mboost-dp1

Netflix

Netflix ankommer muligvis til Danmark i fjerde kvartal

- Via Børsen - , redigeret af Pernicious

Vi har tidligere her på siden berettet, at Netflix var på vej til Danmark. Umiddelbart derefter var Netflix dog ude og sige, at udvidelsen på det europæiske marked var sat på hold efter udrulningen i Storbritannien.

Nu er der dog nyt håb, efter at regnskabet for andet kvartal viste et overskud, hvilket har fået Netflix til at fortsætte udvidelsen. Det skriver Børsen.

Netflix til Børsen skrev:
Grundet vores tilbagevenden til overskud i dette kvartal, og vores succes i Storbritianen, har vi besluttet at åbne endnu et attraktivt marked i Europa i fjerde kvartal. Vi vil have mere at sige om dette i tredje kvartal.

Hvis Netflix vælger at udvide til det danske marked, mener TDC ikke, at de har et problem. Anders Jensen fra TDC udtaler, at de ikke har noget at frygte.

Anders Jensen, TDC skrev:

Vi er så tilpas stærke på det danske marked, at det bliver svært for andre at komme ind. Kundemængden er samtidig begrænset, så “entry barriers” er ret høje. Det er et meget lille marked, Netflix har kastet sine øjne på, og deres valg kan undre lidt. Men at se det, er at tro det, og vi skal selvfølgeligt være parate.

Google Inc.

Google indfører fuld lommeregnerfunktionalitet

- Via TechCrunch - , redigeret af Net_Srak

Google har længe kunne bruges som lommeregner. Sidste år tilføjede Google en graffunktion. Nu indfører Google fuld lommeregnerfunktionalitet med et popup tastatur.

Brugere der indtaster starten af en ligning på google.com, vil få et popup tastatur med 34 knapper. Lommeregnerfunktionen kan også aktiveres med stemmesøgning og virker også på mobile enheder.

http://techcrunch.com/2012/07/25/google-gets-scientific-adds-a-voice-enabled-34-button-calculator-to-desktop-and-mobile-search/ skrev:
This calculator even works with Desktop Voice Search. Simply click the little mic icon and state the equation; it works with both “what is the square root of 30?” and “square root of 30.” Or, to launch the calculator itself, say “calculator”.

Georg Slickers

Forskere fra Syddansk Universitet kan revolutionere solenergi

- Via Videnskab.dk - , redigeret af Net_Srak

Professor Sergey Bozhevolyi ved Syddansk universitet og hans forskerteam, har netop udgivet resultatet af deres forskning i effektiviteten i solceller, ved hjælp af en ny teknik baseret på nano-optik, der gør det muligt at omdanne lys til elektricitet med ekstremt lille spild. Det skriver Videnskab.dk.

Sergey I. Bozhevolnyi skrev:
Metoden kan vise sig at være en langt bedre måde at omdanne solenergi til elektricitet i forhold til det, vi gør i dag. Der er klare tegn på, at almindelige solceller er mindre effektive end den type af generatorer, vi arbejder med. Hvis vi optimerer metoden, kan spildproblemet ved solenergi løses

Den nye metode kan anvendes i forskellige sammenhænge, men professoren ser et stort potentiale inden for området ‘thermophotovoltaics’, der handler om at omdanne varme til elektricitet ved hjælp af sollysets fotoner.

IFPI

Lækket rapport afslører musikindustriens anti-pirat-strategi

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak

En fortrolig intern rapport fra musikindustrien, som IFPI ved en fejl fik gjort offentlig tilgængelig, afslører deres globale strategi for bekæmpelse af piratkopiering, som dækker alt fra Torrent til cyberlockers.

Rapporten angiver også, hvad IFPI forventer af internetudbyderne, Hvilken effekt blokering af pirathjemmesider har og hvordan pirater får adgang til ikke udgivet musik.

http://torrentfreak.com/leaked-report-reveals-music-industrys-global-anti-piracy-strategy-120725/ skrev:
The 30-page report presents a global view of IFPI’s “problems”, “current and future threats” and the industry’s responses to them. IFPI says it has five possible reactions to a threat: Take down, Disruption, Investigation, Lobbying and Litigation.

Truslen P2P
IFPI opdeler denne trussel i to dele, med betegnelsen “content held on users’ computers” og “distributed via P2P networks”. I rapporten nævnes det, at man har taget “strategisk aktion” mod The Pirate Bay (BitTorrent), LimeWire (Gnutella) og Demonoid (BitTorrent).

Cyberlockers
Den næste kategori er fildelingssider, hvor IFPI har lavet en oversigt over de mest populære. Her vil de have siderne til at indføre filtre på det uploadede materiale. Hvis siderne ikke er villige til det, vil IFPI gå efter at få lukket siden.

Hovedemner i rapporten er:
[list][li]The Threats: P2P[/li]
[li]Central hosting/cyberlockers [/li]
[li]Hacking and phishing attacks[/li]
[li]The rise of mobile data and applications [/li]
[li]Unauthorized pay MP3 sites[/li]
[li]Advertisers and payment processors[/li]
[li]Dealing with Internet service providers[/li]
[li]Site Blocking[/li][/list]

AT&T

AT&T afslører ny multi-stråle antenne-teknologi

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Når mange mennesker er samlet samme sted, så kan det blive et problem at have båndbredde nok, hvis mange ønsker at anvende data i deres smartphones. Det problem har AT&T nu demonstreret en transportabel løsning på, der går ud på, at dække et område med flere radio-stråler. I eksemplet anvender de fem stråler, der dermed kan femdoble hastigheden.

Teknologien har AT&T allerede anvendt ved flere stations i USA, hvor de bruger hvad de kalder en super multi-beam antenne, som giver op til 18 gange højre hastighed.

AT&T tilføjer, at dette antennedesign reducerer antallet mistede opkald samt fejl under upload. Du kan se en video af hvordan teknologien virker herunder.

SXC - clix

Virus i din sko oplader mobiltelefonen

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak

En gruppe forskere ved Berkeley University i USA arbejder for tiden på en opfindelse, hvor de bruger en virus til at skabe elektricitet i en ganske lille generator.

Forskerne har lavet en prototype, hvor de ved at trykke på en papirtynd generator på størrelse med et frimærke indeholdende deres specialfremstillede virus, kan skabe elektricitet til at drive et display af flydende krystaller.

Energien til at drive displayet skabes af den piezoelektriske effekt, hvor mekanisk påvirkning af et materiale skaber elektrisk spænding.

Ifølge Ingeniøren betegner forskerne deres resultater som en milepæl, men erkender, at de endnu har meget arbejde foran sig, før deres virusbaserede generator bliver tilgængelig i dagligdags produkter.

Seung-Wuk Lee, Berkeley University skrev:
More research is needed, but our work is a promising first step toward the development of personal power generators, actuators for use in nano-devices, and other devices based on viral electronics.

Se hvordan generatoren virker i videoen herunder.

Flickr - genewolf

Robotter rydder op på Wikipedia

- Via BBC - , redigeret af Pernicious

Wikipedia bliver skrevet og vedligeholdt af tusindvis af brugere over hele verden, men det er ikke kun mennesker som har en finger med i spillet, flere hundrede robotter retter også på siderne. Deres primære formål er at rydde op efter vandalisme på Wikipedia. I dag bliver større artikler låst for at forbygge vandalisme.

Wikipedia har rundet 4 millioner engelske artikler denne måned, som indeholder godt 2,5 milliarder ord, hvilket svarer til godt 2 millioner sider. Det er en mængde, som vil være umuligt at administrere manuelt.

Det er her robotterne kommer ind i billedet. Nogle bots står for organisering, formatering og administrering, mens andre påminder brugerne om at tilføje citater til artiklerne.

Robotter har tidligere oprettet artikler, som for eksempel i 2008, hvor en robot oprettede flere tusinde af små artikler omkring asteroider, hvor der blev hentet små bider af informationer fra NASAs database. I dag bliver der ikke længere oprettet artikler af bots.

Flickr - freezelight

Indiske computere udsender mest spam

- Via nakedsecurity - , redigeret af Net_Srak

I SophosLabs seneste ‘dirty dozen’-rapport over verdens spamudsendende lande, er Indien det værste. Selvom indiske internetbrugere kun udgør 5,3 % af verdens samlede antal, udsendtes der i april, maj og juni måned i år, 11,4 % af alt spam i verden fra deres computere. De anden og tredjemest spamudsendende lande er henholdsvis Italien med 7 % og Sydkorea med 6,7 %.

Spam emails udgør 45-50 % af alle de emails virksomheder modtager, og udgør et tidskrævende problem. Langt det meste af spammen udsendes fra almindelige internetbrugeres hjemmecomputer, som er blevet del af et botnet, og nu bliver brugt til spamudsending uden brugerens viden.

På listen over hvilke kontinenter der udsender mest spam, finder vi i top 3 Asien med 49,7 %, Europa med 26,4 % og Sydamerika med 11,2 %. Ifølge Sophos indikerer disse tal, at der kommer flere og flere førstegangs internetbrugere til i lande med voksende økonomier, uden at disse beskytter sig mod, at der kommer malware på deres computere.

Boeing

Tablets gør passagerfly lettere

- Via Politiken - , redigeret af Net_Srak

Flere flyselskaber er begyndt at tilbyde tabletcomputere til deres passagerer, i stedet for det normale underholdningssystem med en controller og en skærm i ryglænet på sædet foran passagerne. Det skriver Politiken.

Blandt andet kan man hos Virgin Australia og Jetstar leje en Android baseret tablet under flyveturen. Australske Qantas går nu skridtet videre, og vil i første omgang på udvalgte indenrigsruter, gratis udlåne iPads til alle passagerer. Via flyenes trådløse netværk vil der være adgang til 200 timers gratis underholdning.

De nye tiltag med tablets sker ikke kun for at være med på noderne, det nedsætter også flyets samlede vægt.

På et af Lufthansas A380 fly vejer underholdningssystemet med skærme, en boks under hvert sæde og alt det andet elektronik der følger med, over et ton. Hvis der i stedet udleveres en iPad til alle de 526 passagerer, der kan være i flyet, sparer man 60 % af den vægt. Det sparer omkostninger til brændstof og er bedre for miljøet.

Det bliver spændende at se, om de nye tiltag breder sig til andre selskaber, og om det vil få indflydelse på det brændstoftillæg vi betaler, når vi køber flybilletter.

SXC - CraigPJ

5G telefonfi i EHF-båndet

- Via Ingeniøren - , redigeret af Net_Srak

En gruppe forskere ved New York University er gået i gang med at udvikle den teknologi, der til sin tid skal afløse 4G.

Ing.dk skriver, at forskerne overvejer at bruge en frekvens omkring 80 Ghz, der ligger i EHF-båndet (Extremely high frequency). Hvis forskerne har held med deres brug af ekstremt høje frekvenser, kan det betyde, at 5G får datahastigheder, der er 1.000 gange hurtigere end 4G.

En udfordring for forskerne bliver, at frekvenser i EHF-båndet, som er fra 30 GHz til 300 GHz, ikke kan trænge gennem mure, bliver bremset af regn og har en meget kort rækkevidde. Dette vil de forsøge at løse ved at opsamle reflekterede signaler, lave bedre antenner samt en bedre kodning af det afsendte signal.