mboost-dp1

Spotify.com

Pladeselskab sagsøger Spotify for 10 milliarder kroner

- Via Version2 -

Spotify streamer angiveligt tusindvis af sange uden de korrekte licensaftaler, hvilket nu får pladeselskabet Wixen Music Publishing til at sagsøge musikstreaming-tjenesten for 1,6 milliarder dollars.

Det svarer til omkring halvdelen af Spotifys årlige omsætning på ca. tre milliarder dollars.

Wixen repræsenterer blandt andre Tom Petty, Neil Young og Stevie Nicks. Pladeselskabet vurderer selv, at deres klienter står for op mod fem procent af den musik, som Spotify leverer.

Spotify var efter sigende lidt for hurtige til at udgive deres streamingtjeneste, hvilket medførte, at de ikke fik indsamlet de rette licensaftaler, der gjorde dem i stand til at distribuere musikken lovligt.

Google Inc.

Flere Android-spil aflytter dig med mikrofonen

- Via The Verge -

Du bliver aflyttet. I hvert fald ved brug af udvalgte Android-apps, der bruger telefonens indbyggede mikrofon til at lytte til, hvad for nogle tv-programmer du ser.

Aflytningen sker angiveligt, så brugeren får tv-relevant indhold og reklamer. Et af problemerne er så, at disse apps ikke gør det tydeligt fra begyndelsen, hvorfor de skal bruge mikrofontilladelser, men gemmer i stedet dette under “læs mere”-faner eller i spillets indstillinger.

The New York Times har identificeret mere end 250 spil i Googles Play Store, der bruger softwaren Alphonso til at overvåge brugernes tv-kigning via mikrofonen.

Nogle af disse apps fortsatte endda med at have mikrofonen tændt til dataindsamling, selv efter appen var lukket.

De fleste apps med problemet blev fundet på Android, men enkelte blev også fundet på Apples App Store.

Google

Google gemte 120 milliarder kroner for skat i 2016

- Via Bloomberg -

Hollandske retsdokumenter viser, at Google i 2016 flyttede 15,9 milliarder euro til et skuffeselskab i Bermuda. På den måde sparede it-giganten milliarder i skat.

Google bruger metoderne med de kulørte navne “Double Irish” og “Dutch Sandwich” til at flytte penge rundt. De flytter første pengene fra et irsk datterselskab til et hollandsk firma uden ansatte og derfra videre til en postkasse på Bermuda ejet af endnu et irsk selskab.

De flyttede syv procent flere penge med denne metode i 2016 end året før. En talsmand fra Google fortæller, at de betaler alle de skatter, de skal, og overholder lovene i alle de lande, hvor de opererer.

Med en irsk skattesats på 12,5 procent som udgangspunkt svarer det til, at Google har sparet omkring 2,4 milliarder dollars i skatter i 2016.

Den irske regering har lukket skatte-smuthullet tilbage i 2015, men lukningen træder først i kraft i 2020.

 

Casascius

Kryptovaluta: Ripple steg mest i 2017 – Bitcoin kun nr. 14

- Via Quartz -

Bitcoin har skabt mange overskrifter med voldsomme svingninger og en stigning på mere end 1.000 procent i 2017. Men når det kommer stykket, ligger Bitcoin kun nr. 14 i procentstigning i 2017.

Den kryptovaluta, hvis værdi steg mest i 2017, var nemlig Ripple, efterfulgt af andre mere kendte kryptovalutaer som Ethereum og Litecoin.

Ripple på førstepladsen er et nyt form for betalingssystem til banker og er steget 36.018 procent i 2017, hvor størstedelen af den stigning forekom i slutningen af året.

Til trods for den høje stigning er Ripple i skrivende stund kun 0,00018287 bitcoin værd.

Listen over procentstigninger kan ses på billedet herunder med data fra CoinMarketcap:

Flickr - Chase N

WHO gør måske computerspil-afhængighed til officiel diagnose

- Via Version2 -

World Health Organization (WHO) tilføjer måske snart diagnosen “Gaming Disorder” til den officielle, internationalt anerkendte liste over psykiske sygdomme.

Beslutningen træffes senere i år, men indtil videre er diagnosen for computerspil-afhængighed kommet på beta-listen over diagnoser i den 11. udgave af International Classification of Diseases.

Ifølge sygdomsbeskrivelsen er der tale om “Gaming Disorder”, hvis en person ikke kan styre, hvor ofte og hvor meget han eller hun spiller, hvis det at spille får forrang i forhold til andre interesser og daglige aktiviteter, og hvis personen fortsætter med at spille trods negative konsekvenser, som at det går ud over job eller det sociale liv.

WHO vurderer, at computerspil-afhængigheden skal have stået på i 12 måneder, før diagnosen bør tages i brug.

Amazon

Amazon Echo skal anvendes til at rapportere kriminalitet

- Via TechSpot -

Den britiske politistyrke i Lancashire har en række planer for at tage Amazons Echo-højtalere i brug. En af de ting, de vil eksperimentere med, er at lade folk rapportere kriminalitet via højtalerne med indbygget stemmegenkendelse og den kunstige intelligens Alexa.

Amazon Echo skal desuden bruges til at sende vigtige nyhedsmeldinger ud til folk fra politiet, så som manglende personer eller eftersøgte kriminelle.

Innovationschefen for politistyrken fortæller, at det ville være positivt, hvis de kunne reducere behovet for callcentre og samtidig give borgerne den information, de har brug for.

Politiet vil også bruge Echo internt til at opdatere betjente om vigtige hændelser og daglig rapportering af kriminalitet.

Der er dog overvågningsbekymringer i forhold til sådan et samarbejde imellem politi og et firma som Amazon, der optager og gemmer hver eneste samtale med Alexa på virksomhedens servere.

www.politi.dk

Efter to år: Rigspolitiet opgiver forsinket webportal

- Via Version2 -

Et it-system skulle have gjort det muligt for borgere at anmelde it-kriminalitet online og samtidig håndtere våbentilladelser. Men efter to og et halvt års arbejde lægges projektet nu til side til fordel for en platform, hvor flere typer af kriminalitet kan anmeldes.

I slutningen af 2016 skulle systemet have været i drift. Allerede dengang havde projektet kostet fire millioner kroner og 4.000 mandetimer. Efter det skulle systemet have været klar i sommeren 2017, men skrinlægges nu i stedet.

Rigspolitiet vælger nu at satse på en ny platform, da de vil kunne sammentænke flere ting på en gang. Desuden er økonomisk kriminalitet aktuelt højeste prioritet, hvilket en ny platform skal kunne håndtere.

Det nye system forventes i stedet klar til brug i slutningen af 2018.

 

 

Samsung

Apple-konkurrenter: Vi gør ikke telefoner langsommere

- Via The Verge -

Efter det kom frem, at Apple gør telefoner med ældre batterier langsommere med softwareopdateringer, så har det store firma siden undskyldt og tilbyder nu billigere batteriudskiftning. Nu står nogle af de største smartphone-producenter frem og fortæller, det ikke er en praksis, de har brugt eller vil tage i brug.

LG fortæller, at de aldrig har og aldrig vil gøre det, og at de går op i, hvad deres kunder synes. Samsung udtaler, at de ikke reducerer CPU-ydeevne gennem softwareopdateringer i løbet af en telefons levetid.

Motorola og HTC fortalte allerede det samme som Samsung kort efter Apple bekræftede rygterne.

Skal man tro disse udtalelser, så er Apples praksis med at reducere CPU-ydeevnen for at forhindre tilfældige shutdowns på ældre telefoner ikke standard inden for smartphone-industrien.

 

European Union

Vestager: Sidste udvej er opsplitning af it-giganter

- Via Version2 - , indsendt af Slettet bruger

Margrethe Vestager vil gerne have, at it-giganter som Facebook, Google, Amazon og Apple giver deres brugere kontrol over deres egne data. Hvis ikke det sker, er en sidste udvej opsplitning af disse globale it-virksomheder.

Vestager, der er EU-kommissæren for konkurrence, fortæller dog, at den første løsning er, at firmaerne får en anden form for respekt for vores privatliv. Borgerne skal have kontrol over, hvem der ved hvad om os.

Hun påpeger, at kun én ud af fire europæer føler, de har kontrol over deres egne data og håber i den sammenhæng, at EU’s kommende regler for databeskyttelse vil skubbe firmaerne i den rigtige retning, så en opsplitning ikke bliver nødvendig.

Det er nemlig ikke altid dårligt med store virksomheder, mener Vestager. De gør, at forbrugerne nogle gange får lavere priser, bedre produkter og mere innovation. Men samtidig skal man ikke være blind for, hvad der foregår i de her virksomheder, som i nogle tilfælde udnytter deres dominerende stilling til at skævvride konkurrencen.

Apple Inc.

Apple bryder fransk lov med langsomme iPhones

- Via The Verge -

Fem amerikanske iPhone-brugere sagsøger Apple over softwaren, der gjorde iPhones med gamle batterier langsommere. Men de er ikke de eneste.

De franske miljøforkæmpere Halte à l’Obsolescence Programmée sagsøger nemlig også Apple, idet planlagt forældelse har været ulovligt i Frankrig siden 2015.

Loven gør det ulovligt for firmaer bevidst at reducere levetiden på produkter for at få forbrugerne til at købe nyt.

Miljøgruppen, der kan oversættes til Stop Planlagt Forældelse, har altså sagsøgt Apple for at bryde en lov, der kan straffe firmaer med op til to års fængsel, en bøde på 300.000 euro og fem procent af firmaets årlige omsætning.

Gruppens mål er at beskytte forbrugere fra at skulle købe telefoner oftere og at skære ned på miljøsvineri, der kommer af hyppig udskiftning af produkter.

Halte à l’Obsolescence Programmée er desuden midt i et søgsmål imod Epson og andre printer-producenter.