mboost-dp1

Netflix

Kun 16 % af de 808 mest populære film tilgængelig på Netflix

- Via TorrentFreak - , redigeret af Pernicious , indsendt af Montago.NET

KPMG har netop frigivet en undersøgelse, der ser på tilgængeligheden af film via diverse online-medier i USA. Motion Picture Association of America (MPAA) er ret glade for undersøgelsen, da den viser, at 94 % af alle film er tilgængelig via 34 onlinetjenester.

Dette giver dog et lidt misvisende billede, da Netflix kun har 16 % af de 808 mest populære film. Eftersom de færreste ønsker at have ret mange onlinetjenester til at dække sit filmbehov, er det stadig svært for forbrugerne at få nem adgang til alle film på markedet uden en voldsom investering.

Dette er et område hvor filmbranchen stadig halter bagefter musikbranchen, der i store træk har forstået, at der skal være adgang til det meste musik uanset hvilken tjeneste man bruger.

KPMG-undersøgelsen viser også, at 100 % af alle film frigivet i 2012 kan findes via onlinetjenester, mens det kun gælder for 77 % af 2013 filmene. Der er ikke tal med fra 2014, men det må formodes at tallet her er langt lavere. Eftersom de mest piratkopierede film er nye udgivelser, er tilgængeligheden af disse via lovlige alternativer et specielt stort problem.

Flickr - bongo vongo

Google og Apple øger sikkerheden for mobile enheder

- Via BBC.com - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Både Google og Apple har tilbudt krypteringsmuligheder for mobile enheder i et stykke tid, men det er noget brugeren selv skulle aktivere.

I forbindelse med lanceringen af iOS 8 har Apple meddelt, at man fremover vil kryptere alle iOS enheder som standard. Det samme har Google meddelt vil ske, når Android L inden for kort tid bliver frigivet.

Målet er at beskytte brugerne imod, at andre nemt kan tilgå deres data, hvilket bl.a. er målrettet myndighederne, specielt i USA. Ved at data er krypteret og kun kan tilgås ved at kende brugerens nøgle, kan Apple og Google ikke længere overlevere brugbar data til myndighederne, fra de krypterede enheder.

Selvom kryptering bliver standard på ens mobile enhed fra og med iOS 8 og Android L, skal man dog stadig tænke sig om hvor ens data placeres, da data synkroniseret til skyen, stadig kan være tilgængelig for myndighederne, alt efter hvor de fysisk ender op med at være lagret.

Nvidia

Nvidia afviser månelandingskonspirations-teori med sit nye grafikkort

- Via engadget - , indsendt af Ulver

I forbindelse med lanceringen af sine nye Maxwell-baserede grafikkort GeForce GTX 980 og Geforce GTX 970, har Nvidia kastet sig over en vedholdende konspirationsteori, månelandingen, for at fremme kendskabet til en ny teknologi, Maxwell-GPU’en egner sig særligt godt til.

Det drejer sig om teknologien Voxel Global Illumination (VXGI), der gør det muligt at simulere lys, som bliver kastet tilbage fra overflader. Med denne teknik i hånden, har de valgt at påvise, at de til tider meget omdiskuterede billeder fra den første månelanding er ægte.

Kritikere har påpeget, at billederne ikke kan være taget på Månen, fordi der må være blevet brugt flere lyskilder, idet Solen som eneste lyskilde ikke vil kunne give de billeder som blev taget. Konklusionen er derfor, at billederne må være blevet taget i et studie.

Med VXGI kan Nvidia i realtime i Unreal Engine 4 vise, at månens overflade samt rumdragten fra Neil Armstrong er nok til at skabe så meget indirekte lys, at billederne er ægte.

Du kan se hvordan Nvidia har genskabt månelandingen og hvor mange detaljer de har efterlignet for at nå deres konklusion i videoen herunder.

JOLED

Japansk OLED-satsning begynder at bære frugt

- Via DigiTimes - , redigeret af Pernicious

Markedet for OLED-paneler til brug i skærme domineres primært af to spillere i dag, sydkoreanske Samsung og LG.

Dette ønsker man at gøre noget ved i Japan, hvorfor flere japanske firmaer og organisationer gik sammen om JOLED samarbejdet tidligere på året, der skal fremme udviklingen og produktionen af OLED i Japan.

JOLED er et nyt firma stiftet af Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), Japan Display (JDI), Sony, og Panasonic. Det er specielt Sonys og Panasonics arbejde inden for OLED, der vil blive trukket på.

Ifølge flere kilder vil JOLED være klar til at teste 10, 12 og 13,3 tommer paneler i 2016, med en forventet masseproduktion i 2018. JOLED står overfor de samme problemstillinger som Samsung og LG har omkring levetiden og produktionsomkostningerne af OLED-panelerne, noget LG langt hen af vejen har løst, ved at bruge Kodaks hvid-OLED teknologi, de købte rettighederne til i 2009, da LG overtog Kodaks OLED-forretning.

Apple rygtes til, at være den første store aftager af OLED-paneler fra JOLED. Mange analytikere tror ikke Apple vil skifte væk fra LCD, men flere og flere, blandt andet Nikkei mener, at Apple vil blive en stor aftager af OLED-paneler.

Oculus Rift

Oculus fremviser ny prototype VR-brille

- Via The Verge - , redigeret af Net_Srak

Oculus Rift afholdte i denne weekend sin udviklerkonference Oculus Connect, som blev afholdt i Hollywood. I den forbindelse havde de flere nyheder hvoraf den største var fremvisningen af en ny prototype af deres VR-brille.

Den ny VR-brille har fået navnet Crescent Bay, og er en videreudvikling af Developer Kit 2-modellen Crystal Cove, der blev introduceret tidligere på året til CES 2014-messen.

Der er ikke oplyst nogen specifikationer på Crescent Bay, men de som har prøvet den fortæller, at den er blevet forbedret på alle punkter. En journalist som også har prøvet Samsungs Gear VR påpeger, at opløsningen er endnu bedre end de 2560×1440 pixels som Note 4 kan levere. Oculus selv siger, at springet fra DK2 til denne version, er på niveau med springet fra DK1 til DK2.

Af nyheder finder man nu et integreret sæt hovedtelefoner, der sørger for at levere det rigtige lydbillede til det som vises i brillen. Derudover er detekteringen af hovedets placering, som blev introduceret med DK2, blevet forbedret, så det nu er muligt at registrere en fuld 360 graders bevægelse.

En anden vigtig parameter er vægten, som det også er lykkedes at mindske.

Hvornår denne model vil blive tilgængelig for udviklerne, og om det er den sidste inden en egentlig kommerciel version, har Oculus ikke oplyst noget om.

John Carmack’s keynote fra Oculus Connect 2014 kan ses herunder.

Nvidia

Nvidia lancerer flere Maxwell-grafikkort

- Via Hot Hardware - , redigeret af Pernicious

Tilbage i februar i år, lancerede Nvidia de første grafikkort baseret på Maxwell-arkitekturen, der afløser Kepler. Dengang var der tale om grafikkort til mellemklassen i form af GeForce GTX 750 og 750i.

Nu er storebrødrene så blevet lanceret i form af GeForce GTX 980 og 970. Disse bruger begge den nye GM204 GPU og har 4 GB DDR5 256 bit hukommelse. Hvor 980’eren har alle 2048 kerner (16 Streaming Multiprocessors) og 128 teksturenheder aktiverede, må 970’eren nøjes med 1664 kerner (13 Streaming Multiprocessors) og 104 teksturenheder samt en lidt lavere klokfrekvens.

Der hvor de nye grafikkort adskiller sig mest i forhold til sine forgængere er på energiforbruget. GeForce GTX 980 og 970 har en TDP på henholdsvis 165 W og 145 W. Dette er betydeligt mindre end de tidligere modeller, endda ved den samme fabrikationsproces på 28 nm. Nvidia snakker selv om en fordobling i ydelsen i forhold til energiforbruget.

GeForce GTX 980 sætter sig på tronen som det hurtigste enkelt GPU grafikkort og har en pris på omkring 4.500 kroner. Den lidt langsommere GeForce GTX 970 koster omkring 2.900 kroner. Begge grafikkort kan købes nu.

MIT

Næste generations rumdragt sidder helt tæt til kroppen

- Via UPI -

Hos Massachusetts Institute of Technology (MIT), har man fremvist den nyeste version af deres BioSuit, der er tænkt som erstatning, for de nuværende rumdragter, brugt af astronauter.

MIT’s BioSuit slutter helt tæt til kroppen og fungerer nærmest som et ekstra lag hud. Det vil give astronauter langt større fleksibilitet i deres bevægelser, sammenlignet med de nuværende rumdragter, der mere er en gasfyldt ballon.

For at håndtere vakuumet i rummet, tilfører BioSuit et konstant tryk ved at bruge elastiske materialer, men det er ikke nok. For overhovedet at kunne komme i dragten, bruger man en aktiv komponent, i form af et materiale, der ændrer form ved temperaturpåvirkning.

Forskernes valg faldt på et materiale lavet af nikkel og titanium og de arbejder nu på, at lave en låsemekanisme, så materialet holder sin form når det ikke udsættes for varmepåvirkning, hvilket ville være meget ubehageligt for brugeren af dragten.

Dragten ville også kunne bruges af eksempelvis militæret, hvor trykpåvirkningen kan presse på kroppen omkring et sår, så soldaten ikke forbløder.

Netflix

Telebranchen kan blive tvunget til at støtte dansk film

- Via Politiken - , indsendt af thimon

Filmindustrien i Danmark har det ifølge sine salgstal det hårdt, da de oplever et stadigt faldende salg af sine film på fysiske medier. Generelt ser mange de danske film, men oftere og oftere online via diverse filmtjenester og her er avancen ikke sammenlignelig med dvd-salget.

Ifølge den danske filmbranche mangler de 60 millioner kroner som følge af manglende salg af dvd’er, og derfor mener de, at disse penge skal ind fra andre kilder. Her peger de på internetudbyderne, hvilket vakte en del debat om hvorvidt det var det retfærdigt eller ej. Det skriver Politiken.

I den forbindelse har filmbranchen sendt et åbent brev til politikerne på Christiansborg, og her er flere partier lydhøre over for idéen. Hos Enhedslisten er de klart til at gå så langt som at pålægge en egentlig afgift, imens de hos Socialdemokraterne, De Radikale og Dansk Folkeparti vil have parterne til selv at finde en løsning.

Filmbranchen og Telebranchen har været i forhandlinger gennem længere tid, men står meget langt fra hinanden. Hos Telebranchen mener de ikke, at de skal betale til filmbranchen, tværtimod oplyser de, at de bruger mange penge på at forbedre internetforbindelserne i Danmark til at kunne håndtere det stigende brug af streamingtjenester, hvilket filmbranchen ikke betaler noget for.

I branchefællesskabet ITEK DI (for virksomheder inden for it, tele, elektronik og kommunikation i Dansk Industri) siger direktør Adam Lebech, at filmbranchen må tilpasse sig den digitale tidsalder.

Adam Lebech, Direktør i DI ITEKI skrev:
Det er ikke os, der skal holde filmbranchen i live. Skulle vi så også betale en skat til videoforretningerne, fordi deres forretning ikke fungerer i en digital tidsalder, eller til alle andre, der ikke formår at omstille deres forretning og finde nye indtjeningsmuligheder på nettet.

NASA

NASA vælger producent af LEO-rumkapsel

- Via NASA Blog - , redigeret af Pernicious

Det er ikke langt tid siden, at NASA kunne oplyse om færdiggørelsen af deres bemandede Orion-rumkapsel, der skal bruges til missioner i hvad der betegnes som det dybe rum.

NASA har dog også brug for at kunne transportere mennesker i Low Earth Orbit (LEO) missioner, hvilket typisk vil betyde transport til den internationale rumstation (ISS). Til dette formål, vil NASA bruge private firmaer, hvor valget stod mellem Boeing’s CST-100, SpaceX’s Dragon V2 og Sierra Nevada’s rumfærge lignende Dream Chaser.

Valget er netop blevet afgjort og det endte med at blive to selskaber der fik opgaven. Boeing får den største del af kagen, med en kontrakt på 4,2 milliarder dollars, mens Space Exploration Technologies (SpaceX) får en kontrakt på 2,6 milliarder dollars. Sierra Nevada er dermed helt ude af løbet.

De nye bemandede rumkapsler, skal efter planerne være klar til brug i 2017.

Lockheed Martin

Lockheed Martin tester laservåben på fly

- Via Lockheed Martin - , redigeret af Net_Srak

Laservåben er ved at finde vej som prototyper flere steder i det amerikanske militær, og nu melder Lockheed Martin, at de med succes har testet et nyt system, der skal kunne forsvare fly.

Systemet har fået navnet Aero-adaptive Aero-optic Beam Control (ABC) og består af en højenergi-laser monteret på et tårn, som kan dække 360 grader af flyet. Det vil kunne bruges til at skyde indkomne missiler ned eller uskadeliggøre fjendtlige fly.

Det er DARPA som står bag finansieringen af projektet, der er udviklet af Lockheed Martin i samarbejde med Air Force Research Laboratory (AFRL) og University of Notre Dame.

Systemet testes fortsat, således skal det gennem det næste års tid testes i stadigt mere komplekse situationer.