mboost-dp1

Google Inc.

Googles “I’m Feeling Lucky”-knap opdateres

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Internetgiganten Google er blandt mange andre ting kendt for at være et firma, der besidder en vis form for humor, og dette blev atter en gang understreget, da søgemaskinen i fredags blev opdateret på en lidt alternativ måde.

Opdateringen vedrørte således ikke søgemaskinens evne til at søge efter sætninger eller ord, som en opdatering til et sådant værktøj plejer, men i stedet vedrørte opdateringen Googles “I’m Feeling Lucky”-knap”.

“I’m Feeling Lucky”-knappen har været en del af Googles identitet siden firmaets tidligere stadie, men med den nye opdatering bliver knappen fjernet til fordel for en hel kollektion af nye søge-muligheder, der blandt andet inkluderer “I’m Feeling Hungry”, som viser populære spisesteder nær den søgendes GPS-lokalisation. Blandt mange andre findes også søgemuligheder som “I’m Feeling Fancy” eller “I’m Feeling Wonderful”.

LG

LG teaser ny Qualcomm S4 quad-core smartphone

- Via LG Mobile - , redigeret af Net_Srak

Asiatiske LG og amerikanske Qualcomm udgav i sidste uge en teaser-video forud for de to firmaers fælles smartphone-udgivelse. Dengang var det Qualcomm, der var hovedansvarlig for videoen, og nu er de to firmaer så klar med endnu en video, hvor LG denne gang er hovednavnet.

Dette betyder således, at de to firmaer hele 2 gange på bare en uge teaser deres kommende produkt, der endnu ikke er navngivet, hverken officielt eller på rygtebørsen. Dog forventes det af stort set alle, at der er tale om en LG-branded smartphone, der kommer til at anvende Qualcomms kommende Snapdragon 4 quad-core-processor, der af mange forventes at sætte nye standarder indenfor chipset-industrien.

Til at understøtte dette behøver man således bare at se på Qualcomms øjeblikkelige flagskib Snapdragon 4 dual-core, der har imponeret specielt i HTCs One-serie.

Den nye teaser-video findes i skrivende stund desværre kun i en asiatisk version, hvorfor interesserede henvises til LGs hjemmeside.

remora.ca

Botnettet Grum i lidt flere detaljer

- Via KrebsonSecurity - , redigeret af Pernicious

I juli blev botnettet Grum nedlagt, da dets C&C-servere blev lukket.
Se også: https://newz.dk/verdens-tredjestoerste-botnet-aflivet

KrebsOnSecurity har via kilder hos en ISP fået et kig på botnettet Grum, der lige inden sin død stod for hver sjette spam-mail i indbakker verden over. Det kunne sende op til 18 milliarder spam-mails dagligt, hvor det er estimeret, at Grum benyttede sig af op til 136.000 IP-addreser.

Undersøgelsen viser, at Grum i dens database havde gemt unikke id’er på 193.000 inficerede computere, der kunne sende spam-mails. På C&C-serverne var der gemt mere end 350 GB i lister over email-adresser. Et hurtigt estimat tyder på, at listerne indeholdte mere end 2,3 milliarder email-adresser. Desuden indeholdt C&C-serveren også kundedata på mere end 1,3 millioner orderer placeret hos falske online-”apoteker”.

C&C-serveren blev styret via et webinterface kaldet “Zagruska Systems”, hvor HTML-koden indeholdte kommentaren ”Spam Service Coded by -= ( Spiderman).” Kodeordet til webinterfacet var ’a28fe103a93d6705d1ce6720dbeb5779’, der er en MD5-hash af kodeordet ’megerasss’. Gera var angiveligt også kælenavnet for botmasteren.

Facebook

Rygte: Facebook-ansatte tvinges til at anvende firmaets Android-app indtil den er bedre

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Et stort antal af verdens Android-brugere anvender til dagligt Facebook på deres smartphones, og til dette anvender mange den officielle Facebook-applikation. Dette lyder umiddelbart som gode nyheder for det sociale medie, men ser man i stedet på tilfredsheden blandt de mange brugere bliver sagen pludselig en anden. For mens stort set alle iOS-brugere udtrykker tilfredshed med Facebook-applikationen, udtrykker stort set alle adspurgte Android-brugere det modsatte.

Dette har efter sigende fået Facebook til at reagere på en lidt atypisk måde, eftersom Facebook angiveligt har krævet, at alle ansatte anvender den Android-baserede Facebook-applikation indtil de får lavet en bedre udgave er den bredt brugte applikation.

Facebook selv har hverken be- eller afkræftet dette, men ifølge Business Insider er det en gruppe “ex-ansatte og andre involverede i Facebooks planer”, der alle bekræfter udsagnet.

Viser rygtet sig at være sandt vil det således betyde, at iOS-brugere ikke skal forvente en opdatering foreløbigt, mens Android-brugere efter alt at dømme snart vil modtage en opdatering. iOS-brugere behøver dog nok næppe at føle sig overset i denne sammenhæng, eftersom iOS-applikationen allerede er stabil, og endvidere modtog en opdatering for få dage siden.

NASA

Neil Armstrong er død

- Via Daily Mail - , redigeret af Net_Srak

Neil Armstrong, der i 1969 blev det første menneske der satte sin fod på månen, er død i en alder af 82.

Armstrong har gennem sin karriere været testpilot i flere raketfly, deriblandt Bell X-1, som var det første supersoniske fly, samt North American X-15, som stadig er indehaver af fartrekorden for menneskestyrede fly.

Derefter deltog han i Gemini-8 missionen i 1965, før han endelig blev kommandør for Apollo 11. 20. juli 1969, efter 4 dages rejse, styrede Armstrong månelandingsfartøjet “Ørnen” ned på månens overflade, og dagen efter gik han de første skridt på månen. Det var ved denne lejlighed han udtalte nogle af de mest berømte ord i historien:

Neil Armstrong skrev:
That’s one small step for a man, one giant leap for mankind

Efterfølgende trak han sig tilbage fra det farlige arbejde som astronaut, og siden har han primært beskæftiget sig med undervisning og forretninger. Dog har han ved to lejligheder vendt tilbage til NASA, nemlig for at hjælpe med undersøgelserne efter Apollo 13’s problemer i 1970, samt rumfærgen Challengers fatale ulykke i 1986.

Samsung

Samsung teaser kommende Windows 8-enhed i ny video

- Via Slashgear - , redigeret af Net_Srak

Som de fleste nok er klar over er der nu blot 2 måneder til udgivelsen af Microsofts nyeste generation af styresystemet Windows, og derfor kommer det heller ikke som den store overraskelse, at Microsofts hardware-partnere nu for alvor begynder at promovere deres kommende Windows 8-produkter.

En af disse partnere er asiatiske Samsung, der for nyligt frigav en video, hvori firmaets måske kommende Windows 8-notebook teases – men ikke vises.

Videoen, som altså ikke giver noget helt billede af den nye enhed, er centraliseret omkring teknologisk udvikling og Leonardo Da Vinci, og selvom meget tyder på, at det nye produkt er en notebook, kan det ikke udelukkes, at enheden er en tablet/notebook hybrid i stedet for en traditionel notebook.

Idéen om, at Samsungs video i virkeligheden teaser en tablet/notebook hybrid understøttes endvidere gennem videoens titel “Something Smart is Coming”, og af ordene ”the next step in the evolution of technology”, som Samsung bruger i videoen.

Om der tales om en traditionel notebook eller en tablet/notebook hybrid eller noget helt tredje vides således ikke med sikkerhed. Bedøm selv ud fra videoen herunder:



Flickr - Marc Bernet

Malware kan bygge sig selv ud fra andre programmer

- Via New Scientist - , redigeret af Pernicious

Det er tidligere blevet vist teoretisk, at det skulle være muligt at konstruere malware ved at bruge forskellige stykker kode fra forskellige programmer installeret på computeren.

Vishwath Mohan og Kevin Hamlen fra University of Texas har nu omsat teori til praksis og skabt programmet Frankenstein. Det følger et grundlæggende design og bruger forskellige stykker kode fundet i andre programmer hver gang den inficerer en ny computer.

Dette arbejde har de publiceret på konferencen 6th USENIX Workshop on Offensive Technologies. Forskerne beviser med Frankenstein, at det er muligt at udvikle malware, som er meget svært at opdage for antivirusprogrammer. I testen har Frankenstein ikke fuld malware-funktionalitet, men omfatter kun to simple funktioner, hvilket forskerne dog mener er nok til at vise, at metoden er brugbar.

Kevin Hamlen, University of Texas skrev:
The two test algorithms we chose are simpler than full malware, but they are representative of the sort of core logic that real malware uses to unpack itself. We consider this a strong indication that this could be scaled up to full malware.

Allerede i dag forsøger malware at mutere sig til ukendelighed, men antivirusprogrammerne kan alligevel ofte finde malwaren. Med udgangspunkt i blot tre stykker software, har Frankenstein oftest adgang til over 100.000 forskellige stykker kode, som kan bruges til at sammensætte en ny udgave sig selv, der ikke er kendt af antivirusprogrammerne.

Marco Cova fra University of Birmingham mener, at det derfor kan blive et problem for antivirusprogrammer i fremtiden at bekæmpe malware som Frankenstein. Dog mener han, at antivirusprogrammer i stedet for at kigge efter specifikke programstumper kan kigge efter mønstre, som er lig med de brugte stykker kode eller funktionen af et program.

Marco Cova, University of Birmingham skrev:
If the definition of maliciousness is ‘a program reads my keystrokes and sends them to a remote website’ then you don’t care about the specific byte sequences that implement this behavior.

Microsoft Corporation

Skan et objekt i 3D med Kinect

- Via Version2 - , redigeret af johnny_newz

3D-printere er efterhånden kommet så langt ned i pris, at det er blevet muligt for almindelige mennesker at købe dem.

Læs også: 3D-printer til under 3000 kroner

Det er dog svært at skanne objekter i 3D, men det har to franske forskere fra Manctl nu fundet en løsning på. De har udviklet noget software med det tilhørende SDK, der kan bruge Kinect-sensoren, til at optage en 3D-model af et fysisk objekt. Det skriver Version2.

Kinect-sensoren skal drejes omkring det objekt som ønskes skannet i 3D, hvorefter softwaren kan sammenligne fikspunkter i to billeder til at beregne en 3D-model. I praksis er det nemmere at dreje objektet placeret på en stol.

Nicolas Burrus, Manctl, til Version2 skrev:
Vi sammenligner to frames efter hinanden, så man skal føre sensoren i en jævn bevægelse. Hvis man gør det for hurtigt, kan den ikke følge med.

Herefter kan den skannede model behandles i et CAD-program, hvorefter den kan printes ud på 3D-printeren.

Olly

Gem 3 MB tekst på et ark A4-papir

- Via ExtremeTech - , redigeret af Pernicious

Et open-source Windowsprogram, PaperBack, gør det muligt at gemme data på et stykke A4.

PaperBack kan ligesom med QR-koder omdanne data til 2D-strukturer, som kan printes ud. Med programmet er det muligt at printe 200 KB data på et stykke A4 med en 200 DPI printer. Dette gøres ved at lave 2400 datamatricer, som hver gemmer 80 bytes. Hvis man bruger en printer med 600 DPI, kan et dobbeltsidet A4 gemme over 1 MB.

Udover data har PaperBack også indbygget fejlkorrektion, hvor en ud af fem matricer er redundant. Desuden er det muligt at komprimere tekstfiler, således at et stykke A4 kan gemme op til 3 MB tekst.

Papir har en fordel frem for andre medier, at det med det rette papir og toner/blæk kan holde mange hundrede år, samt at det er muligt at afkode analogt. Dette giver idéen, som startede for sjov, et par praktiske formål, hvoraf den ene er lagring af data i mange år, og den anden er opbevarelse af krypteringsnøgler.

Flickr - Emuishere Peliculas

USA – Salget af digital musik er større end salget af CD’er

- Via Strategy Analytics - , redigeret af Net_Srak

Strategy Analytics har estimeret salget af musik på globalt plan for 2012.

I USA vil omsætningen hos musikstreamingstjenester som Spotify og Pandora ifølge Strategy Analytics lande på $413 millioner for 2012. Det er en stigning på 27,8 %. Indtægterne for digitale downloads stiger også men kun med 6,7 %, mens salg af musik på fysiske medier er faldet med 9 %, hvilket betyder, at det digitale salg i USA vil overgå det fysiske salg i løbet af 2012.

Globalt vil omsætningen i streaming stige med 40 % i 2012 i forhold til året før til i alt $1,1 milliarder, mens omsætningen i onlinesalg af digital musik kun stiger med 9 % til $3,9 milliarder.

Den samlede omsætning af digital musik transmitteret over internettet stiger med 17,8 % til $8,6 milliarder. Tilsvarende falder salget af fysiske musikmedier med 12 %. Med disse tendenser vil digital musik globalt have en større omsætning end salget af fysiske medier i 2015.

Ed Barton fra Strategy Analytics udtaler, at det især er streamingtjenester som er drivkraften på salget af digital musik.

Ed Barton, Strategy Analytics skrev:
Although downloads still account for nearly 80 per cent of online music revenues, this market is maturing and spending is flattening in all key territories. Streaming music services such as Spotify and Pandora will be the key growth drivers over the next five years as usage and spending grow rapidly.