mboost-dp1

Epic Games

Epic Games frigiver detaljer om Unreal Engine 4.5

- Via Unreal Engine - , redigeret af Net_Srak

Det er efterhånden længe siden, at Epic Games for første gang fremviste Unreal Engine 4 og hvad den kan præstere. Endnu er der ikke mange spil ude som anvender spilmotoren, men det afholder naturligvis ikke Epic Games i fortsat at udvikle på den. Således er de snart klar med version 4.5.

På deres Unreal Engine-hjemmeside har de offentliggjort et preview, af hvad der vil komme i den nye version, hvilket byder på en lang række forbedringer og nyheder.

Blandt de større nyheder finder man en ny måde at danne dynamiske skygger ved hjælp af raytracing, en metode kaldet “Ray Traced Distance Field Soft Shadows”, der giver bløde overgange på lange skygger.

Der er også en ny metode til at lave Subsurface Scattering, som gør det muligt at danne realistisk udseende hud, ved at lade lyset spredes i huden. Metoden kan også anvendes til andre semitransparente materialer som for eksempel stearin i et stearinlys.

Følg linket til kilden for at læse mere om alle de andre forbedringer og nyheder.

Samsung

Samsung bygger chip-fabrik til 88 milliarder kroner

- Via Bloomberg - , redigeret af Net_Srak

Samsung er verdens største producent af smartphones, men i et marked hvor det bliver hårdt presset af konkurrenterne. For at sikre sin plads i fremtiden har Samsung netop offentliggjort, at de vil bygge en ny kæmpefrabrik i Sydkorea til fremstilling af chips.

Budgettet på den nye fabrik lyder på svimlende 88 milliarder kroner, hvilket skal sikre en topmoderne fabrik, som skal stå klar i 2017. Byggeriet af fabrikken forventes at gå i gang i første halvdel af næste år.

Der er ikke kommet mange detaljer ud om byggeriet, blot at fabrikken vil blive placeret i samme industripark som Samsungs eksisterende fabrikker, i Godeok Industrial Complex i byen Pyeongtaek i Gyeonggi-provinsen, der befinder sig cirka 80 kilomenter syd for Seoul.

Microsoft

Microsoft Research RoomAlive – Tættere på Star Trek’s Holodeck

- Via Fast Co. Design - , redigeret af Pernicious , indsendt af bbb2020

Til CES 2013 fremviste Microsoft deres Illumiroom-teknologi, hvor de via Kinect og en projektor kunne inddrage en del at det lokale, hvor ens tv stod, ved at udvide indholdet til også at inddrage væggen bag tv’et.

Denne teknologi har Microsoft Research udviklet videre på til noget de kalder Room Alive, hvor et helt lokale nu kan inddrages som interaktivt rum.

RoomAlive fungerer ved at sætte en række knudepunkter op i loftet, minimum tre, hvor hvert knudepunkt er en kinect-sensor, en projektor og en computer. Med nok knudepunkter kan et helt lokale blive interaktivt. Sætter man flere knudepunkter op, vil de automatisk registrere sig med hinanden og på den måde kan et helt hus gøres interaktivt.

Via kinectsensorerne ved RoomAlive hvordan et givent lokale er indrettet og hvor man opholder sig i lokalet. Ud fra disse oplysninger er det muligt at projicere billeder, der giver en illusion af objekter, der svæver i lokalet i 3D eller er placeret korrekt i forhold til indretningen.

Objekterne kan være interaktive, hvorfor RoomAlive er meget velegnet til spil. Skudsår kan eksempelvis simuleres ved, at disse projiceres på en person og følger denne selvom man bevæger sig rundt i lokalet, ligesom det kan efterlade et spor af blod efter sig.

Teknologien dukker formentlig ikke op i en konsumversion lige foreløbig, da den endnu kun eksisterer som prototype og koster op til 800 dollars per knudepunkt. Microsoft vil dog fortsætte med at udvikle teknologien og mener det er det tætteste man pt. kan komme på Star Treks Holodeck.

En videodemonstration af RoomAlive kan ses herunder.

Microsoft

Rygte: Windows 10 navnet skyldes bagudkompatibilitet

- Via DailyTech - , redigeret af Pernicious , indsendt af Ulver

De fleste blev overrasket over, at den næste Windows version fik navnet Windows 10 og ikke Windows 9. Microsofts egen forklaring er, at Windows 10 repræsenterer så stort et spring for deres operativsystem, at det var passende at springe et versionsnummer over.

Flere og flere programmører mener at have en anden forklaring, de tror nemlig, at navngivningen skyldes bagudkompatibilitet med gamle programmer. Mange programmer laver et versionstjek af hvilken Windows de afvikles på og det er her det går galt.

Mange programmører var lidt for dovne med deres versionstjek, når de skulle tjekke for Windows 95 og Windows 98. I stedet for at tjekke for disse på det specifikke navn, nøjedes man med at tjekke på det første ciffer, hvilket så bliver til Windows 9.

Argumentet er derfor, at hvis Microsoft frigav en Windows 9, ville mange gamle programmer tro, at de blev afviklet på en Windows 95 eller Windows 98 og tilpasse sig dette, hvilket ville give problemer.

cnet

Samsung i forhandlinger om at købe firmaet bag Siri’s stemmegenkendelse

- Via IT World - , redigeret af Pernicious

Teknologien bag stemmegenkendelsen for den digitale assistent Siri, er ikke en Apple selv har opfundet, men en de har købt fra firmaet SRI International. SRI har selv skaffet talegenkendelsesmotoren brugt i Siri fra Nuance, der blandt andet står bag Dragon Naturally Speaking softwaren og Swype keyboard softwaren.

Samsung har før været interesseret i et opkøb af Nuance, ikke kun på grund af rettighederne til teknologien bag Siri, men fordi Nuance arbejder i en række områder, blandt andet inden for sundhedsvæsenet, som Samsung også gør sig i.

Der er tegn på, at Nuance og Samsung igen er i forhandlinger om et opkøb. Nuance har i øjeblikket en markedsværdi på godt 28 milliarder kroner. Apple kunne også vælge at byde på firmaet, for at sikre sig rettighederne til Siri-teknologien, men de ville få en række aktiviteter med, de ikke har interesse i.

SecureDrives

SecureDrives SSD destruerer sig selv på kommando

- Via Gizmodo -

Har man en bærbar computer, der indeholder fortrolig data, som på ingen måde må falde uvedkommende i hænderne, så skulle man måske overveje at bruge en SSD fra SecureDrives.

SecureDrives SSD’en har en indbygget GSM-modtager, så den kan modtage SMS-beskeder. Med den rigtige besked, kan man bede SSD’en om at destruere sig selv. Der er ikke tale om en formatering, men en fysisk ødelæggelse af de brugte flash-chips, for at umuliggøre en hver form for genskabelse af data.

SSD’en kan også sættes op til, at den skal starte destrueringen under en række forskellige forudsætninger. Det kunne være at GSM signalet har været afbrudt i længere tid, SSD’en kobles fra sin SATA port eller hvis den indbyggede bevægelsessensor modtager en specifik bevægelsessekvens.

For at sikre data yderligere, er SSD’en udstyret med 256-bit AES CBC hardwarekryptering. SSD’en har en token til at indtaste en valid pinkode, hvor tastaturlayoutet kan gøres tilfældig og understøtter 2-faktor autorisation.

Microsoft

Microsoft annoncerer Windows 10

- Via Windows Blog -

Microsoft tog fusen på alle, da de annoncerede navnet på den næste version af Windows. Navnet bliver ikke Windows 9 som snart sagt alle regnede med, men Windows 10.

Som forventet vil den nye Windows version, forsøge at give den samme oplevelse uanset om man bruger en pc, tablet eller smartphone. Windows 10 vil detektere hvilken type enhed den kører på og tilbyde et passende interface.

Det betyder, ganske som det var blevet lækket i de sidste måneder, at startmenuen vender tilbage for desktopbrugere, dog integreret med en miniversion af Windows 8 startsiden.

Windows 10 vil blive specielt målrettet erhvervslivet, der mildt sagt ikke tog godt imod Windows 8. Det betyder bl.a., at Windows 10 vil blive endnu nemmere at styre og rulle ud for systemadministratorer. Kommandolinjen har sågar fået understøttelse for kopier og indsæt via genvejstaster.

Microsoft annoncerede også den ventede Technical Preview, hvor man kan få lov at teste Windows 10 mens den stadig udvikles og komme med input til Microsoft. Det betyder også, at der vil ske yderligere ændringer, inden den færdige version af Windows 10 frigives i 2015.

For dem der er interesseret i Technical Preview, bør man se videoen herunder.

ESA

Første landing af rumfartøj på en komet sker den 12. november

- Via ESA -

Den europæiske rumfartsorganisation ESA, har nu sat dato på, hvornår rumsonden Rosetta, skal sende sit landingsmodul Philae ned på kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko, hvilket bliver den 12. november i år.

Rumsonden Rosetta ankom til kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko den 6. august, efter en tur der har taget den 10 år. Siden den ankom, har Rosetta primært undersøgt kometen for at finde en brugbar landingsplads for det 100 kg tunge landingsmodul kaldet Philae.

Ud af 5 mulige lokationer, faldt valget på et område kaldet J, da der her ikke var så mange sten på overfladen og hældningen af overfladen er under 30 grader i forhold til den lokale vertikal. En anden fordel ved J var, at den får nok sollys til, at Philae kan lade sig selv op og dermed forlænge levetiden ud over de indbyggede 64 timers levetid fra batterierne.

Fra Philae frigøres 22,5 km fra kometen til den lander, vil der gå 7 timer. Når først landingssekvensen er sat i gang, er der ikke meget mere man kan gøre fra jorden, da signaltiden mellem Rosetta og jorden er 28 minutter og 20 sekunder.

En video der viser hvordan landingen af Philae skal udføres og dens efterfølgende opgaver kan ses herunder.

Samsung

Samsungs 840 EVO SSD har alvorlige problemer med ydelsen

- Via ExtremeTech - , indsendt af burgurne

En af de mest populære serier af SSD’er på markedet pt. er Samsungs EVO 840, der bruger den billige triple-level cell NAND flash. Det har nu vist sig, at denne serie har en alvorlig fejl. Fejlen gør, at ældre data på en Samsung 840 EVO SSD i nogle tilfælde læses med hastigheder helt ned til 20MB/s, hvilket er langt fra drevets normale ydelse.

Fejlen er ikke blevet fanget i tests, da den primært opstår ved data, der er over en måned gammel. Ifølge diverse forumtråde, så kan problemet midlertidigt afhjælpes med forskellige diskhåndteringsværktøjer.

Samsung er opmærksomme på problemet, og arbejder på en opdateret firmware, som efter sigende skulle blive tilgængelig d. 15 oktober.

Princeton University

Nanoteknologi gør lys fra OLED og LED 400 % mere klart

- Via IEEE Spectrum -

For to år siden, blev forskeren Stephen Chou fra Princeton University kendt for, at lave en nanostruktur, der kunne øge effektiviteten af solceller med 175 %, ved at absorbere 96 % af lyset der ramte det.

Chou og hans kollegaer har nu vendt teknologien på hovedet. I stedet for at absorbere lys, bruger de den nu til at forbedre udsendelsen af lys. Ved at lave en sandwich af LED eller OLED, sammen med nanomaterialet, der fungerer som et meget fintmasket gitter, kan forskerne hjælpe lyset med, at finde vej ud.

En traditionel billig LED udsender trods sin effektivitet, kun 2 – 4 % af det producerede lys, resten absorberes af materialerne LED’en er bygget af. Ved brug af linser og spejle, kan man komme op på 38 %, hvilket dog går ud over kontrasten og gør et evt. billede uskarpt.

Nanostrukturen der kaldes plasmonic cavity with subwavelength hole-array (PlaCSH) øger LED’ens skarphed med 400 %. Eftersom mere lys slipper ud af LED’en, bliver den heller ikke så varm, hvilket igen øger levetiden.

Princeton University har ansøgt om patenter for både LED og OLED der bruger PlaCSH designet, hvilket de forventer sig meget af, da det er meget billigt og simpelt at lave dem. Når patenterne er på plads, kan vi derfor forvente, at teknologien ret hurtigt dukker op i egentlige produkter.