mboost-dp1

Best Buy

Ubuntu til salg i amerikanske butikker

- Via Computerworld DK - , redigeret af Emil

Den meget populære Linux-disto Ubuntu går nu endnu et skridt videre mod at være en seriøs konkurrent til Microsoft Windows. Den store amerikanske butikskæde Best Buy er nemlig begyndt at sælge operativsystemet i deres butikker og på deres hjemmeside.

Det er selvfølgelig en dyrere løsning end blot at downloade det og brænde det ud selv, men for de $19.99, eller små 100 kr., får man en cd med Ubuntu 8.04, en guide til at komme i gang og 60 dages support.

På pakken er der lagt vægt på, at man med produktet kan browse internettet, få en kontorpakke og sende e-mails uden at skulle købe eller installere ekstra software.





Gå til bund
Gravatar #1 - sizanx
10. jul. 2008 11:49
Det er vejen frem. 100 kr. er til at overkomme hvis det skal gøres mainstream.
Gravatar #2 - bimmerdk
10. jul. 2008 11:53
Lyder som en god idé arbejder selv i en computerbutik og hvis vi fik muligheden for det tror jeg også klart vi ville sælge det
Gravatar #3 - thl
10. jul. 2008 11:54
Måske skal man rette "dyre løsning" til "dyrere løsning", med mindre at der hentydes til Ubuntus navngivnings politik :-)
Gravatar #4 - Lss_1405
10. jul. 2008 11:55
Det ville fx give en (ikke særlig computer klog person) som mig en mulighed for at køre Linux. Jeg har altid gerne ville, men den svære proces har altid holdt mig væk.

God idé!
Gravatar #5 - Thalion
10. jul. 2008 11:57
Ja.. Det lyder da smart.

For de fleste har jo ikke brug for mere end hvad ubuntu kan. Men det at henvise nogen til at skulle downloade fra et site, og brænde det osv, gør det lidt mere besværligt. Og så er de 60 dages support en god ide.

Og 100 kr vs 700-1000 kr så tror jeg der er mange der ville spare de penge og lære ubuntu.
Gravatar #6 - fennec
10. jul. 2008 12:06
Ubuntu er et rigtig godt alternativ til Windows. Også til folk som ikke forstår sig på computere.

Min kæreste fik virus på hendes bærbar og jeg kunne simpelthen ikke fjerne den. Lidt for sjov, installerede jeg så ubuntu, og bortset fra de første 5 min hvor hun ikke kunne finde ud af hvor programmerne lå, har hun kørt det lige siden uden problemer. Hun var endag ekstra glad for alle de små spil der fulgte med :o)

Har man kun brug for en hverdags PC (altså til internet/mail/office), kan man lige så godt vælge en Linux distro.

Der er kun et problem. Nogle gange bliver skærmen grå (som om den tænker), og imens er den helt frosset. Det kan vare op til et par min. Jeg har prøvet at finde problemet, men kender ikke meget til Ubuntu...
Gravatar #7 - Talkar
10. jul. 2008 12:09
Jeg har både Vista og Ubuntu på min PC (altså dualboot ;) )
Jeg giver ret i at Ubuntu er et udemærket styresystem, jeg ville da også slette Vista fra min PC hvis det ikke var fordi at man ikke kan spille spil så nemt på den, og jeg spiller rimelig meget i min fritid..
Gravatar #8 - bimmerdk
10. jul. 2008 12:14
off topic; nogle der ved om cs3 køre på ubuntu ? ellers kunne jeg godt finde på og prøve det af
Gravatar #9 - Thalion
10. jul. 2008 12:15
#8

CS3 skulle vist nok godt kunne køre i Wine, men ved ikke hvor godt det kører. Har ikke selv brugt det.
Gravatar #10 - Cave
10. jul. 2008 12:19
Har man kun brug for en hverdags PC (altså til internet/mail/office), kan man lige så godt vælge en Linux distro


Omvendt kan man sige, at har man brug for en hverdags PC, der kan mere end internet, mail og office, så kan man med fordel bruge en linux distribution frem for et produkt fra Microsoft. Jeg kører kun selv med arch linux, og de forskelligartet opgaver (programmering, tungt konverteringsarbejde osv.) fungerer for mig klart bedst på et letvægtigt system, som jeg selv har herredømmet over (ubuntu folkene har dog taget lidt for mange valg på forhånd i forhold til min smag - men fint initiativ med salg af opensource OS, levering og support).

Er man til spil på PC platformen, så er det en anden sag (-> ps3)
Gravatar #11 - moulder666
10. jul. 2008 12:22
Hvis der kom et tilbud som dette her i DK, tror jeg at det ville få mig til at skifte. Jeg har længe haft lyst til at komme væk fra Xp, og det eneste der virkelig holder mig tilbage, er tanken om startvanskelighederne - og der ville 60 dages gratis support altså gøre meget!
Gravatar #12 - TwoZero
10. jul. 2008 12:25
#8: Som #9 siger, så kan du bruge Wine (alternativt Crossover), men den bedste løsning IMHO er Win4lin .. http://www.win4lin.com

Det koster ganske vist lidt penge, men det er til at overkomme..

#2: hvorfor bestiller I ikke en ordentlig stak ubuntu skiver hjem og sælger dem i butikken? Det har jeg da gjort tidligere, og det var lidt af en succes for mit vedkommede.

I kan bestille trykte skiver her: https://shop.canonical.com/index.php?cPath=17
Gravatar #13 - Cave
10. jul. 2008 12:30
Jeg har længe haft lyst til at komme væk fra Xp, og det eneste der virkelig holder mig tilbage, er tanken om startvanskelighederne


Især til Ubuntu er der så meget dokumentation (danske og udenlandske fora, google søgning osv fx blogs) at finde og support at få (specielt på IRC) online, så det er blevet betydelig lettere for nybegyndere.

Med wubi kan du ligefrem installere ubuntu fra XP som ethvert andet program.
Gravatar #14 - Dumpduck
10. jul. 2008 12:34
Problemet med Linux er jo bare, at ikke alt er understøttet det.
Sure, har bare lidt forstand på computere er det ikke et problem, men det er vel den mere almene/mindre erfarne bruger som er målgruppen her, og de _vil_ få problemer. Om det så er fordi de ikke kan se de gratis udsendelser der findes på TV2 Sputnik, grundet DRM, som naboen så glædeligt snakker om hun ser, eller blive anbefalet et program som slet ikke understøttes på Linux... Panik, panik! ~ ender med køb af en Windows licens.

Forstå mig ret, Ubuntu og andre Linux styresystemer er da helt fine, men så længe der er så ufattelig mange virksomheder som ikke udvikler software, spil og andet til Linux, så vil Linux aldrig få fat i den lille almene forbruger, IMO.

Derfor tror jeg ikke denne strategi vil virke, men de skal da have held og lykke - håber da jeg tager fejl. Det som jeg tror der skal til, er at virksomhederne viser større interesse for Linux. Eksempelvis ville det nok gavne en hel del, hvis der blev udviklet topspil, såsom Call of Duty og mange flere, til Linux.
Gravatar #15 - Zalon
10. jul. 2008 12:59
COD4 kan fint køre i wine :) De fleste seriøse spiludgivere plejer nu også at udgive en linux binary.
Gravatar #16 - nerdgirl.dk
10. jul. 2008 13:14
linuxpusher.dk

Her får man 6 distroer for 111,- og én distro for en flad 20'er.
Der følger ganske vist ikke vejledning eller support med, men de har meget god info under kategorien 'Information'.

I hvert fald slipper man for at brænde selv.
Gravatar #17 - jnejne
10. jul. 2008 13:25
Det at man får det på cd er ikke et godt argument... man kan gratis få tilsendt Ubuntu cd'er i hele verden... det er hvist en afrikansk milliadær der sponsorerer det.
Gravatar #18 - Hůňděštějlě2
10. jul. 2008 15:05
Problemet er at man let risikerer at købe en CD i troen på at det virker, i det mindste med lidt hjælp fra en supporter. Men hvad så hvis der ikke findes drivers til ens hardware? Hvad mon Mr. and Mrs. Schmidt vil sige, når de får at vide at deres gamle printer eller noname digicam ikke kan forbindes til computeren?

Idéen er god nok, men jeg tror der vil være nogle mennesker som kommer til at føle sig slemt snydt.

17 skrev:
Det at man får det på cd er ikke et godt argument... man kan gratis få tilsendt Ubuntu cd'er i hele verden... det er hvist en afrikansk milliadær der sponsorerer det.


Yep, og det virker. Jeg modtog selv en bunke som jeg delte ud til venner og bekendte. Men der følger ikke support med, og det kan jo være relevant for nogen, fx for #11: moulder666.
Gravatar #19 - lindysign
10. jul. 2008 15:20
Super initiativ, for Ubuntu ER godt! Jeg kører det personligt sammen med min Xp installation, og nyder at bruge Ubuntu ind i mellem, til at gøre mig mere familiær med linux. Flere af mine kunder udtaler også større og større ønske om noget andet end det "bloatede" windows, som skyder forbi deres behov, i størrelse og pris, samt kompliceringsmæssigt... (eksisterer det ord egentligt? ;) )

Jeg håber Zepto og andre forhandlere af computere tager sig sammen og tilbyder ubuntu til deres computerer.
Gravatar #20 - Hůňděštějlě2
10. jul. 2008 15:25
19 skrev:
kompliceringsmæssigt... (eksisterer det ord egentligt? ;) )


Enkelthed? Simplicitet? :)
Gravatar #21 - myplacedk
10. jul. 2008 15:29
18 skrev:
Hvad mon Mr. and Mrs. Schmidt vil sige, når de får at vide at deres gamle printer eller noname digicam ikke kan forbindes til computeren?

De siger vel det samme, som når det ikke virker i Windows: Vi køber en ny.

Seriøst, jeg har lige så tit problemer med at få hardware til at virke i Windows, som i Linux. Altså problemer pr. PC.

Så snart man prøver at bruge hardware beregnet til en anden Windows-udgave, så er det sværere at få til at virke i Windows, end hardware generelt er i Windows. Efter min erfaring.

Jeg er rigtigt glad for at hardware baseret på standarder (fx. USB) frem for drivere er mere og mere almindeligt.
Gravatar #22 - GormDK
10. jul. 2008 16:23
19 skrev:
Jeg håber Zepto og andre forhandlere af computere tager sig sammen og tilbyder ubuntu til deres computerer.

Der har da før været store computerproducenter, som har solgt computere med præinstalleret Linux (kan ikke lige huske om det var Ubuntu), se fx WNZ: Hewlett-Packard begynder salg af computere med Linux.
Gravatar #23 - nerdgirl.dk
10. jul. 2008 18:19
I forlængelse af #22 kan jeg nævne at Dell længe har solgt computere med Red Hat eller Ubuntu. Se her.
Gravatar #24 - Louis
10. jul. 2008 20:09
Godt initiativ, men håber virkelig at det er version 8.04.1 af Ubuntu de sælger, da 8.04.0 har været en del buggy bla. med en beta-ugave af Firefox, der crashede hele tiden.

#4 + #11
Du kan på http://linuxshoppen.dk og http://linuxpusher.dk købe Li9nux-cder. Du kan selv vælge om du vil kun vil købte brændte cder eller om du vil købe box-set med manual og begynder support.

Desuden er der danske forums såsom http://linuxin.dk og http://linuxforalle.dk, hvor du kan spørge om hjælp til Linux.

Der findes også en bred vifte af Linux-brugergrupper over hele landet (http://lug.dk), der jævnligt holder møder, hvor man kan møde op og få hjælp til Linux.

#6
Det lyder lidt som en solskinshistorie :) Min mor kører også selv Ubuntu. Hun elsker de mange kabaler den har.

Mht. dit problem med skærmen der fryser, så prøv at søge på maskinens navn (fx. Thinkpad T61p) på wiki.ubuntu.com eller ubuntuforums.org.


#10
Med hensyn til at den almindelige bruger lige så godt kunne vælge Windows, hvis han/hun bare skulle bruge computeren til de mest basale ting, så vil jeg sige dig imod i det der findes flere vira til Windows, måden det styrer rettighederne på (altid administrator), samt måden man henter software på(henter bare en .exe fra nettet).

Jeg giver dig ret i din lille hentydning om at det er bedst at købe en maskine der er lavet til at spille på, hvis man vil spille.
Jeg har en PS3 til spil og film, hvor jeg også har Linux på til de basale opgaver samt lidt film via VLC og musik.
Dertil har jeg så købt en Thinkpad som min computer, den er ikke en spillemaskine, men perfekt som computer.

Jeg vil dog også lige tilføje for ikke at få dem, der spiller spil, der kun findes til Windows og ikke spilkonsoler på nakken, at man jo altid kan dualboote, men det handler også om at spilproducenterne skal få øjnene op for Linux.

Hvis man ikke vil genstarte mellem man skal spille eller lave lette opgaver, så kunne man jo også køre Linux virtuelt inde i Windows. Der er så mange der snakker om Windows inde i Linux, men så har man jo ikke 3D understøttelse som behøves i mange spil. så man kunne jo også gøre det den anden vej, da man jo oftest kan undvære 3D understøttelse i Linux, hvis man har Windows som primært game OS.


#12
Hvorfor ikke bare bruge VirtualBox (virtualbox.org). Det er gratis og deres open-source-udgave er inkluderet i de fleste distributioners pakkecentre.

#14 Der findes distributioner såsom Mint, Mepis, PCLinuxOS og andre der indeholder de ufrie ting, der skal til for at se fx. Sputnik. Men de handler også om at diverse tv-selskaber og andre skal have øjnene op og bruge åbne formater, så de ikke begrænser deres tjenester til en platform. Så længe de bruger lukkede teknologier, er de meget svært for frie udviklere at udvikle programmer der understøtter dem.

#17 Afrikansk milliarder ;)

#18 Jeg har faktisk oplevet at der er mere hardware samt printere, kamera m. m. der virker med en standard Ubuntu-cd fremfor en standard Windows XP cd.
Min mor smækkede sin Canon-printer og Kodak kamera i sin Ubuntu pc.. Ingen problemer, den fandt dem med det samme.
En anden ting er at der er mange firmaer der skider på Linux, og så må diverse frie udviklere selv udvikle drivere.

Med Windows skal du ud på nettet og lede efter drivere til diverse hardware medmindre du bruger en OEM cd, der er leveret til computer som så er bloadet med en crapware (Ja, det ord har en Newz-skribent selv brugt).
Hvis du så køber en printer eller scanner får du måske en driver-cd med, hvor der ligger nogle gamle out-dated drivere på. Tror du Fru. Hensen kan finde ud at at finde drivere selv på nettet og installere disse?

#19
Ja, til til videre skriver de på nogle af deres maskiner, at de er understøttet af Ubuntu, så det er altid en start :)

#22
De computere man kan købe i Danmark med Linux (hvis vi ser bort fra EEE) er mest begregnet til erhvervslivet.

#23

Ja, men ikke i Danmark.
Gravatar #25 - Bateman
10. jul. 2008 20:27
#17

Canonical Ltd sponsorer det.

Rigtig godt tiltag synes jeg, men tror nu Ubuntu (og andre Linux distros) ville blive mere udbredt, hvis Dell solgte maskiner pre-installed med Ubuntu i DK. Og hvis andre firmaer gav den mulighed at pre-install en Linux-distro. Så ville man med sikkerhed vide, at hardwaren er kompatibel med Linux.
Gravatar #26 - Redrumrd
10. jul. 2008 22:46
#19
Zeptos nyeste maskine Nox A15, har fået det her mærke nu! :D

Linux Support
Zepto Nox er testet *** til at kunne arbejde med Ubuntu for dem der måtte ønske et gratis alternativ som operativ system. Ubuntu's seneste version, Hardy Heron 8.04, har driver support til at arbejde med det mest benyttede hardware, inklusiv den nye CUDA teknologi fra Nvidia. Dog vil noget hardware, som webcam, fingeraftrykslæser og TV-Tuner kort,
Gravatar #27 - Louis
11. jul. 2008 03:56
#26

Ja den er testet med Ubuntu, men det medfølger ikke.
Folk skal selv få fat i det og installere det.
Gravatar #28 - Silwer
11. jul. 2008 07:02
LOOOL - Jamen det vil nu stadig ikke fungere i store virksomheder...
Og brugerne vil jo gerne have Windows på deres private fordi de kender det fra jobbet ;) Så i mine øjne er det stadig 1-0 til M$$$$$ ;)
Gravatar #29 - runeks
11. jul. 2008 07:09
6 skrev:
Der er kun et problem. Nogle gange bliver skærmen grå (som om den tænker), og imens er den helt frosset. Det kan vare op til et par min. Jeg har prøvet at finde problemet, men kender ikke meget til Ubuntu...

Prøv at køre kommandoen dmesg i en terminal og se hvad den siger. Hvis der sker fejl i kernen kan du se dem her. Kør den eventuelt både før og bagefter fejlen sker og se hvad der er tilføjet efter. Prøv så at søge på nettet efter denne fejl. Hvis du ikke finder noget så lav en bug report her: https://launchpad.net/ubuntu/ og beskriv fejlen efter bedste evne og inkluder output fra dmesg.
Gravatar #30 - Killer Cop
11. jul. 2008 07:42
Et rigtigt godt skridt fremad! Nu koster operativ systemet noget hvilket faktisk er det bedste. De fleste folk er meget mistroisk over noget der er gratis, især når det er noget med software at gøre. Og det giver en god grund til PC forhandlere at sælge det, det kan faktisk tjene lidt på det!
Gravatar #31 - Hubert
11. jul. 2008 11:01
Hvordan er det gået andre gange når det her har været forsøgt?

Det er dog et plus at man ikke får det proppet ned i halsen på samme måde som man gør med vista. Jeg ser ingen større forskel på at betale en MS skat eller en ubuntu skat. I begge tilfældet får jeg lov til at betale for noget jeg ikke er særligt interresseret i.
Gravatar #32 - Niklas H
11. jul. 2008 11:43
#31 Men i dette tilfælde er "Ubuntu skat" mindre end "MS skat". Plus hvis du ikke vil betale "Ubuntu skat", så kan det jo hentes gratis på nettet.

#Topic
Så synes jeg faktisk det er en god ide. Jeg tror selv at de 2 af grundene til at Ubuntu ikke er mere populært end det er, er at folk ikke kan finde ud af at hente det ned og brænde det, og at folk ikke helt stoler på noget der er gratis. Hvis man så sætter en (lille) pris på, vil folk gerne stole på det (uanset hvor dumt det end lyder).

Supporten der "følger" med denne pakke har også en del at gøre, på trods af at der er masser af support på nettet.
Gravatar #33 - Hubert
11. jul. 2008 15:34
32 skrev:
#31 Men i dette tilfælde er "Ubuntu skat" mindre end "MS skat". Plus hvis du ikke vil betale "Ubuntu skat", så kan det jo hentes gratis på nettet.


Det passer jo så ikke helt. Selvom jeg kunne hente det gratis på nettet hvis jeg havde lyst til det skal jeg stadig betale for at en eller anden stakkel skal lave et image til den maskine jeg køber. Dvs at jeg stadig skal betale for noget jeg reelt set ikke har lyst til at få ind i huset uanset om det er en windows maskine eller en ubuntu maskine.

Hvorvidt priserne på maskinerne bliver lavere af at de komme rmed ubuntu skal jeg ikke kunne sige. Jeg har aldrig set en sammenligning af maskinerne.
Det hører selvfølgelig med til historien at der næppe er den samme mængde crapware med hvilket næppe gør maskinen bliligere.


#Topic
Så synes jeg faktisk det er en god ide. Jeg tror selv at de 2 af grundene til at Ubuntu ikke er mere populært end det er, er at folk ikke kan finde ud af at hente det ned og brænde det, og at folk ikke helt stoler på noget der er gratis. Hvis man så sætter en (lille) pris på, vil folk gerne stole på det (uanset hvor dumt det end lyder).

Supporten der "følger" med denne pakke har også en del at gøre, på trods af at der er masser af support på nettet.


Man kan jo blot håbe at de har lyst til at være mere åbne om det end dell, der kun vil sige at salget går godt men iøvrigt nægter at uddybe hvad det så er i antal solgte enheder.

Så inden man begynder på at råbe op om at alt er godt nu burde man måske lige se tiden an. Jeg så gerne at det blev en succes. Det ville formentlig smitte af på hvad der efter min mening er bedre systemer. Og formentlig også på windows systemerne.
Gravatar #34 - myplacedk
11. jul. 2008 15:35
32 skrev:
#31 Men i dette tilfælde er "Ubuntu skat" mindre end "MS skat". Plus hvis du ikke vil betale "Ubuntu skat", så kan det jo hentes gratis på nettet.

Jeg tror ikke vi opfatter "MS skat" ens. MS skatten er noget man næsten ikke kan undgå at betale når man køber PC, uanset om man vil bruge Windows. Derfor er det ikke et produkt man køber, men en skat man betaler.

Se fx. første afsnit her: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Microsof...

(Og det er selvfølgelig joke, men med et udtryk af utilfredshed over situationen.)

Derfor giver det ikke meget mening at siger at man kan undgå "Ubuntu-skatten" ved at downloade Ubuntu i stedet for at købe det. :)
Gravatar #35 - Hubert
11. jul. 2008 20:52
34 skrev:
Jeg tror ikke vi opfatter "MS skat" ens. MS skatten er noget man næsten ikke kan undgå at betale når man køber PC, uanset om man vil bruge Windows. Derfor er det ikke et produkt man køber, men en skat man betaler.

Se fx. første afsnit her: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Microsof...

(Og det er selvfølgelig joke, men med et udtryk af utilfredshed over situationen.)

Derfor giver det ikke meget mening at siger at man kan undgå "Ubuntu-skatten" ved at downloade Ubuntu i stedet for at købe det. :)


Vi opfatter det på samme måde. Hvordan undgår jeg at betale en ubuntu skat når jeg køber en maskine med ubuntu preinstalleret? Hvordan hjælper det mig at jeg kan hente det gratis når det er preinstalleret?

Det var iøvrigt ikke mig der mente man kunne undgå ubuntu skatten ved at downloade det.
Gravatar #36 - tachylatus
11. jul. 2008 21:54
#35
Fordi ingen af de penge som du har brugt til at betale købet er gået til financiering af det styresystem der ligger på computer, modsat hvis du køber samme maskine med Windows OEM licens, hvor du her er tvunget ud i en situation hvor noget af beløbet går til M$.
Der kan da ikke være tale om nogen beskatning hvis du ikke betaler noget for det!
Gravatar #37 - myplacedk
12. jul. 2008 09:05
35 skrev:
Hvordan undgår jeg at betale en ubuntu skat når jeg køber en maskine med ubuntu preinstalleret?

Huh? Hvad med at købe en PC uden Ubuntu, hvis du ikke vil betale for at få Ubuntu med?
Gravatar #38 - sKIDROw
12. jul. 2008 11:26
#14

Problemet med Linux er jo bare, at ikke alt er understøttet det.


Og det er anderledes fra Windows hvordan?.
Nye Windows versioner har også mange ting, det ikke virker med software som hardware. Når det har været fremme et stykke tid, plejer det at blive bedre. Sådan er det også med GNU/Linux.

Sure, har bare lidt forstand på computere er det ikke et problem, men det er vel den mere almene/mindre erfarne bruger som er målgruppen her, og de _vil_ få problemer.


Igen, sådan er det også med Windows.

Om det så er fordi de ikke kan se de gratis udsendelser der findes på TV2 Sputnik, grundet DRM, som naboen så glædeligt snakker om hun ser, eller blive anbefalet et program som slet ikke understøttes på Linux... Panik, panik! ~ ender med køb af en Windows licens.


DRM kommer ALDRIG til at blive multiplatform, og det er der ingen der kan ændre på. Dvs de som kan har ingen interesse i det.. ;P

Og selvfølgelig kan du i udgangpunktet, ikke bruge software fra andre systemer. Det må man leve med, hvis man kører Mac, og det klarer de vist fint.. ;)

Forstå mig ret, Ubuntu og andre Linux styresystemer er da helt fine, men så længe der er så ufattelig mange virksomheder som ikke udvikler software, spil og andet til Linux, så vil Linux aldrig få fat i den lille almene forbruger, IMO.


Der vil komme al den software du omtaler, men blot i fri form, lavet af folk som ikke har travlt med at forbyde folk alt. GNU/Linux behøver ikke proprietære udvikleres velvilje, der er andre langt mere gavnlige udviklere tilstede allerede.

Derfor tror jeg ikke denne strategi vil virke, men de skal da have held og lykke - håber da jeg tager fejl.


Det er ikke nogen mirakelkur i sig selv, men det er et meget vigtigt skridt på vejen.
IMO er det ikke et spørgsmål om det kan lade sig gøre, kun om hvordan det kan ske og over hvor lang tid. Ingen andre har tidligere kunnet, så meget som ridse defaktomonopolet. Og set i det lys er GNU/Linux allerede nået ret langt... :)

Det som jeg tror der skal til, er at virksomhederne viser større interesse for Linux.


Øhh?.
Fra den kant har der da været interesse længe?.
Ikke fra virksomheder som Novo og B&O nej, men ellers er der skam interesse over en bred kam af virksomheder.

Eksempelvis ville det nok gavne en hel del, hvis der blev udviklet topspil, såsom Call of Duty og mange flere, til Linux.


Ked af at sige det.... Men det bliver der ikke FØR BRUGERNE ER DER.. ;)
Og selv der bliver de vist svære at overtale...

Der er en spilscene under opbygning i fri software regi, og de skal nok være blevet på niveau, inden de gamle dinosaure du omtaler dukker op.

#18

Problemet er at man let risikerer at købe en CD i troen på at det virker, i det mindste med lidt hjælp fra en supporter. Men hvad så hvis der ikke findes drivers til ens hardware? Hvad mon Mr. and Mrs. Schmidt vil sige, når de får at vide at deres gamle printer eller noname digicam ikke kan forbindes til computeren?


Det samme som de gør i dag, når deres gamle ting ikke virker med Vista. De køber noget nyt som passer. Meget få afholder sig fra at opgradere deres OS, på grund af nogle enkelte stykker hardware.

Idéen er god nok, men jeg tror der vil være nogle mennesker som kommer til at føle sig slemt snydt.


Næppe. Og specielt ikke hvis det er solgt som det det er.
De skuffede kan jo så købe en Windows licens, til mange gange flere penge. Uden at have nogen garanti for, at deres gamle ting virker her. Med gamle ting vil jeg nok sætte mine penge på success med GNU/Linux. Selv gamle pre-ide cdrom drev er understøttet!... :P

#24 Louis

En anden ting er at der er mange firmaer der skider på Linux, og så må diverse frie udviklere selv udvikle drivere.


Det sidste vi ønsker, er faktisk at være afhængige af deres velvilje!.
Dem som skider på "Linux", er dem som ikke leverer dokumentation, så udviklerne kan skrive understøttelse til deres ting. Er du i producenternes vold, fordi kun de kan lavere drivere, så bestemmer DE hvornår du må kassere 100% brugbart hardware ud. Det er ikke holdbart.

#28

LOOOL - Jamen det vil nu stadig ikke fungere i store virksomheder...


Det er da der det ville fungere bedst. De er ikke dem som vil kunne spille WoW og andet.... Der er MASSERE af virksomheder verden over som flittigt bruger GNU/Linux i større eller mindre grad.

Og brugerne vil jo gerne have Windows på deres private fordi de kender det fra jobbet ;) Så i mine øjne er det stadig 1-0 til M$$$$$ ;)


Hjemmebrugerne?.
De vil have hvad de er vant til. Men i virkeligheden er det jo ligegyldigt hvad de vil have?. Det er efterhånden mange år siden, man har kunnet købe en mærkevarecomputer med andet end Windows. Hvis man da nogensinde har kunnet vælge. Tror jeg egentligt ikke. Monopolet blev vist cementeret, længe inden klonerne opstod. IBM gjorde Microsoft til eneleverandør, og klonbyggerne ville jo være IBM-kompatible... ;)

Men du har da ret et langt stykke af vejen, De steder hvor der bliver brugt ikke-Windows på arbejdet, er folk faktisk ret tilbøjelige til at bruge det samme derhjemme. Hvad enten det så er Mac, GNU/Linux eller andet UNIX lignende.

#30

Et rigtigt godt skridt fremad! Nu koster operativ systemet noget hvilket faktisk er det bedste. De fleste folk er meget mistroisk over noget der er gratis, især når det er noget med software at gøre.


Sådan er det faktisk med mange ting. Billige ting har gerne noget ekstra at bevise, gratis ting har det i den henseende endnu værre.

Der er noget psykologi i det, og nok også en del markedsføring gennem tiderne.

Og det giver en god grund til PC forhandlere at sælge det, det kan faktisk tjene lidt på det!


Faktisk har man altid OPFORDRET til kommerciel distribution. Altså salg.
Gravatar #39 - Hubert
12. jul. 2008 17:55
36 skrev:

Fordi ingen af de penge som du har brugt til at betale købet er gået til financiering af det styresystem der ligger på computer, modsat hvis du køber samme maskine med Windows OEM licens, hvor du her er tvunget ud i en situation hvor noget af beløbet går til M$.
Der kan da ikke være tale om nogen beskatning hvis du ikke betaler noget for det!


Aha... Du ved godt at alt det lort der følger med en ny windows maskine er med til at betale for gildet?
Og du tror ikke der falder noget af til firmaet bag ubuntu når dell sælger en af de bokse? Det må jo være den eneste måde du mener at man kan undgå at betale ubuntu skatten. Man skal selvfølgelig heller ikke betale for x antal dages support for ellers er vi igen ude i at skulle betale. Og så er der selvfølgelig også lige den lille ting med at tingene ikke bare på magisk vis hopper på maskinerne. Der skal laves images og tests. Det koster også typisk noget og mon ikke de omkostninger skal dækkes ind?

37 skrev:
Huh? Hvad med at købe en PC uden Ubuntu, hvis du ikke vil betale for at få Ubuntu med?


Hvis du nu læste mit første indlæg ville du kunne se at jeg ser det her som et positivt tilfælde fremfor at stoppe lortet på en maskine og så ikke ville sælge den uden.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login