mboost-dp1

Rickard Olsson

USA blokerer fortsat for ACTA-åbenhed

- Via Christian Engström - blog - , redigeret af Net_Srak

Den meget omstridte og omtalte handelsaftale ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), som først var lukket land for andre end de forhandlende parter, men som senere delvist slap ud, både uofficielt og officielt, er stadig omgærdet af hemmelighedskræmmeri.

Det måtte europaparlamentariker Christian Engström fra det svenske Piratparti forleden konstatere, da han deltog i et møde omhandlende ACTA. Til mødet spurgte Engström, om han efterfølgende måtte informere om, hvad der var blevet snakket om, men det måtte han ikke.

I protest over den holdning valgte Engström at udvandre fra mødet, der fandt sted i mandags.

Hos Comon har man haft fat i John Clancy, taslmand for EU’s handelskommissær, der fortæller, at lukketheden i ACTA-forhandlingerne skyldes USA, der ikke ønsker, offentligheden skal vide alt, hvad der sker bag de lukkede døre.

Læs også: Detaljer om ACTA offentliggjort

Arduino

Open source-hardware får en standard

- Via CNET News - , redigeret af Emil

De fleste har hørt om open source-software, og mange læsere her på siden har sikkert hørt om open source-hardware (OSHW), men sidstnævnte er ikke særlig kendt i den brede befolkning, hvilket bl.a. skyldes, at der indtil nu ikke fandtes nogen standard for OSHW.

For nyligt mødtes en sammenslutning af personer, heriblandt Chris Anderson – redaktør på Wired Magazine, Phil Torrone fra Make Magazine, David Mellis fra MIT Media Lab og Arduino, Limor Fried fra Adafruit og Ayah Bdeir fra Eyebeam for at blive enige om en standard.

Arbejdet på standarden har været i gang siden marts, hvor der første gang blev afholdt et møde om emnet.

Elementerne i den nye standard omfatter elleve generelle punkter, som OSHW skal følge for at kunne blive kald open source. Blandt punkterne finder man definitioner som; dokumentation, fri distribution, ingen restriktioner på hardware eller software, evt. software, der er en del af hardwaren, skal være open source samt ingen begrænsninger på, hvad hardwaren må bruges til.

Alle elleve punkter i definitionen kan læses i dets version 0.3-udgave hos freedomdefined.org.

Microsoft

Har du afgivet din stemme?

- Via newz.dk - , redigeret af Net_Srak

Natten mellem søndag og mandag var det slut med at indsende videoer til vores videokonkurrence, og inden deadline nåede i alt 18 videoer at finde vej til konkurrencen.

Det er blevet til 18 meget forskellige videoer, der på hver sin måde er et bud på, hvorfor det er fedt at være nørd og benytte Microsoft Visual Studio, men hvilke videoer er bedst?

Det kan du være med til at bestemme ved at stemme på to af dem, en for hver af de to kategorier, “Underholdende” og “Interessant”.

Det er muligt at stemme en gang om dagen indtil afstemningsperioden udløber den 16. juli kl. 12. Det vil da blive afsløret, hvilke to videoer, der skal løbe med førstepræmierne, et 5-dages VS2010-kursus samt anden- og tredjepræmierne, der er en Xbox 360 Slim.

Du finder videoerne ved at klikke på banneret til venstre på siden eller overskriften i denne nyhed. Vil du se, hvor mange stemmer en video allerede har modtaget, så tryk på videoen.

SXC - patyvo

Intel tjener fortsat styrtende med penge

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

I sidste kvartal kom Intel ud med et fænomenalt regnskab, og nu gentager de succesen med et regnskab for andet kvartal, der er endnu bedre, så godt, at de kalder det det bedste nogensinde.

Chipgiganten omsatte for 10,9 milliarder dollars og kunne hive et netto-overskud hjem på ikke mindre end 2,9 milliarder dollars, eller 17,2 milliarder kroner.

Det er en kæmpe kontrast til året før, hvor Intel i samme periode måtte indkassere et underskud på 398 millioner dollars pga. bøden på 1,45 milliarder dollars til EU-kommissionen.

Med resultatet overstiger Intel analytikernes forventninger, der havde forudset et afkast på 43 cent pr. aktie, et tal der i stedet endte på 51 cent.

Intel forventer, at de gode takter fortsætter, og har således anslået, at de for tredje kvartal vil omsætte for 11,6 milliarder dollars.

Læs også: Intel tjener styrtende med penge

Microsoft Corporation

Windows 7 SP1 først klar i 2011

- Via The Windows Blog -

Tidligere på året blev det spekuleret i, at den første servicepakke (SP1) til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 ville komme allerede i år, men det bliver ikke tilfældet. Ifølge Brandon LeBlanck fra Microsoft så vil den først udkomme i første halvår af 2011.

Udmeldingen sker i forbindelse med offentliggørelsen af den første offentlige beta af servicepakken, der som lovet i sidste måned ville blive frigivet her i juli.

For Windows 7-ejere vil der ikke være noget nyt at komme efter i servicepakken, da SP1 kun vil indeholde opdateringer, der allerede er udgivet via Windows Update.

For Windows 2008 R2 vil der være mere at komme efter, idet der også tilføres nye funktioner. Blandt disse finder man RemoteFX, der udnytter grafikhardwaren i en server til at præsentere tunge grafiske elementer til klienter.

Opdateringen vil også tilføje Dynamic Memory, som gør det muligt for Windows Server Hyper-V dynamisk at allokere hukommelse til virtuelle maskiner, som har behov for det.

Vil man prøve servicepakken, kræver det en registrering, inden den kan hentes.

Læs også: Windows 7 SP1 kommer måske i år

ESA

ESA-rumsonde flyver tæt forbi asteroide

- Via ESA - , indsendt af ktg

Efter at være opsendt for over seks år siden, den 2. marts 2004, har den europæiske rumsonde Rosetta for nyligt kastet nyt lys over asteroiden Lutetia, efter den passerede den i en afstand på blot 3.162 km.

Passagen varede ikke særlig lang tid, da Rosetta fløj forbi den op til 130 km lange asteroide med en hastighed på 15 km/s . Det var dog nok til at indsamle en lang række informationer, heriblandt billeder i høj opløsning.

Lutetia vurderes til at stamme fra starten af solsystemets dannelse og er således 4,5 milliarder år gammel, hvilket underbygges af de mange kratere, der er fordelt overalt på dens overfladen.

Forskerne hos ESA skal nu til at analysere de mange data sendt tilbage fra rumsonden, og forventes på den baggrund endeligt at kunne bestemme alderen og typen af asteroiden.

I mellemtiden fortsætter Rosetta mod sit endelige mål, kometen Churyumov-Gerasimenko, som den møder 1. maj 2014, for i november 2014, at lande sonden Philae på overfladen af kometens kerne. Rosetta bliver ved kometen frem til december 2015.

Microsoft

Tilladt at nedgradere til Windows XP frem til 2020

- Via Computerworld - , redigeret af Net_Srak , indsendt af ktg

Står et firma med en computer, der har Windows 7 installeret, engang i 2019, og godt kunne tænke sig at nedgradere til Windows XP af en eller anden årsag, så har firmaet nu Microsofts velsignelse til at gøre det.

I hvad der bliver anset som et usædvanligt træk, har Microsoft besluttet, at de vil tillade nedgraderingen fra visse udgaver af Windows 7 til Windows XP indtil 2020.

Tilbuddet henvender sig til virksomheder, hvor man i stor omfang stadig benytter Windows XP. Nye computere købes i dag med Windows 7, men for at bibeholde et homogent miljø, nedgraderer mange virksomheder til Windows XP.

I første omgang havde Microsoft annonceret, at nedgraderinger kun var tilladt op til et halvt år efter frigivelsen af Windows 7, hvilket skabte en del kritik. Efterfølgende blev nedgraderingsperioden forlænget med 12 måneder til april 2011, men også denne dato blev kritiseret.

Med den nye mulighed dækker nedgraderingsperioden hele Windows 7’s planlagte levetid.

NIST

Ny terahertzdetektor genkender materialer på lang afstand

- Via Wired - , redigeret af Emil , indsendt af Net_Srak

I lufthavne har man flere steder indført såkaldte terahertzdetektorer, der kan se igennem tøj og på den måde afsløre, om en person f.eks. har et skjult våben på sig.

Forskere fra Rensselaer Polytechnic Institute i USA har nu fundet en ny måde at bruge detektoren på, en måde, som flere mente, var umulig. Det er lykkedes at detektere, hvad materialer består af, på en afstand på op til 20 meter.

Normalt kan terahertzsignaler ikke række så langt, da energien vil blive absorberet af fugt i luften, men det blev løst ved i stedet at benytte to lasere. De to lasere, der lyser i hver deres bølgelængde, danner en plasma af ioniseret luft ved materialet, det rammer. Plasmaen udsender et terahertz signal, der reflekteres af materialet.

Det reflekterede signal påvirker plasmaen, der danner et fluorescerende lys, der så kan opfanges via et optisk måleinstrument. Ved at sammenligne målingerne med en række kontrolmålinger, kan materialet bestemmes.

Forskerne mener teknologien kan forbedres, så den i fremtiden kan benyttes på meget længere afstand, helt op til over 1½ kilometer væk, og også bruges til at se gennem porøse materialer som stof, pap og papir.

Microsoft Corporation

Windows 7 i 64 bit-versionen er populær

- Via DailyTech - , redigeret af Emil , indsendt af Net_Srak

Det er ikke nogen hemmelighed, at Windows 7 sælger godt, idet den for nyligt rundede over 150 millioner solgte eksemplarer og derved klart har indtaget pladsen som den bedst sælgende udgave af Windows nogensinde.

Et nærmere kig på salgstallene, som Microsofts brandon Leblanc kan afsløre, viser, at næsten halvdelen, 46 %, af de solgte kopier er 64 bit-udgaven, hvilket er markant mere end for Windows Vista, der også fandtes i en 64 bit-version.

For Windows Vista blev der således kun installeret en 64 bit-udgave for hver gang der blev installeret otte 32 bit-udgaver, og for Windows XP, der var den første Windows-version med 64 bit-understøttelse, anvendte under 1 % denne udgave.

Årsagen til den store stigning skyldes især, at 64 bit er blevet moden, så drivere og software bedre understøtter det. Derudover er RAM også blevet billigt, så det er meget normalt at have mere end 3 GB RAM i sin computer, som er grænsen for, hvad et 32 bit Windows-system kan udnytte.

SXC - kezze

Mand sagsøger Facebook, påstår han ejer 84 % af selskabet

- Via TG Daily - , redigeret af Net_Srak

Det er usikkert, hvad markedsværdien for Facebook er, men stifteren, Mark Zuckerburg, er kendt som en af de yngste dollar-milliardærer i verden. Den plads kan han dog måske snart miste.

I USA har en mand ved navn Paul D Ceglia anlagt sag mod Facebook, hvor han påstår, at han har ret til 84 % af selskabet, et krav som Facebook mener, er helt useriøst.

Ifølge Ceglia, så hyrede han Zuckerberg i april 2003 til at hjælpe med at udvikle og designe hjemmesiden, der siden blev til Facebook. Prisen var 1.000 dollars og 50 % ejerskab.

Når kravet er på 84 %, skyldes det ifølge anklageren, at der var en klausul i kontrakten, der tildelte Ceglia 1 % ekstra af selskabet pr. dag, indtil hjemmesiden var færdig.

Ud over at de mener, anklagen er useriøs, så mener Facebooks advokater, at sagen er forældet, da den er mere end seks år gammel, hvilket er forældelsesfristen i staten New York, hvor Ceglia bor.

Til trods for Facebook ikke mener, der er en sag, så har en domstol besluttet, at Facebook midlertidigt ikke må skille sig af med nogen aktiver.