mboost-dp1

Nvidia

Nvidia bekræfter Tegra 3 og Tegra 4

- Via Hot Hardware - , redigeret af Net_Srak

Nvidias nærmeste konkurrenter, AMD og Intel, har for tiden en stor fordel, idet de begge også producerer CPU’er, en teknologi de smelter sammen med deres GPU’er for at lave billige løsninger til lowend-markedet.

Nvidia har dog rettet blikket mod et andet marked med deres Tegra chip, der er en SoC-løsning (System on a Chip), som anvender en ARM-baseret CPU og deres egen GPU-teknologi. Satsningen har endnu ikke båret frugt, idet kun meget få produkter anvender Nvidias løsning, men det mener den administrerende direktør Jen-Hsun Huang, vil ændre sig.

Ved deres årlige GPU Technology Conference har Huang netop bekræftet, at den næste generation Tegra-chip, Tegra 3, snart er klar, og de er i fuld gang med at udvikle Tegra 4, uden dog at nævne nogen detaljer om dem.

Huang kunne desuden oplyse, at planen for Nvidia er at udgive en ny Tegra-chip hvert år.

newz.dk

nets.dk-ejer hyrer erfaren it-advokat

- Via Computerworld DK - , redigeret af Net_Srak

I sagen mellem Nets (PBS) og Sten Kristian Axelsen om domænenavnet nets.dk, som Nets gerne vil have overdraget via Klagenævnet for Domænenavne, har Sten nu fundet den advokat, som skal repræsentere ham i sagen.

Det drejer sig om advokaten Nis Peter Dall, der har god erfaring med domænesager og som senest var advokat for ejeren af orango.dk, hvor firmaet Orango valgte at droppe deres sag i klagenævnet.

Dall har også repræsenteret tøjfirmaet smartkidz.dk, som blev hevet i klagenævnet af Smartguy, der efterfølgende havde oprettet en butik med navnet smartkids.dk og derfor ville have smartkidz.dk-domænet. Den sag vandt Dall i byretten, og Smartguy blev tilmed beordret til at overdrage deres smartkids.dk-domæne til smartkidz.dk.

Omkostningerne til advokaten skal dækkes af en igangværende indsamling på nets.dk, hvor blandet andet Peter Larsen fra GratisDNS har doneret 10.000 kroner.

Oracle

Oracle klar med ny SPARC processor

- Via Oracle - , redigeret af Net_Srak

Allerede sidste år kunne daværende Sun oplyse, at de var i gang med at udvikle en ny processor med kodenavnet “Rainbow Falls”, der indeholdte 16 kerner. Efter opkøbet af Oracle var der ikke mange, som troede, processoren ville blive til noget, men nu er den netop blevet lanceret.

Processoren har fået navnet SPARC T3 og kommer i udgaver med 4, 8 og 16 kerner. Med 16 fysiske kerner kan processoren håndtere 128 tråde på samme tid ved en taktfrekvens på 1,65 GHz.

Sammen med processoren har Oracle også lanceret nye servere, der kan anvende den. Ikke overraskende har de nye servere fået navnet SPARC T3-series, og der er i første omgang lanceret fire modeller: SPARC T3-1, SPARC T3-2, SPARC T3-4 og SPARC T3-B1, hvor sidstnævnte er en bladeserver.

Den nye processor egner sig især til virtualisering, og Oracle nævner, den er op til 100 % hurtigere end forgængeren. Oracle forventer at kunne sende de første servere til kunder inden for 30 dage.

Apple Inc

Apple topper forbrugertilfredshedsindeks for 7. år i træk

- Via TechSpot - , redigeret af Pernicious

Hvert år foretages en måling af tilfredsheden med forskellige produkter i USA. For syvende år i træk indtager Apple førertrøjen, når det kommer til computere.

Total set for computerbranchen er tilfredsheden steget med 4 point til 78 point ud af 100 mulige, mens Apple er steget med 2 point til 86 point – det højeste nogensinde for firmaet. Andenpladsen deles af hele tre firmaer, der alle har oplevet fremgang op til 77 point, nemlig Dell, Acer og HP.

Grunden til stigningen for producenter af Windows-baserede computere skal ifølge analysen findes i lanceringen af Windows 7, der i stor grad har udskiftet det på mange punkter udskældte Windows Vista, som mange forbrugere ikke var tilfredse med.

Også generel forbrugerelektronik såsom fladskærmsfjernsyn og Blu-ray-afspillere ligger på sit højeste tilfredshedsniveau nogensinde med 85 point i snit. Forklaringen her skal skyldes, at produkterne er blevet så billige, at forbrugerne føler sig tilfredse med den produktværdi de får for de penge, de giver.

Motion Picture Association

MPAA vil vide, om ACTA kan bruges til at blokere for WikiLeaks

- Via Techdirt - , redigeret af Emil

Gruppen Open ACTA Mexico har offentliggjort deres rapport fra et offentligt informeringsmøde omhandlende ACTA-aftalen, som fandt sted i sidste uge ved det mexicanske økonomiministerium.

Til stede ved mødet var der en repræsentant for MPAA, som angiveligt spurgte ind til, om ACTA kan bruges til at blokere for adgangen til, hvad der blev kaldt skadelige sider, hvoraf WikiLeaks blev nævnt som eksempel.

Der spekuleres i, hvorfor MPAA nævner Wikileaks, som ikke har noget med deres branche at gøre. Nogle mener, at Wikileaks bruges som eksempel på en skadelig side, for at folk skal forstå ideen. Derefter vil MPAA – gætter man på – kunne udpege andre sider, som de mener, skader deres branche, f.eks. The Pirate Bay, og få disse blokeret med ACTA.

flickr - PhotoDu.de

Stuxnet-ormen var måske rettet mod iransk atomreaktor

- Via pcworld - , redigeret af Emil

En analyse af Stuxnet-ormen, som blev opdaget tilbage i juli, viser, at dens mål måske har været den iranske atomreaktor kaldet Bushehrreaktoren.

Sikkerhedseksperter har i de seneste uger kigget på, hvordan ormen fungerer i testmiljøer, og de er alle enige om, at ormen er blevet konstrueret med formålet at ødelægge noget stort, og at enheden bag er meget sofistikeret, måske en stat.

Eksperten Ralph Langner udgav i sidste uge en rapport om ormen, som angriber Siemens-systemer. I rapporten argumenterer Langner for, at ormen kan have haft til formål at sabotere Irans Bushehrreaktor, som på nuværende tidspunkt er under konstruktion. Langner er en Siemens-ekspert og opdagede, at Stuxnet ledte efter specifikke Siemens-indstillinger i systemerne, som den inficerede.

Langner opdagede blandt andet, at Stuxnet, efter at have identificeret sit mål, ændrer i et stykke specifik Siemens-kode kaldet Organizational Block 35. Det er en komponent, som overvåger kritiske systemer – systemer hvor den maksimale svartid er på 100 milisekunder. Dermed kunne følgerne af Stuxnet været blevet katastrofale: ”Det eneste jeg kan sige er, at det er noget, som er designet til at sige bang”, udtaler teknologisk sikkerhedsekspert Eric Byres.

Læs også: Orm angriber systematisk kraftværker

Linux

Direct3D 11 understøttes nu naturligt af Linux

- Via Phoronix - , redigeret af Emil

DirectX 11 API’en har nu fået en open source-implementering i Gallium3d, som er platformsuafhængig og udviklet af VMWare. Selvom denne del af koden er i opstartsfasen, bør det gøre det nemmere at portere spil til Linux og gøre brug af Direct3D både med og uden brug af Wine.

Den nye udgivelse kan allerede nu køre nogle teksturdemoer til både DirectX 10 og 11 og fungerer, modsat Wine, ikke ved at omdanne Direct3D-funktioner til OpenGL-funktioner, men understøtter altså naturligt Direct3D, som dermed bliver tilgængelig for alle Linux-drivere.

Luca Barbieri, udvikler på Gallium skrev:
The primary goal is to realize Gallium’s promise of multiple API support, and provide an API that can be easily implemented with just a very thin wrapper over Gallium, instead of the enormous amount of complex code needed for OpenGL. The secondary goal is to run Windows Direct3D 10/11 games on Linux using Wine.

Google

Chrome 8 bliver med Google Instant-implementering

- Via Conceivably Tech - , redigeret af Emil

Selvom 7. udgave af Googles populære browser Chrome ikke engang er færdiggjort endnu, er holdet bag allerede godt i gang med at arbejde på Chrome 8. Hvor Chrome 7 vil fokusere på hardwareacceleration, ser 8’erens fokuspunkt i øjeblikket ud til at være øget integrering med Googles søgemaskine, særligt med det nye Google Instant.

Ved at skrive søgningen i adressefeltet vil brugeren få vist søgeresultaterne med det samme, og et besøg til Googles hjemmeside overflødiggøres dermed.

Funktionen er allerede implementeret i browseren, men skal aktiveres med parameteren “-enable-match-preview”.

Google

Google gør censurønsker offentlige

- Via Google - , redigeret af OnkelDunkel

Google har netop lanceret et nyt værktøj, Transparency Report, som offentligt viser frem, hvilke regeringer i verden, der oftest kontakter Google for enten at få fjernet noget information fra en af Googles services, eller for at få oplysninger om en bestemt bruger hos Google.

F.eks. kan man gå ind og se, at offentlige myndigheder i Tyskland de sidste seks måneder har kontaktet Google omkring brugerinformation hele 668 gange, mens der har været 124 forespørgsler om at få fjernet indhold fra Googles sider, heriblandt 8 retskendelser om fjernelse af indhold på Googles Blogger-tjeneste samt 11 almindelige forespørgsler om at få fjernet indhold. Ud af alle forespørgsler om at få fjernet indhold har Google indvilliget i dette 94,3 % af gangene.

Værktøjet er lavet for at borgere i alle lande verden over bedre kan følge med i, hvor slemme deres regeringer er til at ville pille ved ytringsfriheden. På top 3-listen finder vi her USA, Brasilien og Tyskland.

Danmark er slet ikke med på kortet, hvilket naturligvis er en positiv ting, da det antyder, at den danske regering ikke ønsker at blande sig i, hvad der bliver lagt på nettet eller af hvem.

Google

Android fortsat eneste platform i fremgang

- Via Android And Me - , redigeret af OnkelDunkel

Analysebureauet comScore er endnu en gang kommet med deres kvartalsvise opdatering over, hvordan smartphone-markedet i USA ser ud, denne gang for perioden maj til juli.

Ligesom det forrige kvartal, februar til april, er den eneste platform i procentvis fremgang Android, mens alle andre enten har oplevet nedgang eller har beholdt samme markedsandel som forrige kvartal.

Det betyder naturligvis, at fremgangen for Android er betydelig, og det ville næsten også være synd at sige andet, eftersom platformen har oplevet en fremgang på 41 %, fra 12 % af markedet til 17 %.

Sidste kvartals analyse lagde vægt på at understrege, at den var lavet umiddelbart før iPhone 4 udkom, hvorfor tallene formentlig ville se noget anderledes ud næste kvartal. Således er det dog ikke gået, da Apple faktisk har tabt en større markedandel, 1,3 procentpoint, end ved sidste undersøgelse, 1,0 procentpoint.

Helt konkret er der tale om, at RIM fører med 39,3 %, dernæst Apple med 23,8 %, Android med 17,0 %, Microsoft med 11,8 % og til sidst Palm med 4,9 %. Trods tilbagegangen i markedandelen for alle andre end Android er der dog stadig vækst hos næsten alle smartphone-producenter, da der til stadighed bliver solgt flere og flere smartphones.