i stedet satse på den mindre model kaldet Sharp AQUOS 102SH, der forventes at være i asiatiske butikker allerede før jul.

Sharp AQUOS 102SH er dog ikke lige så opsigtsvækkende som sin tvilling, og kommer således med Android 2.3 Gingerbread og en 1 GHz dual-core processor.

Der er indtil videre ikke opgivet pris eller udgivelsesdato i Europa på nogen af de to modeller.

Samsung

Samsung: Google kan ikke beskytte Android

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Microsoft kunne for nyligt annoncere, at de havde indgået en licensaftale med Samsung om den sydkoreanske elektronikproducents Android-produkter.

Læs også: Samsung licenserer også Android hos Microsoft

Microsoft mener, at Android bryder nogle af deres patenter. Det er Androids udvikler, Google, ikke enig i, og de har blandt andet for nyligt opkøbt Motorola Mobility, for at komme i besiddelse af patenter, der kan bruges til at beskytte Android.

Men det har ifølge en unavngiven leder ved Samsung ikke været nok for det sydkoreanske firma:

Unavngiven kilde, Samsung skrev:
We’ve decided to address Android IP issues on our own. […] If Samsung truly believed that Google’s takeover of Motorola Mobility was going to be helpful […] it would have waited until that deal was closed before concluding the license agreement with Microsoft.

Aftalen huer ikke Google, som i forbindelse med annonceringen har beskyldt Microsoft for at afpresse profit fra andre.

Google

Samsung licenserer også Android hos Microsoft

- Via Microsoft on the Issues - , redigeret af Pernicious

Samsung har meldt sig til klubben af elektronikproducenter, som har valgt at betale Microsoft for at licensere patenter, Microsoft mener er blevet brugt i Android. Aftalen gælder både Samsungs telefoner og tablets.

Dermed har Microsoft nu aftaler med to af de største producenter af Android-telefoner, HTC og Samsung, samt flere af de resterende producenter.

Microsoft skrev:
These two companies together accounted for more than half of all Android phones sold in the U.S. over the past year. That leaves Motorola Mobility, with which Microsoft is currently in litigation, as the only major Android smartphone manufacturer in the U.S. without a license.

Aftalen specificerer, at Microsoft modtager et ukendt beløb for hvert eneste Android-produkt, Samsung sælger.

WiMP

WIMP vil betale musikblogs afgift til KODA

- Via Politiken - , redigeret af Pernicious

Efter at musikbloggen Wonders Make Joy fik problemer med KODA om betaling af brugen af musik, har KODA sidenhen lavet en ny prismodel, hvor musikblogs kan betale et fast beløb per måned afhængig af antal streams på bloggen.

Til trods for en lavere betaling mener mange musikblogs stadig, at prisen er for høj, samt det er problematisk at betale for musik til KODA, hvor en kunstner har givet tilladelse dertil.

Musiktjenesten, WIMP, har nu valgt at gå ind og støtte ikke-kommercielle musikblogs med et legat, hvor de vil betale afgifterne til KODA. WIMP støtter KODA’s takster, da WIMP mener det er vigtigt, at musikrettighederne bliver respekteret – også i blogsfæren. Hvis man er en ikke-kommerciel musikblog, er der følgende ansøgningskriterier:
[list][li]Ikke-kommerciel[/li]
[li]Dokumentation for aftale med Koda[/li]
[li]Etableret og jævnligt opdateret musikblog med seriøst indhold[/li]
[li]Distribution og formidling af musikken er i overensstemmelse med loven om ophavsret[/li]
[li]Alle relevante rettighedshavere – herunder skabende kunstnere og pladeselskaber – skal have givet forudgående samtykke til den offentlige fremførelse af de udvalgte musikværker[/li]
[li]Stream/download sker i nær tilknytning til og som supplement til det redaktionelle indhold[/li][/list]

Lukas Kaldan, der står bag ‘Wonders Make Joy’ er glad for tiltaget fra WIMP, men mener stadig der er problemer. For eksempel tæller Yotube-afspilning af musik på en blog også, og dermed skal bloggen tælle, hvor mange gange der bliver afspillet Youtube-videoer på deres blog. Det mener Lukas Kaldan ikke er muligt at tælle op. Desuden mener han også, at KODA ikke varetager kunstnerens interesse, når kunstneren har stillet musikken gratis til rådighed, og KODA derefter kræver afgifter af musikblogs.

Til dette svarer KODA, at “rettighedshavere har meldt sig ind i Koda og bedt os om at sikre betaling, når deres musik bliver brugt. Og det er jo netop også det, vi er effektive til. Derfor er det problematisk, når musikerne siger til blogs, at de kan spille musikken gratis.”

Purdue university

Ny teknologi kan reducere energiforbruget i flashram med 99 %

- Via The Register - , redigeret af Pernicious

Forskere fra Purdue Universitet har fremvist en prototype på en transistor, der gemmer data ved hjælp af et elektrisk felt istedet for at benytte elektroner. Dermed er der mulighed for at reducere strømforbruget, da det ifølge forskerne kun kræver 1% af den nuværende teknologi. Desuden skulle den også være hurtigere end nutidens teknologi.

Teknologien kaldes FeTRAM (Ferroelectric Transistor Random Access Memory), og baserer sig på en kombination af silicium nanotråde og en organisk polymer, der kan skifte polarisation med et elektrisk felt. FeTRAM kan gemme sin information selv efter at computeren er slukket, og ses derfor som en erstatning til flashram.

Selvom forskerne har en prototype klar, vil der gå længe inden et kommercielt produkt er klart. De oplyser dog, at teknologien er kompatibel med nuværende fabrikationsprocesser, hvilket bør holde produktionsomkostningerne lave.

Teknologien ligner FeRAM, hvor man bruger en kondensator istedet for en transistor. Ved at bruge en transistor opnår forskerne muligheden for at lave udlæsninger af data, uden at data slettes som i FeRAM.

Flickr - Ethan Hein

Fysikere på Niels Bohr instituttet bekræfter Einsteins relativitetsteori

- Via JydskeVestkysten - , redigeret af Pernicious

Forskere fra Niels Bohr instituttet har testet Einsteins relativitetsteori.

Det er lykkedes for forskerene ved Dark Cosmology Center at måle hvorledes lys bliver påvirket af tyngdekraften, på vej ud af galaxehobe. Det bekræfter herved punkterne i Einsteins relativitetsteori, og resultaterne bliver nu fremlagt i tidsskriftet Nature. Det skriver Jyske Vestkysten.

Ifølge Einstein vil lys være påvirket af tyngdekraften, deriblandt også lys fra stjerner i galakser.

Indtil nu har det ikke været muligt at teste Einsteins teorier på større skala end vores eget solsystem, som bekendt kun udgør en lille del af universet.

I astronomien bliver observationer baseret på lys og derfor er det vigtigt, at relativitetsteorien er rigtig, da den indgår i udregningerne.

Radek Wojtak, Steen Hansen og Jens Hjorth fra DCC har analyseret målinger fra cirka 8.000 galaksehobe, og sammenlignet lyset fra center-galakserne og dem i ydrekanten.

Radek Wojtak skrev:
Vi kunne måle små forskelle i galaksernes rødforskydning og se, at lyset fra galakser i midten af en hob først skulle “kravle” ud gennem tyngdefeltet, mens det var lettere for lyset fra de yderligt liggende galakser at komme frem.

Rødforskydningen bliver brugt, når forskere blandt andet skal måle store afstande, da lysets bølgelængde bliver forskudt mod rødt jo større afstanden er. Einsteins teori fra 1916 siger, at lyset også bliver afbøjet af tyngdekraften, og det er nu bevist.

Resultaterne tyder også på, at “mørk energi” er tilstede i rummet, og forskerne mener at den udgør 72% af universets volumen.

Sharp Corporation

Sharp offentliggør 80” fjernsyn

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Det japanske firma Sharp har netop offentliggjort et nyt tv. Tv’et har modelnummeret LC-80LE632U, og er firmaets nye frontfigur på fjernsyns-fronten.

Skærmen er 80” stor, og må siges at være, hvad der forstås ved en såkaldt “High-end”-model. Fjernsynet er således fuld HD med en opløsning på 1080p, har LED baggrunds-lys og integreret WiFi, der giver brugeren mulighed for at anvende online streaming-tjenester uden nogen brug af ekstraudstyr.

Den 80” store skærm giver et billede, der er mere end to gange så stort som et 55” fjernsyn, mens billedet bliver genereret med en kontrast på 6.000.000:1 og med en opdateringsfrekvens på 120 Hz.

Tv’et har udover den allerede nævnte WiFi-forbindelse naturligvis også HDMI- og USB-indgange, mens Sharp lover fuld support via deres online kundecenter, som man med tv’et får direkte adgang til.

Skærmen forventes i Europa til oktober, og kommer sandsyneligvis til at koste i omegnen af 30.000 danske kroner, der selvom det umiddelbart lyder som mange penge, faktisk er i den billige ende sammenlignet med sine nærmeste konkurenter.

DK Hostmaster

DK Hostmaster anklaget for at være grådige

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

En række små domæneudbydere i Danmark er utilfredse med DK Hostmaster. De mener, at priserne er alt for høje i forhold til udlandet. Det skriver Computerworld.dk.

En af de utilfredse domæneudbydere er Peter Nilsson fra Zxnet.dk, han mener, at man kan få samme service for en brøkdel i udlandet.

Peter Nilsson til Computerworld skrev:
DK Hostmaster tager 25.000 kroner i depositum, når man starter som registrator og et årligt gebyr på 2.500 kroner. Det er mange penge for en lille udbyder, og i udlandet koster det samme bare en brøkdel.

Han bakkes op af salgsdirektør og medejer Patrick Theander, som var så utilfreds med priserne, at han i sidste ende fandt en billigere udbyder.

Patrick Theander til Computerworld skrev:
Vi valgte DK Hostmaster fra for at blive registrator og fandt i stedet vejen ind gennem en større udbyder, som vi sælger gennem. Prisen per domæne er så til gengæld omkring 10 kroner dyrere, men der kan altså også købes mange domæner for de 31.250 kroner (inkl. moms , red.), som DK Hostmaster tager i depositum for at blive registrator.

De to mænd støttes op af en lang række danske udbydere, som alle mener, at prisen er for høj, og at lavere priser hos DK Hostmaster vil føre til øget konkurrence.

Kritikken preller dog af hos direktøren for DK Hostmaster Lise Fuhr. Hun mener ikke, at det er meget billigere i udlandet.

Lise Fuhr, direktør DK Hostmaster skrev:
Hvis du ser på ICANN, som administrerer blandt andet .com, .org. og .net, så skal du, som udbyder der, betale en ‘application fee’ på 3.500 dollars (19.000 kroner, red.), hvis du vil være akkrediteret registrator. Og dertil et årligt gebyr som “ikke overstiger 4.000 dollars”. Endelig skal man som udbyder hos ICANN stille en forsikringsgaranti, der dækker op til 500.000 dollars (2,8 millioner kroner).

Hvis priserne skal ændres, er det ifølge Lise Fuhr formanden for Dansk Internet Forum, som ejer DK Hostmaster, der skal tage beslutningen.

Flickr - Jacob Bøtter

Windows Phone 7 kan nu snakke dansk

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Så er der godt nyt til Windows Phone-brugere med store fingre.

Med den nyeste opdatering til Windows Phone 7 får danske brugere nu endelig adgang til dansk stavekontrol. Men det er ikke det eneste brugerne får med i den næste version, som har fået navnet 7.5 Mango.

Ifølge Version2 er der i alt 500 nye funktioner med i opdateringen, blandt andet multitasking, Xbox Live, Marketplace og en ny browser baseret på Internet Explorer 9.

Derudover skulle de første egentlige dansksprogede Windows Phone 7 telefoner også være på vej på markedet. For eksempel har LG netop offentliggjort, at deres Optimus 7 bliver relanceret med Mango-opdateringen, dansk sprog og tastatur.

Sony

Sony vil ikke længere betale for din 3D-biograftur

- Via THR.com - , redigeret af Pernicious

Teknologigiganten Sony, der leverer udstyr til fremvisning af 3D-film i mange biografer verden over, vil per 1. maj 2012 ikke længere betale for de 3D-briller, der skal bruges til at se filmene.

Dette står klart, efter at det asiatiske firma har udsendt en meddelelse til alle involverede biografer, hvori firmaet forklarer, at det koster dem mellem 5 og 10 millioner dollars i 3D-briller per populær 3D-film, og at de ikke længere vil have denne udgift.

I det nye system skal biografejere betale for de briller, der er blevet brugt, efter de stopper med at spille filmen på det store lærred. Mange biografer har netop opgraderet deres udstyr til at kunne fremvise 3D, så meddelelsen fra Sony falder sandsynligvis ikke i god jord hos biograferne.

Sony mener dog, at biograferne kan reducere deres udgift drastisk ved blot at genbruge brillerne, men flere eksperter peger på, at det i sidste instans bliver brugerne, der kommer til at betale for Sonys nye strategi.