Washington Post beretter tirsdag, om endnu et kapitel i cyber-krigen mellem USA og Kina. Amerikanske topembedsmænd og virksomheder i landets militærindustri fastslår, at hackere i Kina er brudt ind i amerikanske netværk, som indeholder informationer over mange avancerede amerikanske våbensystemer.
Ifølge en fortrolig rapport, udarbejdet til Pentagon, er der tale om en bred kinesisk spionagekampagne mod amerikanske virksomheder og forskellige regeringsorganer.
I rapporten siger rådgivningsudvalget Defense Science Board, at de kinesiske hackere blandt andet har haft adgang til tegninger over store våbensystemer med stor betydning for det amerikanske missilforsvar, kampfly og krigsskibe, her iblandt, systemerne; Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), F-35, V-22, Hawklink og teknologierne; Directed Energy og Rail Gun.
Rapporten beskylder ikke direkte kineserne for at stjæle tegningerne, men konklusionerne underbygger stadigt mere klare advarsler fra USA til Kina.
Kina kalder selvfølgelig de amerikanske beskyldninger for grundløse, men i den nye amerikanske trusselsvurdering står cyberangreb og cyber-spionage nu højere på listen over trusler mod USA end terrorisme.
Hvis rapporten er korrekt, så indebærer det, at det amerikanske militær kan være svækket i en eventuel konflikt, hvor Kina vil kunne drage nytte af deres nu indgående kendskab til de kompromitterede systemer.
Det Hvide Hus siger tirsdag i en erklæring, at præsident Barack Obama vil drøfte cyber-sikkerhed med Kinas præsident Xi Jinping, når de to ledere mødes i Californien i næste uge.
– Nogle af de mange hackerangreb mod amerikanske virksomheder og infrastruktur, der udføres i Kina, støttes af staten, sagde Obama for nylig.
Flere sikkerhedsfirmaer hævder Kinas militær har adskillige hundrede specialtrænede dataspecialister, der deltager i aktiviterne.