mboost-dp1

SXC - Rotorhead

Kød kan nu dyrkes i et laboratorium

- Via Guardian - , redigeret af Pernicious

Produktion af kød til bøffer og kotelletter står for en stor del af udledningen af gasser, der bidrager til den globale opvarmning, ligesom det er årsag til et utal af slagtede dyr. Derfor har en anonym person doneret penge til, at Dr. Mark Post fra Maastrict Universitet i Holland kan forske i at dyrke kød kunstigt.

Post kunne fornyligt oplyse, at han har formået at dyrke kød i sit laboratorium. I første omgang er der tale om et meget lille stykke kød, men han håber på at kunne præsentere en burger med det dyrkede kød sener i år. Lykkedes det, vil prisen være på næsten 2 millioner kroner.

Dr. Mark Post har benyttet sig af stamceller fra muskler, der bliver dyrket for at øge antallet af stamceller. Disse stamceller bliver sidenhen dyrket til muskler, og sammen med lidt fedt, bliver det blandet sammen til en god hakkebøf. Indtil videre har de formået at lave 3 x 1,5 x 0,5 mm store stykker kød. Til en burger skal der bruges 3.000 stykker dyrket kød.

Fremtiden for dette er, at man fra en enkelt ko kan dyrke kød, der svarer til 1 million burgere. Han mener også, at det med denne metode er muligt at lave kød af fra forskellige dyr, som for eksempel pandaer, og at kødet kan modificeres efter ønske. Dr. Mark Post tror på, at der om 10-20 år vil være laboratiedyrket kød i masseproduktion.





Gå til bund
Gravatar #1 - mfriis
11. mar. 2012 17:37
Nogen der ved om han har fundet en løsning på hvordan kødet "mørnes"? Normalt bliver kød til kød fordi det er muskler der bliver brugt. Der var snak en overgang om at man måske kunne stimulere musklen inden den laves til kød. Det var dog stadig på konceptbasis dengang
Gravatar #2 - kblood
11. mar. 2012 17:38
Jeg har lige skrevet om dette i en anden post om de hovedløse kyllinger :) Men ud fra at det var med i serien Eureka og at det måske ville være en måde vi ville kunne gøre det på. Dette må jo være den mest humane måde at lave kød på. Spørgsmålet er så om det er lige så nærende som ægte kød?
Gravatar #3 - Alrekr
11. mar. 2012 17:45
Mmmm... Panda-burger...
Gravatar #4 - madmax911
11. mar. 2012 17:51
#2 haha ja og ham Andre ford fra den kylling artikel må føle sig lidt dum for det her lyder lidt mere som fremtiden end at give kyllinger det hvide snit og proppe slanger i begge ender på dem :D
Gravatar #5 - David Munch
11. mar. 2012 18:00
mfriis (1) skrev:
Nogen der ved om han har fundet en løsning på hvordan kødet "mørnes"? Normalt bliver kød til kød fordi det er muskler der bliver brugt. Der var snak en overgang om at man måske kunne stimulere musklen inden den laves til kød. Det var dog stadig på konceptbasis dengang

Elektrisk stimulering.
Gravatar #6 - nicolai7777
11. mar. 2012 18:11
I fremtiden har vi alle kød i drivhuset! :D
Gravatar #7 - Daniel-Dane
11. mar. 2012 18:15
0 skrev:
[...] men han håber på at kunne præsentere en burger med det dyrkede kød sener i år.


Not sure if typo is intentionally punny.
Gravatar #8 - Alrekr
11. mar. 2012 18:16
Daniel-Dane (7) skrev:
0 skrev:
[...] men han håber på at kunne præsentere en burger med det dyrkede kød sener i år.


Not sure if typo is intentionally punny.


Rettelse er foreslået.
Gravatar #9 - RMJ
11. mar. 2012 18:24
Bliver virkelig fedt når engang det bliver sådan at alt kød kan dyrkes, forhåbeligt sådan der ikke er så mange skadeligvirkninger for naturen, og endnu bedre at de dyr som nu lever kun for at leve, slut med slagtning. Det ville være alt for genialt.

Der skal dog nok som altid blive en masse bøvl med religioner over at det er uren kød ikke skabt af gud og alt det der tosse snak.
Gravatar #10 - praktikant muffe AKA pewbe
11. mar. 2012 18:28
Hvis det bliver en realitet, får vi så en ny version af vegetarer?
Gravatar #11 - Denashi
11. mar. 2012 18:46
Gad vide om det kommer til at smage som det de 'dyrker' i Better Off Ted...
[url=
Gravatar #12 - Daniel-Dane
11. mar. 2012 18:48
#9
Kødet bliver måske også sterilt, fordi det ikke vil rulle rundt i sin egen fæces.

#10
Der vil til gengæld være en del vegetarer, som begynder at spise kød.
Gravatar #13 - SAN
11. mar. 2012 20:12
Snedigt, så kan folkene fra PETA endelig få en ordentlig bøf med god samvittighed.

Man kunne også lave menneskebøffer :-P
Gravatar #14 - julepalme
11. mar. 2012 20:15
SAN (13) skrev:
Snedigt, så kan folkene fra PETA endelig få en ordentlig bøf med god samvittighed.

Man kunne også lave menneskebøffer :-P


sikkert ikke :P da det er dyrket i laboratorier og vi ved jo alle de misbruger forsøgsdyr og peta er imod alle laboratorier.
</sarcasm>
Gravatar #15 - daMan
11. mar. 2012 20:19
"Det er altså bare så nyrigt at spise for meget kød"...
Ærligt talt synes jeg, at for stor kødforbrug hører efterkrigstiden til. Moderne mennesker burde kunne forstå argumenter om CO2-udslip, naturbeskyttelse, dyrevelfærd, hjertekarsygdomme etc. etc. til, at forstå behovet for at spise mindre kød.
Skal der forskes i kødproduktion, forslår jeg, man også forsker i kødsurrogater. Man kan f.eks. allerede i dag få udemærkede produkter lavet af soja, peanuts og nødder.
Kommentaren gælder også artiklen om hjerneløse kyllinger.
Gravatar #16 - Ithaca
11. mar. 2012 20:51
#15 - Man kan ikke tale om erstatninger for kød, når smagen ikke er den samme. Tofu, soja- og nøddeprodukter har endnu ikke tilnærmelsesvis ramt samme konsistens eller smag, hvilket for mig er en dealbreaker.

Vi har så fremskreden en civilisation, at jeg ikke mener, der er noget i vejen med at nyde sit måltid ind imellem.
Gravatar #17 - oliwood
11. mar. 2012 20:57
Kentucky Fried Panda
Gravatar #18 - Futski
11. mar. 2012 21:17
daMan (15) skrev:
"Det er altså bare så nyrigt at spise for meget kød"...
Ærligt talt synes jeg, at for stor kødforbrug hører efterkrigstiden til. Moderne mennesker burde kunne forstå argumenter om CO2-udslip, naturbeskyttelse, dyrevelfærd, hjertekarsygdomme etc. etc. til, at forstå behovet for at spise mindre kød..



Bliver jeg upopulær, hvis jeg påpeger noget så kætterisk, som at CO2 muligvis betyder jack shit for klimaet.
Kig på en gut ved navn Henrik Svensmark, han har lavet noget yderstplausibel forskning, der omhandler skyer, og skyers reflektion af sollys.

Æd alle de køer, grise og kænguruer i har lyst til.
Gravatar #19 - Alrekr
11. mar. 2012 21:22
#18
CO2 betyder ikke meget - men metan, som køer udleder en masse af gennem deres drøvtygning, betyder meget.

Henrik Svensmarks teori er ganske interessant, men jeg tror nu at svaret på klimaforandringerne skal findes et sted midt imellem den gængse "menneskeskabte" teori og "solteorien".
Gravatar #20 - Daniel-Dane
11. mar. 2012 21:23
Klimadiskussionen stopper LIGE HER.
Gravatar #21 - syska
11. mar. 2012 21:26
Nyhed ... hahah.

Dette har været fremme længe ... http://www.dr.dk/Videnskab/Videnskab/2006/06/12162...

"Viden om" på DR havde også et program engang for et par år siden.

Hurra for at folk får lodsedler i posen om præmier hvis dette bliver kvaliteten af nyheder :-)
Gravatar #22 - thimon
11. mar. 2012 21:54
#21 Nu har de jo faktisk produceret kødet. Kilden du peger på, siger at de i 2006 har planer om at lave det. Nu har de faktisk gjort det, og det ser ud til at deres tidsplan.
DR fra 2006 skrev:
Forskningslederen, Dr. Henk Haagsman, spår, at forskerne om seks år vil have et produkt klar.


Det er vel også en nyhed, at de faktisk har formået at gøre noget, de kun har talt om.

Det er vel også en nyhed, når politikere faktisk lover det de holder....
Gravatar #23 - Laziter
11. mar. 2012 22:06
Det kunne jo være ganske interessant for langtids-rumfart.
På den måde ville der i hvert fald være mad på plads, så mangles der bare ilt og vand før de basale behov for overlevelse er på plads.
Gravatar #24 - Zombie Steve Jobs
12. mar. 2012 07:13
#20! Fuck yeah, ikke flere cykler eller registreringsafgift! Nå nej. Det handler jo om noget andet. Kun partiets medlemmer, må anvende motoriseret privattransport, eller sådan noget.

Minder mig om Better Off Ted:
"Tastes like despair"
Gravatar #25 - el_barto
12. mar. 2012 07:45
Arh, man kan da ikke blive mæt af så små stykker kød! Quadruple Bypass Burger, here I come!
http://indiancountrytodaymedianetwork.com/wp-conte...
Gravatar #26 - Jakob Jakobsen
12. mar. 2012 07:51
#25

Bare tag en mega burger hos den sorte gryde. Den er ca. samme størrelse.
Gravatar #27 - Alrekr
12. mar. 2012 07:56
#25
Det ligner noget fra GTA..
Gravatar #28 - nwinther
12. mar. 2012 09:17
Jeg synes de lyder enormt ulækkert. Det er åbenbart også kun "hakkekød" man kan lave. Det sætter nogle begrænsninger ift. det kulinariske og æstetiske.
Gravatar #29 - syggangster
12. mar. 2012 10:19
Typisk ingeniør tidshorisont udtalelse. Man skal altid gange med Pi, så får man nedre teoretiske mulighed, og med mellem 5 og 10 for et realistisk bud
Gravatar #30 - Jakob Jakobsen
12. mar. 2012 10:28
Hmm...

Vil det så ikke betyde at kød bliver en grøntsag?


Så glæder jeg mig lidt mere til mine seks om dagen.
Gravatar #31 - ListiC
12. mar. 2012 11:03
Jeg synes det er så forkert på så mange måder.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login