mboost-dp1

PBS

PBS sidder selv på hundredevis af danske domæner

- Via Computerworld DK - , redigeret af cycloneb , indsendt af Cloud02

Der har været megen diskussion omkring legitimiteten af PBS’ forsøg på at få overdraget nets.dk fra privatpersonen Sten Kristian Axelsen, og et af argumenterne i diskussionen har bl.a. været, at Sten Kristian Axelsen ikke benytter domænet til noget væsentligt i forhold til, hvad PBS ønsker at bruge det til.

Noget tyder dog på, at PBS ikke har fejet for egen dør; Computerworld har nemlig taget et lille kig i DK Hostmasters database og fundet frem til, at PBS samt datterselskaber sidder på ikke mindre end 100 .dk-domæner.

Flere af dem er relevante i forhold til PBS, men nogle af domænerne er både inaktive og kun perifert tilknyttet PBS’ virksomhedskoncept; herunder finder man domæner som fodboldvm.dk og netbuketten.dk.

PBS siger selv, at firmaet opererer i flere lande, hvorfor flere af domænerne ikke virker logiske i Danmark, men giver mening for brugere i andre lande, ligesom visse domæner har været brugt i forbindelse med forskellige aktiviteter.

Twitter

Twitter ramt af javascript-exploit

- Via Sophos - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Cloud02

Bevæger man sig ind på Twitter.com, så skal man passe på, hvilke links man kommer i nærheden af med sin mus. Via en fejl på siden er det muligt at aktivere et link, blot ved at musemarkøren bevæges hen over linket.

Der er tale om en udnyttelse af en fejl i et javascript på siden, som flere allerede har misbrugt til alle mulige former for ballade. Noget er rimelig harmløst, som at åbne hjemmesider, men andre former for misbrug i form af henvisning til sider med malware er også en mulighed.

Tweets, hvor fejlen er udnyttet, er blevet sendt til mange tusinde brugere, heriblandt flere kendte personer, som har mange tilhængere.

Det anbefales p.t. at benytte et tredjepart-program til at tilgå Twitter, indtil sikkerhedshullet er lukket på hjemmesiden.

sxc - Henkster

HP indgår forlig med Oracle-direktør

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

I sagen om den meget omtalte tidligere administrerende direktør for Hewlett-Packard, nuværende top-direktør hos Oracle, Mark Hurd, er der nu fundet en løsning.

Efter Oracle ansatte Hurd, var HP hurtigt ude og sagsøge ham, idet de mente, han brød den kontrakt, han havde indgået, da han blev opsagt. HP mente ikke, Hurd kunne arbejde for Oracle uden at fortælle dem om forretningshemmeligheder, han havde fået kendskab til i sit arbejde for den kendte computer- og printerproducent.

Oracle var ligeledes hurtigt ude og forsvare deres nyansatte direktør og mente ikke, de to firmaer længere kunne have et samarbejde på grund af søgsmålet.

Nu er stemningen dog blevet væsentlig bedre, idet parterne har indgået et forlig uden om domstolene, angiveligt på baggrund af en henvendelse fra Larry Ellison til en af bestyrelsesmedlemmerne hos HP.

Der er ikke sluppet nogen detaljer ud om, hvad forliget indebærer, men det ser ud til, Hurd har afgivet en del af sine aktier i HP.

Kulturministeriet

Teleselskaber vil ikke lege piratpoliti

- Via Comon - , redigeret af Emil

Kulturministeriet har siden starten af året været i gang med at finde på forslag, der skal mindske mængden af piratkopiering i Danmark. Det har ført til efterhånden syv møder, hvorfra det tidligere er sluppet ud, at man overvejer at lade internetudbyderne sende breve til de kunder, som mistænkes for at bryde ophavsretten.

Det er ifølge Comon ikke noget, man bryder sig om blandt internetudbyderne, der ikke vil lege politi for myndighederne. I stedet foreslår de, at der bliver lavet en uafhængig instans, der kan tage sig af opgaven.

Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien til Comon skrev:
Hvis man skulle vælge at anbefale den såkaldte brevmodel til bekæmpelse af piratkopiering, så er det helt essentielt, at brevudsendelsen er forankret i en selvstændig, uafhængig instans, og at det er under offentlig kontrol.

Det forventes, at Kulturministeriet vil bestemme, hvilke anbefalinger de vil præsentere for politikerne i slutningen af oktober.

Nokia

Nokia udskyder lancering af N8-smartphone

- Via The Register Hardware - , redigeret af Net_Srak

Nokias meget omtalte smartphone N8, som det finske firma håber vil være med til at indhente den vækst, Android-telefoner og iPhones oplever for tiden, bliver nu forsinket mindst en måned.

Den kommende smartphone, der bliver Nokias nye flagskib, skulle have været lanceret i slutningen af denne måned, men nu bliver det først i slutningen af oktober.

Årsagen er ifølge Nokia for at sikre en optimal oplevelse for kunderne, hvilket kunne tyde på en sidste finpudsning af softwaren, som der den seneste tid har været rygter om, indeholdte en del fejl.

Fokus for den nye telefon har især været på kamera og multimedie-delen, hvor N8 er udstyret med et 12 megapixel kamera, ligesom den har HDMI-udgang og kan afspille HD-film (720p). Kameraet kan også optage i 720p og er udstyret med den hidtil største sensor, som er set i en kameratelefon. Som operativsystem vil den anvende Symbian^3.

Terracotta

Cache løser garbage collection-problem

- Via DZone -

Firmaet Terracotta hævder at have løst problemet med dårlig performance på grund af garbage collection i Java.

Terracotta har netop sendt sin BigMemory-teknologi i betatest. Det er en udvidelse til firmaets cacheprodukt, Enterprise Ehcache.

Problemerne med svartider opstår, når Java-programmer anvender store mængder arbejdslager. Så skal Java Virtual Machine indimellem rydde op i lageret og frigive de områder, der ikke længere anvendes. Det kan give uforudsigelige udsving i svartiderne.

Går uden om Javas garbage collection
Ifølge Terracotta løser kombinationen af Enterprise Ehcache og BigMemory problemet ved helt at forbigå Javas indbyggede garbage collection. Data placeres i et cachelager uden for heap’en. Dermed får man forudsigelige svartider.

Firmaet har testet konfigurationer med cachelagre på over 350 GB. Steven Harris fra Terracotta skriver, at den store cache næsten ikke giver negativ indflydelse på ydeevnen.

Med løsningen kan firmaer slipper for fintune garbage collection i Java, skriver Terracotta i en pressemeddelelse.

Linux

Alvorlig sikkerhedsfejl har ramt Linux

- Via Ksplice blog - , redigeret af Net_Srak , indsendt af hmn

I sidste uge blev det opdaget, at 64 bit-udgaven af Linux siden 2008 har været ramt af en fejl i kernen, der gør det muligt for en bruger at skaffe sig root-adgang til computeren/serveren, den er installeret på.

Normalt er der hurtigt sikkerhedsrettelser ude, men det er ifølge firmaet Ksplice, der specialiserer sig i at opdatere Linux-systemer, ikke alle der har en fejlrettelse klar.

Software, der kan udnytte fejlen, findes allerede på nettet, hvorfor Ksplice opfordrer Linux-brugere til at teste, om de er blevet kompromitteret. Til det formål har de stillet et gratis program til rådighed.

Vil man sikre sig mod sårbarheden, har flere distributioner udsendt vejledning om, hvordan man midlertidigt kan undgå fejlen, men de løsninger kan, ifølge Ksplice, også omgås.

Indtil egentlige fejlrettelser er udgivet, tilbyder firmaet derfor, at man gratis kan benytte deres Ksplice Uptrack for at beskytte sig.

Microsoft

Windows-pc’er indgår i HPC-cluster

- Via Technet blog -

I den nye udgave af Microsofts operativsystem til supercomputercluster kan man trække på regnekraften i pc’erne på netværket.

Nyheden indgår i Windows HPC Server 2008 R2, som er tredje version af produktet. Det er beregnet til at opbygge et cluster af computere, der i fællesskab kan løse krævende beregningsopgaver.

Hvis man har pc’er med Windows 7, kan man med funktionen Desktop Compute Cloud (DCC) fx bestemme, at de på et bestemt tidspunkt i løbet af døgnet skal bruges til beregninger, hvis de ellers ikke er i brug.

Hurtigere Excel
Det er nu også muligt at sætte fart på genberegningen af et Excel-regneark. Ifølge Microsoft falder tiden for at beregne et kompliceret ark med 1.700 poster fra 14 timer til under tre minutter.

Også standardværktøjer som Mathematica og MatLab kan køre på HPC-løsningen.

Microsoft har forsøgt at gøre det nemmere at udvikle applikationer, der kører på HPC. Der er således kommet værktøjer til at understøtte multikerneprogrammering i Visual Studio.

Ifølge Microsoft er performance i Windows HPC nu på niveau med et Linux-baseret cluster.

Senere på året kommer en mulighed for at integrere med Microsofts cloudsystem Azure. Dermed kan HPC trække på ressourcer i sit eget cluster, i pc’er på lokalnettet eller i Azure-skyen.

Propad

Billig dansk Android-tablet på vej

- Via Comon - , redigeret af Avenger- , indsendt af Magten

Markedet for tablet-computere forventes snart at eksplodere i antallet af mulige tablet-computere, idet flere og flere hardwareproducenter melder sig på banen med deres bud på en tablet.

Nu kommer der også en tablet-computer fra Danmark fra det forholdsvis ukendte firma Propad, der sælger en 7″ tablet ved navn Apad, baseret på Android 1.5, til blot 1.500 kroner.

Comon har kigget nærmere på firmaet Propad og kan konstatere, at domænet propad.dk ejes af et firma ved navn Sikkerbyg, der drives af Johannes Samuel Dybdal, som har været involveret i en række konkurser med tidligere virksomheder.

Hos Sikkerbyg mener man dog ikke, der er noget unormalt i konkurserne, men at det blot er en af de ting, som kan følge med som iværksætter, når et projekt går i vasken.

Propad forventer at have yderligere en Apad-model klar inden for kort tid, der vil byde på en bedre skærm og hurtigere processor, ligesom den vil anvende Android 2.1, for en pris på 2.000 kroner. Yderligere informationer om Apad kan læses på deres hjemmeside.

Google

Mere gratis software fra Google

- Via TechCrunch - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

I sidste måned var Google ud og købe firmaet Instantiations, der har udviklet en række værktøjer til at udvikle Java/Ajax-kode med. Disse værktøjer, fire styk, har Google nu valgt at give væk gratis.

Der er tale om programmerne GWT Designer, CodePro AnalytiX, WindowBuilder Pro og WindowTester Pro, hvor især førstnævnte har været meget populær blandt udviklere.

GWT Designer er et plugin til udviklingsplatformen Eclipse, der hjælper udviklere til at visualisere, hvordan et program skal se ud. Inden det blev gratis, kostede det, og de andre tre programmer, flere hundrede dollars.

De tre sidste programmer, der er knap så kendte som GWT Designer, omfatter CodePro AnalytiX, der, som navnet antyder, kan analysere kode for kvalitet og sikkerhed. WindowsBuilder Pro anvendes til at designe brugergrænseflader til Swing, SWT, RCP, XWT og GWT UI, hvor WindowsTester Pro bruges til at teste den grafiske brugergrænseflade i SWT og SWT UI.