mboost-dp1

Microsoft

Internet Explorer 9 Preview 6 frigivet

- Via InformationWeek - , redigeret af Avenger- , indsendt af tblaster

Op til udgivelsen af betaudgaven af Internet Explorer 9 (IE9) var der blevet udgivet fem såkaldte platform-previews, og nu følger den sjette i rækken.

Hvor betaudgaven af IE9 især henvendte sig til den almindelige bruger for at vise, hvad man kan forvente i den endelige udgave, så er IE9 Platform Preview 6 (PP6) rettet mod udviklerne. Det giver sig blandt andet til udtryk ved, at den nye brugergrænseflade, kendt fra betaen, ikke er med.

Til gengæld har Microsoft indført understøttelse for en række nye HTML5-funktioner, hvilket blandt andet omfatter semantiske elementer. I W3C’s officielle HTML5-test klarer det nye preview sig rigtig flot og er således foran konkurrenterne på canvas-området.

Også på andre områder viser IE9 PP6 forbedret understøttelse af webstandarder med for eksempel understøttelse af CSS 2D transforms. Sidst, men ikke mindst, er Javascript-motoren igen blevet forbedret og er blevet en smule hurtigere end i betaudgaven.

Du finder som altid den nye preview på Microsofts Testdrive-hjemmeside.

Flickr - Ethan Hein

Astronomer finder rekordtung neutronstjerne

- Via BBC - , redigeret af Avenger- , indsendt af ktg

Med en diameter på mellem 10 til 20 kilometer er neutronstjerner ikke særlig store og umulige at se med optiske teleskoper. De udsender i stedet radiosignaler som såkaldte pulsarer på grund af deres meget hurtige rotationshastighed.

Det er også tilfældet for neutronstjernen PSR J1614-2230, hvor astronomer har målt rotationshastigheden til 317 gange i sekundet ved hjælp af Green Bank radioteleskopet i USA. Fordi radiosignalerne regelmæssigt passerer en følgestjerne, som trækker i dem, har man kunnet bestemme neutronstjernens masse, og den er stor.

Massen for det lille objekt er på 1,97 gange Solens masse, hvilket gør PSR J1614-2230 til den neutronstjerne, der har den højeste masse, som hidtil er opdaget.

Opdagelsen fortæller samtidig lidt om stjernens indre. Astronomer er ikke helt sikre på, hvad der foregår i det indre af så supermassive objekter, men teorier peger på, at de kan indeholde eksotiske partikler. Nogle af disse partikler, mener astronomerne bag opdagelsen af den nye neutronstjerne, dog ikke længere kan eksistere, for hvis de gjorde, ville de kollapse til et sort hul.

Paul Demorest, astronom skrev:
It’s simply that if those particles were formed, the star would get too dense and collapse into a black hole prior to this point.

Ringkøbing-Skern Kommune

Ringkøbing-Skjern sparer 350.000 ved at skifte til OpenOffice

- Via Ringkøbing-Skjern kommune - , redigeret af Pernicious , indsendt af Hubert

Ringkøbing-Skjern Kommune kan i en pressemeddelelse fortælle, at de har skiftet hele deres skolesystem over til OpenOffice, hvilket resulterer i en besparelse på 350.000 kr. om året.

Skiftet er sket i løbet af de seneste fire uger, hvor skolecomputerne har fået slettet tidligere programmer og installeret OpenOffice i stedet, så de har været klar til lanceringen.

I alt drejer det sig om 2.000 computere, som benyttes af 6.500 elever samt 650 lærere. Den administrative del af skolerne er dog ikke indbefattet i skiftet og fortsætter derfor med de kontorpakker, som de hidtil har brugt.

Microsoft

Silverlight nedtones til fordel for HTML5

- Via ZDNet - , redigeret af Mathias Friis Hansen , indsendt af ignuz

Microsoft har netop afholdt deres udviklingskonference PDC (Professional Developers Conference), og her kunne den kendte blogger Mary Jo Foley konstatere, at der ikke var meget nyt at hente om Silverlight.

Hun fik i den forbindelse en snak med Bob Muglia, der er chef for Microsofts afdeling for servere og værktøjer, og han kunne fortælle, at Silverlight fremover primært vil være en udviklingsplatform for Windows Phone.

Når det kommer til indhold på internettet, vil man i stedet satse meget mere på HTML5, hvilket også er tydeligt i den nye Internet Explorer 9. Netop dette faktum blev fremhævet flere gange under blandt andet den officielle keynote med Steve Ballmer, der roste og fremhævede HTML5 flere gange.

Satsningen på HTML5 på nettet vil ikke betyde, der ikke kommer en ny udgave af Silverlight, men der vil gå længere tid til version 5 kommer, end der gik mellem version 3 og 4.

Logitech

Logitech annoncerer soldrevet, trådløst tastatur

- Via engadget - , redigeret af Pernicious , indsendt af Skak2000

Trådløse tastaturer har altid været hæmmet af nødvendigheden af batterier, som skal skiftes ud regelmæssigt. For at slippe af med problemet har Logitech i dag annonceret tastaturet K750, som modsat de tidligere trådløse tastaturer ikke skal forsynes løbende med nye batterier for at fungere. I stedet benytter tastaturet sig af solenergi gennem to paneler af solceller i toppen af tastaturet.

Logitech lover, at tastaturet også vil fungere indendørs, og udtaler samtidig, at selv uden lys bør tastaturet kunne holde sig i live i op til tre måneder.

Tastaturet anvender Logitechs krypterede 2,4 GHz kommunikationsteknologi og kan benyttes med deres Unifying USB-modtager. Det vil kunne købes senere på måneden til en pris på $80, eller 699 kroner herhjemme, men kan forudbestilles fra i dag.

Du finder flere informationer om tastaturet på Logitechs hjemmeside.

Bigelow Aerospace

Privat firma viser planer om kæmpe rumstation

- Via Popular Mechanics - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Conar

I 2006 og 2007 opsendte det private firma Bigelow Aerospace test-modulerne Genesis I og Genesis II ud i rummet, for at teste deres patenterede oppustelige rumstationsteknologi.

Siden opsendelsen har firmaet været i gang med at udvikle modulet Sundancer, der skal blive det første beboelsesmodul, baseret på deres oppustelige design. Efterfølgeren til Sundancer, BA-330, er også under udvikling og nu har Bigelow fremvist efterfølgeren til denne.

BA-2100 er udtænkt som ét kæmpe modul på 70 tons, der er tænkt til at blive opsendt med den amerikanske “Heavy-lift Launcher”, som det amerikanske senat for nyligt godkendte udviklingen af.

Modulet er så stort, at det vil indeholde 4 forskellige dæk, og er dermed meget større end noget der hidtil er set i rummet.

Om BA-2100 bliver en realitet vil være meget afhængigt af udviklingen af raketten, der skal sende den i kredsløb.

For de mindre moduler, Sundancer og BA-330, så håber milliardæren Robert Bigelow, at de bliver opsendt i 2014-2015.

Kokoro Co.

Ny menneskelignende robot fra Japan

- Via Singularity Hub - , redigeret af Avenger- , indsendt af Conar

Firmaet Kokoro fra Japan er kendte for deres Geminoid-robotter, idet de er lavet, så de ligner mennesker. Nu er firmaet klar med en ny robot, der har fået navnet Actroid-F, som for nyligt blev fremvist.

Robotten er en videreudvikling af den kvindelige robot Geminoid-F, og anvender således det samme ydre, men har fået en del forbedringer af det indre.

Det er lykkedes Kokoro at gøre Actroid-F 30 kilo lettere end sin forgænger, ligesom kontrolsystemet er blevet lettere og billigere at fremstille. Robotten leveres i siddende stilling og kan bevæge øjenbryn, øjenlåg, øjne, mund og nakke, ligesom den kan bukke.

Firmaet forestiller sig, at robotten kan bruges ved f.eks. samtaler, hvor en person ikke selv kan være til stede. Ved hjælp af en række kameraer kan en person styre robotten, så den reagerer og snakker som havde vedkommende selv været der.

Du kan se en demonstration af den meget livagtigt udseende robot herunder.

Læs også: Første geminoid-robot uden for Japan kommer til Aalborg Universitet

SXC - clix

Minilever skabt fra stamceller

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious

Det er lykkedes forskere at producere en mindre version af den menneskelige lever, ved at bruge stamceller. Det giver håb for, at man i engang vil kunne gro levere til transplantationer, selvom forskerne udtaler at det ligger langt ude i fremtiden.

Metoden som blev brugt, går ud på at skabe nyt levervæv oven på et “stillads”, lavet af strukturen fra en rigtig lever. Det skabes ved at bruge et syntetisk rensemiddel, som fjerner cellerne fra leveren, og kun efterlader kollagenen, som støttede disse celler, samt et netværk af blodkar. Herefter indsættes stamcellerne gradvist.

Efter en uge i en “bioreaktor”, som gav cellerne både næring og ilt, kunne forskerne se en cellevækst i strukturen, og endda tegn på funktioner fra en normal lever.

Shay Soker, lederen af projektet skrev:
We are excited about the possibilities this research represents, but must stress that we’re at an early stage, and many technical hurdles must be overcome before it could benefit patients. Not only must we learn how to grow billions of liver cells at one time in order to engineer livers large enough for patients, we must determine whether these organs are safe to use.

Facebook

Facebook køber størstedelen af fildelingsservice drop.io

- Via drop.io - , redigeret af Pernicious

Facebook har opkøbt størstedelen af fildelingsservicen drop.io, som tillader brugerne at lave, hvad de kalder et “drop”. Herefter kan filer af forskellig art puttes i dette drop, og deles med andre, blandt andet gennem Facebook.

Dog lyder det, at Facebook er mere interesseret i firmaets udviklere, end selve produktet. På grund af opkøbet vil drop.io lukke ned for deres fildelingsservice, og det vides ikke, hvordan teknologien vil blive brugt af Facebook, hvis den da overhoved vil blive brugt.
Nedlukningen vil ske sådan, at gratis drops ikke længere kan oprettes, mens betalende brugere kan fortsætte brugen indtil den 15. december, hvorefter alle data slettes.

Manden bag drop.io, Sam Lessin, vil sammen med størstedelen af firmaets teknologier og aktiver blive en del af Facebook.

Facebook skrev:
We can confirm that we recently completed a small talent acquisition for drop.io and acquired most of the company’s assets. We’re thrilled that Sam Lessin will be joining us at Facebook.

Wikimedia

Facebook-opdatering gav en fyreseddel

- Via Berlingske Business - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af arne_v

Har man haft en dårlig dag på arbejdet, så kan det være en rigtig dårlig idé at skrive om det på Facebook, især hvis det er arbejdspladsen, der kritiseres.

Det har en kvinde måtte sande, da hun i utilfredshed over sine arbejdstimer på arbejdspladsen skrev om dette på sin Facebook-profil. Flere af kvindens venner var dog ansatte og kunder til firmaet, og derfor udløste beskeden en bortvisning. Det skriver Business.dk.

Kvinden tog sagen op i retten, men her har man kendt fyringen gyldig, dog blev firmaet dømt til at betale løn til hende i opsigelsesperioden.

Baggrunden for afgørelsen var, at det var fundet bevist, at kvinden havde opført sig illoyalt over for sin arbejdsgiver. Hos organisationen Dansk Erhverv, der har fulgt sagen fra sidelinjen, påpeger man, at nok har vi ytringsfrihed, men at det ikke er uden ansvar.

Organisationen var ikke selv indblandet i sagen, men har fulgt den, fordi flere og flere medlemmer har spurgt ind til, hvordan de skal forholde sig i sager, hvor ansatte ytrer sig kritisk på sociale medier.