mboost-dp1

Fisker Automotives

Bilcomputer snydt via dæksensor

- Via Jalopnik - , redigeret af kasperfmn

Biler begyndte at blive udstyret med diverse former for computere for længe siden, og i dag er det meste i en bil styret eller overvåget af en computer. Det åbner op for, at computeren kan kompromitteres, hvilket et hold forskere fra University of South Carolina samt Rutgers University nu har bevist.

Det er tidligere demonstreret, at en bils computer kan kompromitteres ved at have fysisk adgang til den, men ved denne demonstration er det lykkedes at opnå trådløs adgang.

Forskerne har udnyttet en svaghed i bilens trådløse dæksensorer, en type sensorer der er monteret i alle nye biler i USA siden 2008. Ved at lade som om de var en dæksensor, er det muligt at sende vilkårlige informationer til computeren.

De falske beskeder kan sendes fra en afstand på op til 40 meter væk, og imens bilen kører. Forskerne gennemførte testen med udstyr, der kostede omkring $1.500.

Selvom testen ikke viste en kritisk fejl, så understreger det ifølge forskerne, at der bør være mere fokus på sikkerheden omkring bilers computersystemer.

Press Information Bureau

Indisk tv fremviser 200 kroners Android-tablet

- Via engadget - , indsendt af fjols

For tre uger siden kunne de indiske myndigheder præsentere en tablet-computer udviklet i samarbejde med lokale universiteter og hardwareproducenter, der blot kommer til at koste 200 kroner.

Ved præsentationen blev der fremvist en prototype af tabletten, men der blev ikke vist nogen gennemgang af den. Hos det indiske web-tv-program GameGuru fra NDTV har de eksklusivt fået lov til at kigge nærmere på den billige tablet, da de fik besøg af Kapil Sibal, ministeren som står bag projektet.

Hardwaren omfatter 2 GB RAM, Wi-Fi, 3G, microSD-kortlæser, webkamera og en berøringsfølsom skærm. Det er ikke oplyst, hvilken processor der bliver benyttet, men det er afsløret, at operativsystemet vil være Android.

I løbet af interviewet kan Sibal ligeledes afsløre, at prisen på de $35, eller ca. 200 kroner, er den pris, det koster at lave den nu ved køb af en million enheder.

Endnu er tablet-computeren ikke ikke gået i masseproduktion, hvilket først forventes at ske i løbet af første halvår 2011. Målet er sidenhen at reducere produktionsomkostningerne til først $20 og senere $10.

Du kan se udsendelsen fra NDTV herunder, indslaget om tablet-computeren starter 2:33 inde i programmet.

Dell

Rackboks fra Dell fyldt med GPU’er

- Via The Register - , redigeret af Emil

Både Nvidia og AMD markedsfører deres GPU’er til andet end grafikkort, hvor især de nyeste generationer chips er egnet til at udføre ikke-grafiske opgaver.

Hos Dell har man netop præsenteret deres Dell PowerEdge C410x enclosure, der er en 3U-enhed, som kan fyldes op med 16 PCI-Express kort. Den kan således blive udbygget med 16 Tesla M1060 eller M2050 GPU’er, der samlet kan levere en ydelse på 16,48 teraflops ved enkeltpræcisions-beregninger.

C410x skal benyttes sammen med en PowerEdge server og fungerer som en udvidelse til disse. Det er på den måde muligt at tildele et variabelt antal GPU’er pr. server. Netop den funktion var årsagen til, Dell udviklede C410x i første omgang, da en kunde efterspurgte muligheden for frit at kunne tildele en server 2, 3 eller 4 GPU’er.

Da C410x i princippet blot er en stor PCI-Express-udvidelse, kan den også benytte andre enheder end GPU-kort. Dell overvejer blandt andet at udbygge den med Fusion-io PCI-Express SSD-kort.

Det nye enclosure er kommet på markedet, men prisen er ikke oplyst.

Sony Ericsson

Sony Ericsson på vej med Android-PSP telefon

- Via engadget - , redigeret af Emil , indsendt af Aputech

Apple har stor succes med deres iPhone, ikke kun som telefon, men også som en håndholdt spillemaskine. På android-markedet findes der også en del spil, men spillene har ikke haft helt det samme afsæt som på iPhone. Det kan ifølge hjemmesiden Engadget snart ændre sig.

Fra hvad Engadget kalder en pålidelig kilde, har hjemmesiden fået at vide, at Sony Ericsson er ved at udvikle en PSP-agtig slider-mobiltelefon, der i stedet for et qwerty-tastatur vil have d-pad og et touchpad-område.

Telefonen vil angiveligt komme til at anvende Android 3.0, som udkommer senere i år, og være udstyret med en 1 GHz Snapdragon-processor.

Skærmen får minimum WVGA-opløsning og vil være mellem 3,7 og 4,1 tommer stor. P.t. udvikles telefonen som en del af Xperia-serien, men det forventes, at den også vil blive brandet med PlayStation-logoet.

Telefonen er ikke blevet bekræftet af hverken Sony Ericsson eller Sony, men der spekuleres i, at den allerede vil udkomme til oktober, når Android 3.0 er klar.

Mozilla

Mozilla ønsker bredere udsnit af Firefox-testere

- Via Mozilla Blog -

I forbindelse med den igangværende betatest af Firefox 4, hvor den tredje beta netop er blevet frigivet, udtrykker udviklerne ønske om, at flere kommer i gang med at teste betaversionen.

Der er allerede mange, der anvender Firefox 4 beta, og Mozilla modtager også masser af feedback via den indbyggede feedback-funktion, men det er typisk fra en helt bestemt type af brugere.

Ved den seneste undersøgelse blandt betatesterne kom det frem, at langt størstedelen er mænd, som sidder på nettet mellem to og seks timer om dagen, hvilket ikke repræsenterer den gennemsnitlige bruger.

Udviklerne bag Firefox 4 opfordrer derfor til, at man får venner og bekendte, der evt. ikke er så computerkyndige, til at anvende deres nyeste browser og give feedback på deres erfaringer med den.

Ud over opfordringen kan udviklingsholdet også oplyse, at den nye beta 3 nu er kompatibel med multitouch-skærme under Windows 7. Har du endnu ikke testet Firefox 4, så kan du hente den til Windows, Linux og OS X på 30 forskellige sprog, heriblandt dansk.

DANSK IT

Dansk IT gør klar til Danmark 3.0

- Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Ifølge flere undersøgelser gør Danmark det godt, når det kommer til it og digitalisering i landet, men hos Dansk IT mener man, det kan blive endnu bedre.

De har derfor på eget initiativ startet projektet Danmark 3.0, hvor de har samlet 21 it-tænkere, der skal komme med deres bud på, hvad der skal til, for at Danmark holder sig i front, når det kommer til it.

Ud over de 21 it-tænkere, som omfatter personer fra både det private erhvervsliv og det offentlige, så opfordrer Dansk IT alle til at komme med deres input til debatten.

Alle idéer og tanker, der udtænkes, vil blive samlet i en køreplan og til sidst forelagt politikerne, men fælles for dem er, at de tager udgangspunkt i fem forskellige områder. Det drejer sig om:
[list][li]Uddannelse og forskning[/li]
[li]Tryghed og sikkerhed i samfundet[/li]
[li]Energi, miljø og klima[/li]
[li]Iværksætteri, innovation og beskæftigelse[/li]
[li]Sundhed[/li][/list]
Måler er, at køreplanen skal være klar den 1. november.

Flickr - dweekly

Sky vil have Skype forbudt

- Via Telegraph - , redigeret af Pernicious

Den britiske tv-station BSkyB, der er ejet af den australske medie-mastodont Rupert Murdochs News Corporation, har igennem en årrække ført en kamp i EU-regi for at få det dansk-svenske program Skype forbudt, idet de mener, ordet Skype minder for meget om Sky.

Sagen er blevet ført i det skjulte i over fem år, og blev først kendt af offentligheden i mandags, idet Skype vil på NASDAQ-børsen i USA. I den forbindelse fremlagde de et dokument med relevant information for eventuelle investorer, heriblandt informationen omkring retssagen mod BskyB.

EU’s kontor for harmonisering af det indre marked (OHIM) har allerede i sidste måned afsagt kendelse om, at Skypes navn og logo ligger for tæt op af Sky. Skype har meldt ud, at de vil appellere afgørelsen.

Creative Commons

98 % af alle virksomheder bruger open source

- Via Zenoss Blog - , redigeret af Emil

Firmaet Zenoss, som blandt andet udvikler open source software, har over en periode på 4 år udført undersøgelser blandt it-professionelle samt firmaets egne brugere. Resultateterne af undersøgelserne, som blev frigivet tirsdag, viser, at 98 % af de adspurgte bruger open source.

Herudover viser undersøgelsen, hvordan opfattelsen af open source har ændret sig i de seneste år. Blandt andet svarer hele 71 % i 2009, at open source er det nemmeste at bruge, en stigning i forhold til 26 % i 2006, ligesom 76 % af systemadministratorerne foretrak at bruge open source, når det var muligt.

Desuden fortæller undersøgelsen, at hvis at de adspurgte ikke bruger open source, er grunden som regel en mangel på support eller dårlig dokumentation.

Hele undersøgelsen kan ses ved at følge kilden.

Google

Google Wave bør reddes

- Via SaveGoogleWave - , redigeret af Net_Srak

Står det til en lang række brugere af Google Wave, som Google for nyligt oplyste, de vil nedlægge, så bør Google ikke nedlægge tjenesten.

Google annoncerede i sin tid, under stor medieopmærksomhed, Wave som en efterfølger til e-mail, men det lykkedes aldrig rigtig at få projektet skudt i gang. Den primære årsag har været manglende interesse.

Interessen er dog til stede på hjemmesiden savegooglewave.com, der er oprettet med det formål at få Google til at ombestemme sig, inden Wave helt lukkes ved udgangen af i år.

Indtil videre har lidt over 29.000 personer tilkendegivet, at de bakker op om projektet, ligesom en lang række personer har skrevet om, hvorfor de mener, Wave skal overleve.

Vil man gå et ekstra skridt i sin støtte, er det muligt at købe en t-shirt i kampen om at bevare den nedlukningsdømte tjeneste.

Læs også: Google erkender nederlaget; Dropper Wave som selvstændigt produkt

Plastic Logic

Que e-bog-læser bliver ikke til noget

- Via Plastic Logic - , redigeret af Emil

Efter at have været undervejs i næsten to år har firmaet Plastic Logic valgt at droppe deres bud på en e-bog-læser, en tablet kaldet Que.

Det tegnede ellers godt, da firmaet i oktober sidste år udsendte de første pressebilleder, der viste en meget slank og elegant e-bog-læser, der havde en berøringsfølsom skærm.

Tre måneder senere var firmaet igen fremme og promovere Que, da de havde taget den med til CES-messen, der blev afviklet i januar i år.

Når Plastic Logic alligevel har valgt at droppe Que, så skyldes det forsinkelser med at få et færdigt produkt klar, og i mellemtiden har markedet rykket sig så meget, at firmaet ikke mener, der er plads til Que.

Det betyder dog ikke, at drømmen om en e-bog-læser er opgivet, tværtimod, så har Plastic Logic offentliggjort, at de vil satse på at lave en næstegeneration e-bog-læser.

Richard Archuleta, direktør for Plastic Logic skrev:
We recognize the market has dramatically changed, and with the product delays we have experienced, it no longer make sense for us to move forward with our first generation electronic reading product.