mboost-dp1

Atea

Bestikkelsessag: It-leverandøren Atea er dømt

- Via Finans - , indsendt af thimon

It-leverandøren Atea er dømt for at give bestikkelse til Region Sjælland. Syv tidligere chefer er derfor blevet idømt fængsel.

Dommene veksler mellem halvandet år til 40 dages fængsel, og Atea har desuden fået en bøde på ti millioner kroner.

Det er danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Sagen omhandler cheferne fra Atea, der tog på luksusrejser og spiste på dyre restauranter for to millioner kroner i perioden 2009 til 2014.

Udgifterne blev betalt igennem en bonuskonto, som Region Sjælland havde hos Atea.

Kun få mennesker havde tilsyneladende adgang til kontoen, og kontoen skulle have været brugt til it-udstyr og konsulenttimer.

Senest i sagen har Moderniseringsstyrelsen og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, pauset alle statens aftaler med den dømte it-leverandør.

Apple

Apple udgiver lærer-app til skolearbejde

- Via newz.dk -

Apples Skolearbejde-app er nu frigivet.

Det skriver Apple selv i en pressemeddelelse.

Appen er primært tænkt til iPad – men fungerer også med Mac – og giver lærere mulighed for at lave og uddele opgaver til eleverne samt kommunikere, måle og holde øje med dem og deres fremskridt.

Skolearbejde-appen understøtter således både weblinks, PDF-filer og dokumenter.

Derudover fungerer appen direkte med andre populære undervisningsapps som Tynker, Geogebra og Kahoot!

Den nye iPad som Apple afslørede i marts blev ligeledes målrettet mod lærere og elever, hvorfor den blandt andet understøtter Apples egen touch-pen med navnet Apple Pencil.

Mozilla

Firefox vil indbygge sikkerheds-tjek med ‘Have I been pwned’-funktion

- Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Mozilla vil lade Firefox-brugere tjekke om deres information er lækket med en ny ‘Have I been pwned’-funktion.

‘Have I been pwned’ (HIPB) er en hjemmeside, der lader brugerne sikkert krydstjekke deres data, som e-mail eller password, med en stor database med læk igennem tiden.

Mozilla er i den sammenhæng ved at teste en ny funktion med navnet Firefox Monitor, der bruger HIPB’s database til at tjekke Firefox-brugeres e-mail.

Hvis man indtaster sin mail i Firefox Monitor, vil man således få vist, om ens konto er kompromitteret sammen med detaljer om siderne, der er blevet lækket, og hvilke data, der blev lækket i hvert tilfælde.

Derefter vil tjenesten anbefale, hvilke sikkerhedsforanstaltninger man bør tage, hvis ens information er lækket. Mozilla pointerer, at alt dette foregår privat og sikkert.

‘Have I been pwned’-tjenesten blev tidligere på året opdateret, så der nu ligger 500 millioner lækkede passwords i deres database.

Netgear

Ny wifi-sikkerhedsprotokol ude: Overtager standard fra 2004

- Via The Verge - , indsendt af Ufomekaniker

Produkter, der understøtter wifi-sikkerhedsprotokollen WPA3, er på vej til at overtage WPA2-standardens plads efter mere end et årti.

Wi-Fi Alliance, der fører tilsyn med wifi-standarden, er nemlig begyndt at certificere produkter, som understøtter WPA3.

WPA3 giver ekstra beskyttelse til alle wifi-forbundne enheder.

Den nye standard beskytter blandt andet mod, at ældre data kompromitteres af senere angreb samt offline-angreb, hvor angribere forsøger at gætte et password.

Skiftet fra WPA2 til WPA3 vil være en flerårig proces, da brugere både skal købe nye routere og udskifte alle deres enheder, så de understøtter den nye standard.

Wi-Fi Alliance regner med udrulningen af WPA3 trappes op i løbet af det næste år, og det vil først senere være et krav, at nye produkter understøtter WPA3.

No Thumbnail

Kviklån – det skal du vide, før du låner penge til nye gadgets og devices

- Via newz.dk -

Sponsoreret indhold. Har du brug for at opgradere din computer? Eller har dit trofaste headset eller gamer mus givet op? Så er der brug for fornyelse, men det kan være et stort indhug i det månedlige budget. Derfor er det for mange fristende med et kviklån – det er nemlig hurtigt, foregår online og kræver ikke, at du stiller sikkerhed. Trods fristelsen bør du dog tænke dig godt om, før du optager et lån. Har du ikke lyst til at ende i Luksusfælden, kan du få tre gode råd om kviklån her.

1. Undersøg markedet grundigt
Der er i dag et kæmpe marked for kviklån og et hav af forskellige udbydere. For at få et hurtigt og godt overblik er det oplagt at bruge online sammenligningstjenester, inden du vælger dit lån.
Hos Fair-lån indtaster du blot det beløb, du ønsker at låne, samt min. alder, og du vil blive præsenteret for de bedste tilbud fra forskellige udbydere. Desuden kan du her læse vurderinger, og det kan faktisk være en god idé ikke kun at kigge på tallene, men også tage andres erfaringer og anmeldelser med i dine overvejelser.

2. Lån ikke mere, end du behøver
Det giver næsten sig selv, at man ikke skal låne mere, end man behøver – alligevel sker det tit. Når først beslutningen om at tage et lån er truffet, kan det nemlig være fristende lige at smide et par ekstra tusinde oveni beløbet. Indser du dog, at du måske blev grebet af stemningen, eller finder du varen, du skal låne penge til, billigere end forventet, kan du med din fortrydelsesret altid nå at annullere lånet inden for 14 dage. Hvis du er i tvivl om, hvor meget du har råd til at låne, bør du lægge et budget, inden du optager lånet. Så kan du nemt se, hvor meget ekstra plads i måneden du har til at betale af på et lån.

3. Vær opmærksom på renten og ÅOP
Foruden sund fornuft og en grundig undersøge af markedets forskellige tilbud er det vigtigt at kende til de forskellige lånetermer. Kender du ikke dem, er det svært at vide, hvor dyrt lånet egentlig er. Renter kender de fleste til, men har du har du også styr på ÅOP? Forkortelsen dækker over ”årlige omkostninger i procent”, og denne faktor bør du altid regne med, når du vælger et lån. Udover en lav ÅOP skal du også være opmærksom på løbetiden – altså den periode, hvor der skal afdrages på lånet.

Flere gode råd og nyttig vejledning
Selvom du med den rette omtanke og research kan optage et forholdsvist fornuftigt lån, er det vigtigt at understrege, at kviklån udelukkende bør bruges til mindre beløb, når uheldet er ude – en slags ’last resort’. Du kan få meget mere hjælp samt gode råd hos Spumanti. Her finder du nemlig vejledning til alt fra forskellige typer lån til forskellige låneudbydere.
Det kan være dyrt at optage et kviklån, så sæt dig grundigt ind i markedet, inden du vælger at låne penge – det betaler sig!

Evan Blass

LG’s næste flagskib har angiveligt 5 kameraer

- Via Android Police - , indsendt af Ufomekaniker

LG’s næste flagskibs-telefon med navnet V40 vil angiveligt have hele fem kameraer.

Ifølge en kilde vil efterfølgeren til LG V30 have tre kameraer på bagsiden, ligesom Huaweis hypede P20 Pro, men derudover vil LG V40 have to kameraer på forsiden.

Mindst et af de to kameraer på forsiden skal bruges til at scanne brugerens ansigt for at låse telefonen op, men der spekuleres i, om ikke de to kameraer skal bruges til at lave en stereoskopisk 3D-scanning af brugerens ansigt.

Et af de tre kameraer på bagsiden vil være en almindelig linse, imens det andet kamera vil have LG’s ultra-vidvinkelslinse, som de også har brugt i andre telefoner før. Det vides endnu ikke, hvad det tredje kamera skal bruges til.

Ifølge kilden har LG v40 en notch ligesom LG’s sidste flagskib, G7 Thinq, fra tidligere i år og vil ligeledes have en Snapdragon 845-processor.

Tidligere rygter pegede på en V40-udgivelse sent på sommeren eller tidligt efterår.

Micron Technology Inc.

Micron masseproducerer GDDR6 RAM: Klar til næste generation af grafikkort

- Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Micron er begyndt at masseproducere GDDR6 RAM, der blandt andet skal bruges til næste generation af grafikkort.

Micron forventer, at deres nye, hurtige GDDR6 RAM kan bruges til en række ting som arbejde med kunstig intelligens, i biler og i grafikkort.

Det er ikke endeligt bekræftet, men man regner med, at NVIDIA vil bruge GDDR6 RAM i deres næste generation af grafikkort – GeForce 2080 og resten af 20-serien.

Microns nye RAM-chips kan køre på henholdsvis 12 Gbps og 14 Gbps, hvor begge chips bruger 1,35 V – hvilket er en forbedring sammenlignet med GDDR5, der kræver 1,5 V til 1,6 V.

Chippen med 12 Gbps kan levere 48 GB/s i memory bandwidth per chip, imens chippen på 14 Gbps kan komme op på 56 GB/s.

Wikimedia

Kinesisk ferieø lemper internetcensur: Vil tiltrække turister

- Via South China Morning Post -

Kina vil lokke turister til ferieøen Hainan ved at lempe for landets omfattende internetcensur.

Besøgende på den sydlige ferieø vil i udvalgte områder kunne besøge Facebook, Twitter og YouTube, hvilket umiddelbart ikke er muligt i resten Kina.

Det afslører planer fra de kinesiske myndigheder, der siden er blevet fjernet. Dog rapporteres der stadig i Kina på en måde, der tyder på, at planen fortsat gælder.

Det vides endnu ikke, om der på øen åbnes for andre websites end Facebook, Twitter og YouTube.

Ud over at tiltrække turister viser planerne også, at man ønsker at skabe en frihandelshavn på øen i 2020.

Man vil også ansætte 50.000 engelsktalende servicearbejdere på øen, der er Kinas mindste og sydligste provins med i alt ni millioner indbyggere.

sxc.hu - woodsy

Ishøj Kommune med millionkrav: it-rådgivning var værdiløs

- Via Computerworld -

Ishøj Kommune kræver 1,85 millioner tilbage fra telerådgivningsfirmaet Netplan. Rådgivningen har været værdiløs, mener kommunen.

Det sker efter et kaotisk udbudsforløb i forbindelse med Ishøj Fællesantenne, som Netplan har rådgivet kommunen om.

I brevet, hvor Ishøj Kommune kræver pengene tilbage, skriver kommunen, at Netplans rådgivning har været behæftet med så mange og væsentlige fejl, at rådgivningen reelt har været værdiløs.

Hovedfejlen består i, at Netplan konkluderede, at Ishøj Fællesantennes anlæg var fuldt vedligeholdt og moderne, hvorfor de anbefalede kommunen at indgå lejeaftaler med en række indholdsleverandører.

Efter udbuddet om netværksdriften blev vundet, viste det sig, at anlægget var i dårlig forfatning, hvorfor indholdsleverandøren krævede erstatning af Ishøj Kommune.

Netplan har afvist kravet om tilbagebetaling fra Ishøj Kommune, hvorfor kommunen den 11. juni meddelte rådgivningsfirmaet, at hvis Netplan ikke vil indgå forlig i sagen, vil kommunen sagsøge selskabet.

University of Michigan

Verdens mindste computer med rekord: 10 gange mindre end forgænger

- Via engadget - , indsendt af Ufomekaniker

Den nye mindste computer i verden er ti gange mindre end IBM’s rekord fra tidligere i år.

University of Michigan har lavet computeren, der måler 0,04 kubikmillimeter og kan få et riskorn til at se gigantisk ud.

Ligesom IBM’s tidligere rekordholder fra marts mister den al data, når den mister strømmen, hvilket betyder, at det kan diskuteres, om der faktisk er tale om en computer.

Dog har den en processor, der er baseret på ARM Cortex-MO+-design, som også er den mest energieffektive ARM-processor.

Computeren, der fungerer som en form for sensor, kan bruges til at måle ændringer i små områder i kroppen. Eksempelvis mener forskere, at kræftsvulster er varmere end sundt væv, hvilket man nu kan verificere med sådan en lille sensor.