Produktion af kød til bøffer og kotelletter står for en stor del af udledningen af gasser, der bidrager til den globale opvarmning, ligesom det er årsag til et utal af slagtede dyr. Derfor har en anonym person doneret penge til, at Dr. Mark Post fra Maastrict Universitet i Holland kan forske i at dyrke kød kunstigt.
Post kunne fornyligt oplyse, at han har formået at dyrke kød i sit laboratorium. I første omgang er der tale om et meget lille stykke kød, men han håber på at kunne præsentere en burger med det dyrkede kød sener i år. Lykkedes det, vil prisen være på næsten 2 millioner kroner.
Dr. Mark Post har benyttet sig af stamceller fra muskler, der bliver dyrket for at øge antallet af stamceller. Disse stamceller bliver sidenhen dyrket til muskler, og sammen med lidt fedt, bliver det blandet sammen til en god hakkebøf. Indtil videre har de formået at lave 3 x 1,5 x 0,5 mm store stykker kød. Til en burger skal der bruges 3.000 stykker dyrket kød.
Fremtiden for dette er, at man fra en enkelt ko kan dyrke kød, der svarer til 1 million burgere. Han mener også, at det med denne metode er muligt at lave kød af fra forskellige dyr, som for eksempel pandaer, og at kødet kan modificeres efter ønske. Dr. Mark Post tror på, at der om 10-20 år vil være laboratiedyrket kød i masseproduktion.