mboost-dp1

Flickr - o2ma

Amerikaner risikerer 20 års fængsel for at skaffe kunder ulovlig internetadgang

- Via TechWorld - , redigeret af Pernicious

En 26-årig amerikaner er blevet dømt for at have solgt produkter, der har hjulpet tusindvis af mennesker med at stjæle adgang til internet. Det oplyser det amerikanske justitsministerium.

Dermed kan manden, Ryan Harris, se frem til op imod 20 år i fængsel samt en bøde på maksimalt $250.000 for hver af de syv lovbrud, manden er dømt for. Mandens firma TCNISO solgte mellem 2003 og 2009 et produkt, der gjorde, at kunder kunne maskere deres kabelmodem, så internetudbyderne troede, de var betalende kunder.

Lanny Breuer, U.S. Department of Justice skrev:
Mr. Harris tried to hide behind the banner of freedom of access to the Internet, but the evidence established that he built a million dollar business helping customers steal Internet service.

Strafudmålingen finder sted den 23. maj.

DR

Mobil HTML5-udgave af DR NU endelig klar

- Via DR - , redigeret af OnkelDunkel

Efter lang tids udvikling er DR nu endelig klar, med den første offentlige beta udgave af DR NU til mobile enheder, der altså fungerer uden Flash.

Der er tale om en HTML5 web-app som både kan vise direkte tv samt DR’s samling af on-demand-programmer, som man kender det fra den eksisterende Flash-baserede DR NU-side.

Den nye web-app kan prøves på adressen http://www.dr.dk/tjenester/drnu-mobil-beta og skulle virke på både iPhone, iPad og Android-baserede enheder.

Google Inc.

Google arbejder på Siri-lignende “Assistant”

- Via TechCrunch - , redigeret af Pernicious

Der har tidligere været historier fremme om, at Google arbejder på en konkurrent til Apples Siri, der er en stemmestyret assistent, som bruges i iOS. Googles pendant kaldes i øjeblikket “Assistant”, og internetgiganten arbejder angiveligt på, at gøre Assistant endnu bedre end Siri.

Det vil de gøre ved at have kontrol over alle dele af projektet, mens Siri afhænger af data udefra, der leveres af blandt andet Wolfram Alpha. Projektet ledes af Googles Android-udviklerhold, og handler ifølge en unavngiven kilde mere om at gennemføre opgaver i det virkelige liv, end det gør om at levere almindelige søgeresultater.

Derudover vil Google give udviklere adgang til systemet, så de kan bruge det til applikationer og hjemmesider, hvilket Apples Siri ikke tilbyder.

Google har endnu ikke endeligt bestemt, hvornår Assistant vil blive præsenteret, men der snakkes om fjerde kvartal af i år.

androidheadlines.com

Asus: Vi vil være blandt de første med Android 5.0

- Via TechRadar - , redigeret af Pernicious

Taiwanske ASUSTeK Computer Inc. vil være blandt de første til at kunne tilbyde Android 5.0, når den nye version af styresystemet bliver tilgængeligt. Dette står klart efter, at ASUS’ Benson Lin for nyligt gav udtryk for, at firmaet håber dets tætte forhold til Google, og dets evne til at opgradere deres tidligere enheder vil betyde, de bliver blandt de første til at få Jelly Bean.

Asus var således de første til at udgive tablets med Honeycomb, og de første til at udgive Ice Cream Sandwich til firmaets eksisterende tablets.

Asus annoncerede for nyligt deres 3 i 1 Padfone-enhed ved MWC 2012, der er en kombineret tablet, mobiltelefon og netbook, og det taiwanske firma håber, at firmaet nye tiltag vil hjælpe dem nærmere en hurtig udgivelse af Android 5.0.

Vi hørte for nyligt rygter om, at LG skulle producere den næste Nexus Jelly Bean-smartphone, men om dette rygte er korrekt vides naturligvis ikke, og selv hvis det er sandt forhindre det ikke nødvendigvis ASUS i at være først med styresystemet.

Corning Inc.

Gorilla Glass 2 er på vej

- Via Slashgear - , redigeret af Pernicious

Corning, der er firmaet bag Gorilla Glass, annoncerede for nyligt, at de er begyndt at afsende firmaets anden generation af Gorilla Glass til mobilproducenter, som har planer om at udgive enheder med teknologien inden april i år. Dette betyder, at vi sandsyneligvis vil se Gorilla Glass 2 på kommercielle enheder i Danmark allerede omkring april eller maj i år.

Den nye generation af Gorilla Glass blev fremvist for første gang under CES 2012, og er ifølge dens amerikanske producenter hele 20 procent tyndere end dens forgænger, og besidder samme styrke. Den reducerede tykkelse betyder, at vi som forbrugere kan forvente os tyndere smartphones og tablets med lysere skærme og en mere præcis føleevne.

Siden annonceringen af Gorilla Glass 2 sidste måned, har Corning modtaget bestillinger fra mere end halvdelen af firmaets kunder, og den første ordre er altså allerede blevet afsendt. I kundekredsen finder man blandt andre Asus, der vil benytte glasset i firmaets Transformer Pad Infinity.

Flickr - bongo vongo

“Password1” er det mest brugte kodeord blandt virksomheder

- Via CNN Money - , redigeret af Pernicious

Ifølge Trustwaves Global Security Report for 2012 er den mest benyttede adgangskode blandt forretningsbrugere “Password1”, da det ofte lever op til adgangskodekravene i Microsoft Active Directory, som benyttes til at administrere brugere.

Adgangskoden benytter nemlig et stort bogstav, et tal, og har derudover en længde på 9 tegn, hvilket altså er rigeligt for de fleste systemer.

Trustwave, der har analyseret 2,5 millioner krypterede adgangskoder, fortæller i sin rapport, at omkring 5 % af dem alle var “password” eller en variation af denne. Det andenmest brugte kodeord var “welcome”, som mere end 1 % af de 2,5 millioner koder benyttede.

Det lykkedes Trustwave at knække 200.000 af de mange adgangskoder med en ganske almindelig computer.

SXC - flaivoloka

Google og Information vil fremme datajournalistik med en konkurrence

- Via Version2 - , redigeret af Pernicious

Google og Information har sammen med andre partnere lanceret en konkurrence, Nordisk Nyhedshacker, hvor det gælder om at lave en præsentation af data, der skal bruges på nettet. Data kan være datasæt fra det offentlige på Digitaliser.dk eller egne data. Der er sidste frist for aflevering den 16. april og præmien er en måneds ophold på avisen The Guardian Datablog samt 20.000 kr i legatpenge. Det skriver Version 2.

Nikolai Thyssen fra Information fortæller, at man til konkurrencen kan bruge visualisering af data, mash up eller lave en mobilapplikation, hvor det er muligt at indrapportere til en journalist.

Hermed håber Information og Google, at kunne indføre begrebet open source i journalistverdenen, hvor de gerne vil have samarbejder med professionelle journalister og vidende amatører. Information har en datablog, hvor de i forbindelse med Wikileaksafsløringer brugte grafer, kort og præsentationer til at præsentere information på en ny håndgribelig måde. Dermed håber de på i fremtiden at kunne gøre større mængder information mere tilgængeligt og mere forståeligt.

Anonymous

25 anonymous hackere anholdt

- Via BBC News - , redigeret af OnkelDunkel , indsendt af Kous

Politienheder fra Europa og Sydamerika har for nyligt anholdt 25 personer, der angiveligt er medlemmer af hacktivist-gruppen Anonymous, der den seneste tid har gjort sig bemærket ved at hacke flere fremtrædende firmaer.

Interpol-operationen, der gik under navnet “Exposure”, resulterede i ti anholdelser i Argentina, fire i Spanien, seks i Chile og fem i Colombia, og de anholdte sigtes blandt andet for at have offentliggjort personlige oplysninger om højt profilerede personer.

En af de anholdte spaniere er en 16-årige pige, der nu er blevet sat i forvaring hos sine forældre, indtil hun skal for en domstol, oplyser det spanske politi.

Kort efter aktionen gik Interpols hjemmeside ned, men om det er gengæld fra Anonymous’ side vides ikke. Hacktivist-gruppen skriver således på deres Twitter-side: “Kan det være gengæld for de 25 arresterede Anonymous-medlemmer? Ved det ikke.”

Også det spanske politis hjemmeside blev taget ned efter anholdelserne, men heller ikke denne aktion tager Anonymous æren for.

Facebook

Facebooks regler for billeder er lækket

- Via Gawker - , redigeret af Net_Srak

De regler som moderatorerne på Facebook bruger til at bestemme om indhold skal fjernes er dukket op på nettet. Reglerne blev lækket af en medarbejder i et firma, der samarbejder med Facebook, hvor medarbejderen var sur over kun at få $1 per time for at screene billeder.

Fra reglerne fremgår det eksempelvis, at billeder af anvendelsen af ulovlige stoffer som kokain er forbudt med undtagelsen af marihuana, der er tilladt, hvis det er i forbindelse med køb, salg eller dyrkning. Desuden tillader Facebook ikke manipulerede billeder, billeder af mennesker der er fulde, eller har fået tegnet ting i deres ansigt mens de sover.

Generelt set er Facebook meget snerpet overfor billeder med seksuelt indhold, mens de er mere tolerante overfor voldeligt indhold.

Facebook har tidligere modtaget kritik fordi de slettede billeder af kyssende homoseksuelle mænd, samt at de også sletter billeder, hvor dele af brystvorten er synlig på ammende kvinder. Facebook forklarer normalt fjernelsen af billeder ved at henvise til deres meget vage offentlige regler kaldet Statement of Rights and Responsibilities, hvor mange har efterlyst mere konkrete regler.

Facebook har nu været ude og forsikre om, at brugeres private oplysninger ikke blev leveret til deres samarbejdspartnere.

Facebook skrev:
In an effort to quickly and efficiently process the millions of reports we receive every day, we have found it helpful to contract third parties to provide precursory classification of a small proportion of reported content. … Additionally, no user information beyond the content in question and the source of the report is shared. We have, and will continue, to escalate the most serious reports internally, and all decisions made by contractors are subject to extensive audits.

Creative Commons

EU-regler for åbne standarder ikke åbne nok

- Via The H Open - , redigeret af Net_Srak

EU-parlamentet rådgiver i øjeblikket Komiteen for det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse om lovgivning, der skal gøre standardiseringsprocessen nemmere.

The Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) er bange for, at den nye lovgivning vil føre til standarder, der ikke er kompatibel med open source software. Frygten er, at niveauet for at acceptere standarder vil være så lav, at nye standarder vil blive domineret af et patentkartel, hvor man er tvunget til at licensere teknologien i standarden til FRAND-betingelser.

FFII mener, at det strider mod ånden i open source software. De mener at lovgivningen skulle gøre patenter i standarder gratis at bruge.

Kommisionen lavede i 2010 et kompromis, hvor patenter i standarder kunne licenseres under FRAND-betingelser eller gøres frit tilgængelig. Dermed er der både plads til proprietær software og open source software i det samme marked.