mboost-dp1

newz Media ApS

Send penge på e-mailen

- Via Gmail Blog - , redigeret af Pernicious

Google har på deres blog annonceret, at det snart vil være muligt at sende penge med sine e-mails. Overførsel af op til $10.000 via e-mail fungerer ved at ”vedhæfte” et beløb, på samme måde som man vedhæfter et billede.

Google bruger Google Wallet, som er tilknyttet ens Google-konto, til at sende penge til andre e-mailbrugere. Man kan også bruge et kreditkort, hvor det dog koster 2,9 % i transaktionsgebyr. Overførsel med kreditkort er dog hurtigere end med Google Wallet.

Hvis Gmail-kontoen bliver hacket og der sendes penge uden Gmail-kontoens ejer, er man fuldt dækket ind af Google.

Tjenesten er i første omgang kun tilgængeligt i USA, hvor den de næste par måneder vil være tilgængelig til alle Gmailbrugere over 18 år. Du kan se en video herunder, som forklarer mere om tjenesten.

Politiken

Politikens betalingsmur er nem at omgå

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Politiken.dk har lanceret en betalingsmur for at få adgang til deres artikler. Dog er betalingsmuren indrettet således, at de 25 første artikler per måned er gratis. Prisen for et abonnement er 44 kroner om måneden for ubegrænset adgang til politiken.dk

Nu viser det sig, at den tekniske løsning, som politiken.dk har valgt, nemt kan omgås. Blandt andet har Anders Tolborg lavet et script, som kan omgå betalingsmuren, da betalingsmuren er en frontend-løsning baseret på Javascript. Det skriver Version2.

Anders Tolborg til Version2 skrev:
Da jeg kan se, at betalingsmuren åbner sig, inspecter jeg indholdet i browseren i Chrome, hvorefter jeg kan se, at der er to HTML-elementer, der blokerer for indholdet. Derfor skriver jeg noget simpel JavaScript i Chrome-konsollen, der går ind og skjuler de to elementer. Herefter konstaterer jeg, at jeg ikke kan scrolle på siden, men det var også en simpel kommando, der skulle til, for at kunne det.

Tolborg fortæller desuden, at han var overrasket over, at det var let at omgå betalingsmuren. Desuden kan betalingsmuren også omgås ved at bruge inkognito-funktionen i browseren.

Lars Grarup fra politiken.dk, som står for betalingsmuren, udtaler, at han er klar over, at den nemt kan omgås. Dette var han også klar over, da de valgte samme løsning, som den New York Times har brugt.

Ikke overraskende mener Lars Grarup, at folk bør betale i stedet for at omgå betalingsmuren, idet han mener, at abonnementsprisen er så lav, at det er attraktivt at vælge betalingsløsningen i stedet for at snyde.

I fremtiden vil Lars Grarup overveje omkostninger til at lukke huller imod den forventede indtjening. Desuden vil politiken.dk i første omgang se på, hvordan trafikken påvirkes af betalingsløsningen.

Flickr - Jim Epler

Digital post vinder langsomt indpas

- Via EPN.dk - , redigeret af Pernicious

Digitaliseringsstyrelsen har offentliggjort en statistik, som viser tilslutningen til den digitale postordning og NemSMS. Det skriver EPN.

Statistikken viser, at kun 23,9 % af borgerne er tilmeldt en digital postkasse. Af disse er det især aldersgruppen 35-44 år, som er repræsenteret, hvor 32 % er tilmeldt. Til sammenligning er det kun 14,6 % af de 15-24 årige, der er tilmeldt. Desuden viser statistikken, at det især er børnefamilier, som benytter sig af den digitale postordning, idet 48,7 % af børnefamilierne er tilmeldt.

Digital post er en ordning, som alle virksomheder skal være tilmeldt inden årets udgang og det samme for borgere inden udgangen af 2014, mens NemSMS er en ordning, hvor myndigheder kan sende SMS’er til borgerne.

Det skønnes at det offentlige kan spare 6 kroner per masseforsendelse og 20 kr. per enkeltforsendelse. Både digital post og NemSMS er en vigtig del af digitaliseringsstrategien.

Tumblr

Yahoo køber Tumblr

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Net_Srak

Yahoo har købt Tumblr for $1.1 milliarder. David Karp, som er den nuværende direktør hos Tumblr, vil stadigvæk være direktør efter opkøbet. Med opkøbet vil Tumblr komme til at operere som en selvstændig enhed under Yahoo.

Tumblr er en bloggingplatform, som siden 2007 har fokuseret på et simpelt design, som gør det nemt for brugere at poste blogs og billeder. Desuden er det også muligt at følge andre blogs på Tumblr. Tumblr vil således være en del af de tjenester som Yahoo tilbyder i form af eksempelvis billeddelingstjenesten Flickr og mail. Med Tumblr vil Yahoo også have en bloggingtjeneste.

Ifølge Comscore havde Tumblr 117 millioner unikke brugere, som er en fordobling fra året før. Desuden har Tumblr også 108 millioner blogs og 175 medarbejdere. Marissa Meyer mener, at Tumblr vil bidrage positivt til Yahoo i form af flere unge mobile brugere.

Siden Tumblr indsatte reklamer, omsatte Tumblr for $13 millioner sidste år. John Saroff mener at Tumblr ville kunne genere $108 millioner i reklameindtægter om året. Han sammenligner Tumblr med Youtube, hvor ejeren af Youtube-videoen skal give tilladelse til at vise reklamer. På samme måde mener han, at Tumblr også skal give tilladelse før der kan vises reklamer på de forskellige blogs.

Microsoft Corporation

Google kræver Youtube-app fjernet fra Windows Phone

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

Microsoft opdaterede deres Youtube-app til deres Windows Phone, hvor opdateringen blandt andet inkluderede understøttelse for Youtube-konti.

Google mener dog ikke, at opdateringen af Youtube-app’en på Windows Phone følger retningslinjerne for brugen af Youtube-API’en og kræver derfor at Microsoft fjerner Youtube-app’en fra Windows Phone.

Microsoft har i deres opdaterede Youtube-app indbygget funktionalitet, som specifikt blokerer for reklamer og som derfor ifølge Google er i strid med retningslinjerne. Dette indvirker også på indtjeningen til Google og andre firmaer.

Googles brev til Microsoft skrev:
Unfortunately, by blocking advertising and allowing downloads of videos, your application cuts off a valuable ongoing revenue source for creators, and causes harm to the thriving content ecosystem on YouTube.

Brevet fra Google til Microsoft er blot den seneste strid, hvor Google fornyligt droppede understøttelse af Exchange ActiveSync for deres Gmail. Ligeledes har Microsoft klaget til EU om at Google nægter adgang til Youtube-metadata fra Windows Phones.

Microsoft har nu svaret, at de gerne vil indbygge reklamer i deres Youtube, men mangler de nødvendige API’er fra Google.

Flickr - bongo vongo

CPR.dk: Truslen fra Weedhead Hackers er ikke alvorlig

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Det blev fornyligt kendt, at hackergruppen Weedhead Hackers angiveligt havde fået adgang til oplysninger i CPR-registret.

Læs mere her: Hackergrupper kan få adgang til bankdata

CPR-kontoret udtaler med Carsten Grage, at de ikke har taget foranstaltninger på grundlag af videoen fra Weedhead Hackers. Han fortæller, at CPR-kontoret løbende opgraderer sikkerheden til det niveau, som er passende for en hjemmeside med offentlige tilgængelige informationer. Det skriver Version2.

Peter Kruse fra CSIS mener dog, at det er en forkert tilgang, da loggen i det mindste bør tjekkes for interessante besøg. Han mener, at en skanning vil afsløre om hackerne har fundet et sikkerhedshul i et applikationslag på CPR.dk. Desuden bør et sikkerhedshul altid tjekkes, da det måske ikke giver adgang til selve CPR-databasen, stadigvæk vil kunne udnyttes til at inficere besøgendes computere.

Med hensyn til truslen fra Weedhead Hackers, kan Peter Kruse ikke give et kvalificeret bud om at der er hold i indholdet af videoen. Dog påpeger han, at der tidligere har været et hul på CPR.dk, hvor det har været muligt at hive oplysninger ud.

Peter Kruse, CSIS skrev:
Hvis sårbarheden på hjemmesiden er potent nok til at kunne udnyttes, kunne der være nogle, der lagde ondsindet kode ind på siden, som rammer de besøgende. Det er altså ikke nok at tænke på, om man har kritiske data, der kan hentes ud af databaser, man skal også tænke på at beskytte sine brugere.

NEC Corporation

Smartphone med vandkøling

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

Det japanske firma, NEC, har annonceret en smartphone, Medias X 06E, der køler CPU’en med vand.

Medias X 06E er udstyret med en 1.7 GHz quadro-core Snapdragon 600 med en 4.7” 720p OLED-skærm og et 13 megapixel kamera.

Snapdragon-processoren køles ved hjælp af små vandkanaler, hvor varmen ledes væk til et grafit-ark, der gør smartphonen mindre varm end andre smartphones. NEC mener, at det så vil være muligt at holde smartphonen kørende ved fuld kraft i længere tid.

Medias X 06E forventes at lande på det japanske marked i juni.

Flickr - Jacob Bøtter

Fire ud af ti danske computere usikre

- Via Jyllands-Posten - , redigeret af Net_Srak

Undersøgelse fra det danske sikkerhedsfirma CSIS viser, at computere i danske hjem er så usikre, at fire ud ti danske computere vil blive inficeret med malware når de surfer ind på en inficeret hjemmeside. Det skriver JP.

Peter Kruse fra CSIS oplyser, at det især skyldes den manglende skepsis overfor emails samt manglende opdateringer af programmer.

Peter Kruse, CSIS skrev:
Vi danskere gør det for nemt for de it-kriminelle. Vi er ikke skeptiske nok. Og i og med vi ikke er gode nok til at holde vores programmer opdaterede med de nyeste versioner, har de it-kriminelle let spil.

CSIS skriver også, at op til 85 % af angreb på danskernes computere sker på grundlag af ikke-opdateret programmer. Dette skal også ses i lyset af hackerne ofte går efter ældre versioner af software som for eksempel Java JRE, Adobe Reader og Adobe Flash.

Peter Kruse anbefaler derfor at fjerne de programmer, som ikke bruges og opdatere de programmer som bruges. Dermed kan risikoen for angreb mindskes, hvis der ved et uheld trykkes på mistænkelige links i emails.

cnet

Zenbook bliver tyndere og opgraderes med Gorilla Glass 3

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Den tre årtier gamle computermesse Computex, har længe været et større teknologisk samlingspunkt i Asien. ASUS har netop oplyst, at de vil vise deres nyeste bærbar frem i Taipei, hvilket er en opdatering af deres Zenbook serie.

Zenbook Infinity er den nyeste ultrabook fra ASUS, og er 14 procent tyndere end tidligere, med en tykkelse på 15,5mm. Skærmen er beskyttet af Corning Gorilla Glass 3, som er sat direkte i låget, men også placeret rundt om tastaturet. Denne type glas ses normalt til mobile enheder, som har brug for at være langt mere modstandsdygtige, men ASUS har nu også besluttet at gøre brug af det meget hårdføre type glas. Både ASUS og Corning garanterer at glasset vil være tre gange så svær at ridse som de tidligere udgaver af glasset.

ASUS har dog valgt ikke at offentliggøre specifikationerne for den nye maskine, men mange spår dog en next-gen CPU fra Intel, baseret på Haswell arkitekturen, eller en next-gen AMD CPU. Andet muligt hardware kan være en ny skærm som skal slå Retina-displayet i kvalitet og opløsning. Således har er deres nyeste notebooks lanceret med en opløsning på 2880 x 1620, dog det er uvist om samme type skærm vil kunne komme i den mindre ultrabook størrelse, som nok vil blive 13,3 tommer.

ASUS forventer den nye ultrabook i handlen tredje kvartal af 2013.

Flickr - Life in Nanning

Energi skal opbevares på havbunden

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak

I blandt andet Norge har man længe benyttet sig af pumpekraftværker, hvor vand pumpes fra et lavtliggende reservoir, op af en bjergside, hvorefter det løber ned igen gennem turbiner, når man vil genvinde energien, der blev brugt på at pumpe vandet op.

Nu har den tyske virksomhed Subhydro netop patenteret et nyt system, meget lig de norske værker, som i stedet skal opbevare el på bunden af havet. Problemet i dag er typisk hvordan man skal lagre den producerede elektricitet, hvilket Subhydro vil gøre ved hjælp af trykket på havbunden, hvilket også skal generere elektriciteten. Det skriver Ingeniøren.

Et reservoir skal ligge på havbunden, og i stedet for at have vand løbende ned igennem turbine, vil trykforskellen under vand gøre, at vandmasser kan strømme ind og ud gennem reservoiret, og derved drive en turbine. Grundlæggeren Rainer Schramm sammenligner, i en udtalelse til forskning.no, processen som en ubåd, der åbner og lukker for en låge under vand. Designet skulle efter signende være den første velfungerende metode til at benytte sig af trykforskellen i vand.

På terræn cirka 400-800 meter under havoverfladen, vil beholdere være forbundet med luften ved hjælp af et ventilationsrør, hvor luft pumpes ind og ud af de tætte beholdere. Når der således åbnes for slusen, vil vandet strømme ind med stor kraft, og drive en turbine, som trækker en generator, og kan sende strøm ind til land. Ifølge Schramm vil værket have en virkningsgrad på cirka 80%, afhængigt af hvor dybt beholderne placeres.

Systemet skulle ligeledes være skalerbart, ved at bygge flere beholdere, således at energilageret kan øges. Indholdet af energi i systemet kan således tilpasses det anlæg man vil benytte, i modsætning til de normale pumpestationer som er afhængig af størrelsen på bjergsøen som bruges.

Den tyske opfinder har valgt at starte projektet i Norge da de har erfaring i offshore-konstruktioner på dybt vand, mens de har de rigtige forhold at teste teknologien i. Problemet er nu at udvikle en beton til beholderne, som er stærk nok til at kunne holde imod de store tryk som opstår på havets bund. Dette er en proces de arbejder på hos norske SINTEF, hvor forskere prøver at udvikle en beton som både er stærk, men samtidig billig nok til at det kan betale sig. Således kan Subhydro mindske vægtykkelsen med 75% ved at få en beton, som er mindst 5 gange så modstandsdygtig.